TC / PR

Zaterdag 14 oktober

Deze week worden alweer de laatste wedstrijden van de korte veldcompetitie gespeeld. Een nieuwe opzet dit jaar leverde nieuwe belangen op! So far so good. Nieuwerkerk D1, B1 en A1 hebben zich geplaatst voor de kampioenspoules in hun Hoofdklasses. Nieuwerkerk C1 hoopt dat deze week te doen: in de thuiswedstrijd tegen ONDO. De D1 speelt de kampioenswedstrijd uit bij Avanti. De B1 (ook nog een kleine kans op kampioenschap) speelt bij Refleks en tot slot de A1. Zij ontvangen PKC A1 en ook de A1 mag stiekem nog hopen op meer.

De selectie speelt wederom thuis. Helaas niet achter elkaar. Om 12:30u ontvangt Nieuwerkerk 2 KCC 2. En later in de middag om 16:00 uur speelt Nieuwerkerk 1 thuis tegen Excelsior 1. Voor de selectie staat nog genoeg op het spel! We hopen dus weer op veel publiek! Tot zaterdag!

Voor de thuisblijvers is er natuurlijk weer de livestream:

10.00u Avanti D1 – Nieuwerkerk D1 KAMPIOENSWEDSTRIJD
Nieuwerkerk D1 speelde afgelopen zaterdag voor de derde keer gelijk dit korte veldseizoen. Voor de tweede keer werden de punten gedeeld met TOP D1. Het werd in Sassenheim 8-8. Spannend nog steeds aan kop. Nieuwerkerk D1 bovenaan met 7 punten, TOP heeft er 6 en Avanti 5. Deze drie teams gaan sowieso naar de kampioenspoule van de D-hoofdklasse. Voor het kampioenschap is zaterdag waarschijnlijk een gelijkspel genoeg voor Nieuwerkerk D1. De ploeg komt dan op 8 punten. Bij winst komt TOP ook op 8 punten, maar zij moeten dan met 12 punten verschil van Fortuna winnen om Nieuwerkerk D1 voorbij te gaan.

Bij winst op Avanti is Nieuwerkerk D1 de kampioen met 9 punten. Avanti heeft ook nog kans op het kampioenschap. Als zij winnen van Nieuwerkerk komen ze op 7 punten. Om Nieuwerkerk voorbij te gaan moeten ze wel met 4 punten verschil winnen, gelet op de 11-7 overwinning van onze D1 een paar weken geleden. Stel dat TOP dan weer gelijkspeelt tegen Fortuna; dan begint het grote rekenen met drie teams op 7 punten. Maar dan is Avanti de lachende derde en worden zij kampioen. Kortom, het kan alle kanten op zaterdag in deze poule, maar Nieuwerkerk D1 heeft het in eigen hand! Succes D1!

9:30u Nieuwerkerk C1 – ONDO C1
De C1 speelde woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Valto in De Lier. Na een 2-4 ruststand zette Nieuwerkerk in de tweede helft de stand al snel op 2-7. De doelpunten waren schaars woensdag (laatste kwartier geen goals) maar het ging om de punten. Die werden gepakt met een 4-7 overwinning.

Nieuwerkerk nu op 6 punten en de 2e plek. ONDO op de 3e plek met 4 punten. Zaterdag de laatste wedstrijd: Nieuwerkerk tegen ONDO. De C1 wil zich plaatsen voor de kampioenspoule en moet daarvoor de 2e plek behouden. Daarvoor is winst en gelijkspel tegen ONDO sowieso voldoende. Ook een nederlaag met maximaal drie punten volstaat. De uitwedstrijd werd door Nieuwerkerk C1 met 6-9 gewonnen. Bij een nederlaag met 1 of 2 punten verschil is het onderling resultaat in het voordeel van Nieuwerkerk. Bij een nederlaag met 3 punten verschil telt het doelsaldo in de competitie. Dat is in het voordeel van Nieuwerkerk.

Wint ONDO ruimer, dan plaatsen zij zich voor de kampioenspoule. Kortom, dat wordt spannend zaterdagochtend! Publiek is welkom!

14.00u Refleks B1 – Nieuwerkerk B1
Nieuwerkerk B1 speelt in 2024 in de kampioenspoule van de B-hoofdklasse! Klasse! Afgelopen zaterdag werd koploper Avanti B1 met 16-15 verslagen in een echte kraker! Heel knap gedaan van de B1. Zeker de eerste helft was het genieten: 11-11. Door deze mooie overwinning staan Avanti B1 en Nieuwerkerk B1 samen op 8 punten uit 5 wedstrijden. Avanti heeft echter een beter onderling resultaat door de 18-13 thuisoverwinning. Beide teams gaan echter naar de kampioenspoule! Avanti speelt zaterdag om 9.30u thuis tegen Vitesse. Het moet raar lopen wil de ploeg uit Pijnacker daar de titel niet pakken. In dat geval speelt de B1 later die middag om des keizers baard tegen Refleks in Rijswijk. Dat had een hele spannende wedstrijd kunnen worden. Nu gelukkig niet meer, door de mooie overwinning op Avanti! De voorsprong op Refleks is 4 punten. Thuis werd het in de slotminuut 12-11 voor Nieuwerkerk. Nu leuk afsluiten en dan met een goed gevoel de zaal in.

12.00u Nieuwerkerk A1 – PKC A1
Ook de A1 kan zaterdag ontspannen beginnen aan de wedstrijd tegen PKC A1. PKC staat op 10 uit 5 en Nieuwerkerk op 8 uit 5. Beide teams spelen in 2024 in de kampioenspoule van de A-hoofdklasse met o.a. KZ A1, TOP A1, Unitas A1 en Fortuna A1. Een mooi rijtje! Tussen LDODK A1 en DVO A1 moet de beslissing nog vallen zaterdag. En de laatste ploeg in de kampioenspoule 2024 wordt Die Haghe A1, ONDO A1 of Valto A1.

Voor Nieuwerkerk dus geen stress zaterdag na de 13-12 thuisoverwinning op Dalto. Knap 8 punten gepakt tegen DSC en Dalto. Drie weken geleden wel met 18-13 verloren in Papendrecht van PKC. Toen geen al te goede wedstrijd van onze A1. PKC speelt goed dit veldseizoen. Afgelopen weken overtuigen ze met 10-18 bij Dalto en 19-9 tegen DSC. Het valt op dat ze weinig doelpunten doorlaten (57 tegenover 72 van Nieuwerkerk). Qua scores ontlopen de teams elkaar minder (90 voor PKC en 85 voor Nieuwerkerk). Door de 18-13 nederlaag in Papendrecht is de kans op een kampioenschap klein. Nieuwerkerk A1 zal dan met 6 punten verschil moeten winnen van PKC. Dat zal niet het doel zijn. Wel zal het doel zijn om een betere wedstrijd neer te zetten dan drie weken geleden. En daardoor met een nog beter gevoel de zaal in!

12.30u Nieuwerkerk 2 – KCC 2
Daar was ie dan eindelijk! De eerste overwinning dit seizoen van Nieuwerkerk 2! En direct een mooie. Het viel niet mee: het eerste kwartier tegen GKV 2. Een slap Nieuwerkerk 2 keek tegen een achterstand van 1-5 en 3-7 aan. Daarna leek het kwartje te vallen. Allemaal wat scherper en meer de wil om te presteren. Voor de rust alweer gelijk (7-7). In de tweede helft was het gewoon erg goed! Leuk om te zien en fijn voor spelers en coach! Gefeliciteerd met de 19-11 overwinning!

Nieuwerkerk 2 nu op 3 punten en een beter onderling resultaat op GKV 2. GKV 2 op 2 punten. Bovenin is het ook spannend. PKC 3 won zaterdag bij KCC 2 (15-16). PKC nu bovenaan met 8 punten en KCC op 7. PKC 3 en KCC 2 zijn al zeker van de kampioenspoule in de Reserve Ereklasse. Maar beide teams zullen toch graag nog bovenaan eindigen. Voor PKC is een thuisoverwinning op GKV daarvoor voldoende (15:30u zaterdag). Voor Nieuwerkerk 2 is een gelijkspel tegen KCC voldoende te zijn van de derde plek. Die derde plek geeft recht op de degradatiepoule in de Reserve Ereklasse. De nummer 4 (op dit moment dus GKV 2) zakt af naar de Reserve Hoofdklasse. Drie weken geleden speelde Nieuwerkerk 2 ook gelijk tegen KCC 2 (12-12). KCC won daarna van GKV (13-19), maar verloor dus zaterdag van PKC voor de eerste keer. Een derby waar dus best nog wat op het spel staat! Succes 2!

16.00u Nieuwerkerk 1 – Excelsior 1
Na de thuisoverwinning op GKV had Nieuwerkerk 1 gehoopt op een resultaat van Excelsior tegen ONDO. Helaas mocht dat niet zo zijn. ONDO won knap met 12-16 in Delft en daardoor heeft ONDO zaterdag alles in eigen hand. Nieuwerkerk 1 en ONDO 1 samen aan kop met 7 punten. Maar ONDO een beter onderling resultaat tegen Nieuwerkerk. ONDO speelt zaterdag om 16.00u thuis tegen GKV en bij winst is de ploeg van Tom zeker van promotie naar de degradatiepoule van de Ereklasse. Knap!

Mocht ONDO winnen zaterdag, dan maakt de uitslag bij Nieuwerkerk 1 – Excelsior 1 niet veel meer uit. Deze teams worden dan tweede en derde en blijven allebei in de Hoofdklasse. GKV is al gedegradeerd naar de Overgangsklasse in 2024. Daarom zal Nieuwerkerk ook het verzoek doen om de wedstrijd te verplaatsen naar 16.00u (net als ONDO).

Excelsior begon dit seizoen goed met twee overwinningen. De eerste nederlaag was tegen Nieuwerkerk (15-18). Daarna nog wel winst op GKV (12-15), maar zaterdag dus een nederlaag tegen ONDO. Excelsior nu op 6 punten.

Wat zijn de scenario’s zaterdag?

ONDO wint: ONDO promoveert.

ONDO verliest: Nieuwerkerk heeft aan een gelijkspel voldoende voor promotie.

ONDO speelt gelijk: Nieuwerkerk heeft aan een overwinning voldoende voor promotie.

Excelsior kan natuurlijk ook nog promoveren. Daarvoor moeten ze wel winnen van Nieuwerkerk. Excelsior komt dan op 8 punten. Als ONDO dan gelijkspeelt of verliest is Excelsior kampioen. Zij hebben wel een beter onderling resultaat op ONDO. Het is uitgesloten dat de drie teams gelijk eindigen, dus die rekensom hoeven we niet te maken.

Meer berichten