JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (7)

Het was deze zaterdag een bijzondere dag, de kampioenen van het veld mochten namelijk in de rust van het eerste oplopen. Super leuk om te zien hoeveel E-teams er tussen de kampioenen stonden. Hoeveel van deze kampioenen zal binnen tien jaar zelf in het eerste mogen staan?

Er waren afgelopen zaterdag best wel weer een hoop teams vrij, mede doordat er zoveel poules uit zeven teams bestaan. Verder valt op dat de bovenste E-teams punten wisten te pakken en dat met name de E-teams onderin het moeilijk hebben. Toch is dat ergens ook een compliment, want dan is er op het veld een goed resultaat geboekt!

Albatros E1 – Nieuwerkerk E1

Afgelopen zaterdag mocht het eerste team van de E naar Zwijndrecht. Daar was de opdracht om ook de derde (lastige) wedstrijd uit de poule tot een goed einde te brengen. Na een overwinning op PKC en een spannend gelijkspel tegen IJsselvogels was nu Albatros aan de beurt. Op basis van de eerdere uitslagen en de beschikbare ranking werd, na uitvoerige en nimmer falende (!) analyse door het trainersduo, verwacht dat er ook nu een lastige wedstrijd zou volgen.

Die analyse bleek correct, want Albatros hoort zeker in de top 4 van deze poule thuis. De ploeg speelt goed rond, en heeft meerdere heel lange kinderen in de ploeg waardoor afvangen best lastig is. Daarbij helpt het ook niet dat de ploeg speelt met 3 jongens en 1 meisje, waarbij de met afstand langste jongen speelde als meisje. Toch lieten de bezoekers zien dat ze hier niet door waren geïntimideerd. Er werd brutaal een 0-1 voorsprong gepakt, waarna Albatros weer gelijk kon maken. Dit stuivertje wisselen gebeurde eigenlijk gedurende de gehele tweede helft. Steeds als Albatros wist te scoren kwam er direct een tegendoelpunt van Nieuwerkerk, maar Nieuwerkerk wist geen (groot) gat te slaan in de eerste helft, ruststand 6-8 in het voordeel van de uitploeg.

Na de rust werd, zoals wel vaker, in het derde kwart het verschil gemaakt. Via meerdere mooie aanvallen stond er na 30 minuten spelen een stand van 8-12 op het bord. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven, en uiteindelijk was de eindstand 11-15.

Voor beide coaches een resultaat om erg tevreden mee te zijn. Maar eigenlijk waren de beide heren nog meer tevreden met het getoonde spel. Normaal gesproken is uw razende reporter niet zo van het noemen van individuele spelers, maar voor deze wedstrijd mag er een uitzondering gemaakt worden. Fem mag hierbij een compliment krijgen voor haar verdedigende kwaliteiten, normaal is ze aanvallend zeer aanwezig, maar deze wedstrijd moest ze tegen een jonge die ruim een kop groter was en van heel ver kon schieten. In het eerste kwart was dat best lastig, maar Fem liet zien dat ze heel erg snel kan leren, goed gedaan! Lydia was samen met Kathy mega belangrijk met onderscheppen, afvangen en aangeven. Doordat deze meiden zo hard aan het werk waren konden de jongens vrij aanvallen. Dat resulteerde in een hoop doelpunten van de jongens, Faas had dit keer met 8 doelpunten het vizier echt op scherp staan, maar ook Noa was aanvallend goed aanwezig pakte zijn doelpuntjes mee. Uiteindelijk heeft iedereen gescoord, met een mooie overwinning als resultaat!

De E1 staat na drie wedstrijden tegen, vermoedelijk, de zwaarste tegenstanders fier bovenaan met 5 punten uit 3 wedstrijden. Toch is het belangrijk om scherp te blijven, zo won RWA in deze poule verrassend met 8-7 van PKC. Komende zaterdag is de E1 vrij, afwachten wat de concurrentie gaat doen!

Valto E1 – Nieuwerkerk E2

Nieuwerkerk E2 mocht deze zaterdag naar hekkensluiter Valto E1. Dit zou op papier één van de ploegen moeten zijn waar de E2 goed punten tegen kan pakken. Op volle sterkte, inclusief 3 man aan coaching, werden er afgereisd naar Valto.

De eerste helft bleek echter pittig, mede doordat de verdediging van de E2 niet op orde was. Met een ruststand van 9 tegen 9 waren de trainers absoluut niet tevreden. De meiden en jongens werden over het gebrek aan scherpte toegesproken en diverse tips en trucs werden meegegeven.

Dit zorgde voor een boost in het team. Valto kwam “slechts” 3 keer tot scoren, terwijl Nieuwerkerk het totaal van 9 naar 17 tilde. Uiteindelijk dus een ruime overwinning waarmee de eerste punten in de poule binnen zijn gehaald. Uw razende reporter kreeg het verzoek om aan de kinderen van de E2 mee te geven dat het voortaan vanaf de start scherp mag zijn, dat scheelt coach Willem weer een paar grijze haren!

Vriendenschaar E1 – Nieuwerkerk E3

Zaterdag 25 November mocht de E3 naar Bodegraven.  Een wedstrijd tegen Vriendenschaar E1 stond op het programma, waar om half 11 de wedstrijd begon. De E3 begon degelijk en keek wat de tegenstander ging doen. De eerste paar minuten gingen redelijk gelijk op. Al gauw viel de schroom eraf en dat leverde in de 1e kwart een 1-4 voorsprong op.

De E3 was los en ging vrolijk verder in het 2e kwart. Met hele mooie combinaties aanvallend gingen ze de rust in met 2-7.

Zoals zo vaak in voorgaande wedstrijden is de 3e kwart toch een dingetje bij de E3. Concentratie weg, werd wat slordig, misschien overmoedig, want Vriendenschaar kwam terug tot 5-7.

Nog 10 minuten te gaan en  na wat bemoedigende woorden van de trainers richting de spelers werd het 4e kwart aangevangen. Dat had effect. Er werd iets beter verdedigd en zelf werd er ook weer gescoord. 9-11 in de laatste minuut. Vlak voor de de buzzer werd er nog een strafworp verdiend, die na de buzzer nog mocht worden genomen.  Deze werd keurig afgemaakt en de eindstand 9-12 staat mooi op het wedstrijdformulier! Goed gedaan E3! Genoemd mag worden dat invallers Lynn Verbeek  (3) en Olivia Reijm(1) uit de E4 ook goed hebben bijgedragen aan de score! Zij vervingen Liza (bruiloft oom) en Thirza (geblesseerd en hopelijk snel weer terug). Bedankt voor het invallen! De E3 is enorm gegroeid in hun spel, elke week laten ze weer zien dat ze flink hun best doen tijdens de trainingen. Ga zo door!

Nieuwerkerk E4

Ook deze week was de E4 weer vrij.

Nieuwerkerk E5

De E5 van Nieuwerkerk kwam dit weekend niet tot scoren. Dat is ook wel logisch, want ze waren vrij. Dus in plaats van doelpunten werden er pepernoten geteld.

Nieuwerkerk E6

Nieuwerkerk E6 had afgelopen zaterdag de tijd om de intocht van de Sint te bekijken. Komende zaterdag kan er ook nog van de chocoladeletters gesnoept worden, pas 9 december mag er weer worden aangetreden om al het lekkers er weer af te sporten!

Nieuwerkerk E7 – Reeuwijk E3

Na de overwinning van afgelopen week had de E7 het dit keer bijzonder moeilijk. Er viel helaas geen doelpunt te vieren, met een 0-6 nederlaag tot gevolg. Het resultaat tegen KCR van de week ervoor moet niet vergeten worden, op naar de volgende overwinning!