TC / PR

Vooruitblik zaterdag 30 september

Op de laatste dag van september komen de meeste van onze selectieteams voor de vierde keer in actie. En in een competitie van zes wedstrijden is dit dus alweer een hele belangrijke ronde. Vier uitwedstrijden zaterdag. De wedstrijd van de C1 is verzet. Alleen de D1 speelt thuis. Om 10u tegen Fortuna. Nieuwerkerk B1 speelt uit bij Vitesse. Tot slot de A1: zij gaan op bezoek bij DSC. Alle tegenstanders van onze jeugdteams hebben 0 punten en gaan dus extra hun best doen om die eerste punten te pakken. Laat onze jeugdteams nou gewaarschuwd zijn! Nieuwerkerk 2 gaat op bezoek bij PKC 3 in Papendrecht. En Nieuwerkerk 1 speelt in ’s Gravenzande tegen ONDO. Wedstrijd begint om 16:00u. Be there en support Nieuwerkerk 1!

16:00u ONDO 1 – Nieuwerkerk 1

Nieuwerkerk 1 staat na zaterdag samen met ONDO en Excelsior bovenaan in deze poule. Allemaal 4 punten en allemaal een keer verloren van elkaar. ONDO versloeg Nieuwerkerk in de openingsronde (12-14) maar verloor weer van Excelsior (12-18). Excelsior verloor afgelopen zaterdag van Nieuwerkerk met 15-18. GKV staat zonder punten onderaan. In de returnronde wordt er gestreden om de 1e plek. Die 1e plek geeft over 3 weken recht op een plek in de Ereklasse degradatiepoule na de zaal. De nummers 2 en 3 spelen in het voorjaar wederom in de Hoofdklasse en de nummer 4 (nu dus GKV) zakt af naar de Overgangsklasse. Het kan dus nog alle kanten op in deze poule.

Nieuwerkerk gaat zaterdag op bezoek bij ONDO van coach Tom v.d. Burgt. ONDO wist Nieuwerkerk drie weken geleden in de openingsronde te verrassen: Nieuwerkerk komt matige eerste helft niet te boven tegen ONDO – CKV Nieuwerkerk

Een ongekende ruststand toen van 3-10. Een zuiver schietende Hugo Meijer en Matthijs Verbaan zorgde toen voor een behoorlijke kater bij Nieuwerkerk dat met 12-14 verloor. Gelukkig knokte de ploeg zich toen nog wel iets terug, want het onderling resultaat kan ook nog wel eens een rol gaan spelen in deze poule. Nieuwerkerk zal getergd en toch ook vol vertrouwen afreizen naar ’s Gravenzande zaterdag. Twee overwinningen op rij inmiddels tijdens twee uitwedstrijden. We hopen zaterdag bij de derde uitwedstrijd op rij weer op veel publiek en een strijdlustig Nieuwerkerk. Qua mentaliteit zat het zaterdag meer dan goed en dan komen de punten “vanzelf”. Succes!

14:00u PKC 3 – Nieuwerkerk 2

Wat zat Nieuwerkerk 2 zaterdag dichtbij de eerste overwinning. Zonde! Met een 11-12 voorsprong in de slotminuut kreeg Nieuwerkerk nog een aanval. In die aanval werd het tweede schot te snel genomen waardoor KCC 2 aan de andere kant in de allerlaatste seconde nog de 12-12 kon scoren. Jammer. Maar toch het eerste punt van deze veldcompetitie na eerdere nederlagen tegen PKC 3 (11-13) en GKV (21-19). Zaterdag start de returnronde. KCC is koploper met 5 punten. PKC heeft er 4, GKV 2 en Nieuwerkerk dus 1. Tegenstander PKC 3 won zaterdag met 15-17 bij GKV nadat het een week daarvoor met 12-13 had verloren van KCC. In de openingswedstrijd schoot PKC 3 uit de startblokken. Een ruime voorsprong was voldoende om te winnen van Nieuwerkerk 2. Zaak voor Nieuwerkerk 2 om nu gelijk scherp aan de start te verschijnen. Het verschil met PKC 3 was drie weken geleden niet zo groot als het leek in het begin. Het kan in deze poule nog alle kanten op. Succes 2!

13:30u DSC A1 – Nieuwerkerk A1

Nieuwerkerk A1 leed zaterdag haar eerste nederlaag van dit veldseizoen. In de topper tegen PKC was de ploeg uit Papendrecht met 18-13 te sterk. Een terechte nederlaag voor Nieuwerkerk A1 dat niet scherp begon en de eerste drie schoten van PKC zag binnenvallen. Nieuwerkerk speelde wat timide, had teveel moeite om goals te maken en stond bij rust 12-8 achter. Toen na de rust de 12-10 werd afgekeurd, ging het snel. PKC nam meer marge en won het duel. PKC nu koploper met 6, Nieuwerkerk 4, Dalto 2 en DSC 0. De nummers 1 en 2 gaan door naar de kampioenspoule en daar wil Nieuwerkerk A1 graag bijzitten. Zaterdag de eerste return, uit bij DSC. DSC A1 heeft nog geen punten. De ploeg uit Eindhoven gaat meestal goed van start: 9-6 ruststand in Nieuwerkerk, 5-5 ruststand tegen PKC en ook een 4-4 tussenstand tegen Dalto. Daarna gaat het mis bij de Eindhovenaren. Nieuwerkerk was met 22-11 te sterk, PKC met 10-17 en Dalto zaterdag met 28-10. DSC zal de matige tweede helft in Driebergen graag willen goedmaken met een sterk optreden tegen Nieuwerkerk. Onze A1 moet zich niet laten verrassen. Uitwedstrijden bij DSC zijn nooit gemakkelijk. Wel zijn er twee hele belangrijke punten op te halen. Succes A1!

12:10u Vitesse B1 – Nieuwerkerk B1

Nieuwerkerk B1 wil in deze poule graag 1e of 2e worden. Daarmee plaats je je voor de kampioenspoule in het voorjaar. De nummers 3 en 4 spelen in een “degradatiepoule” na de zaal. In de strijd om plek 2 deed de B1 afgelopen zaterdag goede zaken tegen Refleks B1. De thuiswedstrijd werd na een spannende slotfase met 12-11 gewonnen. Stand is nu Avanti op 6 ptn, Nieuwerkerk 4, Refleks 2 en Vitesse 0. Nieuwerkerk B1 kan dus zaterdag goede zaken doen. Winnen van Vitesse zet de ploeg op 6 punten en misschien wel een gaatje van 4 met Refleks (als koploper Avanti weer wint). Thuis werd er met 16-6 gewonnen van Vitesse. Vitesse B1 verloor daarna van Refleks (3-19) en Avanti (6-21). Nieuwerkerk B1 moet deze wedstrijd niet onderschatten! Succes!

Valto C1 – Nieuwerkerk C1 is verzet naar woensdagavond 11 oktober 19.00u

Nieuwerkerk C1 staat halverwege de competitie op een mooie 2e plek met 4 punten. Fortuna is koploper met 6 punten, ONDO heeft er 2 en Valto staat zonder punten onderaan. Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd bij ONDO knap gewonnen door onze C1. Het verschil werd gemaakt in de eerste helft. Verdedigend goed en aanvallend op de juiste momenten toegeslagen: 1-6 met rust. Na rust ging het ontzettend hard regenen in ’s Gravenzande. Onder barre omstandigheden liep de C1 uit naar 3-9, daarna was normaal korfbal niet meer mogelijk. Het werd 6-9. Knap gedaan. De wedstrijd tegen Valto is verzet naar woensdag 11 oktober. Met dank aan Valto!

10:00u Nieuwerkerk D1 – Fortuna D1

Nieuwerkerk D1 staat er goed voor in deze Hoofdklasse. Halverwege op een gedeelde eerste plek samen met TOP D1. De P/D regeling voor de D-hoofdklasse is dit najaar vrij eenvoudig. De nummers 1, 2 en 3 uit de vijf poules blijven in de Hoofdklasse en ook de beste nummer 4. Dan zijn er na de zaal 16 teams in de Hoofdklasse (4 poules van 4). Dat gaat Nieuwerkerk D1 wel lukken. De ploeg speelt dus nu echt voor het kampioenschap in deze poule. Nu 5 punten, net als TOP. Avanti op 2 en Fortuna op 0. Afgelopen zaterdag won de D1 met 11-7 van Avanti. Het gaatje werd snel gemaakt en na een 6-2 ruststand ging het in de tweede helft dus gelijk op. Zaterdag staat Fortuna op het programma. Fortuna verloor met 7-10 van Nieuwerkerk, 10-8 van Avanti en 9-11 van TOP. De ploeg uit Delft zit er dus steeds dichtbij. Nieuwerkerk D1 moet scherp zijn om ook deze wedstrijd van Fortuna te winnen. Succes!

Meer berichten