TC / PR

Vooruitblik zaterdag 2 maart

De voorjaarsvakantie is weer voorbij! Tijd om te korfballen dus! In speelronde 12 speelt alleen de C1 een thuiswedstrijd. Zij ontvangen om half 2 Korbis C1 in de Kleine Vink. Onze overige selectieteams spelen een uitwedstrijd. Onze selectie gaat op bezoek bij GKV in Gorinchem. Vanaf 17.15u zijn onze supporters van harte welkom in de Van Rappardhal in Gorinchem! We kunnen jullie steun weer heel goed gebruiken! Voor Nieuwerkerk 1 is dit weer een belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving in de Hoofdklasse.
De A1 speelt de lastige uitwedstrijd bij Fortuna in Delft om 15:00u. Kruisfinalist B1 gaat in de ochtend op bezoek bij Die Haghe B1 in Den Haag en Kruisfinalist D1 moet er vroeg uit om om 9u te spelen in Pijnacker tegen de nummer 3 Avanti D1. Hierbij een vooruitblik op die wedstrijden.

19:00u GKV 1 – Nieuwerkerk 1

Nieuwerkerk 1 was voor de vakantie aan een goede serie bezig. Drie goede overwinningen op rij tegen Sporting Delta, Valto en DeetosSnel brachten ons vlaggenschip naar de 4e plek met 11 punten uit 11 wedstrijden. Het is nog altijd ongekend spannend in deze Hoofdklasse. Zaterdag de uitwedstrijd tegen GKV in Gorinchem, de huidige nummer 2 van de ranglijst.

Afgelopen zaterdag werd het inhaalduel tussen Swift en GKV gespeeld. GKV behaalde een mooie 16-21 overwinning in Middelburg. De basis werd gelegd in een uitstekend eerste kwartier van GKV: 3-10. Na een ruststand van 6-13 werd het dus 16-21. Eindelijk weer eens een resultaat van een concurrent waar Nieuwerkerk blij mee kon zijn. GKV was er zelf ook blij mee. De ploeg uit Gorinchem is nu met 13 punten voor 99% zeker van handhaving. Een heel knap resultaat van het team van coach Bart Drost. GKV doet het al bijna het hele zaalseizoen zonder sterkhouder Nienke v.d. Weijden en ook Remco Ouwerkerk is al 2 maanden geblesseerd (gaan zij de komende weken het 2e helpen in de strijd om handhaving?). Onder aanvoering van aanvoerder Niek v.d. Weijden heeft GKV 1 hele mooie resultaten behaald. We herinneren ons ook nog wel de wedstrijd in De Kleine Vink toen GKV met maar liefst 15-24 won na een hele sterke start van de tweede helft.

De stand “onderin” is na het inhaalduel van afgelopen zaterdag als volgt:

2 GKV 11 13
3 De Meervogels 11 12
4 Nieuwerkerk 11 11
5 Valto 11 11
6 Swift 11 8
7 KVS 11 8
8 Sporting Delta 11 7

Zaterdag interessante duels tussen De Meervogels en KVS en Valto – Swift. DeetosSnel speelt haar officiële kampioenswedstrijd thuis tegen Sporting Delta. De lezer zal begrijpen dat Nieuwerkerk hoopt op resultaten van de thuisteams in deze drie wedstrijden. Maar het recente verleden heeft uitgemaakt dat je niet moet hopen op goede resultaten elders. Je moet het zelf doen!

Zaterdag start voor Nieuwerkerk de serie van de laatste drie wedstrijden van dit zaalseizoen. Wedstrijden waarin de ploeg van Ronald en Martijn zich veilig wil spelen. Zaterdag uit GKV (2), daarna thuis KVS (7) en als laatste uit bij Swift (6). Zeer waarschijnlijk is 1 overwinning in die serie voldoende voor handhaving. Daar gaat Nieuwerkerk natuurlijk voor! Daarvoor is het zaak om de goede vorm van voor de vakantie door te trekken naar zaterdag! We hopen natuurlijk op veel publiek in Gorinchem die ons team naar de overwinning helpen schreeuwen!

17:15u GKV 2 – Nieuwerkerk 2

Ook Nieuwerkerk 2 kende een goede serie voor de vakantie. Net als het vlaggenschip won ons tweede team drie keer op rij tegen Sporting Delta 2, SKF 3 en DeetosSnel 2. Het bezorgde Nieuwerkerk 2 de tweede plek met 15 punten. Ook is de ploeg na afgelopen zaterdag zeker van handhaving in de Reserve Hoofdklasse. Afgelopen zaterdag werd namelijk het inhaalduel TOP 2 – GKV 2 gespeeld. TOP won met 22-18. Daardoor staat GKV met 8 punten op de 7e plek. Met nog drie duels te gaan, kan GKV 2 Nieuwerkerk 2 dus niet meer achterhalen. Volgend jaar nog een zaalseizoen Reserve Hoofdklasse in de Kleine Vink! Goed gedaan Nieuwerkerk 2!

GKV 2 is zaterdag de tegenstander van Nieuwerkerk 2. En GKV 2 strijdt dus nog met een aantal andere teams om handhaving. GKV zelf op 8 punten. 2 van die punten werden behaald in de Kleine Vink toen GKV 2 met 18-19 wist te winnen. GKV 2 speelt nog tegen Nieuwerkerk 2, Avanti 2 (dan al kampioen ?) en degradant SKF 3. Het zal spannend worden tussen GKV (8 ptn), KVS 2 (10), Sporting Delta 2 (10) en DeetosSnel 2 (11). GKV 2 wil natuurlijk graag in de Reserve Hoofdklasse blijven en zal dus zaterdag scherp voor de dag komen tegen Nieuwerkerk 2.

Nieuwerkerk 2 wil nu graag de tweede plek vasthouden. Daarvoor zal de ploeg revanche moeten nemen op GKV 2. Succes 2!

15:00u Fortuna A1 – Nieuwerkerk A1

Voor Nieuwerkerk A1 zaterdag weer een mooie kans om zich te meten met de echte junioren-top van Nederland. In Delft speelt de A1 namelijk tegen de ongeslagen koploper Fortuna A1. Fortuna A1 won tot dusver alle wedstrijden en heeft in de zaal al 317 doelpunten gemaakt. Bijna 29 gemiddeld dus. Klasse. Ook in de Kleine Vink was Fortuna eerder dit zaalseizoen veel te sterk: 14-28. Die uitslag deed natuurlijk wel pijn en Nieuwerkerk A1 wil zich graag beter presenteren.

Inmiddels staat onze A1 stevig op de derde plek. De kans dat de laatste twee wedstrijden tegen Die Haghe en Spirit wordt gewonnen is wel aanwezig. Maar eerst dus zaterdag tegen Fortuna. Op het veld zitten Fortuna en Nieuwerkerk ook bij elkaar in de kampioenspoule (samen met Unitas en TOP). Ook met het oog op die naderende confrontaties wil Nieuwerkerk A1 het beter doen. De ploeg heeft zeker de kwaliteiten om het Fortuna moeilijker te maken. Succes zaterdag!

10:25u Die Haghe B1 – Nieuwerkerk B1

Wellicht zijn de spelers van de B1 al met hun hoofd bij de wedstrijd van volgende week. Dat moeten ze niet doen! Die Haghe B1 is namelijk lekker bezig de laatste tijd met als hoogtepunt de 20-17 overwinning op Refleks. Weer een week later werd het 20-22 bij Valto. De Hagenezen scoren dus lekker. Na de top drie zijn ze ook de best scorende ploeg. Die Haghe B1 is ook al zeker van handhaving net zoals Nieuwerkerk B1 al zeker is van de playoffs. Een leuke wedstrijd dus zaterdag in Den Haag!

Voor Nieuwerkerk B1 telt natuurlijk nog maar 1 ding: het kampioenschap. Dat wordt volgende week beslist in de thuiswedstrijd tegen Avanti B1 (13:15u). Voor die tijd moet Nieuwerkerk B1 natuurlijk geen averij oplopen. Daar ziet het niet naar uit. De ploeg is immers heel goed in vorm in 2024. Vijf overwinningen op rij en steeds boven de 20 goals gemaakt. Succes in Den Haag B1!

13:30u Nieuwerkerk C1 – Korbis C1

Nieuwerkerk C1 verloor voor de vakantie dan eindelijk weer eens. Lang bleef de ploeg ongeslagen in 2024. Koploper TOP was echter met 16-6 te sterk in Sassenheim. Nieuwerkerk C1 nog altijd op de 7e plek met 6 punten. Die Haghe heeft 9 punten en Korbis 10. De laatste drie wedstrijden speelt Nieuwerkerk C1 nog tegen Korbis, Die Haghe en het puntloze Valto. Als de ploeg de vorm van 2024 kan doorzetten zou dit zomaar eens 6 punten kunnen opleveren.

Uit de C-Hoofdklasse degraderen dit zaalseizoen de nummers 8 en de slechtste nummer 7. In poule A is de nr. 7 momenteel Spirit met 4 punten. Spirit kan echter nog wel punten pakken gelet op het programma. In poule D is Vriendenschaar met 3 punten de nummer 7. Ook die kunnen nog wel punten pakken. En in poule B is OVVO de nummer 7 met 0 punten. Zij zijn dus de slechtste nummer 7 op dit moment.

Nieuwerkerk C1 heeft tegen Korbis C1 nog wat goed te maken. Uit in Waddinxveen verloor de ploeg met 10-9. Korbis C1 draait overigens een goed zaalseizoen met 10 uit 10. Ze hebben nog een inhaalduel tegen Refleks voor de boeg. De ploeg speelt met voornamelijk tweedejaars spelers en is dus fysiek sterker dan Nieuwerkerk. We gaan zien wat het wordt zaterdag! Nieuwerkerk C1 gaat nog voor de 6e plek en wil dus twee punten pakken! Succes C1!

09:00u Avanti D1 – Nieuwerkerk D1

Nieuwerkerk D1 staat met nog drie wedstrijden te gaan op de 1e plek en is al zeker van de kwartfinale. De ploeg heeft 21 punten. Nummer 2 is TOP met 19 punten. Nummer 3 is Avanti met 13 punten. Zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Avanti. Heel vroeg dus al richting Pijnacker en spelen in de witte shirts van sponsor Bregman! Dit wordt een lastig potje. Thuis won Nieuwerkerk met 15-9 van Avanti. Avanti heeft daarna goede uitslagen neergezet. Zo werd er maar met 9-8 verloren van TOP en met 14-6 gewonnen van Dalto. De 14-10 nederlaag bij Die Haghe voor de vakantie was dan ook heel verrassend! En een dure nederlaag in de strijd om de derde plek! De twee beste nummers 3 plaatsen zich immers ook voor de kwartfinale in de Playoffs.
Avanti heeft nu 13 punten maar speelt nog tegen Nieuwerkerk en TOP. De nummers3 uit de andere poules zijn Unitas (13) en SKF D1 (18 ptn). Dat wordt dus nog spannend voor Avanti. Nieuwerkerk D1 is dus al zeker van de kwartfinale. De ploeg wil nu graag kampioen worden. Daarvoor moet onze D1 nog twee keer winnen. Zaterdag winnen in Pijnacker betekent volgende week de kampioenswedstrijd in Delft tegen Fortuna! Succes D1!

Meer berichten