TC / PR

Vooruitblik zaterdag 21 januari

Zaterdag weer vier prachtige jeugdwedstrijden van CKV Nieuwerkerk in de Hoofdklasse. We zijn bijna halverwege en de D1, C1 en B1 draaien mee in de top. De A1 strijdt daarentegen om handhaving. Zaterdag spelen B1, C1 en D1 thuis in de Kleine Vink. We hopen op veel publiek voor onze talenten! De A1 gaat op bezoek in Sassenheim. 

Onze selectie gaat naar Avanti in Pijnacker. Verschillende doelstellingen. Nieuwerkerk 2 hoopt de koppositie te kunnen behouden. Nieuwerkerk 1 op jacht naar punten en eerherstel. Publiek in Pijnacker is van harte welkom! 

12.30u Nieuwerkerk B1 – KCR B1 

Nieuwerkerk B1 trapt het rijtje wedstrijden in de jeugd Hoofdklasse af zaterdag. In de Kleine Vink speelt de ploeg tegen KCR B1. De nummer 2 tegen de nummer 7. KCR heeft twee keer gewonnen, maar door twee strafpunten heeft de ploeg pas 2 punten. KCR zet best aardige uitslagen neer. De 22-21 nederlaag bij DeetosSnel en de 14-20 tegen PKC laten zien dat de ploeg uit Ridderkerk zich niet laat wegspelen. Van de onderste vier teams scoort KCR ook verreweg de meeste goals (97 voor en 107 tegen). Geen slecht doelsaldo voor de nummer 7. Nieuwerkerk B1 deed afgelopen zaterdag wat het moest doen: winnen van DeetosSnel. Ook deze thuiswedstrijd tegen KCR moet worden gewonnen. Op het veld lukte dat met 4-18. 

14.00u Nieuwerkerk C1 – Albatros C1 

Na de B1 speelt ook de C1 thuis. De wedstrijd om de derde plek in deze poule en de wedstrijd om aansluiting te houden bij de top 2. Nieuwerkerk C1 won vorige week heel knap en dik van DeetosSnel en heeft nu 8 punten. Albatros C1 heeft 7 punten. Voor de kerst speelde Albatros heel knap gelijk tegen PKC en daarna werd er gewonnen van Oranje Wit en Vitesse. Tegen koploper ONDO een nipte nederlaag. Kortom, Albatros C1 is een ploeg om rekening mee te houden! Op het veld won Nieuwerkerk C1 de confrontatie met 9-4, maar Albatros C1 lijkt stappen te hebben gezet. Spannend ook bij de C1!

16.00u Nieuwerkerk D1 – PKC D1

De topper in de D-hoofdklasse tussen de nummer 1 (Nieuwerkerk 12 ptn) en nummer 2 (PKC 11 ptn). Een ook in de Kleine Vink! In speelronde 7 is PKC D1 de laatste tegenstander voor Nieuwerkerk D1 in deze poule. Nieuwerkerk D1 won tot nu toe alle wedstrijden en heeft een indrukwekkend doelsaldo van 112-22 (+90). PKC won vijf wedstrijden en speelde thuis gelijk tegen Albatros (10-10). Het doelsaldo van PKC is 63-38 (+25). De Papendrechtse formatie verdedigt ook heel goed maar scoort minder makkelijk dan Nieuwerkerk D1. De oefenwedstrijd in november was heel spannend (6-7 voor Nieuwerkerk). En spannend gaat het zaterdagmiddag ook zeker worden in de Kleine Vink!

16.15u TOP(S) A1 – Nieuwerkerk A1 

Nieuwerkerk A1 heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Halverwege de competitie is het spannend onderin in de A-hoofdklasse. ONDO op 2, Vriendenschaar op 3, Nieuwerkerk op 3 en KCC op 6. In de returnronde moet Nieuwerkerk A1 de wedstrijden tegen ONDO, Vriendenschaar, KCC en wellicht ook DSC toch echt gaan winnen. Daarvoor is wat meer rust in het spel aangewezen. Iets meer overleg op de juiste momenten in een wedstrijd. Zo als bij een 11-6 voorsprong tegen Vriendenschaar afgelopen zaterdag. Aanstaande zaterdag op bezoek bij TOP A1 in Sassenheim. TOP is the best of the rest en staat met 10 punten maar 1 punt achter Fortuna. In speelronde 1 won TOP met 15-20 in de Kleine Vink. Ook op het veld nam TOP de punten mee uit Nieuwerkerk (7-13). Benieuwd hoe het zaterdag gaat in Sassenheim!

17.15u Avanti 2 – Nieuwerkerk 2
Sporthal de Viergang in Pijnacker, Sportlaan 1 

Nieuwerkerk 2 blijft uitstekend presteren in de Reserve Hoofdklasse. Het nieuwe team van coach Jasper Marck heeft 8 punten na 5 wedstrijden en staat daardoor samen met PKC 3 en TOP 2 bovenaan. GKV en Avanti volgen op 6. SKF 3 valt wat tegen en heeft 4 punten. Oranje Wit en Pernix staan op 0. Naar beneden kijken hoeft Nieuwerkerk 2 dus niet te doen.

Afgelopen zaterdag een moeizame wedstrijd tegen Oranje Wit 2. Nieuwerkerk 2 kon maar geen afstand nemen en had een uitstekende invalbeurt van Bas van Schaik nodig om te winnen (24-21). Tegenstander zaterdag is Avanti 2. Die ploeg heeft dus zes punten, waarvan 4 uit de laatste 2 wedstrijden. Avanti speelt nu nog tegen Nieuwerkerk en PKC. De ploeg verloor eerder van GKV (16-17) en TOP (21-15). Wordt een leuk potje zaterdag!

19.00u Avanti 1 – Nieuwerkerk 1
Sporthal de Viergang in Pijnacker, Sportlaan 1 

Ai….. dat was even slikken afgelopen zaterdag. Een volle sporthal de Kleine Vink had zin in de kraker Nieuwerkerk tegen De Meeuwen. De Meeuwen kwam met 0 punten uit Putten. Nieuwerkerk stond op 3 punten. Vanaf het begin af aan liet Nieuwerkerk zich aftroeven door de Meeuwen. De formatie uit Putten was veel feller, verdedigde alles kort en had overduidelijk een missie: winnen!

Nieuwerkerk stelde daar teleurstellend weinig tegenover. De start van de ploeg was slap en verdedigend liet Nieuwerkerk zich verrassen door het spel van De Meeuwen uit de korf. De Meeuwen sloeg een gaatje in de beginfase en dat kon Nieuwerkerk niet meer goedmaken. Op 12-16 in de tweede helft liet Nieuwerkerk De Meeuwen ook nog eens weglopen naar een 14-22 eindstand. Slecht voor een eventueel onderling resultaat.

Daar zal over gesproken zijn deze week. Deze ploeg van Nieuwerkerk mag en kan verliezen. Dat weten we allemaal. Maar met zo’n instelling beginnen aan zo’n belangrijk duel. Dat liever niet nog een keer!

En hoe lekker is het dan als je na zo’n wedstrijd op visite mag bij de ongeslagen koploper! Avanti uit Pijnacker doet het fantastisch dit zaalseizoen. 10 punten uit 5 wedstrijden. Verreweg de meeste goals ook gemaakt: 138. Dat zijn er 52 meer dan Nieuwerkerk. Afgelopen zaterdag haalde Avanti met maar liefst 33-22 uit tegen Swift. Daarvoor 18-32 bij Pernix, 22-19 tegen GKV, 21-25 bij ODIK en 26-19 tegen De Meeuwen. Mooie uitslagen van de ploeg van coaches Post en Kuhuwael die hard op weg is naar de Korfbal League 2.

Nieuwerkerk heeft zaterdag niks te verliezen. Het zal vooral gaan om de instelling, de wil om te stunten en om er zelf zo weinig mogelijk door te laten. Avanti beschikt over een aantal schutters van formaat: Nikki van Trigt achter de korf altijd raak, Judith Goedendorp, Stefan Hogervorst en Jordi van Zuidam. Veel ervaring dus ook, want trouwe lezers zullen deze namen herkennen van de afgelopen jaren. Leuk om te zien wat Nieuwerkerk daar dit keer tegenover gaat stellen! Het zal zeker meer zijn dan afgelopen zaterdag!

Meer berichten