TC / PR

Vooruitblik zaterdag 20 januari

2024 had voor de selectieteams van Nieuwerkerk niet beter kunnen beginnen! In de eerste speelronde van het nieuwe jaar wisten onze selectieteams allemaal te winnen! Dat was de eerste keer dit zaalseizoen! Mooi en ook verdiend was de eerste zege voor onze C1! Zij mogen het zaterdag om 13:30u thuis proberen tegen koploper Fortuna C1. Daarvoor in de Kleine Vink de kraker in de D-hoofdklasse tussen de twee koplopers Nieuwerkerk D1 en TOP (12:30u). De rest van de teams speelt uit. B1 om 11u bij Fortuna en A1 om 12u bij PKC. Nieuwerkerk speelt op het ongebruikelijke tijdstip van 11:55u bij Avanti in Pijnacker. Ook een topper tussen de nummer 1 en 2. Tot slot de de belangrijke wedstrijd van ons vlaggenschip. Om 20:00u in Zoetermeer tegen de Meervogels. Geen livestream in Zoetermeer, dus zorg dat je er bij bent!

20:00u De Meervogels 1 – Nieuwerkerk 1

Nieuwerkerk 1 begon 2024 zoals ze 2023 waren gestopt: met winst! Dit keer werd Swift met 23-18 verslagen. Goed om te zien dat de ploeg de laatste twee wedstrijden boven de 20 goals is gekomen. Zaterdag de uitwedstrijd tegen De Meervogels in Zoetermeer. De eerste returnwedstrijd. Thuis verloor Nieuwerkerk begin november met 18-19 van De Meervogels na een 10-10 ruststand. De Meervogels zette daarna een mooie en knappe serie neer en stond na 5 wedstrijden al op 8 punten (alleen verlies tegen Delta). De laatste twee wedstrijden werden echter verloren van GKV (17-14) en DeetosSnel (15-25). Daardoor halverwege dus 8 punten voor de formatie uit Zoetermeer en een derde plek achter Valto (9) en DeetosSnel (14).

Nieuwerkerk 1 staat nu op de zesde plek met 5 punten. Net zoveel punten als Sporting Delta. Daaronder staan KVS en Swift met elk 4 punten. GKV heeft er 7. Kortom, het staat dicht bij elkaar halverwege en het is erg spannend in deze Hoofdklasse. Elke week is een belangrijke wedstrijd en zo ook zaterdag in Zoetermeer. Het publiek van Nieuwerkerk kreeg een mooi compliment in het wedstrijdverslag van Swift. Dus we hopen dat we zaterdag weer met veel (en luidruchtige) Nieuwerkerkers aanwezig zijn in de altijd sfeervolle zaal van De Meervogels. Het wordt een spannende wedstrijd. En het is maar een ruim kwartier rijden! Vorige keer waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Meervogels heeft een paar mooie schutters in de ploeg. Zo was het vorige keer Danny Schulting die de wedstrijd besliste, maar ook andere spelers van het team van coach Verbaas kunnen dat. Nieuwerkerk 1 heeft het nodige vertrouwen opgedaan de afgelopen periode en zal ook in Zoetermeer voor de winst gaan. Succes!

11:55u Avanti 2 – Nieuwerkerk 2

Nieuwerkerk 2 speelde afgelopen zaterdag een bijzondere wedstrijd tegen TOP(A) 2. In de eerste helft waren de Zeeuwen de bovenliggende partij en 2 seconden voor rust was het dan ook 8-13 voor TOP. In de allerlaatste seconde van de eerste helft schoot Nieuwerkerk een heerlijke buzzerbeater binnen vanaf de middellijn (lekker Wouter!). Het was de opmaat voor een van de beste tweede helften ooit van ons tweede team. Met maar liefst 19 treffers na de rust tikte Nieuwerkerk 2 de 28 goals aan. TOP was overdonderd en scoorde zelf nog maar 9 keer na de rust. Eindstand een prachtige 28-22 zege. Publiek de grote winnaar met 50 goals en een fantastisch Nieuwerkerk 2. Complimenten voor het team van Mark, dat de nummer 2 versloeg en daarmee zelf de 2e plek pakte.

Halverwege op de tweede plek met 9 punten, samen met DeetosSnel. Zaterdag de topper tussen de nummer 1 en 2. Avanti 2 is de koploper met 12 punten. Afgelopen zaterdag pas de eerste nederlaag voor Avanti 2. DeetosSnel 2 was met 18-24 te sterk in Pijnacker. In speelronde 1 van deze zaalcompetitie werd Nieuwerkerk 2 nog compleet overlopen door Avanti 2. Het werd maar liefst 12-25 in De Kleine Vink. Sindsdien is Nieuwerkerk 2 echt steeds beter gaan spelen. De ploeg zal zaterdag graag laten zien dat ze hebben geleerd van de vorige ontmoeting en wie weet kan Nieuwerkerk 2 de druk wel opvoeren op de koploper. De wedstrijd begint al om 11.55u, zodat Avanti daarna kan afreizen naar Zeeland voor de wedstrijd tegen TOP 1. Succes 2 op dit vreemde tijdstip!

12:00u PKC A1 – Nieuwerkerk A1

Nieuwerkerk A1 begon 2024 met een 23-13 zege op Spirit A1. In de openingsfase een 8-2 voorsprong, maar daarna bleef Spirit knap aan het elastiek. In een leuke tweede helft uiteindelijk toch nog een groot verschil. Verder geen verrassingen in de poule. Fortuna A1 won de topper bij Albatros met 16-22. PKC A1 won thuis met maar liefst 36-13 van ONDO en DSC en Die Haghe speelden gelijk. Halverwege een 4e plek voor onze A1 met 8 punten. Albatros op 10, PKC op 12 en Fortuna op 14.

Wil Nieuwerkerk A1 nog enige rol van betekenis spelen in de top van deze poule dan zal de ploeg zaterdag een resultaat moeten boeken in Papendrecht. Daar speelt Nieuwerkerk A1 voor de vierde keer dit seizoen tegen PKC A1. PKC was de eerste drie ontmoetingen steeds de betere. Op 11 november had Nieuwerkerk A1 de meeste kans op succes. De ploeg pakte toen een mooie voorsprong in de tweede helft, maar door een doelpuntendroogte in de slotfase won PKC toch met 22-24. PKC won verder veel, maar verloor wel uit bij Fortuna met 18-13. Misschien moet Nieuwerkerk A1 ook even kijken hoe Fortuna dat voor elkaar kreeg, want 13 goals is knap gedaan. Nieuwerkerk A1 en PKC A1 kennen elkaar inmiddels door en door. PKC is favoriet, maar Nieuwerkerk A1 is klaar om te stunten! Succes A1.

11:00u Fortuna B1 – Nieuwerkerk B1

Nieuwerkerk B1 begon heel overtuigend aan het nieuwe jaar! Het werd maar liefst 33-16 tegen Valto. Wat een mooie uitslag tegen de nummer 6 uit deze poule. Nieuwerkerk B1 halverwege op een 2e plek met 12 punten. Avanti B1 won van Refleks met 17-23 en is koploper met 14 punten. Refleks op 10. Zaterdag de uitwedstrijd bij Fortuna B1 in Delft. De eerste wedstrijd speelde Nieuwerkerk B1 erg goed en die werd met 26-14 van Fortuna gewonnen. Fortuna doet het daarna steeds beter en heeft halverwege 6 punten (winst op ONDO, Die Haghe en Vitesse). De laatste twee wedstrijden werden gewonnen en dus heeft de ploeg uit Delft vertrouwen getankt.

Nieuwerkerk B1 wil natuurlijk heel graag weer de punten pakken. Volgende week wacht immers de belangrijke ontmoeting met Refleks en dan wil onze B1 de concurrent voor de 2e plek op 4 punten zetten. Dan moet er eerst zaterdag in Delft worden gewonnen. Vorige keer was het verschil groot, maar toen speelde de B1 ook wel heel goed en efficient. Lukt dat zaterdag weer? Succes!

13:30u Nieuwerkerk C1 – Fortuna C1

Nieuwerkerk C1 is 2024 lekker begonnen! De eerste overwinning van dit zaalseizoen! Na de spannende wedstrijden tegen Korbis en Die Haghe, die allebei met 1 punt verschil werden verloren, nu dan een overwinning! Valto C1 werd met 7-16 verslagen! Allereerst natuurlijk leuk voor de ploeg die hier al zo lang op wachtte! Er was zaterdag ook een grote verrassing in de poule. Koploper Fortuna verloor voor de eerste keer. ONDO was met 15-11 te sterk. Knap gedaan van ONDO.

Zaterdag komt de (nog altijd) koploper op bezoek bij Nieuwerkerk. Fortuna C1 staat nu samen met TOP op 12 punten. Nieuwerkerk C1 speelde dit seizoen al drie keer tegen Fortuna (en ook nog een oefenwedstrijd). Fortuna C1 won alle ontmoetingen. Op het veld zat Nieuwerkerk er met 8-9 dichtbij. In de zaal had de ploeg in de eerste helft een voorsprong, maar won Fortuna met 15-11. De ploegen kennen elkaar goed en Nieuwerkerk C1 gaat natuurlijk voor een stunt. Als ONDO het kan, kan Nieuwerkerk C1 het ook! Succes!

12:30u Nieuwerkerk D1 – TOP(S) D1

De topper in de D-hoofdklasse! Koplopers Nieuwerkerk D1 en TOP D1 spelen zaterdag tegen elkaar. Het is de vierde ontmoeting van dit seizoen. En bizar: alle voorgaande wedstrijden tussen Nieuwerkerk en TOP eindigden in een gelijkspel. 12-12 en 8-8 op het veld. En in de zaal op 11 novemer 11-11 in Sassenheim. Daarna wonnen beide teams zes keer op rij en dus staan ze allebei na 7 wedstrijden op 13 punten. Dalto is de nummer 3 en heeft 9 punten. Daarmee liggen Nieuwerkerk D1 en TOP D1 op koers voor de playoffs. Er zijn dit zaalseizoen drie D-hoofdklasses. De nummers 1 en 2 uit elke poule en de twee beste nummers 3 spelen de playoffs. De kampioen uit de poule van Nieuwerkerk speelt de kwartfinale thuis tegen de beste nummer 3. En daar gaat Nieuwerkerk D1 natuurlijk voor.

De winnaar van het duel van zaterdag zet een belangrijke stap richting het kampioenschap in deze poule. Dat kan je wel zeggen nadat beide teams van alle andere teams wonnen. Nieuwerkerk D1 deed dat cijfermatig gezien wel net wat beter dan TOP. De ploeg scoort meer (100 om 88) en laat er minder door (47 tegen 61). TOP had bijvoorbeeld afgelopen zaterdag alle moeite met Groen Geel (8-9) en won de speelronde daarvoor met dezelfde cijfers van Avanti (9-8). Het zegt niks voor zaterdag, want als je al drie keer gelijkspeelt tegen elkaar ben je echt gelijkwaardig! Spannend dus zaterdagmiddag in Nieuwerkerk! Succes D1!

Meer berichten