TC / PR

Vooruitblik zaterdag 8 juni

De laatste reguliere vooruitblik van het korfbalseizoen 2023/2024. Zaterdag 8 juni spelen al onze selectieteams een uitwedstrijd. Nieuwerkerk 1 en 2 spelen IJsselderby’s in de buurt, dus kom vooral kijken. Nieuwerkerk 2 om iets voor half 2 in Capelle tegen KCC 3 en Nieuwerkerk 1 om half 4 in Krimpen tegen KOAG. In de ochtend spelen de D1 en C1 bij PKC D1 en HKC D1. Iets later gaat de B1 op bezoek bij Oranje Wit. Nieuwerkerk A1 maakt zich op voor de halve finale. Op 15 juni speelt de ploeg op eigen terrein deze belangrijke wedstrijd. Eerst zaterdag afsluiten bij Unitas in Harderwijk (14u). Hierbij de vooruitblik op de wedstrijden van de laatste speelronde:

15.30u KOAG 1 – Nieuwerkerk 1
Een IJsselderby in Krimpen aan den IJssel in de Ereklasse. Een mooi affiche, ware het niet dat beide teams al zeker zijn van een “afdaling” naar de Hoofdklasse. KOAG haalde in de afgelopen 5 wedstrijden geen punten en Nieuwerkerk pakte er vier. Valto en DeetosSnel staan allebei op 8 punten en plaatsen zich daarmee voor de Ereklasse. Gefeliciteerd en welverdiend!

KOAG heeft het zeker niet slecht gedaan dit veldseizoen op het hoge niveau. Elke return deed de groen/gele formatie het beter. Na de 11-17 thuisnederlaag tegen DeetosSnel werd het in de return in Dordrecht 17-13. En na de 12-22 thuisnederlaag tegen Valto werd het in de De Lier slechts 18-14. Knap was ook de inhaalrace afgelopen zaterdag. Kort na rust stond DeetosSnel met maar liefst 13-3 voor tegen KOAG. Toch wist de ploeg van coach Muurling het nog behoorlijk spannend te maken en DeetosSnel tot op 2 punten te naderen.

Op 20 april won Nieuwerkerk de thuiswedstrijd met 18-16 van KOAG. Het was tot aan de laatste minuut spannend. Nieuwerkerk pakte in de eerste helft een 9-5 voorsprong, maar KOAG knokte zich (ook toen) terug in de wedstrijd naar 14-14. Nathan Marck, die middag de topscoorder bij CKV, zorgde voor 16-14. Peter Scheek (5 goals op 20 april) maakte het spannend en pas in de slotminuut viel de 18-16.

Als we kijken naar de stand, dan zien we dat KOAG Nieuwerkerk niet meer kan achterhalen. De voorsprong is immers vier punten. Er staat dus alleen sportieve eer op het spel. De laatste uitwedstrijd in de zaal ging Nieuwerkerk daar heel goed mee om. In Middelburg werd toen bij Swift heel goed gespeeld terwijl er niks op het spel stond. Laten we hopen dat dit een voorbode is voor aanstaande zaterdag. Zaterdag is het de laatste wedstrijd van Kenneth de Ronde, hij verdient natuurlijk ook een mooi afscheidsduel!

13.20u KCC 3 – Nieuwerkerk 2

Ook bij deze derby tussen KCC 3 en Nieuwerkerk 2 staat er helaas niks meer op het spel. Nieuwerkerk 2 is met 4 punten zeker van de 3e plaats en KCC 3 met 1 punt zeker van de 4e plek. Die Haghe (8) en Avanti (7) blijven in de Reserve Ereklasse. Nieuwerkerk 2 en KCC 3 gaan naar de Reserve Hoofdklasse. We hopen natuurlijk dat ook deze slotwedstrijd wel een leuk duel gaat worden in Capelle aan den IJssel.

Op 20 april werd het zeker een leuke wedstrijd. Nieuwerkerk 2 nam ruim afstand van KCC 3, maar de Capelse formatie kantelde de wedstrijd met het inbrengen van de sterke Mark Behrens (tegenwoordig KCC 4). Tel daar bij ook dat Lucas Visser (volgend jaar VEO) een ijzersterke tweede helft speelde en daarmee is de 16-16 puntendeling verklaard.

Het heeft Nieuwerkerk 2 niet meegezeten dit tweede deel van het veldseizoen. Een gelijkspel in de slotminuut tegen KCC, een nederlaag tegen Avanti in de slotminuut (13-12) en een nederlaag tegen Die Haghe in de slotminuut (10-9). Na de mooie zege op Die Haghe (17-14) ging het afgelopen zaterdag weer mis in de slotminuut: 15-15 tegen Avanti. Met vier tegengoals minder in de slotminuut had Nieuwerkerk 2 nu op 8 punten bovenaan gestaan. Helaas is dat niet het geval en zal het tweede na enkele jaren van afwezigheid weer in de Reserve Hoofdklasse starten in september.

Zaterdag goed afsluiten in de laatste wedstrijd van Jorieke en Rick. In Capelle, dus lekker dichtbij voor het publiek dat daarna binnen 10 minuten bij het eerste kan zijn in Krimpen.

14.00u Unitas A1 – Nieuwerkerk A1

In Harderwijk wordt zaterdagmiddag de enige juniorenwedstrijd in de A-hoofdklasse gespeeld waar het niet spannend is qua resultaat. Nieuwerkerk A1 is immers al kampioen met 8 punten en Unitas A1 is al zeker van de vierde en laatste plek in de poule met 2 punten. Fortuna A1 en TOP A1 gaan in een rechtstreeks duel uitmaken wie er samen met Nieuwerkerk meegaat naar de Play-offs. Daarvoor heeft TOP aan een gelijkspel genoeg. Spannend!

Spannend is het ook in de andere A-poule. Wie wordt de tegenstander van Nieuwerkerk A1 in de halve finale op 15 juni. PKC en KZ staan op 7 punten en DVO op 6. KZ speelt in de ochtend thuis tegen de nummer 4 Valto en heeft aan een gelijkspel genoeg voor de Play-offs. Mocht KZ minimaal een punt pakken, dan mag PKC A1 later op de middag niet verliezen van DVO. DVO moet waarschijnlijk thuis winnen van PKC om de tweede plek te pakken. Kortom, het kan alle kanten op. Zaterdagmiddag rond half 4 weten we tegen wie Nieuwerkerk A1 het op neemt in de halve finale op de Kleine Vink.

Richting de halve finale wil de A1 deze laatste reguliere competitiewedstrijd natuurlijk goed eindigen. De ploeg is deze week niet compleet geweest door examen-tripjes, maar vanaf zaterdag moet de focus toch echt weer op korfbal. Een goede wedstrijd tegen Unitas, de flow vasthouden en dan richting de halve finale!

13.15u Oranje Wit B1 – Nieuwerkerk B1

Nieuwerkerk B1 kan de tweede plek, na de 16-13 zege op Die Haghe, bijna niet meer ontlopen. Dan zou Oranje Wit zaterdag met 13 punten verschil van Nieuwerkerk B1 moeten winnen in Dordrecht. De tweede plek is niet zo belangrijk, maar dit seizoen goed afsluiten natuurlijk wel. Dat moet het doel zaterdag zijn in Dordrecht. Thuis won Nieuwerkerk B1 met 23-11 van Oranje Wit. Oranje Wit staat op de 3e plek met 3 punten. Nieuwerkerk heeft er 5. Kampioen PKC staat op grote afstand met 10 punten. Zij maken zich op voor de halve finale tegen Dalto B1 op de Kleine Vink.

11.25u HKC C1 – Nieuwerkerk C1

Nieuwerkerk C1 sluit dit seizoen af met een uitwedstrijd bij HKC in Hardinxveld. Voor de C1 is de tweede helft veld in de kampioenspoule wat teleurstellend verlopen. Na 5 wedstrijden nog geen punten. Thuis tegen HKC werd het 9-10 in de slotminuut. Wellicht zit er zaterdag wat moois in voor een goed afscheid. Ook een afscheid van coach Eva. De coach die de spelers Jonah, Rens, Luuk, Roos en Puk al vanaf de E begeleidt en coacht! En wat een mooie successen hebben ze samen beleefd. Ook is Eva in de D en in de C de coach van Pepe, Ties, Carlijn, Ymke en Puck geweest. Het zou mooi zijn als de C1-spelers Eva een mooi afscheid geven (als ze er tenminste zelf bij is, gelet op de wedstrijd van het 2e 😊). HKC C1 staat op de 3e plek met 5 punten. Refleks is inmiddels de kampioen en gaat de halve finale spelen.

11.15u PKC D1 – Nieuwerkerk D1

Een ploeg die op het veld helaas geen halve finale gaat spelen is Nieuwerkerk D1. De Nederlands kampioen zaalkorfbal verloor afgelopen maandag met 6-5 bij HKC. Daardoor is Albatros D1 de kampioen in deze poule. Gefeliciteerd. Albatros speelt bij Nieuwerkerk volgende week de halve finale. Nieuwerkerk D1 sluit dit fantastisch mooie seizoen af met een uitwedstrijd bij PKC D1. PKC D1 is de nummer 3 en heeft 4 punten. Nieuwerkerk heeft 6 punten. Thuis werd er met 13-7 gewonnen van PKC.

Meer berichten