JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (15)

Zo, eerst eens een lekkere bak koffie maken. Terwijl het zwarte goud aan het doorlopen is probeert uw reporter de eerste woorden op papier te krijgen. Ondertussen staat de herhaling van het journaal aan. Het NSC stapt uit de kabinetsonderhandelingen, de Chinezen hebben “onze” computers bij defensie gehackt, de belastingdienst heeft onvoldoende personeel om op langere termijn onze belasting te gaan innen en ow ja, ook nog nieuws vanuit Oekraïne. Wat een zwaarmoedige onderwerpen… ik neem een slok van de koffie, door de afleiding van het journaal is deze al koud geworden… maar ach, als koude koffie mijn grootste probleem is, dan hebben we het nog niet zo slecht?

Nu ik de koffie op heb komt alles weer een beetje in perspectief. Lekker aan de slag met de 15e editie van “Het Wel-en Wee- van de Nieuwerkerk E”! Langzaam word ik weer wat vrolijker als ik denk aan alle vrolijke stukjes die ik iedere keer weer ingezonden krijg. Waar ik ook van kan genieten is dat ik afgelopen zaterdag de sporthal in kom en dat ik daar een volle zaal met kris-kras door elkaar rennende kangoeroe kinderen aantref. Daarna mag ik genieten van de jonge kinderen in de F-teams die vol overgave maar in relatieve chaos in een kluitje achter de bal aanrennen. Er wordt gelachen, gesport en van alles samen gedaan. Vervolgens komende de kinderen van de E-teams. Afgelopen weekend speelde de E1, de E2 en de E3 allemaal tegelijk thuis, met een gezellige volle tribune tot gevolg.

En na de wedstrijden van de E-teams is er alweer een volgende pot, en daarna weer. Allemaal met sportiviteit, spelvreugde en gezelligheid. Het slotakkoord van deze zaterdag is uiteraard voor het vlaggenschip. Komende zaterdag zullen we zien of de “Bas-mania” een verder gevolg gaat krijgen!

De koffie is op, de inspiratie om te schrijven is er weer. Veel leesplezier met de 15e editie!

Nieuwerkerk E1 – Albatros E1

Ook deze zaterdag stond er voor de E1 van Nieuwerkerk een belangrijke pot op het programma. Ditmaal Albatros E1. De uitwedstrijd tegen de huidige nummer 4 van de competitie was na een pittige strijd geëindigd in een 11-15 overwinning. Een groot verschil met vorige wedstrijd was dat het team van de zwart-blauwen toen volledig fit en compleet was. Afgelopen zaterdag was dit verre van het geval. Noa kon deze wedstrijd helaas niet aanwezig zijn, en bovendien kwam aan het begin van de week het bericht dat Fem ziek was. Op vrijdagavond volgde een update, Fem zou niet in staat zijn een hele wedstrijd te spelen. Gelukkig speelde de E2 tegelijk en beschikten zij wel over 5 spelers, een enorm geluk, waardoor we af en toe door konden wisselen!

Ondanks de personele tegenslag gingen beide coaches vol overgave aan de slag met de voorbereiding. Onderling werd al wel gesproken over een potentiele bananenschil of uitglijder, waarbij het belang van een scherpe start nogmaals werd benadrukt. Na de peptalk begonnen Fem, Kathy, Lydia en Faas vol goede moed aan de wedstrijd. Toch bleek na 10 minuten wel dat het absoluut nog geen gelopen race was, aangezien er aan het einde van het eerste kwart een 4-4 stand op het bord stond. Het spel was goed, maar er moesten meer kansen afgemaakt worden.

Na het eerste kwart kon Fem niet meer. Zij kreeg tijd om uit te rusten en Florian werd vanuit de E2 gevraagd om in te vallen. Florian viel direct sterk in, met een aantal mooie kansen tot gevolg. Helaas viel de bal er niet in, en dan voelt u al aankomen wat er dan gebeurd… Hij viel aan de andere kant wel. De stand van 4-5 was ook direct de enige keer dat de E1 achter kwam. Er leek een soort van bevrijding over de ploeg te komen, en ineens ging het hard. De doelpunten vielen er achter elkaar in.

In eerste instantie werden er meerdere doorloopballen gescoord, maar daarna werd ook gekozen voor de optie van het schot. Toen Albatros de teugels met voor-verdedigen wat strakker ging aanhalen werden er diverse cross-ballen op wegtrekkende kinderen achter de korf gegooid. Ook deze ballen werden scherp afgemaakt. Uiteraard was het leuk om te zien dat ook Florian zijn doelpunt meepakte. Het gat was geslagen, de marge was met rust 5 doelpunten verschil.

Na de rust ging Florian weer terug naar de E2 en kon Fem weer aan de slag. Het spel ging steeds sneller en golfde heen en weer. De marge werd stukje bij beetje groter, ondanks dat ook Albatros doelpunten bleef scoren. Iedere keer als Albatros een doelpunt wist te maken scoorde Nieuwerkerk echter direct weer terug, waardoor je vanaf de zijkant zag dat Albatros langzaam de moed begon te verliezen. Bovendien bleef Nieuwerkerk via alle kinderen doelpunten maken, waardoor het lastig was om een concreet verdedigend strijdplan op te stellen. Zowel de heren als de dames werkten keihard voor elkaar, waarbij het geven van een mooie crossbal of het neerzetten van een goede aangeef net zo belangrijk was als het maken van het doelpunt.

Na het derde kwart was Fem moe gestreden en kwam Seb over vanaf het andere veld. Seb bleek een super wissel, verdedigde goed, gooide een paar mooie ballen naar de achterkant van de korf en pakte uiteraard ook zijn doelpunt mee. De wedstrijd was ondertussen al gespeeld, het verschil was gemaakt. Vanaf de zijlijn werden de teugels wat losgelaten, maar in het veld bleven de kinderen gaan. Door deze inzet werd er uiteindelijk voor het eerst dit seizoen meer dan 20 keer gescoord. Wat een prestatie! De eindstand van 22-13 is er dan ook echt één om trots op te zijn!

Deze zaterdag is de E1 vrij, de wedstrijd tegen nummer drie van de competitie IJsselvogels E1 is verzet naar woensdag 14 februari. Met nog vier wedstrijden te spelen en slechts 3 verliespunten voorsprong op PKC E1 blijft het ongekend spannend. Winnen van IJsselvogels is een wel heel belangrijke horde om te nemen!

Nieuwerkerk E2 – Valto E1

Nieuwerkerk E2 heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door Valto E1 voor eigen publiek met 12-10 te verslaan. Voorafgaand was de E2 de favoriet. In de uitwedstrijd werd Valto nog met 12-17 verslagen en Valto staat met slechts 3 punten uit 8 wedstrijden op de laatste plaats. Echter, de afgelopen wedstrijden lijkt Valto steeds beter in vorm te raken. Van Fortuna werd eerder al gewonnen en tegen de directe concurrent van de E2, Die Haghe E1 werd knap gelijk gespeeld.
Een makkelijke overwinning was dan ook geen uitgemaakte zaak. Dat bleek ook wel uit de eerste minuten, waarin Valto brutaal de leiding nam. De E2 wist echter snel orde op zaken te stellen. Waar het in de eerste 10 minuten nog redelijk gelijk op ging, wist de E2 vanaf het tweede kwart en na de rust Valto stevig onder druk te zetten. Verdedigend werd weinig toegegeven en met een sterke rebound en snelle omschakeling werd de voorsprong van Nieuwerkerk uitgebouwd naar een marge van 3. Nieuwerkerk was duidelijk de bovenliggende partij. Helaas werd Nieuwerkerk in deze fase wat onzorgvuldig. Er werd iets teveel risico genomen met lange ballen en ook te snel van afstand geschoten waarbij de afvallende bal voor Valto was. Ook had de E2 wat pech in de afronding van meerdere grote kansen, waardoor de marge bleef steken. Het zorgde ervoor dat Valto in de slotfase nog terugkwam tot een verschil van 2. Daar bleef het dan ook bij. Nieuwerkerk kwam niet meer in de problemen.
Met deze overwinning verstevigd de E2 nadrukkelijk de 3e plaats in de competitie met 9 punten uit 8 wedstrijden. Directe concurrenten Die Haghe en Phoenix volgen beiden met 3 punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld. Nummer 1 Avanti en 2 Ondo zijn helaas buiten bereik. Het doel voor de Nieuwerkerk wordt dan ook het veiligstellen van de 3e plaats, wat al een hele mooie prestatie zou zijn als enige E2 in deze pittige competitie. Volgende week kan bij een overwinning op Fortuna E1 de marge naar de achtervolgers worden vergroot tot 5 punten. Weer een mooi affiche om naar toe te leven.

Nieuwerkerk E3 – Vriendenschaar (B) E1

De E3 speelde afgelopen zaterdag tegen het Bodegraafse Vriendenschaar. De uitwedstrijd was met 9-12 gewonnen door de E3. Beide teams waren echt aan elkaar gewaagd. Nu de thuiswedstrijd. De opdracht was verdedigend er zo min mogelijk doorlaten. Dat vond de E3 wel een leuke uitdaging! Het eerste kwart scoorden ze er meteen 2 en werd de tegenstander op 0 gehouden. Op naar kwart 2, waarin er maar liefst 6 keer gescoord werd! Jawel, 5 x door E3 en 1x door Vriendenschaar. Ruststand 7-1.

Na de rust begon E3 rustig en werd Vriendenschaar vooral op afstand gehouden van de Nieuwerkerkse korf. De stand na het derde kwart 8-1.

In het vierde kwart gingen alle remmen los en de ene mooie aanval volgde de andere op. Genieten was het aan de kant. De E3 vergat daarbij niet te verdedigen en zette de eindscore op 13-1! Weer een mooie overwinning voor deze toppers!

Nieuwerkerk E4

Nieuwerkerk E4 was deze week vrij, hopelijk kunnen ze aanstaande zaterdag Juliana E1 een loer draaien.

Nieuwerkerk E5

Nieuwerkerk E4 was deze week ook vrij, dit weekend speelt de ploeg tegen koploper Phoenix E2, een pittige uitdaging, maar wie weet?

Nieuwerkerk E6 – KCR E5

De E6 kon helaas niet zorgen voor een verrassing in de Kleine Vink en verloor met 3-13 tegen KCR E5. Mogelijk kan de uitwedstrijd van dit weekend in Rotterdam-Zuid tegen OZC E1 zorgen voor de eerste overwinning?

KCC E5 – Nieuwerkerk E7

De derby tussen Capelle en Nieuwerkerk werd helaas in het voordeel van Capelle beslecht. Eindstand 12-1 in het voordeel van KCC. Nog twee competitiewedstrijden te gaan, toevallig allebei tegen IJsselvogels. Succes!