JTC / PR

Resultaten Jeugd 21 januari

24 van onze 30 jeugdteams speelden zaterdag 21 januari een wedstrijd. Ook deze zaterdag werden er meer wedstrijden gewonnen dan verloren! 16 winstpartijen tegenover acht nederlagen. Lees hier hoe het ging:

Schrijf jij volgende week een verslagje over jouw wedstrijd? Mail dit dan zaterdagavond of zondagochtend naar pr@ckvnieuwerkerk.nl

F-teams

Alle OPEN MAATWERK F-teams kwamen zaterdag in actie. Veel spannende wedstrijden! Het leverde overwinningen op voor de F1, F2 en F3. De F4 en F5 verloren helaas.

Nieuwerkerk F1 ging op bezoek bij ONDO in ’s Gravenzande. De koploper tegen de nummer 4, maar daar was in de wedstrijd niks van te merken. ONDO speelde heel fanatiek en goed en pakte een 5-1 voorsprong. Voor de eerste keer dit seizoen moest Nieuwerkerk F1 een superspeler inzetten. Bij rust was het 7-6 voor ONDO. Nieuwerkerk F1 pakte een 7-8 voorsprong maar ging het laatste kwart met een 10-9 achterstand in. In de laatste 10 minuten geen goals meer van ONDO. Het leek een terecht gelijkspel te worden maar in de werkelijk allerlaatste seconde werd het toch nog 10-11 voor Nieuwerkerk F1. Volgende week de topper: thuis tegen Phoenix. Beide teams wonnen tot nu toe alle wedstrijden.

Nieuwerkerk F2 speelde thuis tegen KCR F1. Wederom een hele spannende pot. KCR had een 5-6 voorsprong maar door een mooie eindsprint won Nieuwerkerk F2 toch knap met 9-7! Nieuwerkerk F2 gaat KCR voorbij op de ranglijst en staat nu 3e met 6 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week uit bij koploper RWA F1.

Nieuwerkerk F3 is lekker bezig! Na de zege op Vitesse F1 vorige week werd nu ook thuis van Nikantes F1 gewonnen. Het was heel spannend aan het einde, maar na 40 minuten stond er een 6-5 overwinning op het scorebord. Ook de F3 staat nu op de 3e plek met 6 uit 6. Volgende week is de F3 vrij. Een week later de thuiswedstrijd tegen koploper Olympia F1.

Nieuwerkerk F4 speelde uit bij Vitesse F2 in Barendrecht. Ook hier was het spannend! Maar aan het einde kwam Nieuwerkerk F4 net tekort op 10-11. Halverwege de competitie staat de F4 op de 4e plek met 5 punten. Volgende week de thuiswedstrijd tegen RWA.

Nieuwerkerk F5 speelde thuis tegen koploper RWA F3 (die alles hadden gewonnen). De F5 kon heel lang goed bijblijven, maar in de laatste 10 minuten was de koek een beetje op. RWA won met 5-7. Halverwege de competitie staat de F5 op de 3e plek met 6 punten. De F5 is de komende twee weken helaas vrij.

E-teams

Dan onze 10 door Eye for growth en Buro Bouwfysica gesponsorde E-teams! Zij doen het nog steeds heel goed in hun competities. Zaterdag kwamen er zeven E-teams in actie. 1 nederlaag en zes overwinningen. Goed gedaan weer E-teams!

Nieuwerkerk E1 zette de goede serie door! Thuis van ONDO E1 werd maar liefst met 16-8 gewonnen! Nu op de 2e plek achter het ongeslagen Albatros E1. Volgende week uit naar Vitesse, die hebben nog geen punten.

Nieuwerkerk E2 boekte uit bij Achilles E1 de eerste zege van dit zaalseizoen: 5-6! Spannend. Gefeliciteerd E2! Nu 5 punten. Volgende week alweer tegen Korbis, de koploper.

Nieuwerkerk E3 was vrij. Zaterdag uit naar Korbis E2. E3 nog altijd de koploper met 10 punten uit 5 wedstrijden.

Nieuwerkerk E4 speelde de topper tegen Maassluis E2. Het was een hele goede wedstrijd van de E4 die met 18-7 werd gewonnen! Knap, want Maasluis had alles gewonnen tot nu toe. De E4 nu alleen aan kop met 10 uit 5.

Nieuwerkerk E5 ging als koploper op bezoek bij Reeuwijk E1 en wist met 4-12 te winnen. Prima zege en ook voor koploper Nieuwerkerk E5 nu 10 uit 5.

Nieuwerkerk E6 was vrij. De E6 blijft ook na dit weekend de koploper met 9 uit 5. Volgende week thuis tegen RWA E2, de nummer 3.

Koploper Nieuwerkerk E7 staat net als de E3, E4 en E5 op 10 punten uit 5 wedstrijden na de 11-3 overwinning op Korbis E5 van afgelopen zaterdag. Goed gedaan hoor! Volgende week uit naar ONDO E3.

Nieuwerkerk E8 speelde een hele spannende wedstrijd bij KOAG E4 in Krimpen. Weinig goals! Maar wel een overwinning: 1-2 voor de E8. 8 punten uit 5 wedstrijden en een 2e plek. Koploper Korbis E6 heeft 9 punten uit 6 potjes. Volgende week alweer tegen KOAG, nu thuis.

Nieuwerkerk E9 was vrij. Volgende week uit bij Korbis.

Nieuwerkerk E10 verloor helaas met 2-1 bij Korbis E8. Weinig doelpunten helaas. Een gedeelde 2e plek nu voor de E10 samen met IJsselvogels.

D-teams

Dan de 5 D-teams van Damiët Verbeek/Lagendijk Makelaars. Drie van de vijf D-teams kwamen in actie. Het leverde twee zeges en 1 nederlaag op.

Nieuwerkerk D1 speelde al weer thuis (de 5e keer in de 7e wedstrijd). Dit keer de topper tegen PKC D1. De nummer 1 tegen de nummer 2. Een hele volle sporthal. Beide teams hadden last van de zenuwen en de wedstrijd kwam niet lekker los. PKC kwam op 1-2, maar Nieuwerkerk ging rusten met een 4-2 voorsprong. Na de rust kwam de D1 al snel op 6-2. PKC kwam goed terug tot 6-5. Nieuwerkerk D1 zette op het juiste moment aan en dat zorgde met veel goals in de slotfase voor 10-5. Eindstand 11-7! Koploper Nieuwerkerk D1 op 14 uit 7 en PKC en Albatros volgen op 11 punten. Volgende week uit naar Albatros! Weer spannend!

Nieuwerkerk D2 speelde ook thuis. Zij ontvingen ONDO D2 uit ’s Gravenzande. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn op de ranglijst, maar Nieuwerkerk was zaterdag sterker. ONDO D2 speelde met 5 jongens. Raar voor een club met 5 D-teams. Esmee scoorde wel fraai tegen deze jongen! In de slotfase liep Nieuwerkerk uit en won het met 7-3! Nog altijd ongeslagen en nu 7 punten uit 4 wedstrijden. Net zoveel verliespunten als koploper KCC D1. Volgende week knallen bij Valto D2. Dan kan het de week daarna een echte topper worden tegen KCC!

Nieuwerkerk D3 speelde thuis tegen koploper De Meervogels D1. Wederom kwam de D3 prima mee in de eerste helft (3-4). In de tweede helft maakten de gasten uit Zoetermeer het gaatje groter en wonnen zij met 5-8. Geen verkeerde uitslag tegen de ongeslagen koploper. Volgende week uit naar Fortuna. De ploeg waar thuis van werd gewonnen!

Nieuwerkerk D4 was vrij en zag concurrent KCR D3 gelijk spelen. Volgende week de topper uit bij KCR.

Nieuwerkerk D5 was vrij. Volgende week uit naar Vitesse D2.

C-teams

Van de vijf VISSER ELEKTROTECHNIEK C-teams kwamen er zaterdag 4 in actie. Twee overwinningen en twee nederlagen leverde dat op, net als vorige week.

Nieuwerkerk C1 speelde thuis tegen Albatros een hele spannende wedstrijd. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. In een spannende slotfase lukte het Nieuwerkerk C1 niet om naast Albatros te komen. Er werd hard voor geknokt, maar toch met 6-7 verloren. Jammer, want anders had Nieuwerkerk heel dicht bij PKC kunnen komen. Albatros gaat nu naar de derde plek met 9 punten. Nieuwerkerk staat 4e met 8 punten. Volgende week uit naar HKC, de nummer 7.

Nieuwerkerk C2 ging op bezoek bij de nog ongeslagen koploper KCR C1. In de eerste helft was de C2 de betere ploeg en liet prima korfbal zien en pakte steeds de voorsprong. Puntje van kritiek waren de 2 strafworpen die gemist werden, zodat de ruststand slechts 3-4 was.
In de 2e helft moest de koploper natuurlijk gaan stormen en dat gebeurde ook. Via 2 snelle treffers pakte KCR de voorsprong. Toch bleef de C2 mee scoren, maar omdat KCR wel 2 strafworpen benutte was de stand 5 minuten voor tijd 10-7 geworden. Uiteindelijk won KCR geflatteerd met 13-7.

Nieuwerkerk C3 was weer vrij. Volgende week uit naar Dunas C3.

Nieuwerkerk C4 speelde uit bij Avanti C3 en deed dat beter dan de selectie. Super leuk voor de C4, want het betekende de eerste overwinning van dit zaalseizoen! Avanti had 1 punt en Nieuwerkerk 0. In Pijnacker was de C4 met 2-5 te sterk! Daarmee gaat de C4 langs Avanti op de ranglijst. Knap gedaan C4!

Nieuwerkerk C5 speelde als koploper thuis tegen Avanti C5. En ook voor de C5 een mooie overwinning! Weer heel goed verdedigd van de C5 en zelf lekker gescoord: 6-1 winst! Nu koploper met 9 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week uit naar KOAG C3, de nummer 3.

B-teams

Dan de drie INIZIO B-teams. Twee overwinningen voor de B1 en B3 en helaas een nederlaag voor de B2.

Nieuwerkerk B1 speelde thuis tegen KCR B1 een uitstekende eerste helft. Hoog tempo en percentage leverde een 15-3 ruststand op. In de tweede helft wat minder maar uiteindelijk een mooi 24-11 zege voor Nieuwerkerk B1. 12 punten halverwege voor Nieuwerkerk B1. PKC B1 staat met 14 punten op de 1e plek. Door de overwinning van DeetosSnel op Albatros B1, staat Nieuwerkerk B1 vier punten voor op de nummer 3. De kwartfinale komt in zicht, maar Nieuwerkerk wil die graag als nummer 1 spelen (in eigen hal). Dat betekent in de returnronde niet morsen en thuis van PKC B1 winnen.

Nieuwerkerk B2 ging zaterdag op bezoek bij VEO B1. De stand op de ranglijst gaf vooraf hoop op een goed resultaat. Zo ver kwam het helaas niet. VEO B1 was sterker en won met duidelijke cijfers: 13-8. Nieuwerkerk B2 nu op 4 punten na zes wedstrijden. Volgende week moeten thuis de punten worden gepakt tegen de nummer laatst RWA B1.

Nieuwerkerk B3 speelt een spannende en leuke wedstrijd uit bij Fortuna B3. Twee teams met 6 punten, al speelde Fortuna al twee wedstrijden meer. Het werd in Delft gelijk: 10-10. Vitesse B2 staat nu met 7 uit 5 bovenaan. Nieuwerkerk B3 staat nu met 7 punten uit 4 wedstrijden bovenaan. Volgende week is de B3 vrij.

A-teams

Onze JUMBO-junioren speelden allebei een uitwedstrijd. Helaas verloor de A1. De A2 zette daar een dikke overwinning tegenover.

Nieuwerkerk A1 ging zaterdag op bezoek bij de nummer 3 TOP in Sassenheim. De wedstrijd is terug te zien via de livestream van TOP: TOP/IAA fresh A1 tegen Nieuwerkerk A1 op zaterdag 21 januari 2023 om 16:15 – YouTube

In de eerste helft liep Nieuwerkerk A1 al snel achter de feiten aan. Het leverde een 17-10 achterstand op bij de rust. In de tweede helft herpakte Nieuwerkerk A1 zich goed en kwam zelfs terug tot 18-15. Met nog een kwartier te spelen was er toen van alles mogelijk. Helaas viel de ploeg toen stil. Vijf minuten voor tijd werd het op 18-16 wel erg spannend! Slechts 1 goal van TOP in 20 minuten zuivere speeltijd. Maar na een lange aanval werd het gelijk 19-16 voor TOP. Nieuwerkerk geknakt en TOP won 21-16. Toch zal de tweede helft Nieuwerkerk wel vertrouwen geven voor de enorm belangrijke thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen KCC A1.

Nieuwerkerk A2 speelde uit bij Vitesse A2 in Barendrecht weer een hele goede wedstrijd! De koploper won met maar liefst 7-30! Een hele mooie uitslag! De A2 heeft nu 10 punten uit 6 wedstrijden. Movado is nog ongeslagen met 8 uit 4. Volgende week komt KCC A2 op bezoek in de Kleine Vink. Een leuke derby tussen de nummer 1 en 4.