JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (2)

Op een zonnige 30 september vielen de eerste beslissingen in de poules van de E-teams van Nieuwerkerk. Uw razende reporter was op werkbezoek in de achtbanen van Disney, maar is ontzettend blij dat er vanuit de diverse e-teams zoveel input komt voor onderstaande stukjes. Veel leesplezier!

Die Haghe E1 – Nieuwerkerk E1

Vandaag met de E1 op pad naar Den Haag om tegen Die Haghe E1 aan te treden. De eerste wedstrijd werd met snel spel goed gewonnen, dus een herhaling van die wedstrijd zou mooi zijn. Aangezien Faas en de hoofdcoach Mickey Mouse aan het zoeken waren in de buurt van Parijs, hadden we een iets andere opstelling.

De eerste aanval was Noa, Fem, Katie en Lydia. Florian mocht nog even uitrusten van de winnende treffer bij de E2.

Het eerste kwart was lastig, Die Haghe had het huiswerk goed gedaan, ze speelde geduldig en na bal verlies was het direct in zakken om de counter eruit te halen. Met deze nieuwe tactiek hadden we best wat moeite. Na het eerste kwart was de stand 2-1 voor Die Haghe. Gelukkig konden we even ons plan in deze korte rust aanpassen, waar we normaal snel spelen voor doorloopballen, moesten we nu gaan schieten, want Die Haghe hield wel heel veel afstand.

De toch nerveuze assistent coach werd enorm happy van het tweede kwart, de E1 paste het plan prima toe en er werd volop geschoten, waarbij ook de afvang goed was verzorgd. Ruststand 3-6.

Hierna was het verzet gebroken en kon de E1 iets meer hun vertrouwde spel spelen. Lekker snel spelen, veel doorlopers en vandaag bleven we ook veel schieten. Iedereen kwam tot scoren, uiteindelijk is de eindstand 3-14.

Volgende week de topper tegen KCR voor het kampioenschap! Iedereen is welkom om ons a.s. zaterdag te komen aanmoedigen!

KCR E2 – Nieuwerkerk E2

Ook na vandaag ligt Nieuwerkerk E2 nog steeds op koers om het 1e deel van de veldcompetitie bovenaan te eindigen. Vandaag werd in een spannende wedstrijd KCR E2 met 5-6 verslagen. Na eerder met ruimere cijfers van KCR te hebben gewonnen, was de ploeg uit Ridderkerk vandaag duidelijk beter voorbereid. Twee goed verdedigende ploegen die echt aan elkaar gewaagd waren. Gelukkig viel het kwartje in de slotfase de goede kant op voor onze E2. Met 8 punten uit 4 wedstrijden een puik resultaat. Met nog twee wedstrijden te gaan kan Nieuwerkerk volgende week thuis tegen directe concurrent KOAG E1 bij winst of gelijkspel de bovenste plek veiligstellen. Spannend!

KCR E3 – Nieuwerkerk E3

Het is zaterdag 30 september en we mogen weer. Om 9 uur verzamelen we bij de club. De 1 wat slaperiger en de ander vrolijk vol energie. We vertrekken richting Ridderkerk. Vooraf wist de trainer wel dat het lastig zou worden.  We hadden immers alles tot nog toe verloren. Toch waren er lichtpuntjes te zien tijdens die voorgaande wedstrijden. Nu nog een hele wedstrijd volhouden.

De E3 begon flitsend en na het eerste kwart stond het 1-5. Dat moesten we zien vast te houden. Na de complimenten van de trainer begonnen we aan kwart 2. Na slordigheden in de verdediging gingen we rusten met 3-6. In de rust hebben de kinderen de nodige energie ingedronken en begonnen vol scherpte aan het derde kwart. Goede aanvallen en scherpe passing. De trainer zag het allemaal samenkomen wat er de afgelopen weken is geleerd. 4-8 met nog maar 1 kwart te gaan. Dit mogen we niet meer weggeven dachten we. In het 4e kwart rook de E3 hun kansen en maakten er nog maar liefst 5 doelpunten bij. De tegenstander maakten er nog 2 en daarmee werd de eindstand bepaald met 6-13. De eerste winst van het seizoen is binnen! Eerder dan verwacht en daarom smaakt ie oh zo zoet! Complimenten aan de jongens en meisjes van de E3!

Nieuwerkerk E4 – KOAG E2

Afgelopen zaterdag stond de return tegen KOAG E2 op het programma voor Nieuwerkerk E4. Bij KOAG verloren we deze wedstrijd met 16-6. We wisten dus dat we flink aan de bak moesten, maar dat maakt voor de kinderen van de E4 niet uit, want ook op de trainingen is de motivatie en het enthousiasme groot.

De eerste 10 minuten was iedereen lekker fel, zeker in de verdediging want in het eerste kwart wist de E4 Koag op de 0 te houden. Aanvallend werd er goed overgespeeld en gezocht naar de juiste kansen. Ook in het tweede kwart bleef het samenspel en waren er weinig plaatsfouten. Helaas lukte het niet om een doelpunt te maken. Pas na 25 min werd er gescoord uit een mooie bovenhandse “strafworp”. KOAG had inmiddels al 5 doelpunten gemaakt. Met een 1-5 achterstand gingen we de laatste 10 minuten in. De kids waren minder scherp waardoor we aanvallend moeizaam aan de bal konden blijven, ook werden er nog vier doelpunten gemaakt door de tegen partij.

Ondanks het verlies van 1-9 zijn de trainers wel tevreden over de vooruitgang in het verdedigen. De komende weken zal er extra aandacht geschonken worden aan het aanvallende spel. Zaterdag gewoon weer aan de bak met de uitwedstrijd bij Weidevogels.

Nieuwerkerk E5 – Vitesse E4

Nieuwerkerk E5 is ook na de vierde speelronde nog zonder puntverlies. Op een heerlijke zaterdagochtend werd dit weekend Vitesse E4 met 7-2 verslagen. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden was de E5 nu vanaf het begin flink op schot. Mats scoorde de 1-0 en Nola maakte haar eerste twee goals ooit, waardoor het na één kwart al 3-0 was. Daarna bleef Nieuwerkerk goede kansen creëren, maar schoten en doorloopballen van Emmelie en Jip gingen er jammer genoeg net niet in… Linde maakte wel een mooi doelpunt waarna het bij rust 5-1 was. In de tweede helft ook weer veel mooie aanvallen van de E5. Vitesse verdedigde echter wel een stuk beter, dus eindigde de wedstrijd met een dik verdiende 7-2 overwinning! Volgende week de kampioenswedstrijd bij KOAG dat twee punten achterstand heeft. Zet hem op E5!!

Vitesse E3 – Nieuwerkerk E6

Wedstrijd tussen NWK en Vitesse. NWK start de wedstrijd krachtig. Binnen 5 minuten staat het 2-0. Binnen 10 minuten is dit 4-0. Femmie heeft hiervan 3 punten erin gelegd. Ze loopt goed vrij en schiet zuiver op de paal. Vitesse gaat meer in de aanval en maken de 4-1. Ze verdedigen ook goed waardoor NWK minder kansen krijgt. Gelukkig creeërt NWK ook de kansen waardoor beiden partijen doelpunten maken. Halverwege de wedstrijd in de pauze staat het 8-4. De tweede helft gaat Vitesse nog meer in de aanval en wordt de druk opgevoerd. Vitesse creeërt een aantal mooie kansen, die ze ook weten te benutten. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd staat het 9-8 voor Nieuwerker waardoor het erg spannend wordt. Nieuwerkerk verdedigt de laatste 5 minuten goed. Ze eindigen daarom met een stand van 9-8. Opluchting en blijdschap is van de gezichten te zien bij het eindsignaal. E6 is kampioen!

Ten Donck E1 – Nieuwerkerk E7

Ook deze zaterdag had de E7 een pittige tegenstander. Ditmaal mocht het team de Maas over en trof het Ten Donck E1. Helaas kwam Nieuwerkerk niet tot scoren en werd het een 6-0 nederlaag. Volgende week gaat er vast een doelpunt komen, dus gewoon doorzetten!