Kampioenskandidaten Veldseizoen jeugd CKV Nieuwerkerk

Aanstaande zaterdag wordt alweer speelronde 5 in de Veldcompetitie 2023 gespeeld. Dat betekent dat er kampioenen aanstaande zijn (of soms al zijn!). Bij de breedtesport werkt het weer wat anders dan bij de wedstrijdteams. Bij de breedtesport kan je ook samen kampioen worden. Bij de wedstrijdteams is er maar 1 kampioen op basis van onderling resultaat. We nemen het graag met jullie door en wensen alle kampioenskandidaten veel succes!

Nieuwerkerk F1
De F1 won afgelopen weekend met 5-10 van Fortuna F2. Hierdoor staat de F1 nu op een 100% score na vier wedstrijden. Nummer 2 is RWA F1 met een achterstand van 3 punten. Zaterdag speelt Nieuwerkerk F1 de kampioenswedstrijd om 9u thuis tegen KCR F1. Daar werd uit met 5-10 van gewonnen. De F1 heeft aan gelijkspel genoeg om feest te vieren. Maar bij winst is de F1 ook zeker dat ze alleen kampioen worden. Veel succes en plezier!

Nieuwerkerk E6
Nieuwerkerk E6 speelde zaterdag een spannende wedstrijd bij Vitesse E3 in Barendrecht. De wedstrijd werd met 8-9 gewonnen. Daarmee werd het kampioenschap al behaald! Gefeliciteerd E6! 8 punten uit 4 wedstrijden. Vitesse en RWA E5 staan op de 2e plek met elk 4 punten. Die kunnen dus nog wel naast Nieuwerkerk E6 komen, maar in de breedtesport kun je dus samen kampioen worden. Daar gaat de E6 natuurlijk niet voor. Die willen blijven winnen en alleen kampioen worden. Eerst zaterdag om 9u thuis de feestwedstrijd tegen RWA E5. Veel plezier!

Nieuwerkerk E5
Ook Nieuwerkerk E5 heeft na vier wedstrijden de volle buit en dus 8 punten! Knap hoor! Zaterdag werd Vitesse E4 met 7-2 verslagen. Nummer 2 is KOAG E5 met 6 punten. Het is dus nog niet beslist. Zaterdag is de spannende kampioenswedstrijd voor de E5 tegen KOAG E5 om 10u in Krimpen. De E5 heeft aan een gelijkspel genoeg om feest te vieren. Bij winst is het team helemaal zeker van een kampioenschap alleen. Succes en veel plezier zaterdag.

Nieuwerkerk E2
Nieuwerkerk E2 staat met 8 punten uit 4 wedstrijden bovenaan! Concurrent KOAG E1 heeft 4 punten, maar heeft nog een inhaalwedstrijd woensdag. Zaterdag speelt de E2 om 10u thuis de kampioenswedstrijd tegen KOAG E1. Uit werd daar met 6-9 van gewonnen. De E2 heeft aan gelijkspel genoeg voor de titel (ook even afhankelijk van de inhaalwedstrijd van KOAG). Als de E2 winst is de ploeg alleen kampioen. Veel succes en plezier E2!

Nieuwerkerk E1
Nog zo’n ongeslagen koploper bij de E. Dat is Nieuwerkerk E1! 8 uit 4! Concurrenten KCC E1 en KCR E1 staan op 4 punten en daarmee is onze E1 al kampioen! Gefeliciteerd. KCR en KCC kunnen nog gelijk komen. Zaterdag kan de E1 dus alleen kampioen worden. Dat moet gebeuren in de thuiswedstrijd tegen KCR E1 om 10u. Een gelijkspel is daarvoor voldoende. Uit won de E1 met 3-8 van KCR E1. Succes zaterdag E1!

Nieuwerkerk D4
Nieuwerkerk D4 speelde afgelopen weekend al de kampioenswedstrijd. Tegen concurrent Korbis D2 werd helaas met 6-7 verloren. Nu staan deze teams samen met 6 punten uit 4 wedstrijden bovenaan. De komende twee wedstrijden worden dus spannend. Eerst zaterdag uit naar KCR D3 en een week later een nieuwe kampioenswedstrijd thuis tegen RWA D2 om 9u.

Nieuwerkerk D2
De D2 won afgelopen weekend met 10-4 van Maassluis D1. Alweer een mooie uitslag in deze poule met Refleks D1, Maassluis D1 en Avanti D2. Nieuwerkerk D2 won tot nu toe alle wedstrijden en heeft 8 punten. Concurrent Refleks D1 staat, na de nederlaag van zaterdag, op 4 punten en daardoor is Nieuwerkerk D2 al kampioen! Gefeliciteerd! Zaterdag speelt de D2 uit bij Refleks D1 om 14.00u. Dat wordt dus een feestwedstrijd. De D2 won thuis met 13-7 van Refleks. De D2 scoort lekker makkelijk (ruim 12 goals per wedstrijd). Veel succes en plezier zaterdag!

Nieuwerkerk D1
Nieuwerkerk D1 speelt Hoofdklasse en is daarmee de eerste ploeg in het wedstrijdkorfbal in dit rijtje. Na het gelijkspel tegen Fortuna (9-9) en de nederlaag van TOP tegen Avanti is het nog heel spannend in deze poule. Doel 1 heeft de D1 al behaald. De ploeg is zeker van een plek in de kampioenspoule vanaf april 2024. Nu nog het kampioenschap in deze poule. Op dit moment is de D1 koploper met 6 punten. TOP heeft er 5 en Avanti 4. Zaterdag speelt de D1 uit bij TOP. Bij een resultaat in Sassenheim (winst of gelijkspel) speelt de D1 een week later uit bij Avanti de kampioenswedstrijd. Succes de komende weken D1!

Nieuwerkerk C5
Na vier wedstrijden heeft de C5 7 punten. Drie keer gewonnen en gelijk tegen Korbis C5. Korbis C5 is de concurrent, zij hebben ook 7 punten. Zaterdag speelt de C5 thuis tegen KCR C4. Daar werd uit met 3-11 van gewonnen. Een week later volgt dan de kampioenswedstrijd tegen Korbis C5. Ook voor de C5: succes de komende weken!

Nieuwerkerk C4
De C4 staat op dit moment op een 2e plek achter koploper Reeuwijk C1. Reeuwijk heeft 8 punten. Nieuwerkerk C4 heeft 6 punten. De thuiswedstrijd tegen Reeuwijk C1 werd namelijk met 3-14 verloren. Op papier kan de C4 Reeuwijk nog inhalen, maar dat wordt niet makkelijk (gelet op de eerdere uitslag). Zaterdag eerst nog thuis tegen Korbis. En dan op 14 oktober nog uit bij Reeuwijk. Succes C4!

Nieuwerkerk C1
Ook de C1 speelt wedstrijdkorfbal, net als de D1. Fortuna C1 is koploper in de poule bij onze C1. Die hebben alles gewonnen. Nieuwerkerk C1 heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Valto tegoed. Zaterdag speelt Nieuwerkerk C1 thuis tegen Fortuna C1. Voor Fortuna de kampioenswedstrijd. Zij hebben een gelijkspel nodig. Voor Nieuwerkerk C1 is het belangrijk om minimaal de tweede plek te halen. Maar stel dat er (ruim) wordt gewonnen van Fortuna, dan is er nog meer mogelijk. Dat wordt lastig, want in Delft was Fortuna mat 19-13 te sterk.

Nieuwerkerk B3
De B3 is de trotse koploper met 8 punten uit vier wedstrijden. Concurrent is KCR B2, zij hebben 6 punten. Nieuwerkerk B3 won namelijk met 15-11 van KCR. Zaterdag is het de kampioenswedstrijd voor de B3. In Ridderkerk tegen KCR B2 om 11.30u. Een gelijkspel is voldoende om feest te vieren. De B3 scoort makkelijk en hoopt dat zaterdag ook te doen. Veel succes B3!

Nieuwerkerk B2
De B2 is lekker bezig! Na een nederlaag in speelronde 1 (10-9 bij Dunas) werden de volgende drie wedstrijden gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Dunas werd met maar liefst 13-3 gewonnen! Wat een mooie ontwikkeling is er dan al te zien in 3 weken. Nu koploper met 6 punten. KVS B2 en Maassluis B1 staan op 4 punten. Zaterdag 13.00u speelt de B2 uit bij KVS B2. Een overwinning is voldoende voor het kampioenschap (Maassluis B1 kan dan nog op gelijke hoogte komen). Ga zo door B2. Veel succes!

Nieuwerkerk B1
In de Hoofdklasse staat Nieuwerkerk B1 op dit moment op de 2e plek achter koploper Avanti B1. Avanti heeft 8 punten en Nieuwerkerk 6. Refleks is de nummer 3 met 2 punten. Het is voor de B1 ook belangrijk om 2e te worden om zo in de kampioenspoule te komen na de zaal. Zaterdag komt Avanti B1 op bezoek. De uitwedstrijd tegen Avanti werd met 18-13 verloren. Om nog kampioen te worden moet Nieuwerkerk B1 dus niet alleen winnen, maar ook nog eens met 6 punten verschil. Sowieso betekent een resultaat tegen Avanti wel dat de 2e plek is behaald en dat zou al heel mooi zijn. Succes B1!

Nieuwerkerk A1
De laatste jeugdploeg die het kampioenschap nog kan pakken is Nieuwerkerk A1. Zij staan na drie wedstrijden op de 2e plek met 6 punten. Koploper PKC heeft 8 punten en Dalto A1 heeft er 2. Voor Nieuwekerk A1 is (net als bij de C1 en B1) de tweede plek heel belangrijk. Dat betekent plaatsing voor de kampioenspoule en geen degradatiezorgen in 2024. Zaterdag is het Nieuwerkerk A1 – Dalto A1 om 12.00u. Een hele belangrijke wedstrijd. Nieuwerkerk A1 kan de 2e plek veiligstellen. Winst, gelijkspel of een nederlaag met maximaal 4 punten verschil is daarvoor voldoende. Uit werd er namelijk met 15-20 gewonnen van Dalto. Dalto A1 is echter een sterke tegenstander die ook nog eens voor haar laatste kans strijdt zaterdag. Dit wordt een interessante wedstrijd. Als de A1 wint, speelt het een week thuis tegen PKC voor het kampioenschap. Maar eigenlijk is zaterdag tegen Dalto veel belangrijker. Succes A1!