TC / PR

Vooruitblik zaterdag 7 oktober

Zaterdag speelronde 5. De eerste beslissingen voor Nieuwerkerk in deze korte competitie kunnen al gaan vallen. Onze selectie ontvangt in de middag de selectie van GKV uit Gorinchem. Eindelijk weer eens thuiswedstrijden na drie uitwedstrijden op rij. De weersvoorspellingen zijn goed, dus we verwachten veel publiek bij deze wedstrijden. Om 14.00u Nieuwerkerk 2 – GKV 2 en om 15.30u Nieuwerkerk 1 – GKV 1.

Voor onze jeugdteams is plaatsing voor de kampioenspoules in 2024 het doel. De D1 is daar al in geslaagd. De C1, B1 en A1 liggen met een 2e plek op koers, maar het is nog niet beslist. Spannende thuisduels dus in dat kader tegen Fortuna C1 (9.30u), Avanti B1 (10.45u) en Dalto A1 (12.00u). Leuke wedstrijden dus op de Kleine Vink en we hopen op veel publiek! Nieuwerkerk D1 is de enige ploeg die een uitwedstrijd speelt, om 09:45u tegen TOP in Sassenheim.

15:30u Nieuwerkerk 1 – GKV 1
Nieuwerkerk 1 heeft de mooie overwinning op Excelsior helaas geen goed vervolg kunnen geven. Ondanks een bliksemstart bij ONDO (0-3 en 1-6 binnen het kwartier) werd niet de volle buit gepakt tegen de ploeg van Tom v.d. Burgt. Het werd 15-15 in een tweede helft waarin Nieuwerkerk maar 4 keer wist te scoren. Daar is gelijk het probleem van Nieuwerkerk 1 benoemd. De ploeg scoort te moeizaam. 59 goals in 4 wedstrijden is nog geen 15 goals gemiddeld. ONDO (60) en Excelsior (66) scoren meer.

De stand is nu als volgt. Excelsior koploper met 6 punten. ONDO en Nieuwerkerk volgen met 5 punten. GKV staat op 0 en is daarmee al uitgeschakeld. De ploeg uit Gorinchem eindigt als 4e in deze kleine poule en speelt na de zaal op het 3e niveau (de Overgangsklasse). Een domper voor GKV dat echt over een prima ploeg beschikt. Zaterdag is het Excelsior – ONDO. Het klinkt gek, maar het is voor Nieuwerkerk gunstig als ONDO niet wint. Bij een overwinning van Excelsior of een gelijkspel heeft Nieuwerkerk 1 het kampioenschap en promotie naar de Ereklasse “in eigen hand”.

Ten opzichte van ONDO heeft Nieuwerkerk het namelijk niet meer in eigen hand, door het negatieve onderlinge resultaat. Nieuwerkerk zal ONDO dus echt op basis van punten moeten voorblijven.

Maar laten we eerst zaterdag maar van GKV winnen! De thuiswedstrijd tegen GKV heeft ons al eerder promotie gekost (een gelijkspel en uiteindelijk 1 puntje te weinig). GKV kan door de degradatie vrijuit spelen op de Kleine Vink. In Gorinchem had Nieuwerkerk het ook lastig tegen GKV. Het werd door een goal van Babette Blok in de laatste seconde drie weken geleden 13-14. GKV verloor daarna thuis van ONDO (12-19) en Excelsior (12-15). Ook GKV scoort te weinig goals (49 in 4 wedstrijden). Elke goal is zaterdag dus belangrijk.

Voor Nieuwerkerk is het zaak om deze wedstrijd te benaderen als een finale. De wedstrijd tegen GKV moet gewonnen worden om daardoor wellicht een week later te kunnen spelen om promotie. Deze week zal er aandacht zijn voor het bewaken van een voorsprong. Het gebeurt te vaak dat Nieuwerkerk een voorsprong snel in rook ziet opgaan. Een voorsprong van 6 punten tegen ONDO had Nieuwerkerk zaterdag nooit weg mogen geven. De ploeg moet ook op zoek naar de makkelijke goals. Met de steun van het publiek moet dat zaterdag lukken!

Bent u niet in de gelegenheid om naar de Kleine Vink te komen, dan kunt u de wedstrijd via onze livestream bekijken

14:00u Nieuwerkerk 2 – GKV 2
Nieuwerkerk 2 gaat zaterdag voor de eerste overwinning van dit veldseizoen. Na het knappe gelijkspel bij KCC (12-12) wilde het afgelopen zaterdag bij PKC 3 niet vlotten. Een 16-10 nederlaag in Papendrecht. KCC 2 (7) en PKC 3 (6) gaan samen naar de kampioenspoule van de Reserve Ereklasse. Nieuwerkerk 2 en GKV 2 strijden om de 3e plek. Die 3e plek geeft recht op een degradatiepoule in de Reserve Ereklasse na de zaal. De 4e plek betekent degradatie naar de Reserve Hoofdklasse.

Het probleem van Nieuwerkerk 2 dit veldseizoen is het scorend vermogen. 52 goals in 4 wedstrijden is te weinig. Dat zijn er maar 13 gemiddeld. De uitwedstrijd bij GKV was wat dat betreft een positieve uitschieter. Er werden toen 19 doelpunten gemaakt. Wel werd er met 21-19 verloren. Zaterdag telt de winst! Daarmee zou Nieuwerkerk 2 over GKV heen gaan en op de 3e plek terechtkomen. Daarvoor moet alles zaterdag wijken. Veel succes 2!

12:00u Nieuwerkerk A1 – Dalto A1
Nieuwerkerk A1 kwam zaterdag goed weg in Eindhoven. Tegen het puntloze DSC A1 keek Nieuwerkerk A1, na een 7-9 voorsprong bij rust, tien minuten voor tijd nog tegen een 15-13 achterstand aan. Door vier goals op rij kwam Nieuwerkerk A1 op 15-17 waarna DSC de eindstand bepaalde op 16-17. Twee belangrijke punten voor de A1 die weten dat het de komende twee wedstrijden beter moet. PKC A1 won van Dalto (10-18) en plaatste zich daarmee voor de kampioenspoule met 8 punten. Gefeliciteerd PKC. DSC A1 is al zeker van de Hoofdklasse degradatiepoule na de zaal.

Nieuwerkerk A1 staat 2e met 6 punten en Dalto heeft 2 punten. Nieuwerkerk A1 kan zich zaterdag plaatsen voor de kampioenspoule. Daarvoor is een overwinning op Dalto, een gelijkspel tegen Dalto of een nederlaag met maximaal 4 punten verschil voldoende. In Driebergen won Nieuwerkerk namelijk drie weken geleden met 15-20. Dalto A1 speelde twee weken geleden een hele goede wedstrijd tegen DSC (28-10) overwinning. Toch stond PKC A1 afgelopen zaterdag in Driebergen al snel op een beslissende grote voorsprong. Dalto A1 speelt zaterdag voor de laatste kans en dat betekent dat het een hele spannende wedstrijd gaat worden op de Kleine Vink. Nieuwerkerk A1 moet lekker spelen voor de winst. Verdedigend meer bij de les dan zaterdag! Succes!

10:45u Nieuwerkerk B1 – Avanti B1
Nieuwerkerk B1 krijgt zaterdag visite van koploper Avanti B1. De ploeg uit Pijnacker heeft 8 punten uit 4 wedstrijden. Nieuwerkerk B1 heeft er 6. In Pijnacker werd het drie weken geleden 18-13 voor Avanti. Avanti speelde zaterdag de minste wedstrijd van het seizoen en won met 9-8 van Refleks. Nieuwerkerk B1 won met 6-13 van Vitesse maar was ook niet echt tevreden over deze wedstrijd. Vitesse B1 is hierdoor al zeker van de Hoofdklasse degradatiepoule.

Nieuwerkerk B1 staat nu op de 2e plek met 6 punten. Refleks staat 3e met 2 punten. Nieuwerkerk B1 wil zich plaatsen voor de kampioenspoule. Daar heeft de ploeg nog 1 puntje voor nodig uit de laatste twee wedstrijden tegen Avanti en Refleks. Eerst dus zaterdag Avanti. Deze sterke tegenstander heeft zaterdag aan een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap. Ze zijn al geplaatst voor de kampioenspoule (gefeliciteerd!) . De ploeg uit Pijnacker scoort heel makkelijk. Het wordt voor onze B1 een zware wedstrijd. Vorige keer was de start beslissend. Nu hoopt Nieuwerkerk B1 beter te starten. Succes!

09:30u Nieuwerkerk C1 – Fortuna C1
De wedstrijd van Nieuwerkerk C1 ging afgelopen zaterdag niet door. Deze wedstrijd bij Valto wordt woensdag 11 oktober ingehaald. De wedstrijd Fortuna C1 – ONDO C1 ging wel door en eindigde in een 6-5 overwinning voor Fortuna C1. Gunstig voor onze C1, want zij willen graag 2e worden in deze poule. Daarmee plaatst de ploeg zich voor de kampioenspoule na de zaal. De wedstrijden tegen Valto (woensdag) en ONDO (zaterdag 14 oktober) zijn daarom misschien wel belangrijker. Maar tegen Fortuna kan er natuurlijk gestunt worden. Fortuna C1 is de koploper met 8 punten. De ploeg uit Delft heeft zich al geplaatst voor de kampioenspoule (gefeliciteerd) en heeft zaterdag aan een punt genoeg voor het kampioenschap.

In Delft verloor Nieuwerkerk met 19-13 van Fortuna. Toch speelde de C1 geen slechte wedstrijd daar. Fortuna had het de weken daarna lastiger met scoren. 7-3 tegen Valto en 6-5 tegen ONDO. Interessant om te zien of onze C1 weer wat verder is gegroeid de afgelopen weken en of er weer meer weerstand kan worden geboden. Succes!

09:45u TOP D1 – Nieuwerkerk D1
In Sassenheim zaterdag een kraker tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst. Nieuwerkerk D1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Fortuna D1. De ploeg uit Delft stond met 0 punten onderaan. Nieuwerkerk D1 had het wellicht iets onderschat. Binnen mum van tijd stond Fortuna op een 1-4 voorsprong. Fortuna D1 speelde slimme lange aanvallen en deed het verdedigend ook goed tegen een wat voorspelbaar spelend Nieuwerkerk D1. In de eindfase van de wedstrijd kon een 6-9 achterstand door hard werken toch nog worden omgebogen in een 9-9 gelijkspel. Een gewonnen punt. Ook een belangrijk punt. Want later kwam de uitslag van Avanti D1 – TOP D1 door. Avanti had heel knap met maar liefst 15-5 van TOP gewonnen. Stand in deze Hoofdklasse is nu: Nieuwerkerk D1 aan kop met 6 punten, TOP 2e met 5 punten en Avanti 3e met 4 punten.

Nieuwerkerk D1 moest zich bij de eerste 3 in deze kleine poule spelen voor plaatsing in de kampioenspoule na de zaal. Dat is gelukt! Nu nog het kampioenschap. Dat wordt spannend. Zaterdag dus de uitwedstrijd bij TOP. Thuis werd het 12-12. Ook toen een mindere start van de D1 die vervolgens wel heel veel kansen misten. Bij winst op TOP is TOP uitgeschakeld voor het kampioenschap en wordt het een week later beslist. Bij winst van TOP hebben de Sassenheimers de beste papieren. Bij een gelijkspel wordt het een week later bij Avanti beslist. Leuk en spannend dus bij de D1! Succes.

Meer berichten