JTC / PR

Resultaten jeugd 22 april

Zaterdag 22 april begon het tweede deel van het veldseizoen 2022/2023. Wegens de meivakantie werden er verschillende wedstrijden afgezegd. Toch werden er ook veel wedstrijden gespeeld. In de competitie 24 wedstrijden. Daarvan werden er 14 gewonnen, 9 verloren en 1 gelijk gespeeld. De A1 speelde ook de halve finale van de beker. Die werd met 1 punt verschil gewonnen en binnenkort dus een bekerfinale voor onze A1.

Lees hier hoe de wedstrijden gingen:

F-pupillen

Van de vijf door OPEN MAATWERK gesponsorde F-teams kwamen er zaterdag 4 in actie. Zij wonnen allemaal. Een goede start van de F-teams!

Nieuwerkerk F1 begon met een uitwedstrijd bij KVS F1 in Scheveningen. Het bleef lang 0-0 en het was na bijna 8 minuten KVS F1 dat het eerste doelpunten wist te scoren. Daarna nam Nieuwerkerk de wedstrijd over en stond het bij rust 1-3 voor. In de tweede helft ging dat zo door en uiteindelijk won de F1 deze eerste wedstrijd met 5-9. Goed gedaan. Volgende wedstrijd is 13 mei thuis tegen TOP.

Ook Nieuwerkerk F2 speelde zaterdag in Scheveningen. Op hetzelfde tijdstip als de F1 speelden zij tegen KVS F3. KVS F3 was duidelijk een stuk minder en Nieuwerkerk F2 speelde zelf ook erg goed. Een hele mooie 3-26 overwinning in Scheveningen. Knap F2! Volgende wedstrijd is 13 mei thuis tegen De Meervogels F1.

Nieuwerkerk F3 deed het zaterdag erg goed tegen Olympia F1. Een ploeg waar in de zaal nog twee keer van was verloren. Dit keer een hele knappe 6-4 overwinning voor onze F3! Gefeliciteerd! Volgende wedstrijd is 13 mei uit bij ONDO F2.

De uitwedstrijd van Nieuwerkerk F4 bij ODO F3 in Maasland werd verzet naar zaterdag 6 mei.

Nieuwerkerk F5 begon dit deel van het veldseizoen met een uitwedstrijd bij Weidvogels F3. Ook de F5 wist te winnen en wel met hele ruime cijfers. Het werd maar liefs 2-21! Wat goed gedaan F5! Volgende wedstrijd is 13 mei thuis tegen Eureka F1.

E-pupillen

Onze tien door Eye for growth en Buro Bouwfysica gesponsorde E-teams hebben een fantastisch zaalseizoen achter de rug. Daardoor zijn veel teams nu op het veld hoger ingedeeld. Dat zagen we soms terug in de uitslagen. Van de zeven wedstrijden werden er toch vier gewonnen en drie verloren.

Nieuwerkerk E1 begon thuis tegen Avanti E1, de nummer 2 van het zaalseizoen. En een ploeg die zo makkelijk scoort. Dit keer was het Nieuwerkerk E1 dat makkelijk wist te scoren. Een hele mooie 19-10 overwinning op Avanti. Knap gedaan E1! 13 mei de volgende wedstrijd, uit bij Fortuna.

De uitwedstrijd van Nieuwerkerk E2 tegen KCC E1 is verzet naar woensdag 10 mei.

Nieuwerkerk E3 is door het ijzersterke zaalseizoen een stuk hoger ingedeeld. En dat bleek zaterdag. Het fysiek sterke De Meervogels E1 was ook qua spel beter. Het werd 7-15 voor De Meervogels, maar Nieuwerkerk E3 heeft hier heel veel van geleerd. Op 13 mei uit naar Achilles E1.

Nieuwerkerk E4 is ook hoger ingedeeld dan in de zaal. De eerste tegenstander was ODO E1. En wat knap dat onze E4 met 6-4 wist te winnen van dit E1-team! Gefeliciteerd. Volgende wedstrijd is uit bij KCR E2 op 13 mei.

Nieuwerkerk E5 zou starten met een thuiswedstrijd tegen Die Haghe E2. Maar die wedstrijd is verzet naar donderdag 11 mei.

Nieuwerkerk E6 begon met een zware thuiswedstrijd tegen IJsselvogels E1. Die hadden duidelijk nog wat goed te maken van het verloren zaalseizoen. IJsselvogels E1 was beter en won met 5-15 van Nieuwerkerk E6. Volgende wedstrijd voor onze E6 is op 13 mei uit bij Dunas E1.

De uitwedstrijd van Nieuwerkerk E7 tegen KVS E4 is verzet naar woensdag 17 mei. Op 13 mei speelt de E7 eerst thuis tegen Phoenix E2.

Nieuwerkerk E8 begon met een uitwedstrijd bij Korbis E3. En deze ploeg uit Waddinxveen was net wat sterker dan de zaalkampioenen van de E8. Het werd 7-5 voor Korbis E3. Jammer. Op 13 mei de volgende wedstrijd thuis tegen KOAG E3.

Nieuwerkerk E9 deed het in de zaal al steeds beter. Die lijn werd doorgetrokken op het veld. De eerste wedstrijd werd met maar liefst 18-5 gewonnen van Olympia E2. Goed gedaan E9! Volgende wedstrijd is uit bij RWA E4 op 13 mei.

Dan tot slot Nieuwerkerk E10. Zij wisten thuis met 3-1 te winnen van KCR E7. Knap! De volgende wedstrijd is 13 mei uit bij Twist E1.

D-pupillen

Onze 5 door Makelaar Lagendijk gesponsorde D-teams kwamen zaterdag allemaal in actie. Het leverde drie overwinningen en twee nederlagen op.

Een week na de verloren zaalfinale speelde Nieuwerkerk D1 alweer een veldwedstrijd. Thuis tegen ONDO D1. ONDO was de eerste helft van het veldseizoen als kampioen geëindigd. In de zaal ging het in de poule bij KZ en Groen Geel al wat minder. Nieuwerkerk D1 bleek veel te sterk. Na een 7-1 ruststand speelde Nieuwerkerk een hele goede tweede helft met 14 goals. Eindstand 21-4. Goed gedaan. Volgende wedstrijd is uit bij Die Haghe op dinsdag 9 mei.

Nieuwerkerk D2 begon het veldseizoen met een uitwedstrijd bij Vitesse D1. Helaas was de ploeg uit Barendrecht de eerste helft al vroeg wakker. De ruime achterstand bij rust werd helaas niet meer goed gemaakt door onze D2. Eindstand 8-6. Volgende wedstrijd op 13 mei thuis tegen KOAG D1.

Nieuwerkerk D3 ging zaterdagmiddag op bezoek bij HKV/Ons Eibernest D1 in Den Haag. Aanvallend kwam de D3 helaas niet los en wist het maar 1 doelpunt te maken. Verdedigend is 5 doorlaten best goed, maar nu werd het dus 5-1 voor HKV D1. Volgende wedstrijd is thuis op 13 mei tegen Korbis D3.

Nieuwerkerk D4 speelde zaterdag uit bij Valto D3. En daar speelde de D4 een leuke wedstrijd die met 4-8 werd gewonnen! Een goede start! Op 13 mei thuis tegen ODO D2.

Nieuwerkerk D5 begon de veldcompetitie met een uitwedstrijd bij NIO D2. Ook de D5 wist te winnen! Het werd 4-6 in Rotterdam! Goed gedaan D5. Op 13 mei thuis tegen Ten Donck D1.

C-aspiranten

Dan de C-teams van Visser Electrotechniek. Er kwamen vier C-teams in actie. Twee keer winst, 1 keer gelijk en 1 keer verlies.

Nieuwerkerk C1 hervatte de veldcompetitie met een uitwedstrijd bij Albatros C1. Enigszins gehavend kwam de C1 voor de dag in Zwijndrecht. Het was een leuke wedstrijd die eindigde met een terecht 6-6 gelijkspel. De C1 zal de komende vijf wedstrijden strijden voor de 3e plek samen met ONDO en Valto. Op 6 mei daarom een belangrijke uitwedstrijd bij Valto.

Nieuwerkerk C2 speelde de eerste wedstrijd zaterdag uit bij ODO C1. De tegenstander uit Maasland was een maatje te groot en won met maar liefst 15-6. Geen lekkere start voor de C2 dat op 13 mei revanche kan nemen in een thuiswedstrijd tegen ONDO C2.

Nieuwerkerk C3 begon met een thuiswedstrijd tegen Dijkvogels C1. Dat werd een goede wedstrijd van onze C3 die met 9-5 werd gewonnen. Netjes! Op 13 mei uit naar KVS C2.

De uitwedstrijd van Nieuwerkerk C4 tegen DES C1 is verzet naar dinsdag 9 mei.

Nieuwerkerk C5 begon zaterdag thuis tegen De Meervogels C3. En de C5 zetten de goede prestaties van de laatste maanden goed door. Er werd maar liefst 10 keer gescoord! Goed gedaan. Het leverde een 10-5 overwinning op tegen de ploeg uit Zoetermeer. Op zaterdag 13 mei speelt de C5 uit bij Weidevogels C2.

B-aspiranten

De B-aspiranten van INIZIO verloren helaas alle drie de eerste wedstrijd van het veld.

Nieuwerkerk B1 had zaterdag gelijk een hele belangrijke wedstrijd. De uitwedstrijd bij de nummer 2 PKC B1. Helaas was PKC dit keer te sterk en werd het een duidelijke 18-12 nederlaag voor onze B1. PKC haalt Nieuwerkerk B1 daarmee in op de stand en pakt de 1e plek met 16 punten. Nieuwerkerk volgt met 15 punten. Gelet op het programma is de enige hoop die onze B1 nu heeft dat Albatros weer weet te stunten tegen PKC op 3 juni. Dinsdag 25 april speelt de B1 de halve finale van het bekertoernooi tegen Kinderdijk B1. Uit om 19.30u. De eerstvolgende competitiewedstrijd is 6 mei uit bij Vriendenschaar.

Nieuwerkerk B2 begon met een thuiswedstrijd tegen ODO B1. We ontvingen daarvan het volgende verslag:

Na de fraaie handhaving in de zaal in de 1e klasse, speelt Nieuwerkerk B2 op het veld weer een niveautje lager. In een kleine poule van 4 was ODO B1 afgelopen zaterdag de eerste tegenstander. Een ploeg met veel lengte en fysiek, die bovendien ongeslagen kampioen is geworden in de zaal. Onze B2 was dus gewaarschuwd! Maar, zoals zo vaak dit seizoen, werd er te afwachtend gestart. Ons (traditioneel) slappe begin resulteerde in een 0-3 binnen 5 minuten. Later bleek dat dit verschil bepalend was; De B2 wist dit niet meer goed te maken. Na een time-out kwam Nieuwerkerk nog terug tot 4-6 bij rust; alles nog mogelijk zou je denken. ODO scoorde vooral over de dames, aanvallend lagen bij ons de kansen via de heren.

Echter was ook het begin van de tweede helft voor ODO, met na 10 minuten een stand van 5-9. De coaches van Nieuwerkerk B2 probeerden met een aantal wissels de accenten te verleggen, waarbij vooral de wissel Diederik-Jurre een aantal keer herhaald om aanvallend meer schotkracht te krijgen. Dit leek te lukken, maar de kansen werden niet benut. Illustratief in deze fase van de wedstrijd was het missen van 2 strafworpen door Nieuwerkerk. Aan de andere kant gingen de dames van ODO vrolijk door met de bal droog (en soms van grote afstand) door de korf gooien. Dichterbij dan 2 verschil liet ODO onze B2 niet komen, waarna de prima fluitende scheidsrechter affloot bij 8-12. 10 vd 12 ODO-doelpunten waren damesgoals. Kortom, werk aan de winkel voor e coaches van de B2!

Bedankt voor dit verslag! Op 13 mei speelt de B2 uit bij VEO.

Nieuwerkerk B3 starte zaterdag met een uitwedstrijd tegen Kinderdijk B2. Kinderdijk was helaas met duidelijke cijfers te sterk: 16-9. En zo kenden onze B-teams geen lekkere hervatting van het veldseizoen. De B3 speelt op 13 mei thuis tegen Vriendenschaar(H) B2.

A-junioren

Van onze twee JUMBO-juniorenteams kwam alleen de A1 in actie. Wel twee keer! Twee keer winst!

Nieuwerkerk A1 speelde eerst woensdag de halve finale van de beker tegen Vriendenschaar in Hardinxveld. Uiteraard werd dat (alweer) een spannende wedstrijd. Het leek wederom in een gelijkspel te eindigen (net als twee keer in de zaal), maar de winnende 14-15 viel in de slotminuut! Gefeliciteerd! Hiermee plaatst de A1 zich voor de bekerfinale tegen Movado A1. Deze tweedeklasser won met 17-15 van hoofdklasser Albatros A1 (drie dagen later verslaat Albatros A1 Nederlands kampioen PKC A1!)

In de competitie speelde Nieuwerkerk A1 zaterdag de uitwedstrijd tegen de nummer 2 Fortuna A1. En dat werd de mooiste uitslag van het weekend! Fortuna A1 stond recent nog met 1 been in de Ahoy-finale maar struikelde net over DVO A1. In Delft had Nieuwerkerk A1 geen ontzag voor deze sterke tegenstander en stond bij rust op een 10-11 voorsprong. In de tweede helft werd onze A1 alleen maar sterker en aan het einde stond er een hele knappe 16-21 overwinning op het scorebord. Echt heel goed gedaan A1! Een heerlijke week!

In de competitie nu 9 uit 9. Een voorsprong van vijf punten op de 7e plek. Daar staat Albatros met 4 punten. Zij wonnen dus heel onverwacht met 17-16 van PKC A1. ONDO heeft 6 punten op de 6e plek en KCC heeft 3 punten op de laatste plek. Nieuwerkerk A1 is er dus nog niet, maar deze twee punten tegen Fortuna waren heel lekker. Zaterdag 6 mei uit bij Die Haghe. Dat is nu de nummer 2 met 13 punten. Als Nieuwerkerk A1 daar weet te winnen, lijkt het wel veilig en kan de ploeg zich misschien wel mengen om de 2e plek. Alles om voor te spelen dus op 6 mei in Den Haag!

Koploper Nieuwerkerk A2 was vrij. De eerste wedstrijd voor de A2 is pas op 13 mei. Dan een thuiswedstrijd tegen IJsselvogels A2.