JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (3)

De ontknoping van de (kleine) veldcompetitie was voor veel van de e-teams afgelopen zaterdag
aangebroken. En dat ging hartstikke goed! Er zijn dit weekend een hoop medailles gegeven, er is taart
gegeten en natuurlijk zijn er bij uw razende reporter ook weer een aantal wedstrijdverslagen
binnengekomen. Van de 7 E-teams zijn er maar liefs 4 kampioen!

Nieuwerkerk E1 – KCR E1
Op papier was de E1 van Nieuwerkerk al kampioen, aangezien er vorige week ruim gewonnen werd van Die Haghe en ondertussen had KCC E1 gewonnen van KCR E1. Toch was het bij de voorbereiding van de wedstrijd te voelen dat de kinderen van Nieuwerkerk enige last van zenuwen hadden.
Het begin tegen KCR is altijd lastig, het zijn lange kinderen die overal goed bij staan. Daardoor was het gooien lastig en kon Nieuwerkerk onvoldoende tempo in de wedstrijd krijgen. Naar mate de wedstrijd wat langer duurde kwam Nieuwerkerk steeds beter vrij, met kans na kans tot gevolg. Helaas viel de bal er gewoon te weinig in. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat alle kinderen wel heel erg graag wilde scoren, waardoor er soms net te snel geschoten werd. Daar zal de komende tijd echt weer op getraind gaan worden, doorspelen tot de goede / beste kans!
KCR gaf een lesje effectief omgaan met kansen, met 3 tegendoelpunten tot gevolg. De hele Nieuwerkerkse formatie was weer aan het knokken in die verdediging, waardoor het dit seizoen is gelukt om nooit meer dan 3 doelpunten tegen te krijgen, super! Helaas werden er zelf ook maar 5
goals gescoord, terwijl er genoeg kansen waren om ruim boven de 10 uit komen. Tot zover de kritische trainingsstaf, want eigenlijk is het natuurlijk mega knap dat er na 5 wedstrijden nog niet is verloren. Ongeslagen kampioen in een poule met KCR, KCC en Die Haghe, top gedaan!
Woensdag nog de laatste wedstrijd tegen KCC en dan op naar de zaal. Daar wacht een leuke poule met de E1 teams van Albatros, IJsselvogels (!), KCR, Oranje Wit, PKC en RWA. Hopelijk kan er ook tegen deze teams een mooi resultaat neergezet worden!

Nieuwerkerk E2 – KOAG E1
Afgelopen zaterdag speelde Nieuwerkerk E2 de topper tegen KOAG E1. De nummer 1 tegen de nummer 2 uit de pool. Tot nu toe had KOAG slechts twee verliespunten opgelopen, uitgerekend tegen Nieuwerkerk. Bovendien was het na twee moeizame overwinningen van de E2 tegen Korbis en KCR zeker nog geen gelopen race en had KOAG nog alle kans om naast de E2 te komen in puntenaantal.
Gelukkig lieten de kanjers van de E2 deze zaterdag aan het thuispubliek zien waarom zij de terechte koplopers waren. In een spannende wedstrijd tegen een goed spelend KOAG trok onze E2 aan het langste eind. De eerste helft ging nog gelijk op, maar in de tweede helft bleek Nieuwerkerk toch een maatje te groot. Met een uitslag van 7-4 in het voordeel van Nieuwerkerk werd met nog één wedstrijd te gaan het kampioenschap al veilig gesteld! Chapeau!

Nieuwerkerk E3 – Weidevogels E1
Vandaag moest de E3 aantreden tegen koploper Weidevogels E1. Uit was met 12-3 verloren, kortom een pittige klus. E3 was fel en zat er bovenop. Toch liep Weidevogels uit naar 2-5. Na de rust zelfs naar 2-7. Toen begon de E3 aan een inhaalrace die helaas stopte bij 6-8. Er werd geknokt maar net geen resultaat gehaald. De invalcoach was toch een tevreden man omdat ze bleven knokken. Weidevogels gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

Weidevogels E2 – Nieuwerkerk E4

Een mooie dag om te korfballen. Om 9.45uur vertrekken we naar Bleiswijk. Bij de start van de wedstrijd blijkt toch dat de E4 niet helemaal wakker is…. we komen achter. Maar na een minuut of 6 spelen herpakt Nieuwerkerk E4 zich. Om met 2-4 de rust in te gaan.

Na rust zetten ze door. Er is goed te zien dat ze de afgelopen week hard getraind hebben op de aanval. Er wordt goed rondgespeeld en steeds goed gekeken wie echt vrij staat om te kunnen scoren.

Weidevogels scoort een mooie bal van halverwege het veld. Daar klappen we allemaal voor! Maar dat kan Nieuwerkerk natuurlijk ook… niet veel later ook een enorm ver schot van Nieuwerkerk!

De laatste 10 minuten slaat de vermoeidheid toe, maar gelukkig wordt de winst wel binnen gesleept. Eindstand 6-8.

Als laatste nog de complimenten voor de scheidsrechter, fijn een man die de kinderen wat laat leren en uitleg geeft. Zo willen we ze vaker!
Goed gedaan E4!

Twee trotse moeders

Nieuwerkerk E5 – KOAG E5
Nieuwerkerk E5 moest afgelopen zaterdag tegen KOAG E5 waarvan thuis met 6-2 werd gewonnen. Tijdens deze uitwedstrijd ging Nieuwerkerk E5 de eerste helft weer moeilijk van start, of het de spanning was voor het kampioenschap of iets anders, het was weer een moeilijke beginfase. Een eerste helft waarbij het lastig was om goede kansen te creëren en na een paar kleine foutjes aan onze kant stond het 4-1 bij rust in het voordeel van KOAG E5.

Toch was het vuur nog niet uitgeblust bij de E5 in de tweede helft. Na 5min na rust trok de E5 in twee minuten tijd het gat weer dicht en was het weer 4-4 met nog 1 kwart te spelen. Een knappe derde kwart waar de kanjers van de E5 zich terugvochten en voor elke bal gingen!

Het laatste beslissende kwart was erg spannend. Nadat de E5 een mooie goal maakte, kwam KOAG snel weer met een tegengoal. 5-5 met nog ongeveer 5 min te spelen. De spanning was om te snijden, KOAG moest namelijk winnen om in puntenaantal naast Nieuwerkerk te komen. Dit was dan ook een fase in de wedstrijd met wat passfouten bij zowel KOAG als Nieuwerkerk, ze wilden namelijk allebei erg graag scoren. Verdedigend stond het goed bij Nieuwerkerk, maar toch viel de 6-5 bij KOAG. Toen leek het alsof de wedstrijd gespeeld was, maar Nieuwerkerk trok de stand weer gelijk met nog 3min te spelen. In de laatste drie minuten waren er veel kansen voor beide ploegen, maar die gingen er helaas niet in. Een goede prestatie van de E5 die met dit gelijkspel ook nog kampioen zijn geworden! Volgende week de laatste wedstrijd tegen RWA E6, een mooie wedstrijd als afsluiting van het veldseizoen!

Nieuwerkerk E6 – RWA E5
Het 6e E-team van Nieuwerkerk blijft maar winnen. Ditmaal kwam RWA E5 op bezoek, de ploeg uit Rotterdam-Zuid werd met een tas vol vieze sportshirt en zonder punten erin weer naar huis gestuurd. Eindstand 8 tegen 5. Het kampioenschap is ook hier binnen!

Nieuwerkerk E7 – DVS E4
Dit weekend een primeur voor de E7 van Nieuwerkerk. Er werden twee doelpunten gemaakt! Iedere week lijken de uitslagen bij de E7 iets beter te worden. Vorige wedstrijd was er een 8-1 nederlaag, ditmaal slechts 2-6 verloren. Hopelijk blijft de stijgende lijn vastgehouden worden!