TC / PR

Vooruitblik zaterdag 1 juni

En toen was het alweer juni! Op de eerste dag van juni weer mooie wedstrijden van onze selectieteams op de Kleine Vink! Onze selectie won afgelopen zaterdag thuis van Die Haghe 2 en DeetosSnel 1. Die resultaten hoopt de selectie aanstaande zaterdag te herhalen tegen Avanti 2 (14.00u) en Valto 1 (15.30u). Daarna regelt de selectie een BBQ voor de sponsors en supporters, dus BE THERE!

Kampioen Nieuwerkerk A1 is vrij. Nieuwerkerk B1 speelt thuis tegen Die Haghe B1 om 11.00u. Daarvoor speelt de C1 thuis tegen Albatros C1 om 10.00u. Tot slot om 9.00u al de D1 tegen HKC D1. Hierbij de vooruitblik op deze wedstrijden:

15.30u Nieuwerkerk 1 – Valto 1

Zaterdag alweer de laatste thuiswedstrijd van dit korfbalseizoen voor Nieuwerkerk 1. Een bewogen korfbaljaar! Een mooi kampioenschap in oktober op het veld. Degradatiezorgen in de zaal en een trainerswissel. Vervolgens een mooie opmars in de zaal, handhaving in de hoofdklasse en nu spelen op het veld in de Ereklasse-degradatiepoule. Afgelopen zaterdag een druk bezochte Kleine Vink en een mooie thuisoverwinning op koploper DeetosSnel. Zaterdag de afsluiter (thuis dan) tegen Valto 1 uit De Lier.

Uit deze Ereklasse-poule plaatsen de nummers 1 en 2 zich voor de Ereklasse in september 2024. De nummers 3 en 4 gaan de Hoofdklasse in. KOAG kan geen 1e of 2e meer worden en is dus al zeker van de Hoofdklasse. DeetosSnel, Valto en Nieuwerkerk strijden nog met elkaar. DeetosSnel en Valto staan op 6 punten en Nieuwerkerk op 4. Nog twee speelrondes te gaan.

Wil Nieuwerkerk nog kans maken op plek 1 of 2, dan moet er zaterdag worden gewonnen van Valto. Nieuwerkerk komt dan in punten naast Valto en speelt volgende week de laatste wedstrijd uit bij KOAG. Valto sluit thuis af tegen DeetosSnel. Als Nieuwerkerk zaterdag wint, dan ook het liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil.

Bijna een maand geleden was Valto op eigen veld veel te sterk voor Nieuwerkerk (19-11). Terwijl Nieuwerkerk in de zaal nog had gewonnen van Valto en een keer gelijk had gespeeld. Valto was op 4 mei echter gretiger en beter. Een 7-2 voorsprong in de eerste helft was doorslaggevend en in de tweede helft liep het verschil op.

We hebben afgelopen zaterdag gezien wat er mogelijk is als Nieuwerkerk 1 er samen met het publiek voor gaat op de Kleine Vink. We hopen dat jullie nog 1 keer met zijn allen komen supporten! Ook een mooi moment om Kenneth nog een keer te zien shinen op de Vink! Daarna dus een BBQ voor supporters en sponsors namens de selectie.

Toch niet in de gelegenheid om te komen, dan kan je uiteraard weer via de livestream meekijken!

14.00u Nieuwerkerk 2 – Avanti 2

Nieuwerkerk 2 strijdt, net als het eerste, voor plaatsing in de Reserve Ereklasse van september 2024. De ploeg won afgelopen zaterdag voor de eerste keer na de zaal. Koploper Die Haghe 2 werd met 17-14 verslagen. Helaas is Nieuwerkerk 2 nog ver van de 1e of 2e plek.

Die Haghe 2 en Avanti 2 hebben allebei 6 punten. Nieuwerkerk 2 heeft 3 punten en KCC 3 1. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen Avanti 2. De ploeg waar Nieuwerkerk 2 al drie keer van verloren heeft dit seizoen. Het verschil wordt echter steeds kleiner. De laatste keer (4 mei) werd het maar 13-12 door een strafworp in de slotminuut. Avanti 2 won daarna ook twee keer van KCC 3 en staat daardoor drie punten los van Nieuwerkerk 2. Om kans te blijven maken, moet ook Nieuwerkerk 2 dus zaterdag winnen. En dan maar hopen dat alles goed valt in de slotronde.

In de laatste thuiswedstrijd van Rick van Horik en Jorieke Bolomey moet daar alles voor wijken. Van Horik stopt na heel veel jaren in de selectie en gaat in het derde spelen. Een groot talent uit eigen bodem (heel succesvol geweest in bijvoorbeeld de B1 en A1) en daarna, met een kleine break, heel lang in de selectie gespeeld. Hoe ouder hij werd, hoe meer hij een voorbeeld werd voor al die jonge gasten met wie hij heeft samengespeeld. Een echte aanvoerder in en op het veld. Jammer dat hij een treetje lager gaat spelen, maar het siert Rick ook wel weer dat hij de talenten die er aan zitten te komen niet in de weg wil zitten.

Ook Jorieke heeft, met enkele breaks, heel lang in het tweede gespeeld. Hoogtepunt was misschien wel voor haar haar selectie in Nieuwerkerk 1 eerder dit seizoen. Daar kan ze trots op zijn. Net zoals op al die successen met Nieuwerkerk 2. Ook Jorieke is een verbinder in de selectie die de groep volgend jaar zal missen.

Het is Jorieke en Rick gegund om thuis af te sluiten met een overwinning. Alleen dan kan het volgende week nog spannend worden in Capelle en Pijnacker.

Ook de wedstrijd van Nieuwerkerk 2 wordt gestreamd!

Nieuwerkerk A1 is vrij

De A1 speelde afgelopen dinsdag al de kampioenswedstrijd en werd na een 15-12 kampioen in de A-hoofdklasse! 8 juni de laatste competitiewedstrijd bij Unitas en 15 juni de halve finale op de Kleine Vink! Zie: Nieuwerkerk/Jumbo Kraan A1 schrijft geschiedenis! – CKV Nieuwerkerk

11.00u Nieuwerkerk B1 – Die Haghe B1

Ook voor de B1 de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Een seizoen dat heel lang boven verwachting was. Een mooie gedeelde 1e plek op het veld met de latere landskampioen zaal Avanti B1. In de zaal een mooie 2e plek achter datzelfde Avanti en een kwartfinale tegen PKC. PKC B1 was te sterk en dat waren de Papendrechters de afgelopen weken ook twee keer op het veld. PKC B1 is de kampioen in deze poule en speelt op 15 juni de halve finale. We wensen Raph veel succes en zien hem misschien wel op de Kleine Vink tijdens die halve finale.

Nieuwerkerk B1 wil de komende twee wedstrijden de 2e plek veilig stellen. Nu op 3 punten, net als Oranje Wit. Die Haghe heeft 2 punten. Die Haghe speelde gelijk tegen Oranje Wit (8-8) en tegen Nieuwerkerk (14-14). Nieuwerkerk B1 heeft zaterdag dus nog wat goed te maken tegen Die Haghe.

10.00u Nieuwerkerk C1 – Albatros C1

Nieuwerkerk C1 speelde afgelopen zaterdag een uitstekende eerste helft tegen koploper Refleks. Met mooi spel kon de C1 prima meekomen en stond het vlak voor rust zelfs met 7-6 voor. Toch ging Refleks rusten met een voorsprong. De tweede helft was de ploeg uit Rijswijk te sterk voor onze jonge C1. Refleks zal samen met HKC C1 gaan uitmaken wie de kampioen wordt in deze poule.

Albatros C1 is de nummer 3 met 4 punten en kan in theorie nog 1e worden. De ploeg won afgelopen zaterdag met 14-10 van HKC en eerder met 11-6 van Nieuwerkerk. Toen speelde Nieuwerkerk C1 een matige eerste helft. Als de ploeg zo’n eerste helft als gelopen zaterdag op de mat weet te leggen, dan kan het een leuke wedstrijd worden tegen Albatros.

09.00u Nieuwerkerk D1 – HKC D1

Nieuwerkerk D1 heeft zichzelf in de wachtkamer geplaatst. De ploeg moet hopen op een misstap van Albatros D1 tegen PKC of HKC. Zo niet, dan kan Nieuwerkerk D1 Albatros D1 niet meer inhalen en kan de zaallandskampioen de veldtitel helaas vergeten. Het werd afgelopen zaterdag namelijk 11-9 voor Nieuwerkerk tegen Albatros (ondanks een 11-7 voorsprong). Het onderling resultaat is nu in het voordeel van Albatros, dat nog speelt tegen PKC en HKC.

Nieuwerkerk speelt ook nog twee keer tegen HKC. Eerst zaterdag thuis en daarna dinsdagavond uit. Nieuwerkerk en HKC kennen elkaar van de kwartfinale in de zaal. In een spannende wedstrijd was Nieuwerkerk D1 toen net te sterk. HKC was fysiek een stuk groter en sterker en kon toen lange aanvallen spelen tegen Nieuwerkerk. Hoe gaat de ploeg daar zaterdag mee om?

Meer berichten