Tijd om zaterdag met elkaar achter ons cluppie te gaan staan! Nieuwerkerk 1 heeft het even heel moeilijk aan de start van de competitie. Als publiek kunnen we dan niets anders doen dan ze zaterdagavond steunen in een volle Kleine Vink! 18.30u tegen Valto, be there en laat je horen!

Balsponsor is zaterdag BDS Accountants & Adviseurs:

Eerder op de dag ook een leuk programma in de Kleine Vink! Om 11u speelt de nog altijd ongeslagen D1 de topper tegen Groen Geel D1. Om 14u speelt koploper B1 thuis tegen Vitesse B1. Gevolgd door de topper tussen de A1 en Albatros A1 (15.30u). Om 17.00u de belangrijke puntenwedstrijd voor Nieuwerkerk 2 tegen SKF 3 en daarna dus ons vlaggenschip. De C1 is de enige met een uitwedstrijd: 13.30u bij ONDO C1 in ’s Gravenzande.

18.30u Nieuwerkerk 1 – Valto 1

Livestream: Nieuwerkerk 1 – Valto 1 (zaterdag 25 november 2023, 18:30u) – YouTube

CKV Nieuwerkerk is niet goed begonnen aan de zaalcompetitie. Na de nipte thuisnederlaag tegen De Meervogels kreeg de ploeg van Jessica en Serge een flinke tik te verwerken in Dordrecht bij Sporting Delta. In de sfeervolle mooie korfbalhal schoot Sporting Delta uit de startblokken en pakte al snel een 4-1 voorsprong. Met hard werken en enkele prima schoten, knokte Nieuwerkerk 1 zich terug in de wedstrijd. 7-7 met nog acht minuten. Daarna ging het helemaal mis. De tweede helft was er een voor het publiek om heel snel te vergeten. Misschien voor de ploeg ook, maar juist goed om te leren van deze helft. Waar ging het fout? Eindstand een duidelijke 22-12. En dat heeft wel even pijn gedaan! Nu op naar zaterdag!

Zaterdag komt Valto uit De Lier op bezoek. De ploeg van Mark Tissink en Thomas Reijgersberg heeft een prima veldseizoen in de Ereklasse achter de rug. 5 punten gepakt in een poule met KCC, HKC en Die Haghe en daarmee een 3e plek. Het zaalseizoen begon Valto met een mooie 25-22 thuisoverwinning op Sporting Delta. Maar afgelopen zaterdag werd toch enigszins verrassend met 20-15 verloren van De Meervogels in Zoetermeer. Valto heeft goede herinneringen aan De Kleine Vink, maar dan wel aan het veld. Een half jaar geleden werd de ploeg, gesteund door een grote oranje legioen, kampioen in Nieuwerkerk. Valto is een zeer ervaren ploeg. Mannen als Frank de Rijcke, Bart van Leeuwen en Laurens Verbaan spelen al jaren in het eerste. Er zit veel discipline en werklust in de ploeg. Een team dat lastig is te verslaan.

Nieuwerkerk weet dus wat het moet doen zaterdag! Een flink portie inzet en werklust er tegenover stellen. En uitgaan van eigen (aanvallende) krachten! Samen met het publiek moet de overtuiging weer gaan ontstaan dat er mooie dingen mogelijk zijn! Tot zaterdag!

17.00u Nieuwerkerk 2 – SKF 3

Nieuwerkerk 2 pakte zaterdag een mooi puntje in Dordrecht tegen Sporting Delta 2. En daar zag het 30 seconden voor tijd niet naar uit met een 18-16 achterstand. Na de dramatische openingswedstrijd tegen Avanti 2, had Nieuwerkerk 2 zaterdag een goede start! Met Bas Stuurstraat voor het eerst sinds lange tijd in de basis stond het na 10 minuten 1-5! Vijf minuten later was het alweer 5-5. En 7 minuten verder stond Nieuwerkerk met 10-6 achter (een 9-1 streak voor Sporting Delta 2). Ruststand 10-7. In de tweede helft liep Delta uit naar 13-8. Maar het laatste kwartier rechtte Nieuwerkerk 2 de rug op een prachtige wijze! Zeven goals op rij en 7 minuten voor tijd een 13-15 voorsprong! Toen weer drie goals op rij van Delta, 16-15. 16-16 met nog drie minuten. Met 18-16 voor Delta leek Nieuwerkerk 2 helaas toch te verliezen. Met nog 30 seconden kreeg de ploeg balbezit. Snelle stip en 18-17 met nog 22 seconden. Delta kon het dus uitspelen, maar had even niet gerekend op Bas. Prachtige onderschepping en met nog vier seconden schoot invaller Mika de 18-18 binnen! Mooie ontlading!

Neem dat gevoel van die tweede helft mee zaterdag Nieuwerkerk 2! Leg direct dat enthousiasme en de wil om te scoren en te winnen op het veld! Dan is het erg leuk om jullie wedstrijden te kijken! Zaterdag thuis tegen SKF 3. Daar heeft al iets bijzonders plaatsgevonden. De wedstrijd Avanti 2 – SKF 3 ging afgelopen zaterdag niet door, omdat SKF niet voldoende spelers had. In de Reserve Hoofdklasse…… Dit zou toch puntenmindering moeten opleveren om geen precedent te scheppen. SKF 3 verloor de openingsronde met 14-20 van Sporting Delta 2 en staat dus op 0 punten. Een hele belangrijke wedstrijd voor Nieuwerkerk 2 om te winnen!

15.30u Nieuwerkerk A1 – Albatros A1

Livestream: Nieuwerkerk A1 – Albatros A1 (zaterdag 25 november 2023) – YouTube

Nieuwerkerk A1 pakte zaterdag de eerste punten van dit zaalseizoen. In Eindhoven werd met 10-14 van DSC A1 gewonnen. Een bijzondere uitslag voor een zaalwedstrijd in de A-hoofdklasse. Zeker als je weet dat het bij rust al 6-11 stond. Na een gelijkopgaand begin had Nieuwerkerk A1 in het tweede deel van de eerste helft afstand genomen van DSC. In de tweede helft liep de ploeg uit naar 8-14. Het laatste kwartier (!) scoorde Nieuwerkerk A1 niet meer. En dat is dus iets waar de ploeg deze week aan zal werken. Door blijven scoren in de slotfase van de tweede helft.

Want de ploeg zal doelpunten nodig hebben om zaterdag te winnen van het verrassend presterende Albatros A1. Op het veld speelde Albatros nog een klasse lager, maar daar werd de ploeg met 11 punten kampioen (gemiddeld meer dan 20 goals per wedstrijd). De openingswedstrijd in de A-hoofdklasse won Albatros met 38-18 van DSC! (38!). Zoveel goals heeft Nieuwerkerk na twee wedstrijden nog niet gescoord. Afgelopen zaterdag mocht Albatros op bezoek bij PKC. Daar werd een keurige uitslag neergezet, wel verloren: 20-16.

Nieuwerkerk en Albatros A1 dus allebei op 2 punten uit 2 wedstrijden. Fortuna en PKC zoals verwacht op 4 punten. Om in de buurt te blijven van die teams moet er gewonnen worden, maar dat geldt dus ook voor Albatros. Dit kan wel eens een heel interessant en spannend potje worden zaterdag in de Kleine Vink.

14.00u Nieuwerkerk B1 – Vitesse B1

Van alle selectieteams is de B1 overduidelijk het beste begonnen aan de zaal met 4 punten uit twee wedstrijden. Na de galavoorstelling tegen Fortuna volgde de lastige uitwedstrijd bij Refleks. Het werd wederom heel spannend, maar de overwinning werd gepakt: 19-20. Nu samen met Avanti B1 aan kop met 4 uit 2.

Zaterdag komt Vitesse B1 op bezoek in de Kleine Vink. De ploeg uit Barendrecht heeft 0 punten en verloor van Refleks (8-19) en Fortuna (19-15). Op het veld speelde onze B1 ook twee keer tegen Vitesse. Beide wedstrijden werden toen gewonnen (6-13 en 16-6). Het grootste gevaar voor onze B1 is zaterdag de onderschatting. De ploeg moet beseffen dat de route naar een mooie zaalcompetitie volledig open ligt. Zaterdag Vitesse en daarna ONDO en Die Haghe. De B1 moet alles op alles zetten om met 10 punten op 16 december naar Pijnacker af te reizen voor de ontmoeting met Avanti B1. Met dat in je achterhoofd kan je Vitesse B1 dus niet onderschatten!

13.30u ONDO(G) C1 – Nieuwerkerk C1

Nieuwerkerk C1 heeft het lastig in deze zware hoofdklassepoule. Nou had de ploeg nou niet bepaald geluk met de openingswedstrijden tegen sterke tegenstanders als Fortuna C1 en Refleks C1. De thuiswedstrijd tegen Refleks had grote gelijkenissen met de wedstrijd tegen Fortuna. Weer een prima start en 5 minuten voor rust nog een 5-2 voorsprong. Ruststand helaas 5-7. In de tweede helft wederom gelijkwaardig (7-7), maar het was niet genoeg voor een resultaat. In de laatste minuut scoorde Refleks de 12-14. Na twee wedstrijden dus 0 punten voor de C1.

Tegenstander ONDO staat er beter voor. 2 gespeeld en 4 punten, met 28 voor en 7 tegen. 2-14 gewonnen bij Valto en 14-5 winst op Korbis. Een prima start van ONDO, wel tegen een ander kaliber tegenstanders. Op het veld speelden Nieuwerkerk en ONDO ook tegen elkaar. Uit won Nieuwerkerk C1 en thuis was ONDO te sterk. De ploeg uit ’s Gravenzande heeft een fysiek voordeel tegen Nieuwerkerk C1. Kijken of Nieuwerkerk daar nu wel weer goed mee om gaat!

11.00u Nieuwerkerk D1 – Groen Geel D1

Nieuwerkerk D1 is dit gehele seizoen nog altijd ongeslagen! Knap! Zaterdag werd met 12-6 gewonnen van Die Haghe D1. Na de 20-6 overwinning in de laatste oefenwedstrijd zag je zaterdag in de eerste helft iets van onderschatting in het veld. Daardoor bleef Die Haghe D1 goed bij. In de tweede helft nam de D1 op tijd, zonder te overtuigen, afstand. Nu dus 3 punten uit 2 wedstrijden in deze interessante poule.

Interessant omdat er meer teams zullen strijden om plek 1, 2 en 3. Na twee wedstrijden staat Avanti op 4, TOP op 3, Dalto op 3 en Nieuwerkerk op 3. Tegenstander van zaterdag is Groen Geel D1. Zij speelden in de openingswedstrijd heel knap gelijk bij Dalto (14-14). Afgelopen zaterdag verloor Groen Geel thuis met 6-7 van Avanti. Toch is Groen Geel een kanshebber in deze poule, waar dus veel teams aan elkaar gewaagd zijn.

De wedstrijd is een herhaling van de kwartfinale van vorig jaar toen Nieuwerkerk D1 in de Kleine Vink Groen Geel versloeg. Ook deze editie kan een hele leuke wedstrijd worden!