TC / PR

Vooruitblik zaterdag 25 maart

Aanstaande zaterdag speelt de selectie van CKV Nieuwerkerk alweer de laatste thuiswedstrijd in dit zaalseizoen. De laatste keer dat we dit seizoen kunnen genieten van onze jonge nieuwe ploeg in de Kleine Vink! Komt dat vooral ook doen! De selectie ontvangt de selectie van Avanti uit Pijnacker. Om 17:30u Nieuwerkerk 2 en om 19:15u Nieuwerkerk 1.

Bij de jeugd is de A1 al klaar. Zij maken zich op voor het veld. Bij de C1 is het zaterdag super spannend in de strijd om de kwartfinale! Om 12u moet de C1 winnen bij Albatros in Zwijndrecht. Daarna is het afwachten wat PKC doet. Voor de D1 en de B1 is de kwartfinale al binnen. In de voorbereiding op 1 april spelen ze nog een reguliere competitiewedstrijd tegen PKC D1 en KCR B1.

19.15u Nieuwerkerk 1 – Avanti 1

De laatste thuiswedstrijd ontvangt Nieuwerkerk Avanti uit Pijnacker. Lang zag het er naar uit dat dit de kampioenswedstrijd zou worden voor Avanti. Even dachten we dat Avanti afgelopen zaterdag al kampioen zou worden, maar het is inmiddels wat spannender. Avanti verloor zaterdag van Swift (pas de 1e nederlaag) en staat op 22 punten na 12 wedstrijden. DOS(W) staat op 20 punten. Volgende week is het Avanti – DOS. Eerst is het aanstaande zaterdagmiddag om 15.50u al DOS – ODIK. Alleen als DOS die wedstrijd niet wint, kan Avanti zaterdag kampioen worden in de Kleine Vink. Anders pas een week later thuis in een onderling duel met DOS. Spannend slot dus bovenin.

Voor Nieuwerkerk 1 is het gelukkig niet spannend meer. Al twee weken veilig. Vorige week nog een prima wedstrijd neergezet in Putten. Zonder Mika, maar met een uitstekende Bas van Schaik uit de A1 verloor Nieuwerkerk met 26-24. Het verschil werd gemaakt in de eerste helft (18-12), maar Nieuwerkerk knokte zich prima terug.

Zaterdag weer een mooie testcase voor de jonge ploeg van Nieuwerkerk tegen het ervaren en sterke Avanti. In de uitwedstrijd kon Nieuwerkerk de eerste 15 tot 20 minuten meer dan goed meekomen met de koploper. Daarna was Avanti te sterk en in de tweede helft liet Nieuwerkerk het teveel lopen. Eindstand was toen 29-18. Een te groot verschil. Met name de dames van Avanti waren die avond op schot. Zaterdag kans op revanche. Voor Avanti gaat het sowieso ergens om, dus zal er strijd worden geleverd. Nieuwerkerk moet daar veel strijd tegenover zetten. En wie weet kan de ploeg profiteren van de spanning. Al denken wij dat ervaren spelers als Jordy Zuidam, Nikki van Trigt, Vincent van Beek en Stefan Hogervorst niet stijf zullen staan van de zenuwen. Zij hebben voor hetere vuren gestaan de afgelopen jaren met Avanti 1. We hopen op veel Nieuwerkerks publiek. Vanuit Pijnacker zal het zeker gezellig druk worden! Een mooi laatste avondje Kleine Vink dus! Tot zaterdag!

17.30u Nieuwerkerk 2 – Avanti 2

Nieuwerkerk 2 is aan een goede serie bezig met drie overwinningen op rij. Ook drie wedstrijden waarin de ploeg boven de 20 goals uitkwam: 18-26 bij Pernix, 22-20 tegen GKV en afgelopen zaterdag 22-24 bij Oranje Wit. Dat brengt de ploeg op een gedeelde derde plek met 14 punten (samen met Avanti en SKF 3). PKC 3 kan zaterdag kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen TOP(A) 2.

Nieuwerkerk 2 wil zo hoog mogelijk eindigen. De ploeg speelt nog tegen Avanti en tegen de nummer 2 TOP. Zaterdag winnen van Avanti en hopen op een zege van PKC 3. Dan speel je de laatste speelronde nog voor de 2e plek in Arnemuiden. Dat zou heel knap zijn. Niet dit seizoen als een nachtkaars laten uitgaan.

Sowieso heeft Nieuwerkerk 2 nog wat recht te zetten tegen Avanti 2. Op 21 januari leed de ploeg een schandalige 26-7 nederlaag in Pijnacker. Een negatieve uitschieter dit zaalseizoen. Dus hopen we dat die revanche gevoelens ook bij Nieuwerkerk 2 leven. Een leuke afsluiter voor Tim en François. Dat is waar de ploeg zaterdag voor wil gaan!

Nieuwerkerk A1 is uitgespeeld. De ploeg heeft zich knap gehandhaafd in de A-Hoofdklasse.

14.15u KCR B1 – Nieuwerkerk B1

Door de zege op DeetosSnel B1 heeft Nieuwerkerk B1 zich geplaatst voor de kwartfinale om het kampioenschap van Nederland. Volgende week speelt de ploeg in de Fortuna-hal te Delft tegen de nr. 1 uit poule C: Fortuna B1. Zaterdag sluit de ploeg van Nathan en Bob de reguliere competitie af met een uitwedstrijd bij KCR B1 in Ridderkerk. De hal waar de ploeg over drie weken nogmaals hoopt te spelen. In de KCR-hal worden 15 april namelijk de finales van de Hoofdklasse gespeeld.

In de poule van de B1 is het bovenin beslist. PKC is kampioen en Nieuwerkerk is tweede. Albatros en DeetosSnel vechten zaterdag in een onderling duel uit wie er derde wordt. In de strijd om degradatie is het nog spannend. TOP is gedegradeerd. Maassluis en KCR hebben 6 punten, Valto heeft er 8. Valto en Maassluis spelen zaterdag tegen elkaar. Momenteel staat KCR nog op een veilige 6e plek (onderling resultaat met Maassluis is in het voordeel van KCR). Maar als Maassluis om 11.10u een resultaat boekt tegen Valto, dan moet KCR minimaal hetzelfde resultaat behalen tegen Nieuwerkerk. Dat kan dus nog spannend worden in Ridderkerk. Thuis won Nieuwerkerk B1 met 24-11. Tijd om in de juiste vorm en flow te raken voor de kwartfinale. Een goede wedstrijd dus spelen bij KCR! Succes!

12.00u Albatros C1 – Nieuwerkerk C1

De meeste spanning voor Nieuwerkerk zit zaterdag bij de wedstrijd van de C1. Lukt het de ploeg van coaches Arjan, Bas en Bas om zich als derde Nieuwerkerk ploeg te plaatsen voor de playoffs van de Hoofdklasse? Daarvoor zal de ploeg eerst zal moeten winnen van Albatros C1 in Zwijndrecht. Om 12.00u barst daar de strijd los tussen de huidige nummers 3 en 4. Albatros en Nieuwerkerk hebben allebei 18 punten. Winst brengt een van de twee teams op 20 punten. Thuis was het een spannende wedstrijd tegen Albatros. De ploeg uit Zwijndrecht won toen met 6-7 van Nieuwerkerk.

De huidige nummer 2 in de poule is PKC C1. Zij hebben 19 punten. PKC speelt echter tegen de ongeslagen kampioen ONDO. Eerder was ONDO met 13-10 te sterk voor PKC. Als ONDO weer wint, plaatst de winnaar van Albatros – Nieuwerkerk zich voor de kwartfinale. Een gelijkspel is voldoende voor PKC. Zijn winnen het qua onderling resultaat van zowel Nieuwerkerk als Albatros. Kortom, ook in Papendrecht zal de spanning er goed op zitten.

12.15u PKC D1 – Nieuwerkerk D1

Stel dat Nieuwerkerk C1 wint, dan hebben ze in ieder geval een goede live verbinding met de PKC-hal voor de tweede helft van PKC C1. Want daar is dan net klaar in hal 2 Nieuwerkerk D1. De D1 bereidt zich voor op de kwartfinale tegen Groen Geel D1 van 1 april. De ploeg sluit de competitie af met een lastige wedstrijd, uit bij PKC D1 in Papendrecht.

Door de nederlaag van Albatros tegen Oranje Wit heeft PKC D1 nog altijd kans op de kwartfinale (beide teams staan op 19 punten). Daarvoor moet eerst Albatros C1 verliezen of gelijkspelen tegen HKC om 11.00u. Als Albatros D1 wint, dan halen zij de kwartfinale. PKC D1 weet dus waar het aan toe is om 12.15u. Bij een nederlaag van Albatros is een gelijkspel voor PKC tegen Nieuwerkerk genoeg. Bij een gelijkspel van Albatros moet PKC winnen van Nieuwerkerk.

Nieuwerkerk hoopt in ieder geval een lekker fel PKC tegenover zich te krijgen. PKC is een goed team dat sterk verdedigt. Na Nieuwerkerk (56) laat PKC de minste goals door (86). In de Kleine Vink werd het in januari 11-7 na een spannende wedstrijd. Een prima oefenwedstrijd dus voor Nieuwerkerk D1 in de aanloop van de kwartfinale! De ploeg wil de reguliere competitie graag ongeslagen afsluiten.

Meer berichten