TC / PR

Vooruitblik zaterdag 20 mei

Na zes thuiswedstrijden op 13 mei, spelen aanstaande zaterdag vier selectieteams alweer een thuiswedstrijd op de Kleine Vink. Om 10u de C1 tegen Vitesse, daarna om 11u de B1 tegen Albatros, daarna het tweede tegen Dalto 2 en als laatste dit keer de D1 tegen Victum. Nieuwerkerk A1 en Nieuwerkerk 1 spelen uit bij respectievelijk TOP A1 in Sassenheim en GKV 1 in Gorinchem. Hierbij de vooruitblik op deze wedstrijden van zaterdag 20 mei:

15.30u GKV 1 – Nieuwerkerk 1

Na de 15-13 zege gaat Nieuwerkerk 1 als nummer 5 (9 punten) op bezoek bij de nummer 4 GKV (12 punten). GKV begon de hervatting van het veldseizoen erg goed met een 24-18 thuiszege op de ongeslagen koploper Valto. Afgelopen zaterdag ging GKV echter met 18-14 kopje onder in Zeeland tegen Swift. De achterstand op koploper Valto is nu weer 5 punten en met 4 wedstrijden te gaan zal men in Gorinchem niet meer rekenen op de titel. Als nummer 2 van de ranglijst, maak je echter ook nog kans op een plek in de nieuwe Ereklasse. Daar zal GKV nog wel voor gaan. De achterstand op Excelsior is drie punten en de teams spelen nog tegen elkaar.

Nieuwerkerk wil volgend seizoen graag de nieuw te vormen Hoofdklasse in. Daarvoor moet de ploeg geen 8e worden. De voorsprong op nummer 8 KOAG is nu 5 punten. Met nog 2 punten erbij is Nieuwerkerk zo goed als zeker. Het zou lekker zijn als die punten zaterdag al gepakt kunnen worden bij GKV. De thuiswedstrijd op het veld op 1 oktober ging met 13-15 verloren. Nieuwerkerk had een goede start, maar kon het niet volhouden. Zo ging het ook in de zaal in december. Nieuwerkerk speelde toen een ijzersterke eerste helft maar kon dit niet volhouden in de tweede helft (27-19 verlies). De laatste ontmoeting werd wel gewonnen! Op 11 maart stond de verdediging van Nieuwerkerk als een huis en werd er met 17-14 gewonnen van GKV. Dat betekende toen handhaving in speelronde 11. Gaat dat zaterdag weer gebeuren? Succes! We hopen natuurlijk op veel publiek uit Nieuwerkerk langs de lijn bij GKV!

12.30u Nieuwerkerk 2 – Dalto 2

Nieuwerkerk 2 was zaterdag dicht bij de eerste punten in de Reserve Ereklasse. Helaas was de ploeg niet effectief genoeg om tegen de reserves van Koog Zaandijk een resultaat te boeken. Het begin was goed, een 3-1 voorsprong. Daarna veel te weinig goals en helaas een 3-7 achterstand bij rust. Nieuwerkerk 2 knokte er na rust hard voor en kwam punt voor punt dichterbij. Vijf minuten voor tijd kon het alle kanten op bij een 10-10 tussenstand. Helaas werd de wedstrijd in de slotfase beslist in het voordeel van KZ: 10-12. Jammer!

Zaterdag komt Dalto 2 uit Driebergen op bezoek. Het betekent waarschijnlijk een terugkeer van Mats Rodenburg op ons complex. In zijn jaren bij Nieuwerkerk was Mats een zeer gewaardeerde speler, dus we heten hem alvast van harte welkom! Dalto 2 heeft 3 keer gewonnen in deze poule, ook drie keer verloren en een keer gelijk. Na de zaal nog geen punten voor de ploeg uit Driebergen. 22-18 verlies bij PKC 2 en vorige week 14-16 onderuit tegen KCC 2. Wie weet lukt het Nieuwerkerk 2 zaterdag dan om de eerste punten te pakken. In ieder geval een betere uitslag dan vorige keer. Op 24 september werd het 20-10. Succes!

12.30u TOP(S) A1 – Nieuwerkerk A1

In Sassenheim neemt Nieuwerkerk A1 het voor de vierde keer dit seizoen op tegen TOP A1. Tot nu toe had Nieuwerkerk geen succes tegen de fysiek sterke formatie uit Sassenheim. Op het veld 7-13 verloren. In de zaal 21-16 en 15-20. TOP mengde zich in de zaal nog heel knap in de strijd om de playoff-plekken maar haalde het net niet in de slotronde. Op het veld is TOP uitgespeeld. De ploeg heeft 12 punten. De nummer 2 Die Haghe heeft er 17. Ook Nieuwerkerk A1 is al uitgespeeld na de zege op ONDO. De ploeg van Stephan en Tom heeft 11 punten en is veilig. Zaterdag dus een strijd om de 4e plek, want Nieuwerkerk A1 gaat bij winst TOP voorbij op de ranglijst. Dan zal er dus wel uit een ander vaatje getapt moeten worden dan tijdens de vorige drie ontmoetingen met TOP. TOP deed na de zaal wat het moest doen en won van KCC (19-16) en Albatros (16-18). Niet echt overtuigend, maar wel gewoon 4 punten en daar was Nieuwerkerk blij mee. Afgelopen zaterdag was PKC A1 met 17-13 te sterk, waardoor TOP dus uitgespeeld is. Succes A1!

11.00u Nieuwerkerk B1 – Albatros B1

Nieuwerkerk B1 kwam dinsdagavond al in actie. Toen werd de inhaalwedstrijd tegen Vriendenschaar B1 in Hardinxveld gespeeld. Het werd een zeer moeizame wedstrijd die zeer teleurstellend in een gelijkspel eindigde. De B1 stond vaak op voorsprong en bij 3-5, 4-6 en 6-8 zelfs met 2 punten, maar echt afstand nemen lukte dinsdag niet. In de laatste tien minuten via 9-9 nog maar 1 goal voor Nieuwerkerk op 9-10. Eindstand 10-10. Daardoor staat de B1 nu op 18 punten uit 11 wedstrijden. Koploper is PKC B1 met 20 punten. Door dit gelijkspel is het kampioenschap voor PKC bijna zeker (positief onderling resultaat). De ploeg van Mady Tims kan zich nu zelfs een misstap tegen Albatros veroorloven op 3 juni. Jammer!

Dit weekend een lastige thuiswedstrijd voor Nieuwerkerk. Albatros B1 uit Zwijndrecht komt op Vitesse. Over een paar weken spelen deze twee teams ook de bekerfinale tegen elkaar (woensdag 7 juni, 19.00u). Het is alweer de vierde competitie-ontmoeting dit seizoen tussen deze twee teams. Op 1 oktober speelde de B1 een fantastische wedstrijd in Zwijndrecht en won met 11-24. In de zaal werd het 18-22 in Zwijndrecht en thuis 21-12. Albatros B1 eindigde knap op de 3e plek met 20 punten en won in de zaal ook van PKC. Op het veld staat Albatros ook op de derde plek, nu met 15 punten. Gewoon een prima ploeg en dat weet Nieuwerkerk B1 ook. De ploeg moet goed zijn om wederom de twee punten in eigen huis te houden. Een goede opmaat naar de bekerfinale! Succes!

10.00u Nieuwerkerk C1 – Vitesse C1

Nieuwerkerk C1 is lekker bezig na de zaal. 3 wedstrijden gespeeld, 5 punten en dus nog ongeslagen. Momenteel op de 3e plek met 14 punten, boven ONDO dat 13 punten heeft. Fortuna en Die Haghe (allebei 19 punten) gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Daar kan Nieuwerkerk C1 nog een rol in spelen (de laatste twee wedstrijden zijn tegen Fortuna en Die Haghe). Zaterdag speelt de ploeg van Arjan, Bas en Matthijs eerst nog thuis tegen Vitesse C1 uit Barendrecht (de nummer 7 met 2 punten). Nieuwerkerk C1 heeft nog wat goed te maken tegen deze ploeg, want in oktober 2022 werd er een puntje gemorst in Barendrecht. Het werd toen 6-6. Een van de twee gelijke spelen dus voor Vitesse dit veldseizoen. In de zaal won Nieuwerkerk twee keer van Vitesse, al ging het in Barendrecht ook toen moeizaam (6-8). Vitesse C1 degradeerde in de zaal met 2 punten. Op het veld kan het degradatie ook bijna niet meer ontlopen. De achterstand op Albatros is 6 punten en dus zou Vitesse alles moeten winnen. Daar zullen ze wel voor gaan zaterdag. Nieuwerkerk C1 is dus gewaarschuwd. Succes!

14.00u Nieuwerkerk D1 – Victum D1

Nieuwerkerk D1 lijkt hard op weg naar het kampioenschap in deze voorjaarspoule van de D-hoofdklasse en daarmee de halve finale op zaterdag 17 juni. De dubbele ontmoeting met Die Haghe leverde vier punten op en daarmee staat de ploeg van Eva en Ronald op 6 uit 3. Nu volgt een dubbele ontmoeting met Victum uit Houten. Eerst zaterdagmiddag om 14.00u thuis. Victum D1 verloor met 3-19 van Die Haghe en met 12-6 van ONDO. Nog geen punten dus voor de formatie uit Houten. In de zaal speelde Victum D1 een klasse lager en daar werd het team overtuigend kampioen met 22 punten uit 12 wedstrijden. In de Hoofdklasse heeft de ploeg het dus wat lastiger. Voor Nieuwerkerk D1 zaak om weer net zo geconcentreerd als altijd te spelen en de punten op de Kleine Vink te houden. Het is nu al de laatste thuiswedstrijd voor de D1 in dit succesvolle seizoen. Hierna nog uit naar Victum en ONDO en dan hopelijk nog meer in de playoffs. Succes D1!

Meer berichten