JTC / PR

Resultaten jeugd 10 juni

Beter wordt een korfbaldag toch niet? Het was zaterdag 10 juni de hele dag fantastisch weer. Misschien was het zelfs te warm om te korfballen. Toch deden onze jeugdteams weer allemaal enorm hun best! Er kwamen 28 van de 30 jeugdteams in actie. 17 wedstrijden werden er gewonnen, 11 verloren. Er waren ook nieuwe kampioenen: de E1, D1, C5 en A2 werden kampioen! Gefelicteerd.

Op zaterdag 17 juni (de laatste competitiedag van dit seizoen) nog diverse kampioenswedstrijden (F2, F3, F4, D2, D4 en D5). Ook speelt de D1 17 juni de halve finale om het kampioenschap van Nederland! Die halve finale is om 10.30u in Ridderkerk.

Heb je een leuke foto of verslagje van de wedstrijd? Mail deze dan naar pr@ckvnieuwerkerk.nl

F-pupillen

Onze vijf door OPEN MAATWERK gesponsorde F-teams kwamen zaterdag weer allemaal in actie. Alleen de F3 verloor. Helaas was dit hun kampioenswedstrijd. Volgende week herkansing. De andere vier F-teams wonnen. Volgende week kampioenswedstrijden voor de F2, F3 en F4.

Nieuwerkerk F1 speelde thuis tegen KVS F1. Nieuwerkerk begon heel goed aan de wedstrijd en kwam op een voorsprong van maar liefst 10-0! Er werd goed samengespeeld en er werden mooie doelpogingen ondernomen. Alle spelers kwamen tot scoren en ze bleven ervoor gaan in de hitte. Tevreden coaches dus. Eindstand 16-4. Goed gedaan! De laatste wedstrijd tegen TOP wordt waarschijnlijk verzet, zodat de F1 bij de halve finale van de D1 kan kijken.

Nieuwerkerk F2 speelde thuis tegen KVS F2. De eerste wedstrijd tegen deze ploeg werd met 3-26 gewonnen. Onze F2 was weer compleet en had met de tegenstander de sportieve afspraak gemaakt dat zij bij een groot verschil met 6 spelers mochten spelen. Dat gebeurde ook maar toch was onze F2 veel te sterk. Het werd 18-2. Alle spelers lieten zich goed zien! Een mooie wedstrijd in de zon. Nu 8 punten uit 5 voor de F2. TOP staat op 7. Volgende week de kampioenswedstrijd uit bij de Meervogels F1 in Zoetermeer. Een gelijkspel betekent waarschijnlijk samen kampioen met TOP. Winst is alleen kampioen! Succes!

Nieuwerkerk F3 speelde in Spijkenisse de kampioenswedstrijd tegen Olympia F1. Daar was vorige keer van gewonnen. Dit keer had de F3 wellicht wat last van de zenuwen. Het was geen goede wedstrijd. Olympia won met 11-7. Nu staan deze twee teams samen aan kop met 8 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week nog een kampioenswedstrijd voor de F3. Dan thuis tegen ONDO F2. Die hebben 2 punten. Succes volgende week F3 en jammer van zaterdag.

Nieuwerkerk F4 speelde zaterdag thuis tegen ODO F3. Uit was er met 1-15 gewonnen van ODO. Dit keer zaten de teams dichter bij elkaar maar Nieuwerkerk F4 was wel weer te sterk. Het werd 11-5. Goed gedaan F4! Samen aan kop met RWA met allebei 8 punten. Volgende week de kampioenswedstrijd van de F4 uit bij RWA. Spannend! Succes alvast F4!

Nieuwerkerk F5 werd vorige week al kampioen! Zaterdag speelde de ploeg thuis tegen Weidevogels F3. Ook deze wedstrijd werd weer gewonnen! Het werd 9-1 (uit werd het nog 2-21). Bovenaan met 10 uit 5. Knap hoor, kampioenen! Zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen uit bij Eureka in Rotterdam.

E-pupillen

Van onze tien door EYE FOR GROWTH en BURO BOUWFYSICA gesponsorde E-teams kwamen er zaterdag negen in actie. Alleen de E3 speelde niet. Qua resultaten ging het wat beter. Vier overwinningen en vijf nederlagen. De E1 werd verrassend al kampioen!

Nieuwerkerk E1 speelde uit bij het sterke Avanti E1 in Pijnacker. De ploeg speelde een uitstekende wedstrijd en won met 13-18. Heel erg knap gedaan! Kort daarna kwam de verrassende uitslag van Fortuna E1 – KVS E1 door: 16-12 voor Fortuna. Daardoor was Nieuwerkerk E1 opeens al kampioen! 7 punten uit 5 wedstrijden. KVS op de 2e plek met 5 punten. Die kunnen dus alleen nog naast de E1 komen. Tijd voor een feestje! Zaterdag de laatste wedstrijd thuis tegen Fortuna E1. Gefeliciteerd Nieuwerkerk E1!

Nieuwerkerk E2 speelde de derby tegen KCC E1. Tegen deze tegenstander was uit met 4-3 verloren. Dit keer weer een sterke wedstrijd van onze E2. Zij wisten de E1-ploeg uit Capelle met 9-7 te verslaan! Goed gedaan! De E2 steeg daardoor naar de 2e plek met 4 punten. Zaterdag de laatste wedstrijd uit bij Olympia E1.

Nieuwerkerk E3 kwam niet in actie. De ploeg speelt op donderdag 15 juni uit bij De Meervogels. Zaterdag thuis tegen Achilles en de 24e uit bij ALO.

Nieuwerkerk E4 speelde uit bij ODO E1 in Maasland. Thuis was er met 6-4 gewonnen. ODO had voorafgaand aan deze wedstrijd nog geen punten. Toch wist ODO E1 met 9-8 van onze E4 te winnen. Jammer! Zaterdag de laatste wedstrijd voor de E4 thuis tegen KCR E2.

Nieuwerkerk E5 ging op bezoek bij Die Haghe E2 in Den Haag. Voor Die Haghe de kampioenswedstrijd. Zij zijn duidelijk de beste in deze poule. Nieuwerkerk E5 verloor dan ook met 17-9. Die Haghe kampioen, gefeliciteerd. De E5 eindigt het seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Valto.

Nieuwerkerk E6 speelde weer eens een derby tegen IJsselvogels E1. De E6 gaf de ploeg uit Moordrecht goed partij maar verloor toch met 12-9. IJsselvogels hoopt nu dat Nieuwerkerk E6 volgende week thuis weet te stunten tegen koploper Dunas E1.

Nieuwerkerk E7 speelde thuis tegen KVS E4. In Scheveningen was daar met 8-7 van verloren. Ook dit keer was het weer spannend. Het werd weer 1 verschil en weer in het voordeel van KVS: 4-5. Nieuwerkerk E7 onderaan in deze kleine poule. Volgende week de laatste wedstrijd bij Phoenix in Zoetermeer.

Nieuwerkerk E8 speelde thuis tegen Korbis E3. Uit was daar met 7-5 van verloren. Dit keer was onze E8 te sterk. Het was spannend! Maar uiteindelijk 10-9 voor Nieuwerkerk E8. En dat is knap, want Korbis E3 was de koploper. Toch werd Korbis kampioen door de nederlaag van KCR. Nieuwerkerk E8 speelt zaterdag uit bij KOAG de laatste wedstrijd van het seizoen.

Nieuwerkerk E9 ging op bezoek bij Olympia E2 in Spijkenisse. Thuis was er met 18-5 gewonnen. In Spijkenisse lagen de teams dichter bij elkaar. Wel weer een overwinning voor onze E9. 9-11 gewonnen! Goed gedaan! 5 uit 5 nu voor de E9. Zaterdag sluit de ploeg thuis af tegen RWA E4.

Nieuwerkerk E10 ging op bezoek bij KCR E7 in Ridderkerk. KCR was met 4-2 te sterk. Nog twee wedstrijden te gaan voor onze E10. Op 17 en 24 juni.

D-pupillen

Vier van onze MAKELAAR LAGENDIJK gesponsorde D-teams kwamen zaterdag in actie. Het leverde drie overwinningen op en 1 nederlaag. De D1 werd kampioen! De D2, D4 en D5 spelen zaterdag 17 juni hun kampioenswedstrijd.

Nieuwerkerk D1 speelde de kampioenswedstrijd bij ONDO in ’s Gravenzande. De uitgangspositie was positief. ONDO mocht met 17 doelpunten verschil winnen, dan nog was Nieuwerkerk D1 kampioen. Dit weetje plus het feit dat er thuis met 21-4 was gewonnen zorgde er wellicht voor dat Nieuwerkerk D1 erg slapjes aan dit kampioensduel begon. Uiteraard was er weer enorm veel familie mee om de kids te supporteren. Het mocht de eerste helft niet baten. Na 17 minuten een 1-0 achterstand. Voor de rust maakte de D1 het een beetje goed. Bij rust een 1-5 voorsprong. De 10 minuten na rust waren de beste. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 4-14, al noteerde de scheids 4-15. Nieuwerkerk D1 kampioen! Gefeliciteerd! Alle duels na de zaal gewonnen in deze kampioenspoule en een fantastisch doelsaldo van 115-31 (+84!!). Nu de halve finale op 17 juni om 10.30u in Ridderkerk. Tegenstander is Albatros D1. Spannend! Succes D1!

Nieuwerkerk D2 speelde thuis tegen Vitesse D1. De defensie van onze D1 stond weer als een huis. Aanvallend kon het zeker nog beter, maar de 5 doelpunten waren genoeg voor een 5-1 overwinning op de ploeg waar uit nog met 8-6 van werd verloren. Goed gedaan D2. KOAG D1 won ook en daardoor staat Nieuwerkerk D2 samen met KOAG D1 bovenaan. Allebei 8 punten uit 5 duels. Zaterdag de kampioenswedstrijd KOAG D1 – Nieuwerkerk D2. We proberen deze wedstrijd later op de middag te spelen, zodat de D2 eerst de D1 kan aanmoedigen bij de halve finale. Succes D2!

Nieuwerkerk D3 was vrij. Zij spelen 17 juni tegen Korbis D3 en 24 juni tegen HKV.

Nieuwerkerk D4 speelde de kampioenswedstrijd thuis tegen Valto D3. Een spannende wedstrijd waarin Valto helaas de betere was. Eindstand 6-8. De tweede nederlaag op rij voor de D4. Nu samen aan kop met Valto D3. Allebei 6 punten uit 5 wedstrijden. Zaterdag nog een kampioenswedstrijd voor de D4. Uit bij ODO. Die hebben net als NIO D1 4 punten. Zo hebben alle teams nog kans op kampioen te worden. Als Nieuwerkerk D4 zelf wint in Maasland, zijn ze kampioen! Succes!

Nieuwerkerk D5 speelde thuis tegen NIO D2. Op 22 april was daar nog met 4-6 van gewonnen. Dit keer ging het net iets beter. Het werd 6-3. Nieuwerkerk D5 nu op 8 punten uit 5 wedstrijden. Koploper Ten Donck D1 heeft 10 uit 5. Zaterdag de kampioenswedstrijd van de D5 uit bij Ten Donck. Winnen is samen kampioen. Thuis werd het 3-7 voor Ten Donck. Succes D5! Ga ervoor!

C-aspiranten

Dan de C-teams van VISSTER ELECTROTECHNIEK. Die kwamen zaterdag allemaal in actie. Vier van de vijf wedstrijden werden gewonnen! Alleen de C1 verloor. De C5 won en werd daardoor kampioen. Ook de C2, C3 en C4 wonnen.

Nieuwerkerk C1 speelde de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen een van de twee toppers uit de poule: Die Haghe C1. Nieuwerkerk kwam op een flinke achterstand, maar knokte zich voor de rust terug. De ruststand was 5-6. In de tweede helft liet Die Haghe Nieuwerkerk kansloos. Eindstand 6-15. Fortuna won van Valto en werd daardoor op onderling resultaat kampioen. Die Haghe dus tweede. Gefeliciteerd Fortuna en succes in de halve finale. Nieuwerkerk C1 eindigde op de 4e plek. Volgende week kunnen zij de D1 aanmoedigen, want het seizoen zit er op.

Nieuwerkerk C2 pakte de eerste punten van dit veldseizoen in een hele goede thuiswedstrijd tegen Achilles C1. Het werd maar liefst 16-4 en dat is een hele knappe uitslag van de C2! De ploeg stijgt daarmee naar de 5e plek. Samen met Achilles en KCC staat de ploeg op 2 punten. Zaterdag de laatste wedstrijd uit bij KCC C1.

Nieuwerkerk C3 speelde uit bij Dijkvogels C1. Deze ploeg had nog geen punten. Thuis had Nieuwerkerk C3 deze tegenstander met 9-5 verslagen. Dit keer ging het makkelijker. Het werd maar liefst 1-7! Goed gedaan C3! Nu 6 punten uit 5 wedstrijden. Zaterdag de laatste wedstrijd thuis tegen kampioen KVS C2.

Nieuwerkerk C4 werd vorige week al kampioen! De kampioenen speelde zaterdag thuis tegen DES C1. En er werd weer gewonnen! In een duel met weinig goals werd het 3-2 voor Nieuwerkerk C4. Gefeliciteerd. Nu 10 punten uit 5 wedstrijden. De laatste wedstrijd is verzet naar woensdag 14 juni. Uit bij Avanti in Pijnacker. Veel plezier!

Nieuwerkerk C5 speelde de kampioenswedstrijd in Zoetermeer tegen De Meervogels C3. Het was warm en best spannend. Toch wist Nieuwerkerk C5 met 4-7 te winnen en daarmee werd de ploeg kampioen! Gefeliciteerd. 9 punten uit 5 wedstrijden. IJsselvogels C3 staat op 7 punten, maar die kunnen alleen nog maar gelijk komen met onze C5. Volgende week de laatste wedstrijd van de C5 thuis tegen Weidevogels C2.

B-aspiranten

Onze drie B-aspirantenteams van INIZIO speelden zaterdag allemaal. 1 zege voor de B1 en nederlagen voor de B2 en B3.

Nieuwerkerk B1 speelde de laatste wedstrijd van het seizoen tegen DeetosSnel B1. De bekerwinnaar speelde een leuke wedstrijd met enkele invallers ook van de C1. Voor de eerste keer na de zaal ging de ploeg over de grens van 20 doelpunten. Een leuke afsluiter. Eindstand 22-13. 24 punten uit 14 wedstrijden. PKC werd kampioen met 26 punten. Succes tegen DVO! Voor de B1 zit het seizoen er op. Sommige spelers blijven in de B, anderen gaan het avontuur in de junioren aan volgend seizoen. Zaterdag zullen ze langs de lijn de D1 aanmoedigen in Ridderkerk.

Nieuwerkerk B2 niet opgewassen tegen “reuzen” van ODO
Het was warm, heel warm in Maasland waar Nwk B2 mocht aantreden tegen ODO B1. Een ploeg met enorm lange en sterke spelers. De heren rebounden en de dames scoren. Weinig dynamisch, weinig fantasievol, maar heel effectief.
In de thuiswedstrijd bleken we hier niet tegen opgewassen en ook vandaag lukte dit niet. Nwk B2 had de grootste moeite om überhaupt tot kansen te komen, laat staan te scoren. Toch ging de wedstrijd, dankzij sterk verdedigend werk aan Nwk-kant, lang gelijk op, getuige de 2-1 (!) tussenstand na 20 minuten. Scoren bleef aan beide kanten lastig en zo werd het rust met 5-2.
Na de rust eenzelfde beeld met gelukkig wel iets meer goals. Direct de 6-2, waarna Nwk iets beter in het eigen spel leek te komen. Na 15 minuten was de stand 8-5 en scoorde Nwk net voor de afgesproken drinkpauze de 8-6 en leek het geloof terug binnen de ploeg. Zeer welkom natuurlijk zo’n drinkpauze, maar ook een verstoring van het momentum. Hierna “stoomde” ODO binnen 5 minuten door naar 10-6 en wist Nwk de korf niet meer te vinden. Ook een time-out kon de wedstrijd niet meer kantelen en zo blies de uitstekende scheidsrechter af bij 11-6. 10 vd 11 tegen goals werden gescoord door de dames van ODO, waar bij Nwk B2 de goals netjes verdeeld waren.
Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitie, om 12 uur thuis tegen VEO B1. Een ploeg waar we nog een “appeltje mee te schillen” hebben, dus zaak om nog 1 keer te vlammen B2!

Nieuwerkerk B3 speelde thuis tegen Kinderdijk B2. De uitwedstrijd was met 16-9 verloren. Dit keer deed Nieuwerkerk B3 het beter, maar Kinderdijk won wel weer. 7-11. Nog geen punten voor onze B3 na vier wedstrijden. Donderdag uit bij Vitesse en zaterdag uit naar Vriendenschaar. Op jacht naar de eerste punten.

A-junioren

Tot slot onze twee JUMBO-juniorenteams. De A2 werd kampioen door een spannende thuiswedstrijd te winnen. De A1 ging er dik af tegen kampioen PKC A1.

Nieuwerkerk A1 speelde de laatste wedstrijd thuis tegen kampioen PKC A1. PKC had er zin in en speelde een sterke wedstrijd. Nieuwerkerk miste een aantal spelers en stond tijdens het duel soms met drie spelers uit de B1 te spelen. Een grote nederlaag van 12-28. Nieuwerkerk A1 eindigt het seizoen op een 5e plek.

Nieuwerkerk A2 speelde de kampioenswedstrijd zaterdagmiddag op veld 1. Het was bloedheet op de Kleine Vink en het werd een bijzondere wedstrijd. Twist A1 stond laag op de ranglijst, maar zij wisten het de koploper enorm lastig te maken. In de slotfase leek het erop dat Twist ging winnen bij een tussenstand van 4-5 (!). In de spannende slotfase nog twee goals voor de A2 en daardoor een 6-5 overwinning. KAMPIOEN! Gefeliciteerd! Een mooie titel en promotie naar de 1e klasse. 19 punten uit 11 wedstrijden. Zaterdag de laatste wedstrijd uit bij DES A1 in Delft.

Meer berichten