Trainersclinic smaakt naar meer

Woensdagavond 2 november bruiste De Kleine Vink van de activiteit. Onder leiding van Tom van de Burgt deden circa 20 (aankomende) jeugdtrainers mee aan de clinic ‘Training geven: de basics’ om zo handvatten te krijgen waarmee ze in de praktijk aan de slag kunnen bij het trainen van een korfbalteam.

Elke trainer is natuurlijk ooit ergens begonnen met training geven. Maar hoe geef je een leuke training als beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken? Binnen het KNKV zijn er verschillende trainersopleidingen, maar niet iedereen heeft tijd om hier aan deel te nemen, waardoor clinics als deze helpen om de praktijk van het trainen toegankelijker te maken.

Tijdens de avond werden de belangrijkste onderdelen van korfbal belicht, zodat de deelnemers deze direct in de praktijk kunnen toepassen. Met dank aan de kinderen van de E3 en E4 kon ook echt meteen geoefend worden. “Het was geweldig om te zien hoe zo’n grote groep enthousiaste trainers met de kinderen aan de slag ging. Deze clinic is wat ons betreft een mooie startpunt in de verdere begeleiding van trainers en coaches, waarbij ook voor ouders met trainersambitie een belangrijke rol is weggelegd.”, aldus Frank van Rootselaar, voorzitter van de JTC.

Heb je als trainer of ouder interesse in een (vervolg)opleiding als jeugdtrainer laat het weten via jtc@ckvnieuwerkerk.nl en wellicht treffen we elkaar bij de volgende gelegenheid.

Met sportieve groet,

De JTC