TC / PR

Vooruitblik zaterdag 10 juni

Zaterdag belooft zo’n heerlijke zonnige clubdag te worden op de Kleine Vink! Goed nieuws is dat de selectie rond de klok van 18.00u een BBQ organiseert voor iedereen. Opgeven hoeft niet. Deelname kost slechts 6 euro. Dus be there! DJ HUYSR is er voor de lekkere zonnige zomerdeuntjes!

Meer redenen om op de Kleine Vink te zijn zaterdag? Ja zeker! De A2 kan kampioen worden om 14.00u. De C1, B1 en A1 spelen allemaal thuis hun laatste wedstrijd van het seizoen. Eerst om 10u de B1 tegen DeetosSnel, daarna om 11.30u de A1 tegen PKC en om 13.00u de C1 tegen Die Haghe C1. De D1 speelt haar kampioenswedstrijd om 10u, maar wel uit bij ONDO in ’s Gravenzande.

De selectie speelt wel thuis. Voor de laatste keer dit seizoen en dus nemen we afscheid van de vertrekkende mensen. Om 13.00u het 2e tegen PKC 2 en om 16.00u Nieuwerkerk 1 tegen Swift 1. En dat alles onder het genot van een heerlijk zonnetje! Tot zaterdag!

14.00u Kampioenswedstrijd Nieuwerkerk A2

Door de midweekse 12-9 overwinning op KCR A2 kan Nieuwerkerk A2 zaterdag kampioen worden en promoveren naar de 1e klasse. De ploeg heeft een voorsprong van 3 punten op Dijkvogels A1 en ook 3 verliespunten minder dan DES A1. Een overwinning op Twist A1 betekent het kampioenschap voor de A2. Succes A2 en veel plezier met jullie kampioenswedstrijd!

16.00u Nieuwerkerk 1 – Swift 1

De laatste thuiswedstrijd van Nieuwerkerk 1 is tegen Swift uit Middelburg. Ook alweer de 4e ontmoeting dit seizoen tussen deze twee teams. 15 oktober verloor Nieuwerkerk in Middelburg met 19-16 na een hele goede eerste helft. Op 26 november verloor Nieuwerkerk vervolgens in de zaal met 14-25 van een erg sterk Swift. Knap was dan ook de 19-21 overwinning in Middelburg in februari van dit jaar!

Vorige week kon Nieuwerkerk lang meekomen met kampioen Valto. Tot aan 13-13 stond de ploeg van Mady en Chris vaak aan de goede kant van de score. En wat als die strafworp op 13-13 er wel in was gegaan? Uiteindelijk verloor Nieuwerkerk met 14-17 en werd Valto kampioen. Gefeliciteerd. Nieuwerkerk speelde overigens zonder aanvoerder Matthijs Lansbergen tegen Swift. Hij vierde zijn vrijgezellenfeest, omdat hij 17 juni in het huwelijksbootje stapt met Lisette. Volgende week dus weer feest, maar zaterdag helaas zijn laatste thuiswedstrijd in het eerste. Lansbergen, succesvol kind van de club, kwam dit seizoen terug op zijn club te helpen. En we mogen stellen dat hij Nieuwerkerk goed heeft geholpen dit seizoen! Hij is in dit jonge team enorm belangrijk geweest met zijn ervaring en wil om te winnen. Als je hem zag spelen tegen ONDO en GKV kon je alleen maar hopen dat hij er nog een seizoen aan vast zou plakken. Maar helaas. Lansiestaal speelt zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd voor Nieuwerkerk 1. We hopen op veel publiek voor hem.

Helaas ook de laatste thuiswedstrijd voor coaches Mady en Chris. Ondanks de teleurstellende boodschap zijn we hen natuurlijk wel dankbaar voor een mooi seizoen met Nieuwerkerk 1. Ook nemen we afscheid van teammanager Edwin Dibbets. Ja jarenlang alles rondom de selectie van Nieuwerkerk te hebben geregeld, zal hij stoppen. In een volle sporthal hebben we hier eerder dit jaar al bij stil gestaan. Edwin: bedankt!

Nieuwerkerk is uitgespeeld. Voor tegenstander Swift is er nog van alles mogelijk. De ploeg staat op een 3e plek met 16 punten. Excelsior is 2e met 17 punten. De nummer 2 maakt nog kans op de nieuwe Ereklasse. Swift zal er dus wel voor gaan. Nieuwerkerk uiteraard ook! Na de wedstrijd organiseert de selectie een BBQ en vlees en een drankje smaken toch altijd beter met een overwinning op zak!

Deze wedstrijd is ook weer te volgen via onze livestream:

13.00u Nieuwerkerk 2 – PKC 2

De laatste wedstrijd dit seizoen voor Nieuwerkerk 2. De ploeg speelde dit jaar in de Reserve Ereklasse en had het, zoals verwacht, zwaar. Na 9 wedstrijden nog geen punten. Maar door de nieuwe veldcompetitie volgend jaar, speelt Nieuwerkerk 2 ook volgend jaar weer in de (uitgebreide) reserve Ereklasse. Zaterdag de laatste wedstrijd tegen de nummer 1: PKC 2. PKC heeft zich al geplaatst voor de halve finale. De ploeg kan echter nog worden ingehaald door DVO 2 en dus zal PKC willen winnen bij Nieuwerkerk. Dat lukt eerder dit seizoen in oktober met 16-11.

We hopen dat Nieuwerkerk 2 zich nog een keer kan opladen en voor het beste resultaat kan gaan in een goede wedstrijd.

Ook bij Nieuwerkerk 2 nemen we afscheid. Allereerst van drie mensen die vorig jaar zijn opgestaan om Nieuwerkerk te helpen. Eigenlijk al aan het afbouwen in het derde, maar vorig jaar toch in de selectie gaan spelen toen de club hen hard nodig had. Chapeau! Het gaat om François Ugen, Tim Nome en José Potuyt. José is er helaas niet bij zaterdag, dus van haar is al afscheid genomen. We hopen dat François en Tim nog een keer gaan knallen!

Hetzelfde geldt voor Nikita Ephraim. Zij speelt volgend jaar bij DeetosSnel en dus zaterdag haar laatste wedstrijd op de Kleine Vink in het blauw. Die wil ze vast met een paar goals en winst afsluiten!

Tot slot coach Jasper Marck. Hij stapte dit jaar in toen Ruben Datema al snel moest vertrekken als coach. Jasper gaat volgend seizoen weer aan de slag als TC-coördinator van de selectie.

11.30u Nieuwerkerk A1 – PKC A1

Woensdag zette de A1 met de bekerwinst de kroon op een prima seizoen! Twee keer handhaving in de Hoofdklasse en een overtuigende zege in de bekerfinale! De A1 maakt zich op voor een nieuw seizoen in de Hoofdklasse. Daar hoort helaas ook afscheid bij. Afscheid van coaches Stephan en Tom. Stephan na twee mooie jaren met als hoogtepunt de promotie in de zaal vorig jaar. Dit jaar twee keer handhaving met een paar mooie uitschieters (winst op PKC en Fortuna) en natuurlijk de beker! Tom stapt er op een belangrijk moment in en daar is de club hem dankbaar voor. Afscheid van Lars. Hij keert na mooie jaren in de A1 van Nieuwerkerk terug naar zijn club Vitesse. Afscheid van Tommie, die in de senioren van zijn club Eibernest gaat spelen. Bedankt mannen en succes in de senioren! De toekomst van aanvoerder Koen is nog niet duidelijk. Maar als we hem weer zagen vlammen in de finale, hopen we dat dat in de junioren van Nieuwerkerk is.

Zaterdag dan de laatste wedstrijd tegen PKC. Nog steeds zonder Tommie (schorsing) en Bas (blessure). Dat wordt een zware dobber tegen de Nederlands kampioen zaal en de kampioen op het veld. PKC A1 staat op 24 punten. Een week na de gewonnen finale in Ahoy’ verloor de ploeg zeer verrassend van degradant Albatros. Verder werden alle duels gewonnen. Tegen Nieuwerkerk was het spannend op 15 oktober. Het werd toen 16-15 voor PKC. In de zaal wist Nieuwerkerk A1 PKC de enige nederlaag in de competitie te bezorgen. Dat was toen heel knap. Benieuwd waar de coaches zaterdag voor kiezen. Talenten uit de B1 een kans geven of heren uit de A2 (die later hun kampioenswedstrijd spelen). Probeer er een mooie laatste wedstrijd van te maken A1!

10.00u Nieuwerkerk B1 – DeetosSnel B1

Na de gewonnen bekerfinale van afgelopen woensdag staat zaterdag de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de B1 op het programma. Een seizoen van net niet in de competitie. In de zaal een 2e plek achter PKC (net geen kampioen) en in de kwartfinale net niet lang genoeg bij machte om de latere Nederlands kampioen Fortuna B1 te verslaan. Op het veld wel een keer gewonnen van PKC, maar dure gelijke spelen bij Kinderdijk en Vriendenschaar. PKC B1 is de kampioen en gaat naar de halve finale. Nieuwerkerk B1 wordt weer 2e. Nu op 22 punten en dus mogelijk met 24 punten. Dat is een mooi aantal! De laatste wedstrijd is tegen DeetosSnel B1 uit Dordrecht. De nummer 4 met 15 punten. Uit met 4-14 van gewonnen op het veld en in de zaal 11-21 en 16-14. De laatste keer was moeizaam. Hopelijk een mooie laatste wedstrijd voor Raph (hij gaat helaas naar PKC) en de spelers die over gaan naar de junioren. Ook voor Nathan en Bob de laatste wedstrijd als coaches van B1. Succes!

13.00u Nieuwerkerk C1 – Die Haghe C1

Ook voor Nieuwerkerk C1 zaterdag de laatste wedstrijd van een succesvol seizoen! De C1 heeft boven verwachting gepresteerd dit jaar. In de zaal tot op het laatste moment meegedaan om een plek in de playoffs en uiteindelijk een 3e plek. Op het veld weer een top 4-klassering. En nog een kansje op de 3e plek. Complimenten voor trainers en spelers! De laatste wedstrijd is tegen de nr. 2 Die Haghe C1. Die staan met 23 punten naast Fortuna bovenaan. Het onderling resultaat is in het voordeel van Fortuna, dus zij lijken zich te gaan plaatsen voor de halve finale (op het veld gaan alleen de kampioenen naar de play-offs). Fortuna speelt zaterdag om 14.00u tegen Valto, dus Die Haghe gaat er nog wel voor om 13.00u. Dat wordt een leuke slotwedstrijd voor onze C1! In Den Haag werd het in oktober 8-5 voor Die Haghe.

10.00u ONDO D1 – Nieuwerkerk D1 KAMPIOENSWEDSTRIJD

Na vijf wedstrijden in deze kleine hoofdklasse poule staat Nieuwerkerk D1 op 10 punten en maar liefst 100 doelpunten (20 gemiddeld!). Toch is de D1 nog geen kampioen. Dat komt omdat ONDO D1 na een valse start keurig 4 wedstrijden op rij wist te winnen van Victum en Die Haghe. Die valse start was op 22 april op de Kleine Vink. ONDO verloor toen met 21-4 van Nieuwerkerk D1. Dat maakt dat Nieuwerkerk D1 zaterdag met 17 punten verschil mag verliezen. Dan is de ploeg kampioen. Maar daar neemt de D1 natuurlijk geen genoegen mee. Die ploeg wil met 12 punten kampioen worden. Daarbij niet vergeten dat ONDO voor de zaal nog kampioen werd op het veld en dus al vier keer op rij wist te winnen. Mocht de D1 de titel weer pakken, dan speelt de ploeg volgende week de halve finale tegen Albatros D1 (17 juni, 10:30u bij KCR in Ridderkerk). Veel plezier en succes zaterdag D1!

Meer berichten