JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (20)

Zo zeg, dat was de zaterdag wel… uw reporter zal pogen om inzicht te geven in het verloop van zijn afgelopen zaterdag. De wekker ging relatief laat (normaal speelt de jongste telg van het gezin op “F-tijden”), maar toch voelt 10:00 uur spelen in Ridderkerk niet als uitslapen. Zowel vader als zoon worden wakker met een positieve zin en stiekeme verwachting dat vandaag wel eens de dag zou kunnen zijn van het kampioenschap. En ja, dit blijkt ook het geval! De E1 heeft het wederom voor elkaar weten te boksen om (ongeslagen) kampioen te worden!

Door naar de huldiging in de kantine, taart en een korte toespraak, super leuk geregeld weer! Daarna snel een tosti of andere versnapering, en dan aansluiten op de tribune voor de wedstrijd van de B1. Er zijn zoveel mogelijk E-kids bij de wedstrijd, officieel omdat trainers Jip en Mathijs aangemoedigd moeten worden, maar ook gewoon omdat het hartstikke leuk is om in de Kleine Vink rond te hangen. En wat een wedstrijd werd er gespeeld door de B1. Uw reporter heeft genoten, en betrapte zichzelf ook nog op de opmerking “in onze tijd zat er nog niet zoveel korfbal en geweldig spel in de B”. Beginnen de jaren dan toch echt te tellen? Hoe dan ook, het was geweldig om te zien hoe de B echt als team speelde. Vanuit alle spelers ging gevaar uit en werden doelpunten gemaakt, een teamprestatie waar met trots op teruggekeken mag worden!

Na het genot van het geweldige spel van de B1 mocht uw reporter zelf aan de slag. Dit keer in de opblaashal van Vlaardingen (met een beetje zon erop gevoelstemperatuur 28 graden…). Na leuk spel bij de E1 en het geweldige spel bij de B1 viel deze pot korfbal in een hele andere categorie. Een “geweldige” stand van 3-4 bij rust (ja, er werd in de zaal gespeeld en niet op het veld…) werd er toch ter nauwe nood een 10e doelpunt gescoord en kwam de eindstand op 8-10. Snel de punten in de tas en terug naar de thuisbasis in Nieuwerkerk, want de (degradatie)kraker tegen KVS stond op het programma.

En een kraker werd het! Wat heeft uw reporter genoten van de sfeer, beleving, spanning en geweldige doelpunten tijdens deze wedstrijd. Vanaf het moment van oplopen in een donkere hal met de extra lichtslangen tot en met het laatste fluitsignaal en het definitief handhaven, wat een geweldige avond! Via deze weg: Gefeliciteerd Nieuwerkerk 1!

Gedurende de dag sprak ik met meerdere mensen, en daarbij kwam meerdere keren terug dat we geluk hebben dat alles bij CKV Nieuwerkerk zo goed loopt. Het is bijzonder leuk om te zien hoe de vereniging leeft, met vrijwilligers die alles mogelijk maken, kinderen die de hele dag door de zaal vliegen en ouders die gewoon gezellig meedoen. Ja, dat was de zaterdag wel! Op naar de volgende?

KCR E1 – Nieuwerkerk E1

Tja, de introductie zegt het al, de E1 is weer kampioen! Gefeliciteerd toppers!

Maar dat ging toch niet zo gemakkelijk als gedacht. Eerst moest de lastige uitwedstrijd tegen KCR E1 nog worden gewonnen. KCR is een hele taaie ploeg, waarbij ze vooral goed zijn in het druk geven op de bal en de pass heel erg moeilijk maken. KCR heeft hierbij één groot voordeel, en dat is dat ze letterlijk in het voordeel zijn omdat ze groot zijn. De kinderen van Nieuwerkerk hadden stuk voor stuk een tegenstander die een kop groter was, waardoor het overspelen ook een stuk lastiger wordt. Bovendien stond KCR er dusdanig dicht op en had de hand dusdanig dicht op of bij de bal dat het steeds op of over de grens ging. De jonge scheidsrechter had in het begin moeite om te fluiten voor een overtreding, maar pakte dit gedurende de wedstrijd steeds beter op. Mogelijk was het ook daarom dat de Nieuwerkerkse ploeg steeds beter ging spelen.

Want beter spel was nodig, voornamelijk op het gebied van vrijlopen en baltempo. Doordat de pass zo onder druk stond en doordat het lastig was om de bal eroverheen te spelen werd het spel ietwat voorspelbaar. Steeds werd er gekozen voor de korte optie en de optie waar veel druk op zat. Vele ballen over de zijlijn en in de handen van de tegenstander waren het gevolg. En tja, dan is het ook niet gek dat er een 2-1 achterstand op het bord komt na het eerste kwart.

Gelukkig werden de tips na de eerste coaching goed opgepakt en kon de achterstand in kwart numero twee snel worden omgedraaid. Iedereen was ondertussen een stukje feller, waardoor de bal sneller werd onderschept en er beter werd vrijgelopen. Met de rust stond er dan ook een (terechte) voorsprong op het scorebord.

Na de rust kwam vanaf de zijkant het bericht dat directe concurrent PKC het voor elkaar had gekregen om met 13-12 te verliezen van Oranje Wit, het kampioenschap was dus binnen! Vanuit de trainers werd er voor gekozen om niks tegen de kinderen te zeggen, want je wil op eigen kracht kampioen worden. En zo pakte Nieuwerkerk steeds een beetje meer voorsprong. Toch bleef de druk van KCR aanwezig en kwam Nieuwerkerk nooit helemaal lekker in het eigen spel. Door de hoge druk van beide ploegen werd er ook weinig gescoord en kwam er eigenlijk nooit echt heel veel tempo in de wedstrijd. De eindstand van 5-8 in het voordeel van de ploeg uit de gemeente Zuidplas gaf daarbij gewoon het spel goed weer. Leuk om te zien hoe de kinderen met deze weerstand omgaan, en ook al in de wedstrijd zelf groei laten zien in het omgaan met zoveel druk.

Na het laatste fluitsignaal was er toch ook wel oprechte opluchting bij de kinderen te zien, en was iedereen trots dat het gelukt was, kampioen! En dat in een pittige klasse met echt de beste E-teams uit de regio. Een prestatie waar de kinderen van de E1 echt trots op mogen zijn!

Komende week is er nog een laatste wedstrijd in deze poule, de thuiswedstrijd tegen RWA E1. Ook al is deze pot op papier om “den-keizers-baard”, met de inzet en drive van de kinderen van de E1 zal hier vast wel weer 100 % inzet komen. Laten we de ongeslagen status in de zaal proberen te behouden!

Nieuwerkerk E2

Nummer 3 van de competitie Nieuwerkerk E2 was dit weekend vrij, komende zaterdag is er de uitwedstrijd tegen nummer 4 Die Haghe E1. Het tweede E-team van Nieuwerkerk heeft te maken met zieke en geblesseerde kinderen, dus het zal geen gemakkelijke opgave worden!

Nieuwerkerk E3 – Olympia E1

De laatste wedstrijd van het seizoen voor de E3…en wat voor 1! De kampioenswedstrijd! Maar ja, eerst maar eens zorgen dat er gewonnen wordt of gelijk gespeeld. Ook voor deze wedstrijd heeft de E3 hun eigen Jan de Bel ingeschakeld. Jaco Vogelaar nam deze rol graag op zich! Bedankt Jaco!

De spanning zat er goed in bij de kinderen en dat uitte zich in de wedstrijd. Niet helemaal bij, wat slordigheden her en der en genoemd mag worden dat Olympia E1 niet kwam om verslagen te worden. Ze zijn ook niet voor niets de nummer 3 van de poule.

De wedstrijd begon met een goed verdedigende Olympia. Toch wist de E3 door middel van een aantal goede aanvallen tot schot te komen. Helaas vielen die er niet in. Toch bleven ze doorgaan en uiteindelijk viel er toch een doelpunt in het eerste kwart.  Niemand minder dan de adoptie E3-er Lynn zorgde voor de 1-0 en met die stand ging de E3 ook richting kwart 2. Vlak voor het einde van de 1e kwart ging Matthijs door z’n enkel. Even schrikken, maar ging toch door.  In het 2e kwart ging het toch niet en werd Matthijs even aan de kant gehouden. Die 2e kwart ging al beter en door Lisa een mooie doorloper en Thirza een schot  kwam de ruststand op 3-1. Vlak voor het einde van dat 2e kwart ging Lisa door haar enkel. Ook dat was goed schrikken. Het zal toch niet dat de pech ineens toeslaat? Ook Lisa werd even in het 3e kwart aan de kant gehouden. In het derde kwart leek de E3 de spanning van zich af te spelen. Matthijs kon wel weer spelen gelukkig en liet dat ook goed zien! Via een hele mooie combi tussen Thirza en Matthijs scoorde Matthijs een doorloper uit het boekje! Het publiek was enthousiast en dat hoorde je. Matthijs zijn euforie duurde helaas kort, want meteen erna scoorde zijn directe tegenstander de 4-2 na een lange bal richting de Nieuwerkerkse korf. Kwart 4 was de spanning weer helemaal terug bij de kinderen. Lisa kon gelukkig weer ingezet worden en viel het blessureleed uiteindelijk allemaal mee. Hetgeen wat wel tegenzat.. Olympia maakt de 4-3! De E3 zou de E3 niet zijn zonder hun veerkracht en net als je denkt oeh wat spannend, knalt Thirza haar 2e binnen via een schot op afstand. De stand 5-3 met een paar minuten te gaan. Dat was niet naar de zin van Matthijs, want die schiet van grote afstand gewoon de 6-3 binnen! Dit is tevens ook de eindstand en de missie is geslaagd! E3 is zaalkampioen 2023/2024! Deze kinderen van de E3 zijn zo ontzettend gegroeid in hun spel en dat is erg goed merkbaar. Iedereen heeft keihard gewerkt om dit doel te behalen. Dank gaat uit naar Lynn, die altijd wel wilde invallen. Complimenten voor Andrew, Lisa, Lynn, Matthijs, Minou en Thirza. Jullie hebben dit dik verdiend!

Nieuwerkerk E4 – Twist E1

De E4 speelde zaterdag tegen Twist E1. De thuiswedstrijd werd met 5-9 verloren. Thijs moest zaterdag helaas in Nieuwerkerk blijven, omdat hij net buisjes had gekregen. Maar Mats uit de F1 had heel veel zin om mee te doen.

De eerste 10 minuten waren pittig voor de kids. We speelden bij Twist in een opblaashal. Dit kan erg koud zijn, maar aangezien het zonnetje zaterdag af en toe flink scheen, leek het wel een subtropisch zwembad i.p.v. een sporthal. Ook was het even wennen aan het felle licht. Binnen no-time liepen alle kids puffend rond, zeker als je ook een aantal doelpunten tegen krijgt. Gelukkig deed het minuutje rust en de opbouwende kritische woorden van 1 van de coaches (deze was overigens al aan het klaarstomen voor zijn wedstrijd met het 1e) de kinderen allemaal erg goed. Het 2e kwart ging iedereen fel van start. Er werden ballen onderschept en alle spelers hielden hun eigen tegenstander goed in de gaten. Met rust stond het 5-2.

Aanvallend ging het ook steeds beter. Daan stak een aantal keer goed in waardoor Lynn 2 mooie doorlopers kon maken. Liv schoot gelijk na de rust een mooi schot binnen. Daarna had ze een beetje pech toen de scheids een volgend schot affloot voor verdedigt. Lynn scoorde nog wel twee keer waardoor we al 5 doelpunten hadden aan het einde van het derde kwart. Mats gaf de E4 veel energie en hij stond steeds goed vrij waardoor er lekker tempo in het spel kwam. Het leverde een heel mooi doelpunt op na snelle goede passing van Daan, Olivia en Mats. De laatste 10 min bleef Nieuwerkerk ervoor gaan. Helaas werd er niet meer gescoord.

Twist gooide er nog 2 mooie ballen in waardoor de uitslag wederom 9-5 werd. Zaterdag sluit de E4 dit leerzame zaalseizoen af met een thuiswedstrijd tegen KOAG E2.

Nieuwerkerk E5 – KVS E2

Ook Nieuwerkerk E5 ontving afgelopen zaterdag de Korfbal Vereniging Scheveningen. De blauw-zwarten wisten in dit duel om plek 4 op de ranglijst de winst te pakken. Daarmee wint Nieuwerkerk E5 nu 5 van de laatste 6 wedstrijden. Een prestatie van formaat! Dit laat zien dat je gedurende een competitie echt kan groeien! Komende zaterdag staat Refleks E2 op het programma, bij winst kan de E5 doorstomen naar plek 3 op de ranglijst, hoe tof zou dat zijn?

Nieuwerkerk E6

De E6 van Nieuwerkerk had een vrij weekend. Komende zaterdag is de laatste wedstrijd tegen hoogvlieger RWA E3, een pittig potje! Hopelijk kan de E6 vooral vaak de mand vinden, want doelpunten maken blijft het grote probleem.

IJsselvogels E3 – Nieuwerkerk E7

Nieuwerkerk E7 heeft helaas tegen IJsselvogels niet voor een verrassing kunnen zorgen. Het werd 8-1 in het voordeel van de ploeg uit Moordrecht. Voor de E7 zit de competitie in de zaal er nu op. Hopelijk kan er op het veld wat meer gescoord worden en zijn de tegenstanders ook net iets minder sterk. Gewoon lekker doorgaan en dan komt die overwinning vast wel!