TC / PR

Vooruitblik zaterdag 16 maart

Zaterdag de laatste reguliere speelronde in de zaal. Gelukkig volgende week nog playoff wedstrijden voor onze D1 en B1. De D1 speelt zaterdag thuis tegen Dalto D1 dat ook nog kans maakt op de kwartfinale (11:30u). Daarna de laatste thuiswedstrijd voor de C1 om 12:30u. De andere teams spelen uit. De B1 gaat op bezoek bij Valto in De Lier (14:10u) en de A1 moet naar Voorthuizen om tegen Spirit A1 te spelen (16.10u). Onze selectie sluit af in Zeeland. Het tweede bij TOP om 18.00u en daarna om 20.10u het eerste bij Swift in Middelburg. Hierbij de vooruitblik op deze wedstrijden en ook informatie over de playoffs van de B1 en D1:

20.10u Swift(M) 1 – Nieuwerkerk 1
De laatste zaalwedstrijd van Nieuwerkerk 1 is in Middelburg tegen Swift. Dit had een hele spannende wedstrijd kunnen worden, maar na zaterdag is dat niet meer het geval. Nieuwerkerk speelde met 24-24 gelijk tegen KVS en Swift verloor bij Sporting Delta met 20-18. Resultaat: Nieuwerkerk veilig en Swift gedegradeerd naar de Overgangsklasse. KVS en Sporting Delta maken zaterdag in een rechtstreeks duel uit wie de tweede degradant wordt (19.00u).

Zuur voor Swift! De Zeeuwen waren naar eigen zeggen niet constant genoeg dit zaalseizoen. Uit de eerste zes wedstrijden pakte Swift 4 punten (tegen KVS en Sporting Delta). Toen kwam de ploeg in januari naar Nieuwerkerk, dat op dat moment op 3 punten stond. Swift knalde uit de startblokken in de Kleine Vink, maar de snelle 0-4 voorsprong was niet voldoende. 12-12 bij rust en uiteindelijk won Nieuwerkerk met 23-18. Daarna pakte Swift nog wel punten bij KVS en Meervogels. Maar het bleek niet genoeg voor handhaving. De ploeg heeft met 285 tegengoals de minste defensie in deze poule. Wel beschikt Swift met Aisja Zuidweg over een van de beste dames in deze poule. Dat is dus niet voldoende geweest voor het team van coach Arco Goedkoop. Goedkoop coacht zijn laatste wedstrijd zaterdag in de hal van Swift.

Nieuwerkerk 1 kan door het resultaat van vorige week al met een schuin oog naar het veldseizoen kijken. Natuurlijk wil de ploeg wel goed afsluiten in Middelburg! Dat is het team verplicht aan haar fantastische supporters die Nieuwerkerk 1 dit seizoen over het dode punt hebben geholpen! Ook in Middelburg zag Nieuwerkerk vast weer worden gesteund!

18.00u TOP(A) 2 – Nieuwerkerk 2
Nieuwerkerk 2 is tweede geworden in de Reserve Hoofdklasse! Een hele mooie prestatie! Zaterdag werd al voor de vijfde keer op rij gewonnen (18-17 van KVS 2). Het betekende de 6e overwinning in 2024. Alleen van Avanti werd tussendoor verloren. Nu 19 punten uit 13 wedstrijden. Doordat TOP 2 zaterdag verloor bij Sporting Delta 2, kan TOP (16 punten) Nieuwerkerk niet meer achterhalen. De wedstrijd in Arnemuiden zaterdag is dus om des Keizers baard.

Thuis won Nieuwerkerk 2 met 28-22. TOP zal zich willen revancheren. Alles is al bekend in deze poule. SKF 3 en GKV 2 zijn de degradanten naar de Reserve Overgangsklasse en Avanti 2 promoveert als kampioen naar de Reserve Korfbal League 2. Nieuwerkerk 2 speelt om 18.00u de laatste wedstrijd in Arnemuiden en is daarna op tijd in Middelburg om samen met Nieuwerkerk 1 dit mooie zaalseizoen af te sluiten. Succes in Arnemuiden!

16.10u Spirit A1 – Nieuwerkerk A1
Nieuwerkerk A1 sluit het zaalseizoen af met de verre uitwedstrijd bij Spirit in Voorthuizen. Nieuwerkerk mag gelukkig wel spelen in de blauwe shirts, nadat Spirit in Nieuwerkerk in hun blauwe shirts mocht aantreden. Nieuwerkerk A1 won die wedstrijd in januari met 23-13. Een van de 8 overwinningen dus van dit zaalseizoen. Helaas was de A1 niet sterk genoeg om te stunten tegen PKC of Fortuna. Maar een mooie 3e plek in de A-hoofdklasse is zeker niet verkeerd. Voor die derde plek moet deze laatste wedstrijd worden gewonnen. Je weet immers nooit wat Albatros doet bij Fortuna.

Voor Spirit staat er meer op het spel. De ploeg staat 6e met 8 punten. DSC A1 staat 7e met 6 punten. Spirit verloor zaterdag met 22-20 bij DSC en zag daarmee ook het onderling resultaat met DSC verdampen. Als DSC zaterdagmiddag 14:45u bij Die Haghe wint, wordt het om 16.10u heel spannend in Voorthuizen. Spirit moet dan minimaal gelijkspelen tegen Nieuwerkerk om te handhaven. Er zal dus met spanning worden uitgekeken naar de uitslag van DSC A1. Als DSC namelijk niet wint, kan ook Spirit dit laatste duel ontspannen spelen. We zijn benieuwd! Succes in ieder geval A1!

14.10u Valto B1 – Nieuwerkerk B1
Nieuwerkerk B1 weet waar het aan toe is. De ploeg is heel mooi tweede geworden in deze Hoofdklasse met een mooi aantal punten en veel gescoorde goals! Met 308 goals is Nieuwerkerk B1 zelfs de best scorende ploeg in de hele B-hoofdklasse op dit moment. Avanti B1 is de kampioen na het spannende 21-21 gelijkspel in de Kleine Vink. Gefeliciteerd!

Andere kwartfinalisten in de B-hoofdklasse zijn:

Poule A: 1. DVO B1 en 2. Unitas B1
Poule B: 1. TOP(S) B1 en 2. Dalto B1/Groen Geel B1 (20 ptn)
Poule C: 1. Avanti B1 en 2. Nieuwerkerk B1
Poule D: 1. PKC B1 en 2. Albatros B1

DVO neemt het thuis op tegen Dalto of Groen Geel in de kwartfinale op 23 maart.
TOP(S) B1 speelt in Sassenheim tegen Unitas B1.
Avanti speelt in Pijnacker tegen Albatros en Nieuwerkerk B1 gaat 23 maart om 18.30u op bezoek bij PKC B1. De winnaar van het duel in Papendrecht speelt tegen de winnaar van TOP – Unitas.

Nieuwerkerk sluit zaterdag de reguliere competitie af bij Valto in De Lier. Valto staat op dit moment 7e met 6 punten. Dat Valto 6 punten heeft, komt o.a. door een hele knappe 19-20 overwinning afgelopen zaterdag bij Refleks! Op onderling resultaat legt Valto het echter af tegen Vitesse (ook 6 punten), dus moet de ploeg zaterdag weer een resultaat boeken tegen Nieuwerkerk om op de veilige 6e plek te komen. Als is het nog niet helemaal duidelijk of Valto met 6 punten ook als nr. 7 degradeert. Er zijn immers nummers 7 met minder punten.

Nieuwerkerk B1 won thuis met 33-16 van Valto en zal het seizoen goed willen afsluiten richting 23 maart. De overwinning van Valto bij Refleks zal Nieuwerkerk B1 wel op scherp zetten.

12:30u Nieuwerkerk C1 – Valto C1

Nieuwerkerk C1 sluit het zaalseizoen af tegen Valto C1. De ploeg kan terugkijken op een heel knap tweede deel van het zaalseizoen. Na zes wedstrijden had de C1 nog geen punten. In de 7 wedstrijden daarna in 2024 werden 8 punten gepakt! Als zaterdag van het puntloze Valto wordt gewonnen, worden het er zelfs 10! Knap!

De nummers 8 uit de 4 Hoofdklassen degraderen naar de 1e klasse. Ook de slechtste nr. 7 degradeert. Op dit moment is Nieuwerkerk C1 de beste nr. 7 en kan de ploeg niks meer gebeuren. Winst op Valto zou Nieuwerkerk zelfs boven Die Haghe kunnen brengen. Als Die Haghe niet wint van Refleks is dat het geval. Dat weet Nieuwerkerk C1 al voordat het zelf begint tegen Valto.

Valto C1 heeft nog geen punten gepakt en is dus gedegradeerd. Uit bij Valto werd de ommekeer ingezet door onze C1. Er werd 7-16 gewonnen en daarna was er winst tegen ONDO en Die Haghe en gelijke spelen tegen Fortuna en Refleks. Deze mooie reeks verdient zaterdag een mooi einde! Succes C1!

11:30u Nieuwerkerk D1 – Dalto D1

Afgelopen zaterdag werd Nieuwerkerk D1 kampioen in de Hoofdklasse! Een hele mooie prestatie. De D1 deed dit zonder nederlaag! Twee keer gelijk en 11 keer winst. De meeste goals gemaakt en de minste doorgelaten! Gefeliciteerd! Nu op naar de playoffs! Op zaterdag 23 maart speelt de D1 thuis de kwartfinale tegen de beste nummer 3.

Wie zijn er nog meer geplaatst voor die kwartfinale of wie kunnen zich nog plaatsen:

Poule A: 1. Weststellingwerf D1 (24), 2. De Meeuwen D1 (21).

Poule B: 1. Nieuwerkerk D1 (24), 2. TOP D1 (21), 3. Dalto (17), 4. Avanti (16).

Poule C: 1. SKF D1 (22), 2. Albatros D1 (22), 3. HKC (19).

7 van de 8 kwartfinalisten zijn bekend. De laatste plek is voor Dalto D1 of Avanti D1. Avanti zal zaterdagochtend wel winnen van MIA en komt dan op 18 punten. Dat betekent dat Dalto D1 moet winnen van Nieuwerkerk. Alleen dan wordt Dalto derde in deze poule en is het verzekerd van de kwartfinale.

En Dalto speelt dus in de Kleine Vink tegen Nieuwerkerk D1. Een prima voorbereiding voor onze D1 dus zaterdag op de kwartfinale. Een goede tegenstander die nog voor de knikkers speelt. In Driebergen won Nieuwerkerk met 6-14 na een spannende eerste helft.

Wie wordt de tegenstander van Nieuwerkerk D1 in de kwartfinale? Zeer waarschijnlijk HKC D1 als beste nummer 3. Dat is het geval als Nieuwerkerk zelf wint van of gelijkspeelt tegen Dalto. En ook als HKC een resultaat boekt bij DVO om 10u. In theorie kan het nog zo zijn dat het volgende week Nieuwerkerk – Dalto is in de kwartfinale. Maar dus alleen als Dalto zaterdag wint en HKC verliest bij DVO.

De kwartfinales zijn (voor zover bekend)
Weststellingwerf D1 – minste nr 3
Nieuwerkerk D1 – beste nr 3
Kampioen poule C – de minste nr 2
Beste nr 2 – een na beste nr 2.
Bij winst in de kwartfinale speelt Nieuwerkerk D1 de halve finale tegen de winnaar van wedstrijd 4.

Het is dus nog spannend wie tegen wie speelt.

Eerst maar goed afsluiten en winnen van Dalto. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent op de 23e. Succes D1!

Meer berichten