JTC / PR

Resultaten jeugd 20 mei

Zaterdag 20 mei kwamen 28 van onze 30 jeugdteams in actie. De wedstrijden van de C3, E1 en E3 werden verzet naar een later moment. Er werden doordeweeks ook nog drie inhaalwedstrijden gespeeld. In totaal bespreken we dus toch 30 wedstrijden in deze rubriek. Van die 30 jeugdwedstrijden werden er 13 gewonnen, 12 verloren en 5 keer werd het gelijk. Lees hier hoe de wedstrijden deze week gingen.

Heb je een leuke foto van de wedstrijd? Mail deze dan naar pr@ckvnieuwerkerk.nl

F-pupillen

Onze vijf door OPEN MAATWERK gesponsorde F-teams kwamen zaterdag weer allemaal in actie. Vier van de vijf teams begonnen hun wedstrijd als koploper. Vier van de vijf wedstrijden werden ook gewonnen. Alleen de F1 verloor. De andere vier teams wonnen met veel doelpunten!

Nieuwerkerk F1 speelde thuis tegen het sterke Phoenix F1. Onze F1 speelde een hele goede eerste helft. Lekker fel, goed verdedigen en mooie aanvallen. Het leverde een mooie 5-3 voorsprong op bij de rust. In de tweede helft werd Phoenix vooral in de verdediging wat feller. Via 5-5 kwam Nieuwerkerk toch nog op 6-5 voorsprong. In de laatste 10 minuten was de koek helaas op. Phoenix kwam met 6-9 voor en won uiteindelijk met 7-9. Toch goed gedaan F1. 3 juni de uitwedstrijd bij Phoenix.

Nieuwerkerk F2 ging op bezoek bij TOP F2 in Sassenheim. Daar speelde de F2 wederom een hele goede wedstrijd met veel doelpunten. Na de 26 in Scheveningen werd er nu maar liefst 21 gescoord in Sassenheim. Heel goed! Een 5-21 overwinning en 6 punten uit 3 wedstrijden. Op 3 juni thuis de return tegen TOP F2. Van de coach ontvingen we een verslagje:

De F2 mocht vandaag aantreden tegen Top F2 uit Sassenheim. Een klein uurtje rijden voor 40 minuten korfbal. Maar wat voor korfbal! In het mooie weer konden de spelers zichzelf letterlijk en figuurlijk in het zonnetje zetten. Waar het de eerste 10 minuten nog wat stroef ging. Vielen daarna de doelpunten als rijpe appels door de mand. Olivia verdedigde sterk tegen de beste dame van Top en zelf scoorde ze ook nog een paar mooie goals. Floris was lekker op dreef en schoot een mooi afstandsschot door de korf. Gelukkig schoot hij ook een keer mis toen hij op zijn eigen paal ging schieten :). Mats was goed wakker en onderschepte de nodige ballen, scoorde mooi afstandsschoten en ook werden er mooie doorlopers aangegeven aan zijn maatje Brett. Brett rende weer veel en onderschepte net als Mats veel ballen en zelf wist hij ook meerdere keren te scoren. Zo werd de wedstrijd goed uitgespeeld en werd het maar liefst 5-21. Met deze mooie uitslag heeft de F2 een 100% score overgehouden aan de eerste 3 wedstrijden met nu al meer dan 60 goals. Dat belooft een mooi einde te worden van een leuk seizoen. Nog 3 wedstrijden winnen en als de vorm blijft zoals die is moet dat wel lukken.

Nieuwerkerk F3 speelde thuis tegen Maassluis F1. En voor de derde keer op rij werd dit een mooie overwinning voor onze F3. Goed gedaan hoor tegen een F1-team. Het werd in de stralende zon 9-6 en daardoor heeft de F3 nu 6 punten uit 3 wedstrijden. Op 3 juni de uitwedstrijd bij Maassluis.

Nieuwerkerk F4 speelde uit bij ALO F2. Na de nederlaag van vorige week had de F4 nog wat goed te maken en dat bleek. In Den Haag werd er lekker gescoord en met 7-13 gewonnen! Goed gedaan! RWA verloor thuis van ODO en daardoor staan ODO, RWA en Nieuwerkerk F4 nu met elkaar bovenaan met allemaal 4 punten. Op 3 juni de thuiswedstrijd tegen ALO F2.

Nieuwerkerk F5 speelde thuis tegen de nummer 2 IJsselvogels F2. De topper in de poule. De F5 had net als de andere teams weer hard getraind vrijdag en dat bleek wel weer in de score. Tegen IJsselvogels F2 werd met maar liefst 13-5 gewonnen! Knap! Met 6 punten uit 3 wedstrijden bovenaan. Op 3 juni de uitwedstrijd in Moordrecht.

E-pupillen

Van onze tien door EYE FOR GROWTH en BURO BOUWFYSICA gesponsorde E-teams kwamen er zaterdag acht in actie. Alleen de E1 en E3 waren zaterdag vrij. Doordeweeks ook al twee inhaalwedstrijden voor de E4 en E7. Zo werden er deze week dus toch 10 E-wedstrijden gespeeld. Daarvan werden er 7 verloren, 1 gewonnen en 2 gelijkgespeeld.

De wedstrijd van Nieuwerkerk E1 bij KVS E1 in Scheveningen is verzet naar maandagavond 22 mei. Succes maandag E1!

Nieuwerkerk E2 speelde thuis tegen koploper Weidevogels E2. De ploeg werkte er keihard voor, maar Weidevogels was helaas net wat sterker. De wedstrijd ging met 7-10 verloren. Op 3 juni weer tegen deze tegenstander. Misschien met iets meer geluk dan wel een resultaat in Bleiswijk.

De wedstrijd van Nieuwerkerk E3 thuis tegen ALO E1 is verzet naar zaterdag 24 juni. 3 juni eerst de uitwedstrijd bij ALO in Den Haag.

Nieuwerkerk E4 speelde dinsdagavond de inhaalwedstrijd bij KCR E2 in Ridderkerk. Een spannende wedstrijd die in 8-8 eindigde. Daardoor ging de E4 zaterdag als nummer 2 (3 punten) op bezoek bij koploper Vitesse E2 (4 punten). Vitesse E2 was helaas veel te sterk en won met 21-7 van onze E4. Op 3 juni de thuiswedstrijd tegen deze sterke ploeg.

Nieuwerkerk E5 speelde thuis tegen Maassluis E1. Er werd hard gewerkt en goed verdedigd. Beide teams hadden nog geen punten en wilden natuurlijk graag die eerste overwinning pakken. Dat lukte onze E5, want er werd met 8-3 gewonnen. Goed gedaan! 3 juni de uitwedstrijd in Maassluis.

Nieuwerkerk E6 speelde thuis tegen Valto E2. Een wedstrijd met weinig goals. Via 1-0 en 1-1 stond het bij rust 2-1 voor Nieuwerkerk E6. In de tweede helft helaas geen doelpunten meer voor Nieuwerkerk. Dat leek lang genoeg voor een 2-1 overwinning, maar in de slotfase nog twee goals voor Valto E2 en zo een 2-3 nederlaag. Jammer, maar op 3 juni kan er in De Lier zeker gewonnen worden van deze ploeg.

Nieuwerkerk E7 speelde woensdagavond de inhaalwedstrijd bij KVS E4 in Scheveningen. Die wedstrijd werd net aan met 8-7 verloren helaas. Zaterdag ging de E7 in Voorburg op bezoek bij VEO E2. Ook die wedstrijd ging helaas verloren. VEO E2 was met 6-4 te sterk. Volgende wedstrijd is thuis tegen VEO op 3 juni.

Nieuwerkerk E8 speelde zaterdag uit bij KCR E3 in Ridderkerk. Daar is vast goed verdedigd door twee teams, want de wedstrijd eindigde in 2-2. Daarmee pakte de E8 het eerste puntje van het veld. Op 3 juni thuis tegen KCR gaat de E8 voor de overwinning.

Nieuwerkerk E9 ging op bezoek bij Nexus E1 in Schiedam. Jammer dat dit team weer zo laag is ingedeeld nadat in de zaal al ongeslagen kampioen waren geworden bij de E9 in de poule. Ook dit keer een ruime overwinning voor Nexus E1. OP 3 juni thuis een betere uitslag neer proberen te zetten tegen deze ploeg.

Nieuwerkerk E10 speelde een uitwedstrijd bij ONDO E7 in ’s Gravenzande. Dat werd een wedstrijd om snel te vergeten helaas. ONDO E7 was met maar liefst 14-0 te sterk. Geen doelpunten dus voor de E10. Op 3 juni kans op revanche tegen ONDO!

D-pupillen

Onze 5 door MAKELAAR LAGENDIJK gesponsorde D-teams kwamen zaterdag allemaal in actie. Van deze 5 D-wedstrijden werden er vier gewonnen. Alleen de D3 verloor.

Nieuwerkerk D1 speelde de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Victum D1. Deze ploeg had 0 punten en had dik verloren van Die Haghe. Wellicht dat Nieuwerkerk D1 het daardoor een beetje had onderschat. De ploeg begon slapjes aan het duel en stond na een kwartier met 2-3 achter. Daarna ging het steeds wat beter. Ruststand 7-3 en na de snelle 7-4 na rust liep Nieuwerkerk D1 uit naar 16-4. Volgende keer in Houten op 3 juni kan het alleen maar beter. Aan kop met 8 uit 4.

Nieuwerkerk D2 ging op bezoek bij KCR D2 in Ridderkerk. Na een matige start stond onze D2 met 3-0 achter. Bij rust was het gaatje al wat kleiner geworden, 3-2. In de tweede helft stelde Nieuwerkerk D2 orde op zaken en won met 3-5. De D2 staat bovenaan en speelt op 3 juni thuis tegen KCR.

Nieuwerkerk D3 speelde uit bij Fortuna D2 in Delft. In de zaal had de D3 daar nog een keer van gewonnen. Dit keer was Fortuna D2 veel te sterk. Het werd maar liefst 19-4. Fortuna daardoor met 6 punten aan kop. Op 3 juni speelt de D2 thuis tegen Fortuna.

Nieuwerkerk D4 kwam thuis in actie tegen NIO D1. Om 9u begon de wedstrijd op veld 1. De D4 was gelijk bij de les en nam een voorsprong. De wedstrijd werd 10-1 gewonnen! Goed gedaan D4! Bovenaan met 6 punten uit 3 wedstrijden. Op 3 juni de uitwedstrijd bij NIO D1 in Rotterdam.

Nieuwerkerk D5 ging op visite bij Reeuwijk D1. Een spannende wedstrijd! Nieuwerkerk D5 knokte voor elke meter en won met 6-7 van Reeuwijk D1! Goed gedaan! Op 3 juni thuis tegen deze tegenstander. Wordt het dan weer zo spannend?

C-aspiranten

Dan de C-teams van VISSTER ELECTROTECHNIEK. Alleen de C3 was zaterdag vrij. Van de 4 C-wedstrijden werden er 2 gewonnen, 1 verloren en 1 gelijk.

Nieuwerkerk C1 speelde thuis tegen Vitesse C1. Na een wat stroperig begin nam de C1 toch afstand van Vitesse. In de tweede helft werd het verschil iets groter en zonder super goed te spelen, pakte de C1 toch weer netjes twee punten. Een 9-4 overwinning! Nog steeds op de derde plek met 16 punten. Op 3 juni de uitwedstrijd bij koploper Fortuna C1.

Nieuwerkerk C2 ging op bezoek bij Albatros C2 in Zwijndrecht. Op jacht naar de eerste punten. Helaas werd ook deze wedstrijd verloren. Albatros C2 was met 11-7 te sterk. Op 3 juni moet het dan maar thuis gebeuren tegen IJsselvogels C1. Die doen het wel beter dan in de zaal.

De wedstrijd van Nieuwerkerk C3 uit bij Dunas C3 in Den Haag is verzet naar dinsdag 30 mei.

Van de coach van Nieuwerkerk C4 kregen wij het volgende verslag. Zij gingen zaterdag naar Fortuna C3 in Delft. De topper in deze klasse.

De C4 heeft de afgelopen 2 wedstrijden in de poule gewonnen. Fortuna C3 deed dat ook en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Helaas kregen we veel afmeldingen binnen en hebben we naar alle mogelijke opties gekeken om de wedstrijd te verplaatsen of annuleren. Er waren geen opties en dus zat er niks anders op van woensdag tot vrijdag einde van de middag hebben we druk gezocht naar invallers en inval coaches want wij als coaches konden er ook helaas niet bij aanwezig zijn ivm eigen wedstrijd. Op het nippertje is alles gelukt en hadden we zelfs de luxe dat er 2 coaches met de C4 meegingen naar Delft. Alle invallers (maar liefst 5!!) heel veel dank dat jullie onze droom in leven hebben gehouden 😉

De wedstrijd begon saai lang bleef het 0-0 maar Nieuwerkerk had de meeste kansen. In de rust stond het 1-1. De 2e helft starten en al snel kwam Nieuwerkerk weer voor 1-2 en werd het weer gelijk 2-2. Weer voor 2-3 en weer gelijk 3-3. Spanning.. Uiteindelijk kreeg de C4 een marge van 2 (3-5) daarna wist Fortuna nog 1x te scoren en werd het 4-5.

Wat een prestatie en wat zijn wij trots! Nu 6 punten uit 3 wedstrijden en dus volle buit. Gaat de C4 zichzelf eindelijk belonen met het kampioenschap? We gaan het zien! Ik heb er alle vertrouwen in! Graag de coaches nog even in het zonnetje want wat een offer was dat! Danny Mc Mahon en Andries Schouten (coaches D4) onwijs bedankt namens ons als coaches en namens alle spelers van de C4. Op naar 3 juni waar weer Fortuna op het programma staat. —

Nieuwerkerk C5 speelde zaterdag de uitwedstrijd bij IJsselvogels C3 in Moordrecht de derby tussen de twee koplopers. Beide teams stonden op 4 punten en deden weinig voor elkaar onder. De spannende wedstrijd eindigde dan ook in een 5-5 gelijkspel. Nu samen koploper met 5 punten en op 3 juni weer tegen elkaar, maar dan in Nieuwerkerk.

B-aspiranten

De B-aspiranten van INIZIO speelden zaterdag drie thuiswedstrijden op de Kleine Vink. Dinsdag had de B1 al een inhaalwedstrijd. Van deze vier B-wedstrijden werden er twee gewonnen, een gelijk en een verloren.

Nieuwerkerk B1 speelde dinsdag de inhaalwedstrijd bij Vriendenschaar. Die werd, zoals jullie konden lezen in de vooruitblik op 20 mei, helaas met 10-10 gelijk gespeeld. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen Albatros B1. De start was dit keer heel flitsend, direct 2-0 voor door twee mooie acties. Na 11-7 viel het helaas lang stil bij de B1. Het uiteindelijke verschil werd vier, want de B1 won met 16-12. Op 7 juni zien de teams elkaar weer in de bekerfinale. Daarvoor speelt de B1 uit bij TOP in Zeeland op 3 juni.

Nieuwerkerk B2 speelde thuis tegen RWA B1. Een heerlijke pot voor de hardwerkende spelers van de B2. Na een ruststand van 6-4 werd er met maar liefst 16-10 gewonnen. Goed gedaan! We ontvingen dit verslag van de coach:

Nieuwerkerk B2 beloont zichzelf. Eindelijk 😉

De B2 speelde de derde wedstrijd van deze kleine veldcompetitie tegen RWA B1. Een ploeg waar in de zaal twee keer van werd gewonnen, maar ook een ploeg met een aantal gevaarlijke mensen. Zoals “gebruikelijk” was de start van de B2 niet best, 0-3 na 10 minuten, waarbij de kansen voor Nieuwerkerk op 1 hand te tellen waren. Geen time-out dit keer, maar uiteraard wel extra aanwijzingen van de beide coaches. De aanval werd zorgvuldiger en de verdediging scherper. RWA kwam in de resterende 20 minuten nog maar tot 1 doelpunt en bij 4-4 had Nieuwerkerk B2 de schade hersteld. In de laatste 5 minuten voor rust tilde Bas de stand met 2 prima goals naar 6-4 en was eigenlijk wel duidelijk dat de punten in Nieuwerkerk zouden blijven. Vooraf hadden de coaches al besloten dat iedereen ongeveer evenveel speeltijd krijgt, dus met drie nieuwe spelers aan Nwk-kant werd de tweede helft begonnen. Gedurende 10 minuten was RWA in staat om nog tegenstand te bieden, maar na de 9-8 betaalden de overmacht en het dynamische, gevarieerde spel van onze B2 zich uit in een 6-0 run, waarbij het ene doelpunt nog mooier was dan het vorige. Vooral de dames onderscheidden zich in deze fase met 5 goals. Bijna alle spelers kwamen deze wedstrijd tot scoren en bij 16-10 vond de scheidsrechter het mooi geweest. Qua cijfers speelde Nwk B2 misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen: 95 doelpogingen met een scoringspercentage van 17%. Dat belooft nog wat voor de resterende 3 wedstrijden!

Nieuwerkerk B3 speelde thuis tegen Vitesse B2. Twee teams die nog zonder punten waren op het veld. Helaas was de ploeg uit Barendrecht met 7-11 te sterk voor onze B3. Op 3 juni dan maar de punten pakken in de uitwedstrijd tegen Vitesse.

A-junioren

Tot slot onze twee JUMBO-juniorenteams. Die speelden allebei een uitwedstrijd. De A1 verloor bij TOP en de A2 speelde gelijk bij Dijkvogels.

Nieuwerkerk A1 speelde in Sassenheim tegen TOP A1. Een duel om de 4e plek. TOP voorafgaand op 12 punten en Nieuwerkerk op 11. Nieuwerkerk verloor de eerdere drie duels van deze tegenstander. Deze wedstrijd kon Nieuwerkerk lang meekomen met TOP. Na een achterstand bij rust knokte de ploeg zich goed terug tot 15-15 tien minuten voor tijd. De slotfase was helaas voor TOP A1 dat met 20-16 won. Nieuwerkerk A1 nu stevig op de 5e plek. 3 juni de derby tegen KCC A1. KCC A1 degradeerde afgelopen weekend, ondanks een gelijkspel tegen Fortuna. Er staat dus 3 juni niks meer op spel, behalve de prestige.

Koploper Nieuwerkerk A2 speelde de topper uit bij Dijkvogels A1 in Maasdijk. Nieuwerkerk A2 op 14 uit 8 en Dijkvogels op 13 uit 9. Het werd een spannende wedstrijd waarin Nieuwerkerk A2 lang tegen een achterstand aankeek. Uiteindelijk mocht Nieuwerkerk A2 niet klagen met een 12-12 gelijkspel. Concurrenten Valto A2 en DES A1 verloren. Dus Nieuwerkerk behield het gaatje met Dijkvogels en liep uit op DES en Valto. 3 juni thuis tegen KCR A2.