Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (25)

Oei oei, dat gaat niet goed. Uw razende reporter had het afgelopen woensdag erg druk, daarom is uw vaste stukje leesvoer net even iets later. Mijn oprechte en welgemeende excuus hiervoor. Ik hoop dat dit niet zal resulteren in klachten bij de redactie, of erger nog, vragen tijdens de ALV en boze brieven naar het bestuur. Indien dit wel het geval is, bedenk dat altijd, het gaat hier om vrijwilligers!

Nu we toch “even” over vrijwilligers spreken, wat te denken van al die trainers en coaches die dit jaar de (e-)teams hebben begeleid. Die staan er “natuurlijk” elke doordeweekse dag en in het weekend “gewoon”. En dan spreken we niet eens over andere trainers, zoals bij de F-jeugd, wat te denken van de lokale legende Gerda, die letterlijk al decennia actief is op de Kleine Vink. Deze trainers zijn actief voor kinderen op alle niveaus, kinderen die iedere dag maximale sportieve prestaties neer willen zetten, voor kinderen die komen om vriendjes en vriendinnetjes te ontmoeten en ook voor de kinderen die het misschien thuis net iets minder fijn hebben.

Aangezien uw reporter toch bezig is de herfst van zijn schrijverscarrière wil hij toch zijn beperkte tijd op dit platform gebruiken om deze stichtelijke woorden tot u richten: “Ben dankbaar voor uw vrijwilliger. Ook al zullen deze vrijwilligers zelden te omschrijven zijn als foutloos, zijn of haar bijdrage komt vanuit een goed hart en een goede intentie.”

Nou ja, genoeg van dat zweverige gedoe, aan de slag! De vakanties zijn voorbij, de competitie is weer in volle vaart onderweg. Afgelopen weekend waren er een aantal e-ploegen die goede zaken deden, en helaas ook een aantal e-ploegen die afhaakten voor een mogelijk kampioenschap. Toch zijn er nog meer dan genoeg potentiële kampioenen, waarbij uw reporter reikhalzend uitkijkt naar het komende speelweekend. Dan zullen we weten of de ijstaart rijkelijk gegeten zal gaan worden en of Gerda kramp in haar pols zal krijgen van het schrijven van vele kampioensdiploma’s, succes allemaal!

Nieuwerkerk E1 – KCC E1

De eerste speelhelft van de kleine competitie zit er alweer op. Dit weekend werd een start gemaakt met de “return” wedstrijden. De eerste wedstrijd voor Nieuwerkerk E1 was afgelopen zaterdag tegen KCC E1. De uitwedstrijd werd meer dan ruim gewonnen met 7-17, waardoor onderschatting in de thuiswedstrijd op de loer lag. Scherp beginnen was dus het devies!

KCC kwam op volle oorlogssterkte en begon sterk aan de wedstrijd. Daar waar Nieuwerkerk begon met 3 meiden, waarbij Lydia zoals wel vaker begon als jongen (en zoals wel vaker ook “gewoon” scoorde”), speelde KCC nagenoeg de gehele wedstrijd met 3 jongens. Of het hieraan lag of dat het onderschatting was, het eerste kwart was erg spannend! De 2-2 score na het eerste kwart gaf de verhoudingen eigenlijk gewoon goed weer. Doordat de blauwzwarten een te laag looptempo en baltempo hadden wist KCC Nieuwerkerk het gooien zeer lastig te maken. Wanneer dit opgeteld werd met vele gemiste kansen kwam Nieuwerkerk in het eerste kwart nog niet echt los.

In de korte rust werd er door de beide coaches een aantal duidelijk instructies gegeven om het tempo op te krikken. Dat resulteerde in het tweede kwart in een stuk meer kansen. Deze kansen werden echter niet afgemaakt, waarbij er legio gemiste doorloopballen waren. Daar gaan we op trainen! Gelukkig kreeg Faas het twee minuten voor het einde van dit kwart op zijn heupen, waarbij hij twee doorloopballen en een mooi afstandsschot wist te maken. De 6-3 ruststand gaf daarbij eigenlijk geen waardering aan de krachtsverhoudingen, aangezien Nieuwerkerk in dit kwart toch echt wel veel meer kansen had. Maar ja, als je die bal niet door de mand gooit dan krijg je geen punten op het scorebord he?

Na de rust bleek de wedstrijd gespeeld. Zowel Nieuwerkerk als KCC bleef vol inzet spelen (waarbij Noa ook weer liet zien dat hij met zijn snelheid goed in staat was om ballen te onderscheppen), maar toch schoof het momentum stukje bij beetje door naar de thuisploeg. Nieuwerkerk bleef sterk verdedigen deze wedstrijd, waarbij Kathy, Fem en Lydia echt lieten zien dat ze hierin het verschil kunnen maken. Normaal komen er meer doelpunten vanaf de meiden, maar in deze wedstrijd bleek weer eens dat de verdediging wederom de basis vormt voor de vele kampioenschappen die dit team al heeft gehaald. Goed gedaan! En ow ja, er werd nog 2 keer gescoord dit kwart, tussenstand 8-3.

Het laatste kwart bracht weinig verandering meer, beide ploegen bleven een beetje hangen. KCC had een aantal leuke kansen, Nieuwerkerk had ook een aantal leuke kansen. Dit resulteerde slechts in 2 doelpunten, waarbij deze eerlijk waren verdeeld over de ploegen. Vanaf de zijkant was er wel vreugde over het opvolgen van de gegeven instructies, waarbij het hoofddoel was om vooral die “eerste” kans uit te stellen en de bal door te gooien voor een “betere” kans. Dat is een pittige opgave, maar kwam steeds beter tot zijn recht in het laatste kwart.

Al met al was de 9-4 overwinning een prima resultaat, waarbij er zeker ruim meer kansen waren voor een hogere score. Dit gold zowel voor KCC, maar vooral voor Nieuwerkerk. Misschien was die scherpte er deze zaterdag niet, maar komende zaterdag zal het echt beter moeten. Aangezien de wedstrijd tussen Avanti en IJsselvogels niet door ging en uitgesteld is tot 11 juni is de E1 (nog) geen kampioen. De tussenstand is 8 punten uit 4 wedstrijden, dus bij een overwinning op Avanti E1 is “onze” E1 voor de derde keer dit seizoen kampioen! Daarbij is het nog knapper dat er dit hele jaar nog niet is verloren, zou dit met nog 2 wedstrijden te spelen zo blijven?

RWA E1 – Nieuwerkerk E2

Afgelopen zaterdag reisde de E2 af richting Rhoon / Poortugaal voor het duel met RWA. Na een gewonnen en verloren wedstrijd was het zaak om vandaag te winnen, wil de E2 nog kans kunnen maken op de bovenste plek. Vol goede moed begonnen de E2-ers aan het duel.

RWA schoot fanatiek uit de startblokken en was scherper in de afronding. Na 10 minuten stond het 5-0 voor de thuisploeg en was het in de korte rust wonden likken voor onze E2-ers. Het voelde als een mokerslag.

De achterstand leek onoverbrugbaar zo vroeg in de wedstrijd, alleen coach Willem zag toch zeker wel lichtpuntjes. De E2 creëerde namelijk genoeg kansen, alleen vielen de goals (nog) niet. Qua spel deed Nieuwerkerk zeker niet onder voor RWA en met iets meer scherpte verdedigend zouden er nog genoeg kansen komen.

En die kwamen er. Waar RWA met deze tussenstand waarschijnlijk dacht een makkelijke wedstrijd uit te kunnen spelen, draaide E2 de wedstrijd in de daarop volgende minuten compleet om. Binnen 7 minuten stond het 5-5. En E2 zette door. Bij een voorsprong van 6-7 leek zelfs het onmogelijke mogelijk te worden. Zouden we hier echt 2 punten gaan pakken?

Helaas wist RWA in het laatste kwart zichzelf te herpakken. Van de schrik bekomen wisten zij de stand gelijk te trekken naar 8-8. De laatste fase was helaas voor de thuisploeg die met veel pijn en moeite de overwinning naar zich toe wist te trekken. 10-8. Helaas een verloren pot waardoor Nieuwerkerk E2 niet meer mee doet voor de bovenste plaats. Wel een prestatie van formaat om zo’n forse achterstand om te buigen naar een voorsprong. De resterende drie duels gaan we dan ook met vertrouwen tegemoet. De E2 heeft laten zien dat ze prima kunnen meedraaien in deze E1 pool. Met KOAG uit en KCR & RWA die nog op bezoek komen in Nieuwerkerk beloven dit weer een aantal leuke uitdagende wedstrijden te worden. We kijken er naar uit!

Korbis E3 – Nieuwerkerk E3

Uw razende reporter schreef in de eerdere “Wel-en-Wee” dat de E3 op koers lag voor het kampioenschap. Daarbij leek de wedstrijd tegen de hekkensluiter uit de poule, Korbis E3, slechts een formaliteit en waren de pijlen al een beetje gericht op de topper tegen medekoploper Reeuwijk E2.

Dat uw reporter maar slechts een mens is bleek uit het resultaat van afgelopen zaterdag. Nieuwerkerk E3 verloor namelijk met 5-3, waardoor een kampioenschap slechts een theoretische mogelijkheid is geworden. Hopelijk kan de E3 zich snel over deze misstap heen zetten en kan er dit weekend sportieve revanche genomen worden in de topper tegen Reeuwijk E2, succes!

KCR E4 – Nieuwerkerk E4 en Nieuwerkerk E4 – KCR E4

E4 pakt de dubbel!

Zaterdag 25 mei mocht de E4 afreizen naar Ridderkerk voor de eerste wedstrijd tegen KCR E4. Het regende lekker door deze ochtend, maar dat mocht de spirit om de winst te pakken niet drukken.

We begonnen vandaag met Lynn, Liv, Daan en Thijs. Of het nu de iets wat natte en gladde bal was of de snelle moves van de tegenstander is nog steeds een raadsel, maar binnen no-time stonden we achter met 3-0. Aan het einde van het eerste kwart kon Liv de schade al iets inlopen d.m.v. een strafbal en gingen we met 3-1 richting de coaches voor een tactische bespreking.

Olivia kwam in het veld en vanaf toen waren de teams in evenwicht. KCR kwam niet tot scoren en Nieuwerkerk kon via Lynn de 3-2 maken via een mooie doorloop.

In het 3e kwart kwamen we de meiden van de E4 lekker op dreef. Zo scoorde Olivia met 2 mooie ballen de 3-3 en de 3-4 en maakte Liv daarna binnen een minuut 3-5 met een mooi afstandsschot. Yes! Come on Nieuwerkerk!! KCR vond een gaatje in de verdediging en scoorde de 4-5. Liv beantwoordde deze weer door de 4-6 in te schieten.

In het 4e kwart bleef de spirit er lekker in. KCR kwam nog wel terug met 5-6, maar Daan liet zien dat hij super mooi van afstand kan schieten en maakt de 5-7. KCR vond nog wel de aansluiting met 6-7, maar de E4 speelde de tijd netjes uit. Einduitslag 6-7!

Na zondag 26 mei even goed rust te hebben gepakt en de lichamen even goed te hebben verzorgd mochten we maandag 27 mei direct weer aantreden voor de returnwedstrijd tegen KCR E4.

Helaas was Thijs ziek, maar gelukkig kon Florian last-minute invallen deze avond. We begonnen vandaag met Daan, Florian, Liv en Olivia. De afspraak was om fel te starten en vooral met tempo de bal rond te spelen om zo een gaatje te vinden in de prima verdediging van KCR. Nou dat hoefde je maar één keer te zeggen! Binnen no time opende Florian de score met de 1-0 en maakte Liv en Olivia de 2-0 en 3-0. Het tempo van rondspelen bleef hoog en Florian kon daardoor de 4-0 maken. Daarna kwam ook KCR tot scoren en maakten de 4-1.

In het 2e kwart was het even zoeken en kon KCR de 4-2 scoren. Toen kwam de doelpuntenmachine weer op gang en maakte Olivia de 5-2, Lynn met een strafworp de 6-2 en Florian met een mooi afstandsschot de 7-2.

Het 3e kwart kwam KCR beter in het spel en zakte de verdediging van Nieuwerkerk een beetje weg. KCR kon 3 doelpunten maken en vond weer wat aansluiting. Lynn maakte nog een mooi doelpunt waardoor we met een tussenstand van 8-5 nog even naar de coaches konden voor de laatste tactische aanwijzingen.

In de laatste 10 minuten bleef Nieuwekerk prima spelen. Florian kreeg een stafworp en bracht de E4 op een 9-5 voorsprong. KCR wist nog de 9-6 te maken, maar kon verder geen ballen meer in de korf krijgen. Weer winst voor de E4 in deze dubbel!

Korbis speelde vandaag gelijk en liet punten liggen voor de strijd om de eerste plek. Dit betekent dat Nieuwerkerk E4 nu bovenaan staat en zaterdag met winst op Korbis kampioen kunnen worden. Dus heeft u niets te doen aankomende zaterdag 1 juni om 9:00?? Kom dan gezellig naar Waddinxveen en neem je toeter, trommel en spandoek mee!

KOAG E5 – Nieuwerkerk E5

De E5 van Nieuwerkerk speelde zowel op 22 mei als op 25 mei tegen KOAG E5. Beide keren werden het een spannende pot! De thuiswedstrijd op de woensdag 22 mei (en dus niet 15 mei zoals uw reporter eerder abusievelijk en tot grote schrik van de coach vermeld had) eindigde in een 5-5 gelijke stand. De uitwedstrijd werd afgelopen zaterdag nipt verloren, waarbij KOAG net dat ene doelpunt meer wist te maken, 11-10.

Zoals het spreekwoord gaat, twee honden vechten om een been, en Nexus E2 gaat er mee heen. Nexus staat nu bovenaan in de poule met 6 punten uit 4 wedstrijden, Nieuwerkerk er strak achter met 5 punten uit evenveel potjes korfbal. Komende zaterdag is de lang verwachte kraker tegen Nexus E2, om 10.00 uur weten we of de E5 “er-op-en-er-over” gaat, succes!!!

Korbis E7 – Nieuwerkerk E6

In de poule van het 6e E-team van Nieuwerkerk lijkt het al redelijk gespeeld. Gezien de huidige uitslagen is Nieuwerkerk veel sterker dan Korbis E7 en Vitesse E6. Dit bewees Nieuwerkerk ook afgelopen weekend door met 2-14 te winnen van de nummer 3 Korbis E7. Het gat naar koploper KCR E7 lijkt echter ook wel weer erg groot, aangezien de uitwedstrijd met 11-3 werd verloren. Maar goed, u weet maar nooit hoe een koe een haas vangt??? Komende week eerst maar de punten op gaan halen in Barendrecht en Vitesse E6 voor de tweede maal aan de zegenkar rijgen! Wie weet wat er dan nog op 8 juni op eigen veld tegen KCR kan gebeuren!

IJsselvogels E5 – Nieuwerkerk E7

De E7 van Nieuwerkerk wist afgelopen zaterdag haar sportieve wraak te nemen op streekgenoot IJsselvogels E5. Een 3-6 overwinning op “vijandelijke grond” zorgt voor een gelijke stand in deze poule. Met nog twee wedstrijden te spelen kan het in deze poule nog alle kanten op. Uw reporter zit hier boven op eventueel nieuws en ontwikkelingen, en wacht voor spanning wat de resultaten van komende speelronde gaan zijn!