TC / PR

Vooruitblik zaterdag 18 november

De openingsronde van de zaalcompetitie was geen groot succes voor onze selectieteams. 4 nederlagen, 1 gelijkspel en 1 overwinning. Zaterdag kans op herstel! Onze selectie gaat op bezoek bij Sporting Delta in Dordrecht. Om 17.50u het tweede en daarna om 19.45u het eerste. We hopen op veel blauw/zwart publiek in de mooie korfbalhal van Sporting Delta.

Ook de A1 en B1 spelen uitwedstrijden. De A1 gaat het in Eindhoven voor de derde keer opnemen tegen DSC A1 en de B1 gaat in Rijswijk voor hun derde confrontatie met Refleks B1. De D1 en C1 spelen thuis in de middag. Om 13.30u de D1 tegen Die Haghe en daarna om 14.30u de C1 tegen Refleks. Hierbij de vooruitblik op die wedstrijden.

De wedstrijden van D1 en C1 worden voor de thuisblijvers via onze livestream uitgezonden!

13.30u Nieuwerkerk D1 – Die Haghe D1

Nieuwerkerk D1 begon afgelopen zaterdag met een uitwedstrijd bij TOP in Sassenheim. Voor de derde keer dit seizoen werden de punten gedeeld met TOP D1. Dit keer werd het 11-11. Een gewonnen punt voor Nieuwerkerk D1 dat kort voor tijd nog met 11-9 achter stond. De andere titelkandidaten speelden ook tegen elkaar. Dalto D1 – Groen Geel D1 eindigde in 14-14. Avanti won dik van Fortuna en Die Haghe won met 6-5 van MIA. Inmiddels is ook de P/D regeling van de D-hoofdklasse bekend. Om de kwartfinales te halen moet Nieuwerkerk D1 1e, 2e of een van de twee beste nummers 3 worden. Er zijn dit jaar maar drie Hoofdklasse poules.

Zaterdag de eerste thuiswedstrijd, tegen Die Haghe D1 uit Den Haag. In de voorbereiding werd daar ruim van gewonnen. Zaterdag niet onderschatten. Op het veld werd Die Haghe D1 kampioen in de breedteklasse en de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse werd zaterdag dus ook gewonnen. Succes D1!

14.30u Nieuwerkerk C1 – Refleks C1

Nieuwerkerk C1 speelde zaterdag een hele sterke openingsfase tegen Fortuna C1. Tien minuten voor rust stond Nieuwerkerk C1 op een knappe 3-5 voorsprong. De ruststand was 10-5 voor Fortuna. In de slotfase gaf de C1 het helaas weg. De tweede helft was weer beter en uiteindelijk werd het 15-11 voor Fortuna. Nieuwerkerk C1 zit in een zware poule. Opvallend was de mooie 15-5 zege van Korbis C1 op Die Haghe C1 zaterdag (ook Korbis is dus sterk!). ONDO won met 2-14 bij Valto en kampioenskandidaat TOP wist Refleks te verslaan met 10-17.

Zaterdag komt Refleks C1 op bezoek in Nieuwerkerk. Een sterke tegenstander die op het veld nog net zoveel punten haalde als TOP en toen wel wist te winnen van TOP. In de C-hoofdklasse degradeert de nummer 8 naar de 1e klasse en ook de slechtste nummer 7 (van de 4 poules). Voorlopig wordt het voor Nieuwerkerk C1 elke week hard werken en hopen op een stuntje. De openingsfase en de tweede helft tegen Fortuna moeten het team vertrouwen geven. Succes C1!

12.35u Refleks B1 – Nieuwerkerk B1

Ook de B1 speelt tegen Refleks, maar dan uit in Rijswijk. De B1 was het lichtpuntje afgelopen zaterdag van de selectieteams. Zij speelde een fantastische wedstrijd tegen Fortuna B1. Na een wat onwennige openingsfase kwam de B1 goed los. Ruststand 13-3. De ene goal nog mooier dan de andere. In de tweede helft ging de B1 goed door en er werd met maar liefst 26-14 van de regerend Nederlands kampioen gewonnen. Avanti won met 23-11 van Die Haghe, Refleks met 8-19 bij Vitesse en Valto met 17-20 bij ONDO.

Zaterdag gelijk een belangrijke wedstrijd voor de B1. De nummers 1 en 2 uit deze poule plaatsen zich voor de kwartfinales en daar lijken teams als Avanti, Valto, Refleks en Nieuwerkerk voor in aanmerking te komen. Op het veld wist Nieuwerkerk B1 twee keer goed te winnen van Refleks B1. 12-11 en 13-16. De ploegen kennen elkaar dus goed. Succes B1!

14.25u DSC A1 – Nieuwerkerk A1

Nieuwerkerk A1 speelde een prachtige openingswedstrijd tegen PKC A1, maar stond na 50 zinderende minuten helaas met lege handen. De start was indrukwekkend, 4-0 binnen drie minuten. Drie minuten later was het alweer 4-4. PKC nam over en stond bij rust 11-14 voor. De start van de tweede helft was wederom heel goed van Nieuwerkerk. De ploeg pakte een 19-16 voorsprong en leek de wedstrijd te kunnen winnen. Net als tegen Unitas een week eerder werd er echter te weinig gescoord in de slotfase (puntje van aandacht!). PKC A1 kon daardoor met 22-24 winnen in de Kleine Vink. Maar Nieuwerkerk A1 liet zien er dicht bij te zitten.

Spirit A1 won 16-20 bij ONDO. Fortuna won 8-22 bij Die Haghe en Albatros A1 verraste met een prachtige 38-18 zege op DSC. Zaterdag gaat Nieuwerkerk op bezoek in Eindhoven bij DSC.

DSC A1 zal wat goed willen maken na de enorme zeperd in Zwijndrecht. De Eindhovenaren willen natuurlijk graag handhaven in deze poule en zullen daarvoor kijken naar teams als ONDO, Spirit en bij voorbaat ook naar (veldovergangsklasser) Albatros A1. Dat viel tegen. Zaterdag zal de ploeg dit goed willen maken in eigen huis. Op het veld speelden Nieuwerkerk A1 en DSC A1 ook tegen elkaar. Thuis werd het 22-11 voor Nieuwerkerk. In Eindhoven werd het ternauwernood 16-17 voor Nieuwerkerk. DSC uit en thuis is blijkbaar een wereld van verschil. De A1 is door die laatste confrontatie gewaarschuwd! Er moeten zaterdag twee punten worden gepakt om niet direct achter te lopen op Fortuna, PKC (of Albatros?). Succes!

17:50u Sporting Delta 2 – Nieuwerkerk 2

Nieuwerkerk 2 had zich wel iets anders voorgesteld van de competitie-ouverture. Thuis tegen Avanti 2 was de ploeg volledig kansloos en ook gewoon erg matig. Eindstand 12-25. Au. Zaterdag kans op eerherstel in een wederom lastige wedstrijd. Sporting Delta 2 is dan in Dordrecht de tegenstander.

Zij wonnen afgelopen zaterdag met 12-20 van SFK 3 in Veenendaal. Verder won DeetosSnel 2 met 31-20 van TOP 2 en versloeg KVS 2 GKV 2 met 23-22. 12 goals van Nieuwerkerk 2 in een zaalwedstrijd is natuurlijk veel te weinig. Daar moet de ploeg hard aan gaan werken deze week. Extra energie leveren en zorgen dat de tweede wedstrijd een stuk beter wordt! Succes 2!

19:45u Sporting Delta 1 – Nieuwerkerk 1

Ook Nieuwerkerk 1 speelt zaterdag tegen Sporting Delta in Dordrecht. En ook Nieuwerkerk 1 gaat puntloos richting Dordt. De openingswedstrijd tegen De Meervogels werd thuis met 18-19 verloren. Een teleurstellend resultaat. Ook Nieuwerkerk 1 scoorde te weinig. Sterker nog: in de tweede helft kwam 1 vak helemaal niet tot scoren (dat vak liet er overigens ook 0 door die helft). Het leverde een rare wedstrijd op. Op 1-0 stond Nieuwerkerk nog voor, daarna moest het steeds in de achtervolging op De Meervogels. Door een vervelende blessure bij Meervogels (sterkte voor Tariq de Wit!) kwam bij de ploeg uit Zoetermeer Danny Schulting in het veld. Hij werd met 6 treffers de man van de wedstrijd. Net voor rust kwam Nieuwerkerk goed terug van 8-10 tot 10-10 rust. Maar een minuut na rust was het alweer 10-12. Zo werd het steeds weer gelijk en twee achter. In de slotfase zette De Meervogels de stand op 18-19 uit een goedkope strafworp. Nieuwerkerk kreeg een net zo gemakkelijke strafworp, maar voor de derde keer deze wedstrijd werd dit buitenkansje gemist. Een zure nederlaag in deze zware poule.

DeetosSnel won thuis met 24-17 van Swift. KVS won thuis met 25-17 van GKV. En Valto versloeg Sporting Delta met 25-22. De kandidaten voor de top 3 begonnen thuis dus goed. Ook zaterdag kunnen zij naar verwachting wel eens hun uitwedstrijd winnen en dus op 4 punten komen.

Nieuwerkerk en Sporting Delta hebben allebei nog geen punten na de openingsronde. De ploeg uit Dordrecht verloor met 25-22 van Valto. Best een goede uitslag. Sporting Delta begon niet goed in de Lier en keek tegen achterstanden van 7-1 en 10-4 aan. Daarna toonden de Dordtenaren karakter. Bij rust was het met 13-10 al wat beter. Na rust stond het zelfs nog 13-13. Toen wist Valto weer uit te lopen. Toch bleef het wel spannend in de slotfase. Eindstand dus 25-22 voor Valto.

Dit wordt zaterdag weer een zware wedstrijd voor Nieuwerkerk 1. Vooral aanvallend moet het beter, maar dat weet de ploeg zelf ook! Ook valt het op dat er na een goal snel een tegengoal volgt. Misschien nog iets meer concentratie op die momenten? Succes 1 en we hopen natuurlijk op veel publiek uit Nieuwerkerk in Dordrecht!