JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (12)

Op de 13e van januari was er eindelijk weer een vol programma voor de E-teams van Nieuwerkerk. Daarbij was het voor de eerste twee teams ook nog eens extra leuk, want er mocht opgelopen worden met het eerste! Kennelijk waren ook de spelers van het vlaggenschip onder de indruk van het enthousiasme van de kinderen, want de start van het eerste was niet heel goed. Gelukkig werd er niet opgegeven en konden de kids zien wat doorzetten en beleving oplevert. De vreugde spatte er na de wedstrijd vanaf! Super leuk dat alle spelers van de selectie de kinderen er zo bij betrokken, en natuurlijk ook dank voor de mensen die dit mogelijk maken!

RWA E1 – Nieuwerkerk E1

De E1 van Nieuwerkerk mocht voor de eerste wedstrijd van 2024 naar Rhoon afreizen. Daar stond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. RWA E1 is een ploeg waar ook in de F-leeftijd al tegen werd gespeeld, een taaie ploeg met 4 goede meiden en een talentvolle jongen. Nadat de heren coaches de eerdere uitslagen van RWA hadden bestudeerd was de conclusie dat het een lastige pot zou gaan worden. En deze voorspelling klopte (uiteraard…).

RWA was taai in de verdediging. Er werd weinig ruimte weggegeven en alert gereageerd op de eerste aanvallen van Nieuwerkerk. Daarbij bleek RWA ook effectief in de afronding. Het gevolg was dat na zowel het eerste als het tweede kwart een gelijke stand op het scorebord stond. Vanaf de kant was wel te zien dat er langzaam maar zeker meer overwicht kwam in het spel van de zwartblauwe combinatie. De aanvallen werden langer met een goede afwisseling tussen de jongens en de meiden in de punt van de aanval.

Dat resulteerde in een goede tweede helft, waarin er op het juiste moment werd gescoord. Daarbij vielen de twee belangrijke doelpunten van zowel Noa en Kathy op. Toen het gaatje van twee eenmaal gemaakt was kon Nieuwerkerk verder weglopen. De eindstand van 5 tegen 9 was vervolgens een mooi resultaat.

Vanaf de kant was het leuk om te zien dat er ondanks de goede verdediging van RWA goed werd gezocht naar een oplossing. De tips vanaf de kant werden verwerkt en de inzet bleef de gehele wedstrijd goed. Dat beloofd wat voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag, waarbij de nummer 2 van de competitie, PKC E1, haar opwachting zal maken. Thuis werd er ruim gewonnen, maar de uitwedstrijd zal verre van gemakkelijk zijn. Mocht er gewonnen worden dan is het gat 5 punten en lijkt er stiekem al zicht te komen op een kampioenschap, verliezen zorgt voor slechts 1 punt voorsprong en een spannend tweede competitiehelft, succes!!!

Nieuwerkerk E2 – Fortuna E1

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd van onze E2 tegen Fortuna E1 op het programma. Met slechts 2 punten was Fortuna erop gebrand om de nr. 3 van de competitie wat punten af te snoepen. Op papier zou de E2 de sterkere tegenstander moeten zijn. Fortuna is een niet veel scorende ploeg, maar verdedigend een lastige ploeg om tegen te spelen. Dat bleek ook wel uit de eerste helft. Fortuna zetten fanatiek druk op de dames en heren van de E2, waardoor rondspelen en snelle omschakeling wat werd bemoeilijkt. Uiteindelijk wist de E2 zich in de 2e helft onder die druk uit te spelen en vergrootte de thuisploeg de marge naar 7-4 in het voordeel van de E2.

De laatste 5 minuten maakte Nieuwerkerk het nog onnodig spannend door Fortuna terug te laten komen tot 7-6, maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind. Met deze overwinning verstevigde de E2 haar derde plek en is in 2024 nog ongeslagen! Goed bezig E2!

Nieuwerkerk E3

De E3 was deze week vrij, komende zaterdag staat de kraker voor de eerste plek 1 op het programma, hopelijk kan er gewonnen worden tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior E2!

KOAG E2 – Nieuwerkerk E4

Na lekker een paar zaterdagen vrij geweest te zijn, mocht de E4 zaterdag naar Krimpen om tegen KOAG E2 te spelen. Jammer genoeg is de E4 de komende weken niet compleet. Liv heeft tijdens de training een breukje opgelopen in haar pols. Gelukkig wilde Lisa met ons mee doen zaterdag!

KOAG E2 kenden we al van het veld, dus we wisten dat we aan de bak moesten. De coaches probeerden bij het beginpraatje de kids geconcentreerd en alert te laten beginnen. Met het inschieten ging de schoten er ook flink in. Helaas waren we niet scherp de eerste paar minuten waardoor we al snel 3-0 achter kwamen. Aanvallend was het lastig om vrij te komen. KOAG verdedigde goed en was een stuk feller dan wij! Gelukkig lukte het wel om in de volgende delen van de wedstrijd een paar mooie doelpunten te maken! Het werden er uiteindelijk zes. KOAG bleef ook scoren, waardoor de uitslag 11-6 voor KOAG werd! Volgende week zijn we helaas alweer vrij! Ondanks de nederlaag kan je aan de gezichten van de E4 zien, dat ze wel alweer zin hebben om te mogen trainen!

Nieuwerkerk E5 – Refleks E2

Nieuwerkerk E5 zorgde afgelopen zaterdag voor een stuntje door nummer 3 Refleks E2 met 15-11 te verslaan. Een 1-6 achterstand na het eerste kwart werd omgebogen dankzij een foutloos derde kwart, waardoor de E5 is gestegen naar de vijfde plaats.

Refleks kwam sterk uit de startblokken en overrompelde Nieuwerkerk in het eerste kwart. In het tweede kwart zagen de supporters in de Kleine Vink een compleet andere instelling. Voor elke bal werd geknokt, de kansen werden overtuigend afgerond en verdedigend zat de E5 er bovenop. Bij rust een nipte achterstand van 6-7.

Na de rust zette Nieuwerkerk E5 het sterke spel voort en wist het vijf keer te scoren en verdedigend niets weg te geven: 11-7! Het fanatieke spel sloeg over op het enthousiaste publiek dat het team naar de overwinning schreeuwde. Nog even kwam Refleks terug tot 11-9, maar na goals van Jip en Mats was de wedstrijd gespeeld. Ook Linde en Nola kwamen meerdere keren tot scoren, Floris viel helaas in het eerste kwart geblesseerd uit. En de support van Emmelie was ook erg fijn. Kortom, een uitstekende teamprestatie die de coaches trots maakt en die smaakt naar meer!

RWA E3 – Nieuwerkerk E6

Niet alle punten werden meegenomen uit Rhoon naar het Nieuwerkerkse. De E6 verloor van koploper RWA met 7-1. Volgende week ook weer een pittig pot, namelijk tegen de nummer 2 Reeuwijk E1. Succes!

Nieuwerkerk E7

De E7 is dit jaar nog ongeslagen. Mogelijk komt daar zaterdag verandering in als de eerste wedstrijd van het jaar 2024 gespeeld gaat worden tegen koploper Avanti E6. Maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt!