TC / PR

Prachtige CKV-zaterdag!

Zaterdag 10 februari 2024 werd weer zo’n prachtige CKV dag waar we als club mooie successen hebben beleefd met elkaar! Hoogtepunt was de prachtige zege van Nieuwerkerk 1 in een bomvolle sporthal op koploper DeetosSnel. Wat is Nieuwerkerk 1 bezig aan een mooie reeks en wat is het elke week genieten van de interactie tussen ploeg en publiek! Ook was er succes voor Nieuwerkerk D1 en B1. Beide teams haalden, net als vorig jaar, de playoffs in de strijd om het landskampioenschap. Mooie prestaties. Tussendoor wisten ook Nieuwerkerk 2 en A1 hun thuiswedstrijden te winnen. Zo richting het einde van het zaalseizoen is het nu wachten op de eerste kampioenen. Teams die daar kans op maken zijn Nieuwerkerk E1, E3, D1, C5, B1, B4, Nieuwerkerk 4 en Nieuwerkerk Midweek.

Nieuwerkerk D1 plaatst zich voor kwartfinale

Het eerste succesje was al vroeg op de zaterdag te vieren. Nieuwerkerk/Makelaar Lagendijk D1 speelde zeker niet de beste wedstrijd van het zaalseizoen tegen de nummer laatste MIA D1 uit Amersfoort. Na ruim tien minuten was het 1-1. Uiteindelijk toch nog een ruime overwinning, 12-1. Na 11 wedstrijden nu 21 punten! Het was alweer de tiende overwinning op rij voor de D1 nadat op de eerste speeldag gelijk werd gespeeld tegen TOP. Gisteren verloren de nummers 3 en 4 (Avanti en Dalto), waardoor het verschil met de derde plek nu 8 punten is. Met nog drie wedstrijden te gaan is dat niet meer in te halen! Dus Nieuwerkerk D1 officieel zeker van de playoffs! De komende weken eerst de strijd om het kampioenschap in de poule. TOP staat op 19 punten. Nieuwerkerk D1 mag nog een keer verliezen vanwege het betere onderling resultaat met TOP. In maart speelt de D1 nog tegen Avanti (nr. 3), Fortuna (nr. 5) en Dalto (nr. 4). Zeker geen makkelijk programma.

Als de ploeg van coaches Robin, Martijn en Bas kampioen wordt, speelt de ploeg op 23 maart de kwartfinale thuis tegen de beste nummer 3 (op dit moment SKF). Teams die zich waarschijnlijk ook plaatsen voor deze playoffs zijn Weststellingwerf D1 (een combinatieteam uit Noord Nederland) en De Meeuwen D1 uit Putten uit poule A. Albatros D1, HKC D1 en SKF D1 uit poule C. En dan TOP D1 en Nieuwerkerk D1. Het zal spannend worden wie als laatste ploeg hierbij komt (Avanti, Dalto of Unitas D1).

Gefeliciteerd D1 met dit succes. Nu even lekker vakantie en in maart knallen!

Nieuwerkerk B1 ook naar de kwartfinale

Later op de dag het volgende succes! Nieuwerkerk B1 is aan een prachtig zaalseizoen bezig! De ploeg van Irene, Bas en Martin speelt mooi korfbal en scoort er op los! Na zaterdag alweer 258 goals (bijna 24 gemiddeld!). Zaterdag moest de ploeg winnen en dan was de kwartfinale bereikt. Tegen de nummer 7 ONDO gebeurde dat ook, weliswaar niet zo overtuigend als gehoopt misschien. Maar 22-17 was genoeg! Na 11 wedstrijden 20 punten en de tweede plek. En de playoffs behaald! Koploper Avanti heeft 22 punten en won in december thuis met 17-14 van Nieuwerkerk. Op 9 maart een belangrijke wedstrijd. Dan speelt Nieuwerkerk thuis tegen Avanti B1. Winnen met 4 punten verschil is dan de taak om het kampioenschap te behalen. Dat kampioenschap geeft twee voordelen: je speelt de kwartfinale thuis en je speelt dan tegen een nummer 2 uit een andere poule. Ook de kwartfinale van de B1 is op zaterdag 23 maart.

Andere mogelijke kwartfinalisten in de B-hoofdklasse zijn PKC B1 en Albatros B1 of Vriendenschaar B1 uit poule D.
DVO B1 en Unitas B1 uit poule A (allebei al zeker). En uit poule B TOP B1 en of Dalto B1 of Groen Geel B1. En dan dus Avanti B1 en Nieuwerkerk B1. Weer een prachtig rijtje om tussen te staan. Voor Nieuwerkerk B1 is het het derde zaalseizoen op rij dat de kwartfinale is behaald! Gefeliciteerd en succes!

Nieuwerkerk A1 en 2 winnen ook

Nieuwerkerk A1 speelde zich vorige week veilig in de A-hoofdklasse en ontving zaterdag de rode lantaardrager ONDO A1. In een aantrekkelijke wedstrijd werd met 30-12 gewonnen. De A1 steviger op de derde plek door het onverwachte verlies van Albatros A1. In maart nog wedstrijden tegen Fortuna, Die Haghe en Spirit. Met name tegen Fortuna zal de A1 echt willen laten zien wat het waard is.

Nieuwerkerk 2 doet het onder leiding van Mark van den Brink stiekem erg goed in de Reserve Hoofdklasse. Tegen DeetosSnel 2 werd alweer de zevende overwinning van dit zaalseizoen geboekt. Tot 7-7 was het spannend. Jorieke was goed voor zes goals in deze fase, heel knap! Toen daarna ook Wouter en Mika zich met de scores gingen bemoeien liep Nieuwerkerk voor de rust uit naar een beslissend gaatje van vier. Dat werd in de tweede helft in stand gehouden. Winst 18-14! Nieuwerkerk met 15 punten op de tweede plek. Maar gek genoeg nog altijd niet veilig. Maar dat komt nu zeker wel goed! Volgende wedstrijd uit bij GKV op 2 maart.

Nieuwerkerk 1 wint thuis van de koploper! (uitgebreid verslag volgt later)

Het slotstuk van de dag was voor ons vlaggenschip. In deze knotsgekke Hoofdklasse poule is elk punt belangrijk. Nieuwerkerk knokt voor elk punt en won de laatste twee wedstrijden. Zaterdag kwam koploper DeetosSnel op bezoek. Ze konden kampioen worden als de uitslagen elders goed zouden uitpakken. Elders ging het goed voor DeetosSnel, maar niet in de Kleine Vink. Daar won een zeer sterk spelend Nieuwerkerk met 23-20! Tussenstanden in de tweede helft waren 16-9 en 23-16! Fantastisch!

In de eerste helft overheerste de verdedigingen. Vanaf 4-4 ging Nieuwerkerk uitlopen, mede door veel slimme goals van Bob v.d. Weide. Met een prima ruststand van 9-6 zocht Nieuwerkerk de kleedkamers op. In de tweede helft waren met name Bas Stuurstraat en Babette Blok on fire. Verdedigend was het collectief fantastisch. Het tweede aanvalsvak van DeetosSnel kwam maar tot 1 treffer van afstand dankzij de grote verdedigende druk van Nieuwerkerk. Nieuwerkerk liep snel in de tweede helft uit naar 16-9. Na vier Dordtse goals op rij werd het op 16-13 weer spannend. Nieuwerkerk ging op tijd weer scoren en vijf minuten voor tijd was de strijd beslist! 23-16! Nieuwerkerk liet de verdedigende teugels vieren en zag DeetosSnel in de slotminuten nog vier keer scoren zodat de eindstand van 23-20 nog vertekend was. Wat maakt het uit. Twee prachtige punten voor een sterk Nieuwerkerk 1.

Helaas waren de overige uitslagen weer niet in het voordeel van Nieuwerkerk. Sporting Delta won dik van De Meervogels (24-18) en KVS versloeg Valto met 15-12. Het blijft ongekend spannend in deze poule, maar Nieuwerkerk stijgt wel naar de vierde plek. Volgende week is het inhaalduel Swift – GKV. Daarna wordt in maart alles beslist. Op 2 maart gaat Nieuwerkerk op bezoek bij GKV.

Stand
1. Deetos 11-18
2. Meervogels 11-12
3. GKV 10-11
4. Nieuwerkerk 11-11
5. Valto 11-11
6. Swift 10-8
7. KVS 11-8
8. Sp. Delta 11-7

Meer berichten