TC / PR

Vooruitblik zaterdag 11 februari

Wat gaat de tijd toch snel! Zaterdagavond alweer de volgende gezellige avond in de Kleine Vink met thuiswedstrijden van onze selectie! Om 17.00u Nieuwerkerk 2 tegen PKC 3. En om 19.00u weer een belangrijke wedstrijd voor Nieuwerkerk 1 dat DOS uit Westbroek ontvangt. We hopen weer op een volle hal en een mooie sfeer! 

Bij de jeugd doen de D1, C1 en B1 nog steeds mee om de plekken die recht geven op de Kwartfinale om het kampioenschap van Nederland. De A1 strijdt om handhaving op het hoogste niveau. De D1 speelt uit bij HKC (12:30u), de C1 speelt uit bij Vitesse (11u), de B1 uit bij Maassluis (12u). De A1 ontvangt DSC A1 in de Kleine Vink om 14.15u. Ook daar is publiek van harte welkom! 

 

19.00u Nieuwerkerk 1 – DOS(W) 1 

Wat een ontzettend belangrijke overwinning voor Nieuwerkerk 1. Uitblinker Wouter Wilhelm schreef er een leuk wedstrijdverslag over (top!). Dit waren niet alleen twee hele belangrijke punten voor Nieuwerkerk 1. Het was ook voor het vertrouwen van deze groep enorm fijn! Beseffen dat je zo’n uitwedstrijd kan winnen, van een ploeg waar je thuis nog zo kansloos van verloor! Dat is super! Nu kijken of we deze lijn kunnen doortrekken!

Avanti staat bovenaan met alles gewonnen (16 punten). DOS heeft 11 punten met een wedstrijd minder. Ze hebben nog een inhaalduel bij Swift tegoed (4 maart). Ook GKV mag nog dromen van de titel (12 punten). De 5 teams daaronder strijden om handhaving in de Hoofdklasse. En hoe fijn dat Nieuwerkerk die strijd om 5 nu aanvoert met 7 punten. Swift daaronder met 6, ODIK op 4, Meeuwen op 4 en Pernix op 2.

Zaterdag komt DOS uit Westbroek op bezoek in de Kleine Vink. En eigenlijk speelt dat team een prima zaalseizoen. 1 keer gelijk en 1 keer verloren. Dat verlies was twee weken geleden tegen Avanti (slechts 17-19). Dat gelijke spel was op 3 december tegen Nieuwerkerk (15-15). Achteraf dus een knappe prestatie van Nieuwerkerk dat ze daar vlak voor tijd een puntje pakte door goals in de laatste minuut van het duo V.d. Velde & Huijser.

Defensief zat het vorige keer heel goed in elkaar bij Nieuwerkerk tegen DOS. Dat is natuurlijk tegen ODIK en Swift ook de kracht geweest van het team van Mady en Chris. Twee keer waren 21 goals genoeg om te winnen, omdat de tegenstander onder de 20 bleef. Interessant om te zien of dat zaterdag ook weer lukt!

Tot zaterdag in de Kleine Vink!

Voor DOS en de mensen die echt niet naar de Kleine Vink kunnen komen: er is een livestream via:
Nieuwerkerk 1 – DOS (W) 1 (zaterdag 11 februari 2023) – YouTube

 17.00 Nieuwerkerk 2 – PKC 3 

Daar waar het met Nieuwerkerk 1 goed gaat de laatste weken, zit Nieuwerkerk 2 even in een dipje. Ook bij SKF 3 werd er zaterdag verloren. In Veenendaal werd het 19-16. De derde nederlaag op rij voor het team van coach Jasper. En dan komt zaterdag de koploper op bezoek: PKC 3.

PKC 3 staat met 14 punten uit 8 wedstrijden bovenaan. Op 3 december won de ploeg met 31-11 van Nieuwerkerk 2. Voor zaterdag is het zaak om een betere uitslag neer te zetten.

Voor Nieuwerkerk 2 wordt volgende week erg belangrijk. Dan moeten de punten worden gepakt bij Pernix 2. Hopelijk gaat de ploeg na zaterdag met een lekker gevoel naar Leiden. Even bijschakelen vanaf nu Nieuwerkerk 2! Succes!

Dan de jeugd 

12.30u HKC D1 – Nieuwerkerk D1 

Zaterdag een interessante dag in de Hoofdklasse D van de D-jeugd. Eerst om 10u de kraker Albatros – PKC D1. Stel dat Albatros die wint, dan kan Nieuwerkerk later op de middag een voorsprong van 5 punten pakken op zowel Albatros als PKC. Maar eerst maar eens zelf de lastige uitwedstrijd bij HKC winnen. HKC deed het de afgelopen weken heel goed tegen de toppers Albatros (11-12) en PKC (11-10). Twee keer een nipte nederlaag. Afgelopen zaterdag verloor HKC dan opeens met 10-5 bij Oranje Wit. Een gekke uitslag. Thuis won Nieuwerkerk met 11-4. Makkelijk ging het toen ook zeker niet. Een belangrijke wedstrijd dus weer om de bovenste twee plekken! Succes D1.

11.00u Vitesse C1 – Nieuwerkerk C1 

Nieuwerkerk C1, de nummer 4 met 12 punten, op bezoek bij de nummer 8 met 0 punten: Vitesse C1. Het is Vitesse helaas nog niet gelukt om een puntje te pakken. Dat zal de ploeg uit Barendrecht natuurlijk zo snel mogelijk wel een keer willen. De ploeg zet helemaal niet zulke slechte uitslagen neer tegen bijvoorbeeld PKC (12-6) en Albatros (13-8). Afgelopen zaterdag tegen ONDO ging het wat minder (20-2). Maar ONDO steekt er dan ook bovenuit in deze poule. De top 3 speelt zaterdag niet tegen elkaar, dus als Nieuwerkerk C1 bij wil blijven, dan zal het zelf ook moeten winnen van Vitesse. En dan wordt het volgende week extra leuk met Nieuwerkerk thuis tegen PKC en Albatros tegen ONDO! Succes C1

12.00u Maassluis B1 – Nieuwerkerk B1 

Nieuwerkerk op bezoek bij Maassluis. Vergeet de witte shirts niet B1! Nieuwerkerk B1 is gedeeld koploper met PKC B1: allebei 16 uit 9. DeetosSnel op 12 en Albatros op 10. Zaterdag speelt PKC bij DeetosSnel en kan dus ook die ploeg op 6 punten worden gezet. Dan is de kwartfinale wel heel dichtbij voor zowel PKC als Nieuwerkerk. Maar die teams willen allebei kampioen worden en daarmee de kwartfinale op 1 april thuis spelen. Daarom is ook deze uitwedstrijd bij Maassluis weer belangrijk. Maassluis staat 5e met 6 punten: best of the rest onderin dus. Maar nog niet zeker van handhaving. Op 3 december werd het 27-14 in de Kleine Vink. Succes B1! Met een goed gevoel naar de topper tegen PKC volgende week! Succes B1!

14.15u Nieuwerkerk A1 – DSC A1 

Nieuwerkerk A1 speelt wel thuis en we hopen op veel publiek in de Kleine Vink! Vier wedstrijden voor het einde is er nog van alles mogelijk in deze poule. Zowel bovenin (PKC, TOP en Fortuna) als onderin (KCC, Nieuwerkerk, ONDO en Vriendenschaar). 1 team is eigenlijk al “klaar” en dat is DSC A1. Met 11 punten zullen zij zeker niet meer degraderen. Maar zij zullen ook niet meer aanhaken om plek 2 bij TOP en Fortuna. Maar de Eindhovenaren zullen ook niet gaan freewheelen.

Nieuwerkerk A1 speelt nog tegen DSC, ONDO, PKC en Vriendenschaar. Als de ploeg wint van concurrenten ONDO en Vriendenschaar is de kans op handhaving enorm groot. Maar de ploeg kan zichzelf natuurlijk wel bonuspuntjes verschaffen door tegen DSC te stunten. Uit in Eindhoven zat Nieuwerkerk er heel dichtbij! Een 16-15 nederlaag. Knap tegen een ploeg die een punt pakt in Delft (19-19). Maar DSC verloor ook bij ONDO (16-9). Dus het lijkt soms wat wisselvallig. Wie weet als het gaat spoken in de Kleine Vink en onze A1 net zo speelt als de eerste helft tegen Fortuna?! Succes A1!

Meer berichten