BESTUUR

Door het vuur gaan

Gisteren was het weer zo’n dag waar je als club blij en trots van wordt.

Twee weken geleden ook al zo’n mooie thuiszaterdag waarin ons eerste team zich knap handhaafde in de Hoofdklase en waar we in de rust de B1 en D1 al mochten feliciteren met het bereiken van de kwartfinales voor het Nederlands kampioenschap.

 

En gisteren was het dan zover. Eerst ’s ochtends in onze eigen volgepakte De Kleine Vink de D1. Wat waren we weer met een grote supportersschare. Veel ballonnen, vlaggen en trommels, een mooie livestream met professioneel commentaar voor thuis en entertainment van de speaker en onze DJ in de hal; het was allemaal weer tiptop geregeld door een grote groep vrijwilligers!

De D1 wist in een heel spannende wedstrijd, uiteindelijk de winst binnen te slepen en gaat volgende week dus de halve finale spelen. Laten we dan ook weer met velen afreizen naar Leusden om daar ons blauwe/zwarte hart te laten zien!

’s Avond weer zo’n grote supportersschare; dit keer in Papendrecht bij de wedstrijd van de onze B1 tegen PKC B1.  Daar een spannende eerste 20 minuten, maar helaas moest de B1 toch steeds meer de meerdere erkennen in de tegenstander. Zeker geen schande; gisteren was PKC gewoon beter.

Belangrijk in zeker dit soort wedstrijden is dat je voor elkaar door het vuur moet gaan. Elkaar helpen als het tegenzit. Niet voor eigen kans gaan, maar zoeken naar de beste kansen binnen het team. Mooi om te zien dat daar in beide wedstrijden ook naar gezocht werd. Misschien niet altijd met het gewenste resultaat, maar wel met de juiste instelling.

Door het vuur gaan. Hiermee is ook een mooie link te leggen met Pasen.

Deze week staan we in de Christelijke cultuur stil bij het Paasfeest. Na Kerstfeest voor velen het meest bekende feest. Wellicht kijk je a.s. donderdag op TV naar The Passion. Mocht je nog nooit gekeken hebben, dan kan ik dat zeker aanbevelen.

Het Paasfeest bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk het sterven van Jezus op goede vrijdag en het weer opstaan uit de dood op paaszondag.

Op goede vrijdag stierf Jezus met als doel al het verkeerde wat in ons mensen huist op zich te nemen. Feitelijk is Jezus hier voor ons door het vuur gegaan.

 

Door het vuur gaan voor elkaar. Laten we dit altijd voor elkaar blijven doen!

En denk, zo nodig, nog eens terug aan Pasen.

 

Met sportieve en vurige groet,

De voorzitterdt

Meer berichten