JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (5)

Na een voor vele e-teams succesvolle veldperiode is het eindelijk zover. We mogen de kunstgrasschoenen verwisselen voor de zaalschoenen. Gezien de goede prestaties van de e-teams op het veld zijn er een hoop teams hoger ingedeeld. Uw razende reporter zag dit terug in de uitslagen, maar is vooral benieuwd of dit omgebogen gaat worden gedurende de zaalperiode!

Nieuwerkerk E1 – PKC E1

De E1 is afgelopen veldseizoen ongeslagen kampioen geworden. Een prestatie van formaat! Direct gevolg hiervan is dat er in de zaal tegen een aantal pittige ploegen gestreden moet worden. Afgelopen zaterdag was gelijk de wedstrijd tegen de ploeg die op papier de hoogste ranking heeft, te weten PKC E1.

PKC kwam met een leuke hoeveelheid publiek naar Nieuwerkerk, waardoor ieder doelpunt van de ploeg uit Papendrecht op gejuich kon rekenen. Gelukkig heeft de E1 in de “Klein Vink” ook een vaste kern van supporters, waardoor ook de Nieuwerkerkse spelers op meer dan voldoende steun konden rekenen. En die steun was broodnodig. PKC bleek een leuke ploeg, waarbij het vooral in de eerste helft de wedstrijd redelijk gelijk op ging.

Stukje bij beetje pakte Nieuwerkerk de voorsprong, waarbij vooral het goede verdedigen opviel. Bij PKC speelde een talentvolle jongen, maar door zowel goed voor-verdedigen van de meiden en scherp verdedigen van de jongens lukt het PKC amper om tot een doorloopbal te komen. De schoten van afstand vielen voor de groen-witte ploeg niet goed, waarna Nieuwerkerk steeds langer kon aanvallen. Deze aanvallen liepen steeds beter, waarna het ene na het andere doelpunt werd gemaakt.

Gedurende het derde kwart leek het verschil echt gemaakt te worden. Kennelijk dacht PKC daar hetzelfde over, want ondanks dat ze met 3 meiden en 3 jongens naar de wedstrijd waren gekomen brachten ze de eerder genoemde jongen als dame in het veld. De twee overgebleven meiden van PKC zagen vanaf de bank dat Fem direct wist te scoren tegen deze jongen. Aansluitend was Fem scherp en kreeg ze een vrij bal mee omdat ze keurig het afstandsschot van dezelfde jongen wist te verdedigen. Zo kreeg deze wissel de beloning die het verdiende….

PKC was hierna gebroken, en Nieuwerkerk boekte een hele mooie eerste overwinning in deze poule, eindstand van 11-4. Er was gestreden als team, en iedereen kwam tot scoren. Volgende week wacht er weer een pittige tegenstander, de derby tegen IJsselvogels!

ODNO E1 – Nieuwerkerk E2

Met frisse moed zijn de veldkampioenen van Nieuwerkerk E2 begonnen aan het zaalseizoen. Twee oefenwedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen, de laatste zelfs met 4-31. Dat gaf vertrouwen voor de competitie. Misschien wel iets teveel vertrouwen.
Vanwege de goede prestaties op het veld is Nieuwerkerk E2 in een pittige zaalcompetitie ingedeeld met uitsluitend E1 teams als ONDO, Avanti, Valto, Fortuna, Die Hage etc.

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen ONDO E1 op het programma. Op papier misschien wel de zwaarste tegenstander uit de pool. Dat dit een tegenstander van een heel ander kaliber was, bleek al wel uit het eerste kwart van de wedstrijd waarin E2 na 10 minuten al tegen een 9-2 achterstand aankeek. Van de eerste schok bekomen herpakte de E2 zich in het tweede kwart, waarmee de ruststand 12-4 in het voordeel van ONDO was.

Dat Nieuwerkerk E2 nooit opgeeft, hoe groot de achterstand ook lijkt, bleek wel uit de tweede helft die met 8-10 naar de E2 ging. Uiteindelijk kwamen we de flitsende start van ONDO in de eerste tien minuten niet meer te boven. Met een einduitslag van 20-14 ging de winst naar ONDO. Ondanks de teleurstelling zagen de coaches zeker een aantal mooie lichtpuntjes in de veerkracht van Nieuwerkerk. Ondanks de verloren partij kijken we met veel energie uit naar het volgende duel op 25 november tegen Valto E1.

E2

Nieuwerkerk E3 – Excelsior E2

De E3 ontving in de Kleine Vink het tweede E-team van Excelsior. Een lastige tegenstander bleek, aangezien er helaas een 4-12 nederlaag werd geboekt. De sint had waarschijnlijk lieven 5-12 als eindstand gezien, maar helaas bleef het hierbij! Geen rede voor schaamte, op naar volgende pot en de eerste punten!

Nieuwerkerk E4 – KOAG E2

Na een paar leuke oefenwedstrijden mochten de kids van de E4 vandaag weer voor het “echtie” spelen. Alle kids hadden er zin in, dat zag je al aan de fanatieke warming -up.
De eerste 10 min was het wel wennen, een aantal kinderen van KCR waren zeker een kop groter dan onze kinderen. Verdedigend moest Nieuwerkerk gelijk alert zijn, want de tegenpartij speelde veel op de doorloop. Het 2e kwart ging verdedigend al een stuk beter. We keken minder naar de bal en concentreerde ons goed op onze persoonlijke tegenstander.

We gingen met 5-2 achterstand de rust in. Tijdens de 2e helft kregen we zelf minder kansen, omdat we best wat passfouten maakten. Het lukte KCR wel om een aantal doelpunten te maken. De eindstand was uiteindelijk 11-4 voor KCR E3.

Ondanks dat Nieuwerkerk de hele wedstrijd achterstond bleven de kinderen er toch met z’n allen voor gaan. Helaas zijn we de komende 2 weken alweer vrij en hoeven we pas 2 dec weer te spelen.

Nieuwerkerk E5 – Valto E5

De toppers van Nieuwerkerk E5 wonnen helaas de eerste wedstrijd ook niet. Het werd tegen Valto E5 een eindstand van 5 doelpunten voor en 14 doelpunten tegen. Uw razende reporter heeft begrepen dat als er komende wedstrijd meer dan 8 goals gemaakt worden er een traktatie van de trainer is.

Maassluis E2 – Nieuwerkerk E6

Nieuwerkerk E6 mocht de zaalcompetitie beginnen in het mooie plaatsje Maassluis. Helaas konden de punten niet mee naar huis genomen worden, aangezien de eindstand 8-5 was.

Nieuwerkerk E7 – Avanti E6

Het laatste blauw – zwarte E team, de E7, had het op het veld erg moeilijk. Ook het zaalseizoen begon pittig met een 0-11 nederlaag tegen Avanti E6. Uw razende reporter hoopt dat de kinderen plezier blijven houden in en naast het veld. Mijn advies zou zijn om dit jaar eens wat extra PEPER-noten te eten, misschien dat dit een positief “pittig” effect op de spelers kan hebben?