TC / PR

Vooruitblik zaterdag 9 maart

Aanstaande zaterdag een hele belangrijke wedstrijd van Nieuwerkerk 1 in de strijd om handhaving in de Hoofdklasse. Om 19:00u het duel met KVS. De winnaar van deze wedstrijd blijft in de Hoofdklasse! We rekenen op veel en enthousiast publiek! Tot zaterdag in de Kleine Vink!

We hopen op een betere zaterdag voor onze selectieteams dan afgelopen zaterdag. Het tweede en de B1 wonnen nog wel. Maar de D1, C1, A1 en 1e kwamen op 2 maart helaas niet tot winst.

Wat kunnen we zaterdag 9 maart verwachten? (Waarschijnlijk) nog geen kampioenswedstrijd van de D1. Zij spelen om 12.15u uit bij Fortuna D1. De C1 gaat op bezoek bij Die Haghe in Den Haag om 14.00u. De overige selectieteams spelen allemaal thuis. Om 13.15u de belangrijke wedstrijd van de B1 tegen Avanti B1. Ook daar is publiek van harte welkom! De A1 speelt om 16.00u thuis tegen Die Haghe A1. En daarna van 17.30u onze selectie thuis tegen KVS 2 en 1 met dus om 19.00u die kraker van Nieuwerkerk 1. Hierbij de vooruitblik op die wedstrijden.

Balsponsor zaterdag bij Nieuwerkerk 1:

12.15u Fortuna D1 – Nieuwerkerk D1

Na tien overwinningen op rij leed kwartfinalist Nieuwerkerk D1 afgelopen zaterdag weer eens puntverlies op. Uit bij Avanti werd het 10-10 na een ruime voorsprong van Nieuwerkerk D1 bij rust (3-8). Na rust nog maar 2 goals en een 8-10 voorsprong werd niet met succes verdedigd. Niks aan de hand! Nog steeds ongeslagen en met 22 punten nog steeds bovenaan. TOP D1 won met 16-15 van Fortuna en staat nu op 21 punten. Maar Nieuwerkerk D1 wil wel graag als kampioen die playoffs in op 23 maart.

Dit weekend is het om 10u Avanti D1 – TOP D1. Als het Avanti lukt om ook een puntje of misschien wel 2 af te snoepen van TOP, dan speelt Nieuwerkerk D1 een uurtje later om 12.15u in Delft alsnog de kampioenswedstrijd. Als TOP deze lastige uitwedstrijd in Pijnacker wel winnend weet af te sluiten, weet Nieuwerkerk D1 dat er deze week nog geen champagne kan worden ontkurkt. Dan is het zaterdag eerst proberen te winnen in Delft en volgende week thuis tegen de nummer 3 Dalto D1 aan de slag. Een pittig programma!

Fortuna D1 is prima bezig. Zaterdag dus goed weerstand geboden tegen TOP. De weken daarvoor ruime overwinningen op Groen Geel (16-8) en MIA (13-20). Veel goals dus bij Fortuna dat echt lijkt te zijn gegroeid. De thuiswedstrijd op 16 december werd met 17-9 gewonnen door Nieuwerkerk D1. De ploeg van Robin, Bas en Martijn is weer even op scherp gezet door de puntendeling tegen Avanti. Succes zaterdag in Delft!

14.00u Die Haghe C1 – Nieuwerkerk C1

Nieuwerkerk C1 speelde afgelopen zaterdag misschien wel de minste wedstrijd van dit zaalseizoen. Korbis C1 was messcherp vanaf de start en onze C1-spelers stonden er bij en keken er naar. Na een snelle 0-4 voor Korbis was het bij rust al 2-10. In de tweede helft was het gelijkwaardig, maar de wedstrijd was toen ook al lang gespeeld. Eindstand 6-15. Dat betekent dat Nieuwerkerk C1 nu 6 punten heeft met nog twee wedstrijden en op de 7e plek staat. De laatste twee tegenstanders zijn Die Haghe (6e plek met 9 punten) en Valto (laatste met 0 punten). De C1 zal proberen nog twee keer te winnen, maar dan moet de instelling echt anders zijn dan afgelopen zaterdag.

Thuis tegen Die Haghe werd er met 10-11 in de slotminuut verloren. Die Haghe C1 zit er niet lekker in. De laatste drie wedstrijden werden ruim verloren van Fortuna (5-20), ONDO (14-8) en TOP (6-17). Die Haghe won wel thuis van Korbis met 9-8 en heeft dus 3 punten meer dan Nieuwerkerk C1. Als Nieuwerkerk Die Haghe C1 nog wil inhalen op de ranglijst, moet er zaterdag in Den Haag gewonnen worden. Succes!

13.15u Nieuwerkerk B1 – Avanti B1

Om 13.15u een topwedstrijd in de B-hoofdklasse! Koploper Avanti B1 komt op bezoek voor haar kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 Nieuwerkerk B1. Beide teams zijn al geplaatst voor de kwartfinale op 23 maart. Nu is de vraag, wie wordt er kampioen in deze poule? De kampioen heeft het thuisvoordeel in de kwartfinale en ontloopt het sterke PKC B1.

Avanti en Nieuwerkerk zijn overduidelijk de beste teams in deze Hoofdklasse-poule. Avanti is met 24 punten de ongeslagen koploper. Alles gewonnen en een doelsaldo van 284-155 (+129). Nieuwerkerk B1 heeft 22 punten en een doelsaldo van 289-183 (+104). Knap dat onze ploeg toch meer goals heeft gemaakt dan de koploper. Het eerste duel in december won Avanti thuis met 17-14. Verdedigend hadden beide teams het toen goed op orde.

Op het veld speelden de teams ook tegen elkaar. Avanti won thuis toen met 18-13. Thuis won Nieuwerkerk met 16-15. Op onderling resultaat werd Avanti B1 toch kampioen. Avanti heeft een prachtig team en gaat zeker ook hoge ogen gooien in de playoffs. Maar Nieuwerkerk B1 speelt ook een fantastisch zaalseizoen en hoopt zichzelf te kunnen belonen met een kampioenschap. De opdracht is duidelijk en lastig. Zaterdag met 4 punten verschil winnen van Avanti en het dan volgende week afmaken bij Valto. Voor Avanti B1 is het kampioenschap dichterbij. Een overwinning, gelijkspel of een nederlaag met 2 punten volstaat voor de titel. Bij een nederlaag met drie punten is de titel nog niet officieel voor Avanti B1. Het moet dan wel heel gek lopen wil Nieuwerkerk B1 volgende week op doelsaldo nog langs Avanti gaan.

Kortom, een heerlijke kraker zaterdagmiddag in de Kleine Vink. We zien jullie hopelijk met veel supporters om onze kids aan te moedigen! Succes B1!

16.00u Nieuwerkerk A1 – Die Haghe A1

De eerste en enige wedstrijd van dit rijtje om des keizers baard is het duel tussen Nieuwerkerk A1 en Die Haghe A1. Nieuwerkerk A1 weet al dat het 3e of 4e wordt en Die Haghe is na zaterdag zeker van handhaving in de A-hoofdklasse. Gefeliciteerd. PKC A1 heeft zich, net als Fortuna A1, in deze poule geplaatst voor de halve finale. Succes voor beide teams!

Nieuwerkerk A1 verloor zaterdag met 28-19 van Fortuna A1 in Delft. Na een gelijkopgaand begin nam Fortuna ruim afstand. Op het einde kwam Nieuwerkerk A1 wat beter mee in de scores. De ploeg wil graag goed afsluiten de komende weken tegen Die Haghe en Spirit en zo de 3e plek vasthouden.

Die Haghe verloor thuis met 15-29 van Nieuwerkerk A1. Onze A1 speelde toen een ijzersterke tweede helft. Die Haghe pakte daarna een punt tegen DSC (18-18) en won van ONDO (7-15). Ook won de ploeg heel knap van Albatros (18-17). Verdedigend staat Die Haghe dus wel goed. De ploeg laat bijvoorbeeld minder goals door dan Albatros. Door het gelijke spel van DSC afgelopen weekend bij ONDO is Die Haghe al zeker van handhaving. DSC A1 probeert de komende weken tegen Spirit en Die Haghe voor een Houdini act te zorgen.

Nieuwerkerk A1 en Die Haghe A1 spelen dus zaterdag zonder druk. Hopelijk levert het een leuke wedstrijd op!

17.30u Nieuwerkerk 2 – KVS 2

Een team dat zaterdag ook zonder druk speelt is Nieuwerkerk 2. De ploeg van Mark blijft maar winnen. Ook zaterdag weer met 18-25 bij GKV 2. Alweer de vierde overwinning op rij. De tweede plek met 17 punten levert het nu op. Avanti 2 werd kampioen zaterdag door te winnen van KVS. Gefeliciteerd en succes in de Reserve Korfballeague 2!

Zaterdag de thuiswedstrijd tegen KVS 2. Ongeacht het resultaat van die wedstrijd speelt Nieuwerkerk 2 volgende week in Zeeland om plek 2. Nieuwerkerk 2 nu dus op 17 punten en TOP 2 16 punten. TOP speelt zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Sporting Delta en volgende week TOP 2 – Nieuwerkerk 2.

KVS 2 staat momenteel, net als KVS 1, op de 6e plek met 10 punten. GKV 2 is de nummer 7 met 8 punten. DeetosSnel 2 heeft 11 punten maar speelt zaterdagmiddag vroeg tegen SKF. Sporting Delta 2 heeft 12 punten. Ook GKV 2 speelt nog tegen SKF 3 en komt dus waarschijnlijk ook op 10 punten. Als GKV 2 dan aanstaande zaterdag ook stunt bij koploper Avanti 2, kan de ploeg KVS nog inhalen. Eindigen beide teams op 10 punten dan geldt het onderling resultaat van KVS. KVS 2 kan zich dus zaterdag (net als het eerste) veilig spelen in de Kleine Vink.

In Scheveningen won Nieuwerkerk 2 eerder dit seizoen met 18-21 van KVS 2. De ploeg speelde toen met routiniers als Tim Nome, Matthijs Lansbergen, Jose Potuyt en Jasper Marck door veel blessures. Inmiddels is iedereen fit en heeft coach Van Den Brink wat te kiezen in zijn laatste thuiswedstrijd. Een leuk duel omdat KVS 2 er vol voor zal gaan!

19.00u Nieuwerkerk 1 – KVS 1

Tot slot het belangrijkste duel van de zaterdag. Ons vlaggenschip tegen KVS 1. Het duel tussen de nummers 5 en 6. Wat een bizar slot van deze competitie. Inmiddels zijn GKV, Valto en De Meervogels veilig en is DeetosSnel de kampioen. Gefeliciteerd allen! Nieuwerkerk (11), KVS (10), Swift (8) en Sporting Delta (7) strijden met elkaar om handhaving. Echt met elkaar, want de 4 teams spelen alleen nog maar tegen elkaar.

Zaterdag is het Nieuwerkerk – KVS en om 19.45u Sporting Delta – Swift. Volgende week is het Swift – Nieuwerkerk en KVS – Sporting Delta. Twee van deze vier teams dalen af naar de Overgangsklasse.

Voor Nieuwerkerk is de opdracht duidelijk. Deze week of volgende week winnen, betekent handhaving. De ploeg heeft nog 2 punten nodig. Er zijn allerlei scenario’s mogelijk, maar Nieuwerkerk 1 kan het zichzelf dus makkelijk maken. Winnen van KVS betekent 13 punten en dat is de 5e plek. Verliest Nieuwerkerk van KVS, dan blijft het steken op 11 punten. KVS gaat dan naar 12 en is dan veilig. Immers, als Delta wint is 11 de max voor Delta. Als Swift wint, komt Swift op 10 punten.  Maar volgende week is het Swift – Nieuwerkerk. En een van die twee teams blijft dan onder KVS. Dus mocht er zaterdag een winnaar uit de bus komen bij Nieuwerkerk – KVS, dan viert dat team feest!

En een gelijkspel? Wat betekent dat? Nieuwerkerk komt met een gelijkspel op 12 punten en KVS op 11. Nieuwerkerk is veilig als Delta wint van Swift. Geen van die twee teams kan dan nog op 12 punten komen. Bij een gelijkspel tussen Swift en Sporting Delta is Nieuwerkerk ook veilig. Als Swift wint van Sporting Delta, mag Nieuwerkerk volgende week wel met 5 punten verschil van Swift verliezen. Kortom, ook met een gelijkspel zet Nieuwerkerk een grote stap richting handhaving.

Spannend dus! En teveel scenario’s om hier allemaal uit te werken!

KVS komt in de winning mood naar Nieuwerkerk. De afgelopen drie wedstrijden werden knap gewonnen van ploegen uit de top 4. 18-21 bij kampioen DeetosSnel, 15-12 thuis tegen Valto en afgelopen zaterdag met 22-23 bij De Meervogels. De 22-23 viel in de zoemer. Na eerdere overwinningen op Sporting Delta en GKV staat KVS daardoor op 10 punten. De club heeft in de strijd om handhaving een beroep gedaan op enkele oudgedienden zoals Youri Nadorp, Linda van der Zijden en Anne van Arkel. Deze spelers geven het team net even die extra boost. Verder beschikt KVS over voldoende kwaliteiten om het elke ploeg lastig te maken in deze poule.

Gelukkig geldt dat ook voor Nieuwerkerk! Ook Nieuwerkerk 1 zette recent een knappe reeks van drie overwinningen op rij neer. Helaas werd die afgelopen zaterdag onderbroken door de 25-20 nederlaag bij GKV. Maar ook in die wedstrijd zaten genoeg goede dingen die vertrouwen geven voor zaterdag.

De eerste wedstrijd tegen KVS werd met 20-21 gewonnen. Nieuwerkerk knokte zich in een doldwaze slotfase toen goed terug. Die vechtlust heeft het team zaterdag ook nodig, samen met natuurlijk de steun van de supporters in de Kleine Vink! Succes!

Meer berichten