TC / PR

Vooruitblik zaterdag 25 november

Het is zaterdag alweer december! En op 2 december gaan onze selectieteams voornamelijk buitenshuis op zoek naar de punten. Alleen Nieuwerkerk C1 speelt thuis. Zij ontvangen om 12.30u TOP C1 uit Sassenheim. De selectie gaat in de avond op bezoek bij DeetosSnel in Dordrecht. In de grote hal is genoeg ruimte voor blauw zwarte supporters, dus we hopen jullie daar te zien. De A1 en B1 gaan ook samen op pad. Zij spelen in ‘s Gravenzande tegen ONDO B1 en A1. Tot slot de D1. Zij gaan vroeg op pad naar Amersfoort voor het duel met MIA. Hierbij de vooruitblik:

20.00u DeetosSnel 1 – Nieuwerkerk 1

In de mooie grote hal in Dordrecht mag Nieuwerkerk 1 het zaterdag opnemen tegen koploper DeetosSnel 1. DeetosSnel is de degradant uit de Korfbal League 2 van vorig jaar en maakte de favorietenrol tot nu toe meer dan waar. Na de degradatie bleef de ploeg van coaches Leon en Jan in tact en nu werkt de ploeg aan een snelle terugkeer op het tweede niveau. DeetosSnel begon met een 25-17 overwinning op Swift en versloeg daarna GKV (14-27) en KVS (13-17). Wat opvalt is het goede verdedigende werk van DeetosSnel. Na drie wedstrijden verreweg de minste tegengoals (44) en overigens zelf ook de meeste goals gemaakt (68). Nieuwerkerk scoort er zelf 20 minder dan DeetosSnel. Dat is een fors verschil. Onze ploeg is dan ook nog niet boven 18 goals uitgekomen.

Toch zal het gevoel afgelopen week beter zijn geweest bij Nieuwerkerk 1 op de training. Tegen Valto werd immers het eerste puntje van het seizoen behaald en er waren best wel wat lichtpuntjes. Het felle verdedigen van het damesduo Lotte en Tessa viel op. Het gemak waarmee Luka inmiddels scoort en toch ook de energie en de goals van Mika en Bob. Deze lijn moet Nieuwerkerk echt doortrekken. Wellicht dat de zware uitwedstrijd bij DeetosSnel dan niet gelijk wordt gewonnen, maar een week later moet het gevoel goed zijn voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen GKV.

Zaterdag zal Nieuwerkerk het zwaar krijgen in de rebound. Absoluut. Aan de andere kant moeten onze meer wendbare spelers in de aanval de grotere Dordtenaren continu onder druk zetten. Verdedigend zal iedereen bij de les moeten zijn en rekening houden met de 2e bal van Deetos door de goede rebound. Een zware dobber, maar aub wel weer met dezelfde energie als tegen Valto!

18.15u DeetosSnel 2 – Nieuwerkerk 2

Een mooie opsteker afgelopen zaterdag voor Nieuwerkerk 2. De ploeg speelde goed en scoorde lekker veel goals tegen SKF 3: 29-15. Na het mooie punt tegen Sp. Delta 2 nu dus 3 uit 3 voor Nieuwerkerk 2. Daarmee 5 punten los van SKF en 3 van GKV. Kijken we naar boven, dan zien we dat Sp. Delta met 5 punten de koploper is en dat Avanti, KVS en DeetosSnel op 4 punten staan.

DeetosSnel 2 (met oud Nieuwerkerk speelster Nikita) heeft 4 punten na zeges op TOP (31-20) en GKV (22-32). Heel veel goals dus in de eerste twee wedstrijden. Afgelopen zaterdag de eerste nederlaag voor DeetosSnel 2. KVS was met 23-22 te sterk. Nieuwerkerk 2 zal verdedigend dus aan de bak moeten. Aanvallend hoopt de ploeg natuurlijk het niveau van de wedstrijd tegen SKF en de tweede helft tegen Sp. Delta aan te tikken.

16.10u ONDO A1 – Nieuwerkerk A1

Nieuwerkerk A1 had weer het nodige te bespreken deze week op de training. Een zekere overwinning tegen Albatros werd afgelopen zaterdag helaas verspeeld, doordat het team weer te weinig scoorde in de slotfase. Twaalf minuten voor tijd nog 18-14 voor en vervolgens Albatros zeven keer zien scoren. Het brengt Nieuwerkerk A1 op 2 punten na drie duels en nu al een achterstand van 4 punten op PKC en Fortuna. Een tegenvaller.

Zaterdag de kans op revanche als de A1 de uitwedstrijd bij ONDO speelt. Die wedstrijd werd vorig jaar overigens nog verloren. ONDO A1 staat op dit moment onderaan met 0 punten. Zaterdag een fors verlies bij Die Haghe (21-11), daarvoor 35-8 bij Fortuna en 16-20 tegen Spirit. ONDO heeft dus al twee concurrenten in de strijd om handhaving gehad en desondanks geen punten. Twee ploegen dus zaterdag tegenover elkaar die de punten hard nodig hebben. Nieuwerkerk A1 is het wel aan haar stand verplicht om dit duel te winnen. De kwaliteit is aanwezig, dat hebben ook de wedstrijden tegen PKC en Albatros wel laten zien. Nu is het zaak om mindere fases in een wedstrijd sneller af te breken en in de slotfase te blijven scoren.

13.35u ONDO B1 – Nieuwerkerk B1

Ook de B1 speelt in ‘s Gravenzande tegen ONDO. Nieuwerkerk B1 is prima begonnen aan het seizoen met 6 punten uit drie wedstrijden. Ook afgelopen zaterdag weer een overwinning. Vitesse B1 werd met 25-14 verslagen in de Kleine Vink. Kort na rust stond het echter 10-10. De B1 had het misschien wat onderschat en zichzelf een beetje in slaap gesust. Op tijd wakker en toch weer veel goals. 71 nu al na drie wedstrijden.

Zaterdag het duel met ONDO B1. ONDO B1 heeft nog geen punten behaald in deze poule. Nederlagen tegen Avanti (34-17), Die Haghe (17-14) en Valto (17-20). ONDO B1 dus op zoek naar de eerste punten en daar zullen ze voor gaan zaterdag in de eigen hal. Aan Nieuwerkerk B1 om weer volledig geconcentreerd te starten en de volgende twee punten te pakken!

12:30u Nieuwerkerk C1 – TOP C1

Ook in speelronde 3 is het Nieuwerkerk C1 niet gelukt de eerste punten te halen. Ondanks een 2-3 voorsprong ging de ploeg toch met een 5-3 achterstand rusten bij ONDO in ‘s Gravenzande. Na een opleving kort na rust werd het 5-5, maar daarna liep ONDO uit naar 9-5, om er in de slotminuten nog een paar bij te schieten: 12-7. Een teleurstellende uitslag en te weinig goals voor de C1. Na drie wedstrijden nog zonder punten.

Zaterdag komt een van de favorieten op bezoek. Dat is TOP C1 uit Sassenheim. TOP werd op het veld kampioen en zal in de zaal graag voor plek 1 en 2 gaan. De ploeg begon goed met een ruime zege op Refleks. Daarna een toch wat verrassend ruime nederlaag tegen Fortuna (14-23). Vorige week werd Die Haghe met maar liefst 26-11 aan de kant gezet. TOP is de best scorende ploeg uit deze poule op dit moment. Weet de C1 te stunten?

10u MIA D1 – Nieuwerkerk D1

Nieuwerkerk D1 zette haar ongeslagen reeks afgelopen zaterdag voort. In de Kleine Vink werd Groen Geel D1 getrakteerd op een overtuigende 13-4 nederlaag. Duidelijke cijfers. En dat tegen een ploeg die twee weken eerder nog gelijkspeelde tegen Dalto. Nieuwerkerk D1 heeft nu 5 punten uit 3 duels en staat samen met TOP en Dalto bovenaan. Avanti staat daar kort achter met 4 punten. Dit weekend spelen TOP en Dalto tegen elkaar.

Zaterdagochtend gaat de D1 zelf op bezoek bij MIA D1 in Amersfoort. Dat wordt op tijd vertrekken. MIA heeft nog geen punten behaald dit zaalseizoen. Nipt verloren tegen Die Haghe en ruime nederlagen tegen TOP en Fortuna. Ook op het veld zes nederlagen voor MIA D1. Dit is dus een wedstrijd die Nieuwerkerk D1 moet winnen, maar waar (net als tegen Die Haghe) onderschatting op de loer ligt. Het is een herhaling van de halve finale van vorig jaar. Ook toen speelde de D1 een week na de ontmoeting met Groen Geel tegen MIA. In Wageningen werd toen gewonnen waardoor de D1 naar de finale ging. Gelet op de prestaties van MIA zijn er van dat team weinig spelers overgebleven.

Meer berichten