Vooruitblik zaterdag 27 nov

Zaterdag 27 november de eerste thuiswedstrijden van onze selectie in sporthal De Kleine Vink. De Kleine Vink waar het zo kan spoken en waar zulke prachtige duels zijn gespeeld de afgelopen tien jaar. Helaas, spoken zal het er zaterdag niet. Maar het kunnen wel nog steeds prachtige wedstrijden worden. Jullie kunnen er via de livestream van genieten. Hierbij de vooruitblik op de wedstrijden van Nieuwerkerk 1 en 2 tegen de selectie van Unitas uit Harderwijk.

17.30u Nieuwerkerk 2 – Unitas 2
Scheidsrechter:
C.P. Mantel
Nieuwerkerk 2 kende vorige week een lekkere start van de zaalcompetitie. Met door 12 goals van Lotte Dingjan (een damesrecord in de selectie van CKV Nieuwerkerk!) werd GKV 2 in Gorinchem met 27-32 verslagen. Een doelpuntrijke wedstrijd waarin Nieuwerkerk 2 goede fases afwisselde met mindere fases. Die mindere fases zorgden er voor dat GKV 2 te lang in de wedstrijd kon blijven. Dat was het enige dat de spelers van coach V.d. Burgt zichzelf konden aanrekenen. Verder natuurlijk een prima start tegen een ploeg waar Nieuwerkerk op het veld nog gelijk tegen speelde. In de poule won Wageningen 2 bij Blauw Wit 3 (15-21) en was LDODK met 17-21 te sterk voor DSC 3. Unitas 2, de tegenstander van zaterdag, kwam door corona niet in actie tegen Tempo 2.

Zaterdag speelt Nieuwerkerk 2 thuis tegen Unitas 2. De concurrent op het veld. Nieuwerkerk 2 is daar met 13 punten koploper, onder meer dankzij een 12-16 zege op Unitas in Harderwijk. Unitas 2 is de nummer 2 met 10 punten. Een sterk team met routiniers als Hoekstra, Wiegersma en Ruitenbeek. Verdedigend deed Nieuwerkerk 2 het vorige keer heel goed en daar kan zaterdag ook de basis liggen voor de tweede zege op rij.

De wedstrijd tussen Nieuwerkerk 2 en Unitas 2 is te kijken via: Nieuwerkerk 2 – Unitas/Perspectief 2 – YouTube

19.00u Nieuwerkerk 1 – Unitas 1
Scheidsrechters:
A. Klingenberg en J.W.F. Keizer
In speelronde 2 van deze zaalhoofdklasse ontmoet Nieuwerkerk 1 wederom een bekende tegenstander van de veldcompetitie. In Sporthal de Kleine Vink speelt Nieuwerkerk namelijk tegen Unitas uit Harderwijk. Op 25 september speelden beide teams tegen elkaar in Harderwijk. Unitas plaatste zichzelf in de underdog rol, paste haar spel aan “favoriet” Nieuwerkerk en won vervolgens verdiend met 17-15. Unitas coach Houtman noemde Nieuwerkerk de “uitdagende partij” en liet achteraf in de pers weten dat de opdracht aan zijn ploeg was om het tempo te verlagen en om een bepaalde speler van Nieuwerkerk bewust vrij te laten. Nieuwerkerk moest volgens Houtman toen steeds wat anders doen. Zelf wilde hij aanvallend vooral geduldig spelen. Dat lukte Unitas heel goed. Nieuwerkerk was die middag niet zichzelf. Geen enkele speler haalde zijn of haar niveau. Te lang dacht de ploeg ook dat het wel goed zou komen. Ook leverde de spelers van Unitas meer energie dan die van Nieuwerkerk. Soms te veel, maar het gaf Unitas wel een boost, ook toen Nieuwerkerk in de tweede helft na een achterstand terugkwam tot 10-10.

Ruim twee maanden later kan Unitas zich niet langer verschuilen in de rol van de underdog. De ploeg heeft een perfect veldseizoen achter de rug en staat met 16 uit 8 ongeslagen bovenaan in de Overgangsklasse. Nieuwerkerk moet in 2022 in de achtervolging en staat maar liefst drie punten achter op Unitas. Unitas kan dus worden bestempeld als favoriet. Daar heeft het ook de ploeg naar. Bij de dames heeft de formatie uit Harderwijk veel kwaliteit. Met name op de 2e bal waren zij vaak enorm gevaarlijk in de eerdere ontmoeting. De heren van Unitas gaven alles wat ze hebben en ondanks hun gering lengte hadden ze over in de rebound. In de zaal zal de ploeg echter minder in staat zijn om het tempo uit de wedstrijd te halen.

Qua voorbereiding heeft onze eigen ploeg veel aan die wedstrijd van november. In een lege hal zal daarnaast de aanwezigheid van Nieuwerkerk 2 vanaf de reservebank een belangrijke rol gaan spelen in het aanvuren van de spelers van Nieuwerkerk 1. We weten hoe Unitas dit doet. Soms wat overdreven, maar het helpt hen. Dit keer aan Nieuwerkerk de taak om daar de juiste dingen tegenover te zetten. Vertrouwen op het eigen spel, niet laten leiden door een tegenstander. Dat kunnen onze spelers als geen ander. De 18-31 zege op GKV zorgde voor een prima start van de competitie. Unitas moest de start van de zaalcompetitie door corona noodgedwongen een weekje uitstellen. Zij spelen in Nieuwerkerk dus hun openingswedstrijd.

De wedstrijd is uiteraard live te volgen via de livestream van CKV Nieuwerkerk: Nieuwerkerk 1 – Unitas/Perspectief 1 – YouTube

Meer berichten