JTC / PR

Vooruitblik jeugd 2e helft veldseizoen

Aanstaande zaterdag begint de tweede helft van de veldcompetitie. Een competitie die tot ver in juni duurt dit jaar. Het zaalseizoen is, na de verloren finale van de D1, nu echt helemaal afgelopen. Wat kunnen we de komende periode op het veld verwachten? Zaterdag 22 april de eerste ronde, waarin maar liefst 29 van onze 30 jeugdteams in actie komen. Voor veel teams is ronde twee pas op 13 mei in verband met de aanstaande vakantie. Dus geniet er maar lekker van zaterdag!

F-pupillen

Onze door OPEN MAATWERK gesponsorde F-teams hopen natuurlijk op het veld wel een kampioenschap te kunnen pakken.

Nieuwerkerk F1 moet dat doen in een poule met drie bekende teams uit de zaal: KVS F1, TOP(S) F1 en Phoenix F1. Van het sterke Phoenix F1 werd in de zaal twee keer verloren. Zij werden de ongeslagen kampioen. Van TOP en KVS werd in de zaal twee keer gewonnen, maar tegen beide teams gingen het de tweede wedstrijd moeilijker dan de eerste. Zaterdag opent de F1 het veldseizoen met een uitwedstrijd bij KVS in Scheveningen.

Ook Nieuwerkerk F2 speelt zaterdag in Scheveningen. Op hetzelfde tijdstip spelen zij tegen KVS F3. Verder ook nieuwe tegenstanders voor de F2 in De Meervogels F1 uit Zoetermeer en TOP(S) F2. Helaas niet op dezelfde dag in Sassenheim als de F1. We wensen de F1 en F2 natuurlijk veel plezier en succes in Scheveningen zaterdag.

Nieuwerkerk F3 trapt zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen Olympia F1. Die kennen we nog van de zaalcompetitie. Er werd toen twee keer verloren van de ploeg uit Spijkenisse. De andere twee tegenstanders op het veld zijn wel nieuw: ONDO(G) F2 en Maassluis F1. Succes zaterdag!

Nieuwerkerk F4 komt ook een bekende tegen van de zaal, dat is RWA F2. Daar werd kort geleden nog best met ruime cijfers van verloren. De twee andere tegenstanders op het veld zijn wel nieuw: ODO F3 uit Maasland en ALO F2 uit Den Haag. De F4 begint zaterdag met een uitwedstrijd bij ODO. Succes!

Nieuwerkerk F5 zit in een poule met Eureka F1 uit Rotterdam, IJsselvogels F2 uit Moordrecht en Weidevogels F3 uit Bleiswijk. De eerste wedstrijd is zaterdag in Bleiswijk tegen Weidevogels F3. Voor de F5 geen oude bekenden uit de zaal, dus we gaan zien waar het schip strandt. Succes!

E-pupillen

Onze tien door Eye for growth en Buro Bouwfysica gesponsorde E-teams hebben natuurlijk ook veel zin in het veldseizoen. We zijn benieuwd of we de prachtige resultaten van de zaal kunnen doortrekken. De meeste teams zijn door hun goede prestaties wel wat hoger ingedeeld nu.

Nieuwerkerk E1 zit weer in een lastige poule met bekende tegenstanders uit de zaal en het veld. Gek genoeg is de poule van de E1 precies hetzelfde als de poule van de eerste helft van het veldsezioen. Zaalkampioen Albatros zit er niet bij. Wel zit de E1 bij Avanti E1 (de nummer 2 uit de zaal), KVS E1 (de nummer 4 uit de zaal) en Fortuna E1 (de nummer 5). Nieuwerkerk E1 was zelf de nummer 3 uit de poule. Op basis van de zaal is Avanti de favoriet, maar zij werden op het veld in dezelfde poule weer laatste. Zaterdag de eerste wedstrijd; thuis tegen Avanti E1. Succes!

Nieuwerkerk E2 ging in de zaal steeds beter draaien. Laten we hopen dat dit doorgaat op het veld. In een poule met drie E1-teams: KCC, Olympia en Weidevogels. Drie nieuwe tegenstanders dus voor de E2. Leuk! Zaterdag eerst uit naar KCC in Capelle. Succes!

Nieuwerkerk E3 heeft een heel sterk zaalseizoen achter de rug. Alle wedstrijden werden gewonnen! Knap! Stiekem hopen we op het veld op meer tegenstand! Dat moet dan gebeuren tegen De Meervogels E1, Achilles E1 en ALO E1. Allemaal tegenstanders uit de zaalpoule van Nieuwerkerk E2. De Meervogels werd in de zaal 3e. ALO 6e en net boven onze E2 en Achilles laatste. Zaterdag gelijk een pittige wedstrijd voor de E3. Thuis tegen De Meervogels E1. Succes!

Nieuwerkerk E4 kende ook al zo’n goed zaalseizoen met alleen maar overwinningen. Ook daar hopen we op meer tegenstand. ODO E1, KCR E2 en Vitesse E2 zijn de tegenstanders. Dat lijkt een hele sterke poule voor onze E4. Eerste krachtmeting is zaterdag thuis tegen ODO E1. Succes!

Nieuwerkerk E5 werd ook ongeslagen kampioen in de zaal. Op het veld nemen zij het op tegen Die Haghe E2, Valto E3 en Maassluis E1. Allemaal nieuwe tegenstanders ook voor het hoger ingedeelde Nieuwerkerk E5. Leuk! Eerste wedstrijd is zaterdag thuis tegen Die Haghe E2. Succes!

Nieuwerkerk E6 heeft zaterdag gelijk een prachtige wedstrijd tegen de concurrent uit de zaal: IJsselvogels E1. Nieuwerkerk E6 werd kampioen met 3 punten voorsprong op de E1-ploeg uit Moordrecht. Verder speelt de E6 tegen Duna E1 en Valto E2 dit veldseizoen. Dat zijn twee nieuwe tegenstanders. Van IJsselvogels E1 weten we dat ze goed kunnen scoren. Ondanks de 2e plek achter Nieuwerkerk maakten zij 102 doelpunten meer dan Nieuwerkerk E6. Succes zaterdag!

Nieuwerkerk E7, de volgende zaalkampioen uit de E. Wat kunnen zij verwachten op het veld? Ze spelen tegen KVS E4, Phoenix E2 en VEO E2. Drie nieuwe tegenstanders in de regio Den Haag dus voor onze E7. Leuk. Eerste wedstrijd is naast onze F1 en F2 in Scheveningen zaterdag. Tegen KVS E4. Succes!

Nieuwerkerk E8 was de zesde opeenvolgende kampioen in de zaal bij onze E-teams. Op het veld naar Korbis E3, KOAG E3 en KCR E3. In de zaal nog tegen KOAG E4 en Korbis E6. De tegenstand zal dus sterker zijn op het veld voor de E8. Eerste wedstrijd zaterdag uit in Waddinxveen tegen Korbis E3. Succes!

Nieuwerkerk E9 stond in de zaal in de middenmoot. De laatste weken zaten er mooie grote uitslagen tussen voor de E9. Nu op het veld tegen Olympia E2 Spijkenisse, RWA E4 Rhoon en Nexus E1 Schiedam. Die laatste tegenstander kennen we nog van de zaal. Nexus werd met 25 punten kampioen. Gek dat ze niet hoger zijn ingedeeld. Olympia en RWA zijn nieuwe tegenstanders. Zaterdag start de E9 thuis tegen Olympia. Succes.

Dan tot slot Nieuwerkerk E10. De nummer 3 uit de zaal speelt op het veld tegen KCR E7, Twist E1 en ONDO E7. Drie nieuwe tegenstanders voor de E10. Zaterdagochtend de eerste wedstrijd tegen KCR E7. In de zaal speelde de E10 nog tegen KCR E6. Succes!

D-pupillen

Na een prachtig zaalseizoen voor onze door Makelaar Lagendijk gesponsorde D-teams maken ook deze teams zich op voor het veld.

Nieuwerkerk D1 moet een week na de verloren zaalfinale tegen KZ D1 alweer in actie komen op het veld. Geen oefenwedstrijden dus. Twee trainingen en dan aan de bak in de kampioenspoule op het veld. ONDO D1, Victum D1 en Die Haghe D1 zijn de tegenstanders. Gelet op de resultaten in de zaal, heeft Nieuwerkerk D1 het dan best getroffen. Zo zijn de drie andere halve zaalfinalisten (MIA, KZ en Groen Geel) bijvoorbeeld bij elkaar ingedeeld. Altijd maar afwachten hoe het gaat op het veld. Nieuwerkerk begint zaterdag thuis tegen ONDO D1. Die werden voor de zaal kampioen in hun poule (voor Die Haghe en Fortuna). In de zaal eindigde ONDO 5e achter KZ, Groen Geel, Refleks en Die Haghe. Het zal wel even wennen worden voor de D1 na die prachtige finale van afgelopen zaterdag. Op naar nieuwe successen. Succes!

Nieuwerkerk D2 is de zaal geëindigd op een mooie 2e plek achter kampioen KCC D1. Op het veld speelt de D2 tegen Vitesse D1, KOAG D1 en KCR D2. Drie teams die de D2 in de zaal ook heeft ontmoet. En drie teams die onder de D2 eindigde op de stand. Op basis van de zaal is Vitesse (de nr. 3) de concurrent. Zaterdag is het gelijk een uitwedstrijd voor onze D2 bij Vitesse. Succes!

Nieuwerkerk D3 had het lastig in hun zware zaalpoule, maar eindigde wel mooi boven ODO D1. Op het veld speelt de D3 tegen een aantal oude bekende: Fortuna D2 en HKV/Ons Eibernest D1 kennen we nog van de zaal. Korbis D3 is een nieuwe tegenstander. De D3 begint zaterdagmiddag met een uitwedstrijd bij HKV. In de zaal werd dat 5-4 en 4-7 voor HKV. Lukt het dit keer wel voor de D3? Succes!

Nieuwerkerk D4 werd in de zaal kampioen boven concurrent KCR D3. Een mooie kampioenswedstrijd op 1 april was dat. Nu drie weken later op het veld tegen Valto D3 een uitwedstrijd. Verder speelt de D4 tegen ODO D2 en NIO D1. Drie nieuwe tegenstanders voor onze D4. Succes!

Nieuwerkerk D5 eindigde in de zaal op een mooie 2e plek achter OZC D2. De ploeg ging steeds beter draaien. Wat gaat dat brengen op het veld tegen NIO D2, Ten Donck D1 en Reeuwijk D1? Ten Donck D1 kennen we als tegenstander bij de D4 in de zaalpoule (6e plek). De D5 begint de veldcompetitie met een uitwedstrijd bij NIO D2. Succes!

C-aspiranten

Dan de C-teams van VISSER ELEKTROTECHNIEK

Nieuwerkerk C1 zit (net als de B1, A1 en A2) nog in dezelfde veldpoule als voor de zaal. Daarin staat de C1 met 9 punten op een 4e plek achter Die Haghe (15), Fortuna (13) en ONDO (11 punten). Koploper Die Haghe stelde teleur in de zaal met slechts 10 punten en een 6e plek (ook achter Fortuna met 13 punten). Het was wel een sterke poule met beide finalisten Groen Geel en TOP. ONDO werd met overmacht kampioen bij Nieuwerker in de zaalpoule, maar verloor de kwartfinale van TOP. Alleen de kampioen in deze veldpoule plaatst zich voor de halve finale. Dat kan nog wel eens spannend worden (zaterdag gelijk ONDO tegen Die Haghe). Nieuwerkerk C1 moet proberen snel afstand te nemen van Valto en Albatros, zodat de 4e plek wordt veiliggesteld. Dat moet zaterdag allereerst gebeuren met een uitwedstrijd bij Albatros om 11.45u. Met die uitwedstrijd sloot Nieuwerkerk een paar weken geleden ook het zaalseizoen af. Succes!

Nieuwerkerk C2 zit in een nieuwe poule, maar wel met zeven teams. Dat worden dus zes wedstrijden tegen verschillende tegenstanders. Die tegenstanders zijn Achilles C1, Albatros C2, IJsselvogels C1, KCC C1, ODO C1 en ONDO C2. Uit de zaal dus 1 bekende in IJsselvogels C1. Verder allemaal nieuwe tegenstanders voor de C2. Wel leuk! Op het veld werd de C2 nog knap tweede achter Excelsior. Allebei 10 punten, maar Excelsior C1 net een beter doelsaldo. Laten we hopen dat de C2 het, na een leerzaam zaalseizoen, weer zo goed gaat doen op het veld. De eerste wedstrijd is zaterdag uit bij ODO. Succes!

Nieuwerkerk C3 speelt op het veld tegen Dijkvogels C1, Dunas C3 en KVS C2. Dunas en Dijkvogels kent de C3 nog van de zaal. Daarin eindigde Nieuwerkerk C3 op de 5e plek met 12 punten. Dijkvogels werd 6e met 7 punten en Dunas laatste met 2 punten. Die twee teams moet de C3 dus (weer) kunnen verslaan. KVS C2 is de nieuwkomer. De C3 begint met een thuiswedstrijd tegen Dijkvogels. Succes!

Nieuwerkerk C4 is ingedeeld bij DES C1, Avanti C4 en Fortuna C3. DES C1 zat in de zaal ook bij Nieuwerkerk C4. De laatste ontmoeting werd met 3-2 gewonnen. Op de stand had de C4 twee punten meer dan DES. Dat was het verschil tussen de 3e en 6e plek. Avanti C3 werd laatste in die poule. Nu dus Avanti C4. De eerste wedstrijd is uit in Delft tegen het bekende DES C1. Succes!

Nieuwerkerk C5 zit op het veld in een echte VOGEL-poule. De Meervogels C3, Weidevogels C2 en IJsselvogels C3. Allemaal nieuwe tegenstanders voor onze C5. De C5 ging het in de zaal steeds beter doen. We hopen dat deze groei zich doorzet op het veld. Om te beginnen zaterdag thuis tegen De Meervogels C3.

B-aspiranten

De B-aspiranten van INIZIO kijken ook uit naar het veldseizoen.

Nieuwerkerk B1 heeft zaterdag gelijk een hele belangrijke wedstrijd. In de zaal eindigde de ploeg op een mooie 2e plek achter kampioen PKC. De kwartfinale tegen Fortuna werd helaas verloren. Maar er had zeker meer ingezeten! Fortuna B1 werd afgelopen zaterdag afgetekend kampioen na een 26-13 zege op KZ B1. Op het veld wil de B1 ook naar de playoffs. Dan gelijk de halve finale. Alleen de kampioenen gaan door. Nieuwerkerk B1 staat nu 1e met 15 punten uit 8 wedstrijden. PKC B1 is de nummer 2 met 14 punten. Zaterdag is het gelijk PKC – Nieuwerkerk om 9.35u. Spannend. Succes B1! Op dinsdag 25 april (in de mei vakantie L) speelt de B1 dan de halve finale van de beker tegen poulegenoot Kinderdijk B1.

Nieuwerkerk B2 zit wel in een nieuwe veldpoule en treft daarin ODO B1, VEO B1 en RWA B1. Twee tegenstanders die we ook kennen uit de zaal, waarin Nieuwerkerk B2 5e werd met 10 punten. VEO werd 3e met 18 punten en RWA laatste met 2 punten. ODO B1 werd in een andere poule kampioen met 23 punten. Uitdagende tegenstanders dus voor onze B2. Zaterdag begint de ploeg met een thuiswedstrijd tegen ODO B1. Succes!

Nieuwerkerk B3 speelt op het veld tegen Kinderdijk B2, Vriendenschaar (H) B2 en Vitesse B2. Die laatste tegenstander kent de B3 nog uit de zaal. Vitesse B2 werd daar kampioen o.a. door twee overwinningen op Nieuwerkerk B3. De B3 start zaterdag met een uitwedstrijd tegen Kinderdijk B2. Succes!

A-junioren

Onze twee JUMBO-juniorenteams spelen het veld door in dezelfde poule als voor de zaal.

Nieuwerkerk A1 kijkt uit naar de hervatting van de veldcompetitie. Het is alweer even geleden dat de ploeg zich knap veilig speelde in de A-hoofdklasse. Dat gebeurde uitgerekend met een prachtige overwinning op PKC A1. De ploeg die afgelopen zaterdag landskampioen werd in Ahoy. De A1 hervat de veldcompetitie met een bekerwedstrijd. Woensdag 19 april speelt de ploeg de halve finale van de beker tegen Vriendenschaar A1. Deze tegenstander kennen we natuurlijk nog van de zaal. Twee keer een gelijkspel. Vriendenschaar eindigde wel op de 8e plek en degradeerde. De andere halve finale gaat tussen Movado A1 (kennen we van onze A2!) en Albatros A1.

In de competitie speelt Nieuwerkerk A1 zaterdag de uitwedstrijd tegen Fortuna A1. Fortuna A1 werd tweede in de zaal en stond op het randje van de Ahoy finale. De sterk verdedigende ploeg verloor vorige week dinsdag de derde playoff wedstrijd tegen DVO A1. DVO ging naar Ahoy en verloor daar met 21-19 van PKC A1. Op het veld staan PKC en Fortuna ook weer nummer 1 en 2. PKC met 16 punten op 1 en Fortuna met 11 punten op 2. Die Haghe A1 heeft ook 11 punten, TOP heeft er 8, Nieuwerkerk 7, ONDO 6, KCC 3 en Albatros 2. De voorsprong van Nieuwerkerk op KCC is dus vier punten. Daarbij moet worden opgemerkt dat Nieuwerkerk al twee keer tegen Albatros heeft gewonnen.

De wedstrijden tegen ONDO (13 mei) en KCC (3 juni) moeten worden gewonnen. Dan is de A1 met 11 punten wel veilig. Maar voor de A1 is alles mogelijk, dat bleek wel uit de overwinning op PKC A1. Dus waarom niet gelijk zaterdag stunten bij Fortuna in Delft om 10.30u? Misschien dat de A1 dan zelfs stiekem nog naar de 2e plek kan kijken. Zou leuk zijn!

Nieuwerkerk A2 speelt volgend jaar in de zaal in de 1e klasse na de mooie 2e plek achter Movado A1. Gefeliciteerd! Op het veld staat de A2 er ook al zo goed voor in de 2e klasse. 12 punten uit 7 wedstrijden en een 1e plek. DES A1 is de concurrent met 10 punten. Vlak voor de zaal verloor de A2 helaas van Valto A2. Nog vijf wedstrijden te gaan in de strijd om het kampioenschap. Die strijd begint voor Nieuwerkerk A2 pas op 13 mei. Dan een thuiswedstrijd tegen IJsselvogels A2.

Meer berichten