TC / PR

Vooruitblik zaterdag 27 januari

De tweede speelronde van 2024 verliep voor onze selectieteams niet zo succesvol als de eerste. Wel zaten er een paar hele mooie resultaten tussen voor onze D1, C1 en B1. Minder succes hadden de A1, het tweede en ons vlaggenschip. Zaterdag een nieuwe ronde met nieuwe kansen!
Een hele belangrijke wedstrijd voor Nieuwerkerk 1 tegen een directe concurrent om handhaving! We hopen weer op een afgeladen en sfeervolle sporthal De Kleine Vink zaterdagavond voor de thuiswedstrijd tegen Sporting Delta. 19:00u be there!
Eerder op de dag speelt de D1 uit bij Die Haghe in Den Haag. Nieuwerkerk C1 gaat in dezelfde regio de uitwedstrijd tegen Refleks C1 spelen. De B1 en A1 spelen ook thuis. De B1 om 13:00u de belangrijke wedstrijd tegen Refleks B1. Daarna om 16:00u de A1 tegen DSC A1 en om 17:30u is het Nieuwerkerk 2 tegen Sporting Delta 2.

19:00u Nieuwerkerk 1 – Sporting Delta 1
Nieuwerkerk 1 vergat zaterdag te winnen in Zoetermeer. Eigenlijk vatte de titel van het wedstrijdverslag de wedstrijd goed samen. Gaaf was het dat er zoveel Nieuwerkerkse supporters waren in Zoetermeer! De ploeg heeft jullie nodig! Zaterdag weer! Nieuwerkerk leek te gaan winnen, speelde een prima eerste helft, maar te weinig goals na de rust en dus een nederlaag. Er is nu een duidelijke scheiding in de poule. Een ongeslagen koploper (Deetos) en daarachter Valto, Meervogels en GKV. Nieuwerkerk (5 punten) speelt samen met Sporting Delta (5), Swift (4) en KVS (4) om handhaving. Het duel zaterdag met Sporting Delta is daarom dus best cruciaal te noemen!
De uitwedstrijd bij Sporting Delta willen we niet graag aan worden herinnerd. Na een gelijk opgaande start (7-7) liep Delta voor de rust uit naar 12-8. In de tweede helft lukte er eigenlijk niks meer bij Nieuwerkerk dat de wedstrijd dan ook verloor met 22-12. Sporting Delta pakte in de twee weken na die overwinning nog drie punten tegen GKV en Meervogels. De vier wedstrijden daarna werden echter allemaal verloren (ook van KVS en Swift). De laatste weken scoort Sporting Delta moeizaam (18 tegen Swift, 16 tegen KVS en 19 tegen Valto). Tegen Valto was de ploeg afgelopen week wel heel dichtbij succes. Een ruime voorsprong werd in de slotfase weggegeven.
Nieuwerkerk 1 werd een paar maanden geleden best overdonderd door het felle spel van Sporting Delta. Onze ploeg zal daar nu een betere reactie op moeten geven. Gedragen door de energie van de supporters in de Kleine Vink is alles mogelijk zaterdag! Een positief onderling resultaat tegen Sporting gaat waarschijnlijk niet meer lukken 😉  Maar met een overwinning zal iedereen al heel blij zijn! Dit wordt een kraker!

17:30u Nieuwerkerk 2 – Sporting Delta 2
Nieuwerkerk 2 speelde afgelopen zaterdagochtend in Pijnacker tegen koploper Avanti 2. In de eerste helft kwam de ploeg in de grijze Krabbendam shirts goed voor de dag. Een volwassen wedstrijd en een 9-10 voorsprong bij rust. Wat een contrast met de eerste wedstrijd, toen Nieuwerkerk 2 er af werd geschoten. Na rust liep Nieuwerkerk 2 uit naar 10-12. Daarna ging het helaas helemaal mis en kon Avanti 9 keer op rij scoren. Eindstand 19-13. Avanti 2 nog ruimer bovenaan en op weg naar de titel en de Reserve Korfballeague 2. TOP en Sporting Delta met 10 punten op de 2e plek en Nieuwerkerk met Deetos (9 punten) daar weer achter.
Zaterdag dus opnieuw een nummer 2 op bezoek, dit keer Sporting Delta 2. In de tweede wedstrijd van dit zaalseizoen pakte Nieuwerkerk 2 op knappe wijze nog een punt in Dordrecht (18-18). De zuivere invallers Mika en Bas Stuurstraat waren daar toen debet aan. Sporting Delta 2 pakte daarna nog 7 punten (winst op GKV, KVS en SKF en gelijk tegen Deetos). De eerste twee wedstrijden van 2024 werden gewonnen en vandaar de opmars van Sporting Delta 2 op de rangslijst. Van Nieuwerkerk 2 herinneren we ons natuurlijk nog de prachtige thuiswedstrijd van twee weken geleden. We hopen dat het publiek weer gaat genieten van ons tweede en daarom al vroeg naar de hal komt zaterdag.
16:00u Nieuwerkerk A1 – DSC A1
Helaas is de A1 na acht speelrondes al uitgespeeld voor de bovenste plekken. In Papendrecht leed de ploeg de vierde nederlaag van dit seizoen. Ondanks een goede start (voorsprong van 2-5 en 6-8) was het laatste deel van de eerste helft voor PKC: 14-12. PKC liep in de tweede helft verder uit en won met 24-18. Nieuwerkerk A1 nu op 8 uit 8. Doel moet nu zijn om zo snel mogelijk veilig te zijn in deze Hoofdklasse. De nummer 7 is DSC (3 punten) en de nummer 8 is ONDO (0 punten). DSC A1 zal de komende weken alles op alles zetten om zich te handhaven in de Hoofdklasse. Daar moet Nieuwerkerk voor waken! Het is de vierde ontmoeting tussen de teams dit seizoen. Nieuwerkerk A1 won ze alle drie. Maar in Eindhoven was het soms best lastig. De teams kennen elkaar goed, al heeft DSC A1 inmiddels een andere coach. De afgelopen weken speelde DSC belangrijke wedstrijden tegen concurrenten Die Haghe (18-18), Spirit (15-14 verlies) en ONDO (23-17 winst). Met 3 punten uit die wedstrijden konden de Eindhovenaren niet tevreden zijn. Nieuwerkerk A1 moet op zijn hoede zijn en deze wedstrijd winnend afsluiten. Daarmee is de ploeg zo als zeker van nog een jaar hoofdklasse. Succes!
13:00u Nieuwerkerk B1 – Refleks B1
De B1 dendert door in 2024. Na de 33-16 tegen Valto werd het afgelopen zaterdag maar liefst 16-32 uit bij Fortuna B1. Wat een ontzettend mooie en knappe uitslag! Meer dan 30 goals maken is al knap, maar dat twee keer achter elkaar tegen de nummer 4 en 5 uit de competitie is wel heel goed! De B1 lijkt dus in de perfecte vorm voor de belangrijke wedstrijd tegen Refleks B1. Refleks is de nummer 3 en heeft 12 punten. Nieuwerkerk B1 is de nummer 2 en heeft 14 punten.
De nummers 1 en 2 uit deze poule spelen straks de playoffs (kwartfinales) om het kampioenschap van Nederland. Nieuwerkerk B1 wil zich daarvoor graag plaatsen en het liefst als kampioen. Daarvoor moet de ploeg het gaatje met koploper Avanti op 2 punten houden. Winst op Refleks B1 zou een verschil van 4 punten en een positief onderling resultaat opleveren. Daarmee zet de B1 een hele grote stap richting die playoffs. Uit bij Refleks was het heel spannend. De B1 won in Rijswijk met 19-20. Wordt het zaterdag weer zo spannend? Succes B1!
10:05u Refleks C1 – Nieuwerkerk C1
Nieuwerkerk C1 zorgde voor een stunt afgelopen zaterdag. De nummer 7 speelde thuis tegen de koploper, Fortuna C1. Bij rust stond Nieuwerkerk met 6-5 voor. In de tweede helft bleef die voorsprong heel lang intact. Helaas miste onze C1 vier strafworpen en veel doorlopers. Zo kon het gebeuren dat Fortuna in de allerlaatste seconde de 12-12 kon maken. Toch een mooi puntje voor de C1. Al 3 punten in 2024 gepakt! De komende zes wedstrijden worden belangrijk voor handhaving. Als je tegen de koploper een punt kan pakken, dan kan je het tegen iedereen! Zo ook zaterdag tegen Refleks C1. Refleks heeft 8 punten en staat op de 4e plek. In de thuiswedstrijd verloor Nieuwerkerk met 12-14 van Refleks na een goede eerste helft. Succes C1, probeer de goede resultaten van 2024 door te trekken tegen Refleks!
14:30u Die Haghe D1 – Nieuwerkerk D1
Nieuwerkerk D1 deed afgelopen zaterdag hele goede zaken in de D-hoofdklasse. In een kraker om de eerste plek werd dit keer zeer overtuigend afgerekend met TOP(S) D1. Na drie eerdere gelijke spelen werd het dit keer 16-9. En dat tot grote vreugde van de bomvolle sporthal! Nu de eerste plek met 15 punten uit 8 wedstrijden. TOP volgt op 13 en Dalto op 11 punten. De playoffs (kwartfinale) lonken! Zaterdag speelt de D1 uit bij Die Haghe D1 in Den Haag. Die Haghe D1 staat zesde met 5 punten. Toch ging de eerste wedstrijd in de Kleine Vink niet heel makkelijk tegen Die Haghe. Het werd toen, na een moeizame eerste helft, 12-6. Succes in Den Haag D1.