TC / PR

Vooruitblik zaterdag 9 december

Zaterdag weer een mooi vol programma in onze eigen sporthal de Kleine Vink. Onze selectie ontvangt in de avond GKV/Enomics uit Gorinchem. Belangrijke wedstrijden voor Nieuwerkerk 1 en 2, maar met name bij Nieuwerkerk 1 zal de druk er goed op staan. We hopen op veel publiek. In de middag een mooie ontmoeting tussen Nieuwerkerk A1 en Fortuna A1. Eerder op de dag spelen ook de D1 (Avanti) en de B1 (Die Haghe) thuis. Voor de C1 is het weer precies andersom, zij spelen laat op de middag in Waddinxveen tegen Korbis. Hierbij de vooruitblik op deze wedstrijden:

Livestream:
Uiteraard is de wedstrijd van Nieuwerkerk 1 ook weer mede via onze door sponsor PSA (Publieke Sector Accountants) mogelijk gemaakte livesteam te volgen

19:00 uur Nieuwerkerk 1 – GKV/Enomics 1

De wedstrijdbal is vandaag gesponsord door AB InBev:

De belangrijkste wedstrijd is zaterdag uiteraard van het vlaggenschip van onze club. Helaas een roerige week: Zeevaart en van den Hoorn weg bij CKV Nieuwerkerk. Dat is natuurlijk niet wat we met elkaar hadden gehoopt en verwacht, zeker niet na het mooie kampioenschap op het veld. Aan de ploeg om nu op de juiste manier te reageren. En aan het publiek om er net zo’n gekkenhuis van te maken als twee weken geleden thuis tegen Valto. Zonder de technische schotklok-problemen had Nieuwerkerk toen zeker thuis gewonnen.

Zaterdag komt GKV op bezoek. Die ploeg kennen we inmiddels door en door. Op het veld troffen de teams elkaar ook. GKV zat op het veld in de hoek waar de klappen vallen en degradeerde al vrij snel naar de Overgangsklasse. Toch heeft de ploeg er in de laatste speelronde voor gezorgd dat Nieuwerkerk 1 een feestje kon vieren. Dat was een mooi staaltje “sportieve plicht”!

In de zaal nieuwe ronde, nieuwe kansen. En GKV doet het de laatste weken goed. De ploeg begon met nederlagen tegen KVS (25-17) en DeetosSnel (14-27). Daarna een goede reactie van het team van coach Bart Drost. Een puntendeling bij Sporting Delta (20-20) en een zwaar bevochten maar mooie overwinning op Swift (25-22). Afgelopen zaterdag streed GKV echt voor elke meter tegen Swift. De Gorinchemse spelers straalden in alles uit dat ze wilden winnen. Mede door 8 goals van Niek van der Weijden en 5 schoten van Rachel Romijn lukte dat ook (rust 12-12). Helaas voor GKV moet Niek het nog zonder zijn zus Nienke doen vanwege een blessure.

Nieuwerkerk en GKV kennen elkaar dus goed. De teams ontlopen elkaar niet veel. Op het veld won Nieuwerkerk twee keer. Babette zorgde uit in de laatste seconde voor 13-14 en thuis werd het 16-14 (zonder Rachel en Nienke bij GKV). GKV staat er in de zaal wel beter voor met 3 punten. KVS en Swift hebben 2 punten en Nieuwerkerk. De komende drie wedstrijden speelt Nieuwerkerk tegen GKV, KVS en Swift. Echt zaak om in die reeks de juiste reactie te tonen op deze vervelende week.

17:15 uur Nieuwerkerk 2 – GKV/Enomics 2

Nieuwerkerk 2 kent lekkere weken. Na de heerlijke late gelijkmaker in Dordrecht tegen Sporting Delta heeft de ploeg de smaak te pakken. Thuis 29-15 tegen SKF 3 en uit 20-25 bij DeetosSnel 2. Knap! Nu een derde plek met 5 punten. Koplopers zijn Avanti en KVS met 6 punten. Belangrijker op dit moment: de voorsprong op SKF is 7 punten en die op GKV al 5. GKV verloor tot nu toe van TOP, Sp Delta, DeetosSnel en KVS.

Zaterdag de thuiswedstrijd tegen GKV 2. En het klinkt misschien gek in speelronde 5, maar Nieuwerkerk 2 kan zaterdag een hele grote stap richting handhaving zetten. En dat is toch het eerste doel in deze zware poule. Mocht ook GKV verslagen worden, dan is het gaatje al 7 punten. Daarvoor moet het tweede lekker doorgaan op de ingezette koers. Hard werken, goed verdedigen, goede instelling en goede afronding. Er stond zaterdag echt een team in het veld tegen DeetosSnel: goed om te zien! Maar vergis je niet in GKV 2. Tegen KVS (23-23), Sp. Delta (22-20) en TOP (27-29) was het heel spannend. En met 91 goals is GKV een bizar goed scorende nummer 7.

Op het veld verloor Nieuwerkerk al een keer van GKV, dus de ploeg is bekend met de kracht van GKV 2. De laatste ontmoeting werd overigens wel gewonnen.

15:30 uur Nieuwerkerk A1 – Fortuna A1

Nieuwerkerk A1 heeft het qua loting niet echt getroffen. Ook de derde thuiswedstrijd is weer een hele lastige. Nadat eerder PKC en Albatros op bezoek kwamen, is het nu de beurt aan Fortuna A1. Een ploeg die dit hele seizoen alleen nog maar heeft gewonnen (veld en zaal). Fortuna doet dat ook met indrukwekkende cijfers. 121 goals na vier wedstrijd. Zeges van 31-16 (Spirit), 18-33 (DSC), 35-8 (ONDO) en 8-22 (Die Haghe).

Ter relativering. Fortuna speelde dus nog niet tegen een ploeg uit de top 4. De duels met Nieuwerkerk, Albatros en PKC gaan nu komen. Ook op het veld trof Fortuna nog geen topploeg. Maar toch, de cijfers zijn indrukwekkend.

Aan Nieuwerkerk A1 om daar met de coaches en spelers een goed plan tegenover te zetten. De ploeg weet dat de thuiswedstrijden tegen PKC en Albatros net zo goed gewonnen hadden kunnen worden. Met iets meer geluk had de ploeg nu ook op 8 of 6 punten gestaan. Maar de A1 staat op 4 punten en dus past bescheidenheid voor het duel met koploper Fortuna A1. Gewoon weer alles geven en dan zien waar het schip strandt. Vorige week was het in ieder geval genieten tegen ONDO.

14:00 uur Nieuwerkerk B1 – Die Haghe B1

Met 8 punten uit vier wedstrijden is de B1 heerlijk gestart aan dit zaalseizoen. Ook afgelopen zaterdag weer een wat moeizame start bij ONDO. Rust 9-10 voorsprong. In de tweede helft een tandje er bij en winnen met 12-22. Klasse! Avanti won ook weer en dus samen aan kop met 8 punten. Refleks daar achter met 6. Die Haghe op plek 4 met 4 punten. Zaterdag komt Die Haghe B1 op bezoek.

Die Haghe pakte de punten tegen Valto en Ondo. Er werd verloren van Refleks (29-20) en Avanti (23-11). Onze B1 zal zaterdag graag wat beter willen beginnen dan de afgelopen twee weken. De ploeg start natuurlijk met veel vertrouwen aan dit duel en hoopt weer op een goed resultaat en een mooie wedstrijd.

17:00 uur Korbis C1 – Nieuwerkerk C1

Op een bijzonder tijdstip een bijzonder belangrijke wedstrijd voor Nieuwerkerk C1 in Waddinxveen. Er komt nu een reeks van drie wedstrijden aan waarin de C1 echt punten moet gaan pakken. Afgelopen zaterdag was TOP C1 te sterk. De fysiek sterkere ploeg uit Sassenheim schoot uit de startblokken (1-8). Daarna kon onze C1 wel wat herstellen maar TOP was te sterk (11-19). Nog steeds puntloos na 4 wedstrijden.

Valto heeft er ook 0, Refleks heeft 2 punten, Die Haghe 3 en Korbis 4 (met een wedstrijd minder). Korbis C1 is dus goed gestart met zeges op Die Haghe (15-5) en Valto (15-4). Tussendoor verloor de ploeg van ONDO met 14-5. Dit wordt dus zeker een lastig potje voor onze C1, maar de ploeg zal in Waddinxveen alles op alles zetten voor het eerste succesje.

10:00 uur Nieuwerkerk D1 – Avanti D1

Een mooie kraker in de D-hoofdklasse zaterdag tussen koploper Nieuwerkerk D1 en nummer 3 Avanti D1. Afgelopen zaterdag een ruime overwinning voor de D1 op MIA (2-18). Daardoor nu 7 punten uit vier wedstrijden, net als TOP. Avanti staat daar met 6 punten kort achter. Drie teams die elkaar op het veld ook al tegenkwamen.

Ook toen werd Avanti D1 derde. Maar de onderlinge wedstrijden waren spannend. Thuis won Nieuwerkerk met 11-7. Uit was het net aan: 4-5. In de zaal won Avanti D1 van Die Haghe, Groen Geel en Fortuna. Dalto was met 14-12 net te sterk voor de D1 uit Pijnacker. Dat wordt een spannend potje zaterdag waarin Nieuwerkerk D1 goede zaken kan doen in de strijd om de bovenste plekken

Meer berichten