JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (19)

Eindelijk weer een volle zaal met lekker veel wedstrijden, afgelopen zaterdag 2 maart 2024 kwamen 6 van de 7 E-teams in actie. Eindelijk geen gedoe meer met vakanties, gewoon lekker aan de slag! Er waren twee positieve uitslagen, waarbij zowel de E1 als de E3 een belangrijke stap wisten te zetten in de richting van het kampioenschap. De andere E-ploegen kregen een pittige nederlaag te verwerken. Maar juist in die nederlagen zit het leermoment en groei, dus dan is het een kwestie van de wonden likken en zorgen dat je beter wordt!

Nieuwerkerk E1 – Oranje Wit E1

De kids van Nieuwerkerk E1 hebben ook dit weekend weer “de plicht” vervuld. Er werd een mooie en ruime overwinning geboekt op Oranje Wit E1. Vooraf waren de rekenmeesters aan de slag gegaan, en in theorie zou dit de kampioenswedstrijd kunnen zijn. Mocht het namelijk zo zijn dat KCR E1 wist te winnen van PKC E1 dan zou het gat definitief te groot zijn voor de Papendrechtse ploeg. Maar ja, dat is toch ook niet de manier waarop je kampioen wil worden, omdat een ander team op een later moment op de dag verliest? Toch kwam dit scenario bijna uit, want het werd slechts 3-4 in het voordeel van PKC.

Zover was het echter nog niet toen er afgelopen zaterdag door scheidsrechter Riem voor de eerste maal werd gefloten. De E1 wist, we moeten zelf winnen, en vooral, we moeten een leuke wedstrijd spelen! En dat gebeurde. De valkuilen van de eerdere wedstrijd, slap beginnen en spelen in een laag baltempo, werden ditmaal handig ontweken. Vanaf moment één zat er een lekker tempo in de wedstrijd. Ondanks dat Oranje Wit met 3 jongens en 1 meisje kon beginnen tegen “onze” 3 meiden en 1 jongen werd er direct een voorsprong gepakt. Daarbij viel op dat Noa liet zien dat hij de vorige wedstrijd tegen Oranje Wit echt achter zich had gelaten en wist hij bal na bal te onderscheppen. Bovendien was te zien dat Lydia een seizoen lang tegen jongens heeft gespeeld, wat ervoor heeft gezorgd dat ze verdedigend enorme stappen heeft gemaakt. Deze uitblinkers in het eerste kwart mochten dan ook blijven staan, en de minder fitte Fem kreeg tijdens het tweede kwart rust.

Tijdens het tweede kwart kon Faas zijn doelpuntjes meepakken en was de Nieuwerkerk machine gewoon echt op gang. Kathy, die duidelijk (en begrijpelijk) moeite had met haar pittige tegenstander, kon een aantal keren goed in de aangeef komen en zorgen dat de mannen tot scoren kwamen. Vanaf de zijkant was het daarbij genieten om te zien hoe de drive naar binnen van beide mannen zorgt voor mooie doorloopkansen en doelpunten.

Na rust was Fem weer in het team gekomen, en ook zij moest vol aan de bak tegen haar dame. Gedurende de rest van de wedstrijd bleek steeds dat als Fem iets teveel ruimte weggaf aan haar dame dat deze direct van wist te profiteren en raak schoot. Een leuke verdedigende uitdaging! Andersom wist Fem natuurlijk ook door haar explosieve snelheid veel gevaar te stichten, waardoor ook de andere meiden van Nieuwerkerk meer ruimte kregen. Tussendoor wist Lydia nog tweemaal perfect de lange pass van Faas om te zetten in een doelpunt.

Een prima overwinning tegen een toch taaie ploeg van Oranje Wit. De ploeg uit Dordrecht pakt heel weinig overwinningen, maar verliest ook nergens met ruimte cijfers. De eindstrand van 14-8 gaf de krachtsverhoudingen goed weer en is vanuit deze gedachte ook echt een resultaat om trots op te zijn.

Volgende week de uitwedstrijd tegen KCR. Bij een gelijkspel of overwinning kan de E1 definitief niet meer ingehaald worden door PKC. Mocht dit nou niet lukken, dan is er altijd nog een herkansing in de thuiswedstrijd tegen RWA. De missie van het halen van 1 punt uit 2 wedstrijden lijkt echt wel te worden volbracht. Maar de echte doelstelling is om goed te blijven spelen, strak te blijven verdedigen en vooral mooie doelpunten te maken. Als dat gedaan wordt dan gaat Nieuwerkerk E1 zeker ongeslagen kampioen te worden! Dus zet hem ook zaterdag weer op toppers!

Nieuwerkerk E2 – Avanti E1

Het tweede E-team van Nieuwerkerk mag terugkijken op een geweldig zaalseizoen. De ploeg heeft de derde plek veiliggesteld en kan niet meer omhoog en niet meer omlaag op de ranglijst. Een prestatie van formaat! Maar voordat het zaalseizoen is afgelopen, was er afgelopen zaterdag nog de wedstrijd tegen Avanti E1. Een super talentvol team, dat eigenlijk te laag ingedeeld is. Het is niet voor niets dat Avanti E1 op het veld in de poule is geplaatst bij Nieuwerkerk E1.

Van tevoren hoopte coach Willem op een verrassing, en was het plan om zo lang mogelijk bij te blijven. Dit bleek echter in de praktijk een hele lastige opgave. De eindstand van 11-22 zegt hierin eigenlijk voldoende. Avanti beschikte over een kleine en zeer snelle dame en twee jongens met een mooie beweging en een scherp schot. Dat bleek meer dan voldoende om de E2 kansloos te laten.

Toch waren er ook meer dan genoeg lichtpuntjes in de wedstrijd. Florian liet nog maar eens zien dat hij een drijvende kracht is in de E2, want hij wist tegen deze goede tegenstanders maar liefst 8 keer tot scoren te komen. De beide dames van de E2 lieten zien dat ze dit jaar enorme verdedigende stappen hebben gemaakt, waardoor ze goed druk bleven geven en het de tegenstanders enorm lastig maakte. De andere twee mannen lieten zien dat ze niet langer af en toe pieken, maar dat ze in staat zijn om een hele wedstrijd door geconcentreerd en goed te spelen. Al met al dus gewoon echt een wedstrijd van de E2 waar je trots op mag zijn!

Nieuwerkerk E3 – ALO E1

Bij Nieuwerkerk E3 is er sprake van een tweetal te nemen hordes voor een kampioenschap. Afgelopen zaterdag was de eerste horde. ALO kwam op bezoek in de Kleine Vink. De opdracht was simpel, er moest gewonnen worden. En dat deed de E3 meer dan overtuigend.

Vanaf het eerste kwart werd gelijk de voorsprong gepakt. Een 3-0 stand is dan altijd fijn voor de motivatie. De motivatie bleek ook in het tweede kwart nog ruim aanwezig, aangezien er een 5-0 ruststand op het scorebord verscheen. Na 7-0 bij het fluitsignaal voor het einde van het derde kwart was de wedstrijd duidelijk al gespeeld. Hoe tof zou het zijn om een hele wedstrijd de nul te kunnen houden! Helaas werd dat doel niet gehaald, want door één tegentreffer werd het uiteindelijk 10-1. Een prachtig resultaat, wat meer dan genoeg zelfvertrouwen moet geven voor de wedstrijd van zaterdag.

Zaterdag om 09:00 uur zal de E3 proberen om als eerste E-team kampioen te gaan worden. Een overwinning of eventueel een gelijkspel is voldoende om kampioen te worden. Bij een gelijkspel zullen ze samen met Excelsior bovenaan eindigen, bij een overwinning is er sprake van een kampioenschap “zoals het hoort”, alleen bovenaan! Tegenstander is de nummer 3 van de poule, Olympia E1. De E3 moet aan de bak en zal uw steun goed kunnen gebruiken!

Sporting Delta E1 – Nieuwerkerk E4

Vandaag moesten we naar de koploper Sporting Delta E1. Jullie zullen het niet geloven, maar weer lange meiden bij de tegenpartij en wel liefst 5! Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. We hadden besproken dat we vandaag extra fel zouden beginnen zodat we na 10 niet gelijk achter zouden komen!

Helaas was dat niet het geval, het stond al snel 5-0. Zelf hadden we het heel lastig om vrij te komen, waardoor we maar een aantal schoten konden nemen.

Het tweede kwart ging iets beter. We volgden onze tegenstanders goed bij de doorloop. Maar de meiden van Sporting Delta lieten zien dat ze ook goed konden schieten. We bleven wel door knokken, ook al wisten we dat we niet zouden gaan winnen!

Olivia maakte nog een mooi schot in het vierde kwart! Toen het eindsignaal klonk was het 16-1 voor Sporting Delta E1. Om de ochtend toch positief af te sluiten hebben we met z’n allen wat in de kantine gedronken met een lekkere traktatie van Thijs gekregen die pas jarig was!

Nieuwerkerk E5 – Korbis E2

Helaas kon de E5 van Nieuwerkerk de enorme knappe serie van overwinningen dit jaar niet voort zetten. Er werd verloren van koploper Korbis E2. Helemaal geen schande, en af en toe ook gewoon goed voor de motivatie om te zien dat je er nog niet bent. De eindstand werd 3 tegen 12 in het voordeel van de ploeg uit Waddinxveen. Dit weekend een spannende pot in de Kleine Vink, aangezien de E5 als vierde op de ranglijst nummer vijf KVS E2 gaat ontmoeten. Op naar een nieuwe overwinning!

Nieuwerkerk E6 – Vitesse (Ba) E1

Helaas kon de E6 van Nieuwerkerk dit weekend niet voor een verrassing zorgen. Het maken van doelpunten blijft een probleem, ditmaal werd de bal door Nieuwerkerk E6 3 keer door de mand geworpen. Dat bleek niet genoeg, aangezien Vitesse dit 9 keer voor elkaar wist te krijgen. Op naar de laatste wedstrijd op 16 maart tegen RWA E3!