Nieuwerkerk verrast DeetosSnel

Van onze nieuwe verslaggever Bastiaan Wiesenekker

Zaterdag 10 februari

Nieuwerkerk 1 wint met 23-20 van DeetosSnel!
In een bomvolle sporthal De Kleine Vink waren de doelpunten spaarzaam in de eerste helft. Dit kwam
vooral door een sterk verdedigend dames-kwartet van Nieuwerkerk. Na een 9-6 rust stand wist
Nieuwerkerk de voorsprong uit te bouwen tot 7 punten verschil en uiteindelijk werd er met 23-20 gewonnen.

Na een heerlijke overwinning bij Valto vorige week, stond deze week koploper DeetosSnel op het
programma voor Nieuwerkerk 1. 2 december verloor Nieuwerkerk met 20-15 uit in Dordrecht.
Inmiddels is het wachten op het kampioenschap voor DeetosSnel. In de Kleine Vink had het al zo ver
kunnen zijn, maar verrassend werd er afgelopen zaterdag verloren van KVS. Nieuwerkerk rook
kansen.

DeetosSnel is voor Nieuwerkerk niet alleen de wedstrijd tegen de nummer 1 uit de poule, maar ook
de 2 teams met de minste tegendoelpunten en een weerzien met onze oud-coaches Simons en van
Essen. DeetosSnel kan in theorie vanavond kampioen worden. Ze moeten dan winnen van
Nieuwerkerk en Sporting Delta moet winnen tegen de Meervogels.

Zoals iedereen weet zit Nieuwerkerk in een goede flow dus laten we die doortrekken en ons dit keer
meten met het beste team in de poule. De wedstrijd staat onder leiding van het arbitrale duo van
Beek en Laban, de wedstrijdbal wordt gesponsord door Alfons Flik onderwijsadvies. Met de sfeer zit
het zoals altijd wel goed in de Kleine Vink. Ook vandaag zijn onze supporters vastberaden om het
vlaggenschip naar een goed resultaat te juichen. Laten ze dat nou bij DeetosSnel ook van plan zijn. Er
is namelijk een hele bus met supporters meegekomen uit Dordrecht. Voor de wedstrijd spookt het al
in de Kleine Vink. Alle ingrediënten voor een waar korfbalspektakel zijn er, de wedstrijd kan
beginnen.

Bart Huijser neemt de bal uit en het publiek laat zich goed horen. De wedstrijd begint wat aftastend
maar in de 2 e aanval voor Nieuwerkerk komt Nieuwerkerk op 1-0 via de Ronde. DeetosSnel reageert
vanuit een vrije bal 1-1. De doelpunten zijn wederom duur deze wedstrijd. Na 7 minuten geen
doelpunt valt er eindelijk weer een doelpunt, dit keer uit de handen van Bas Stuurstraat 2-2. Het blijft
zoeken naar doelpunt en voor alsnog blijft het soms slordig aan beide kanten. Ook wordt het spel
goed ontregeld door beide verdedigingen.

Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft komt DeetosSnel op 2-3. Hierna breekt er een goede
periode aan voor Nieuwerkerk. Blok en Larooij scoren binnen 1 minuut en zo staat het 4-3. Je merkt
dat de beleving bij spelers en supporters er een beetje in begint te komen en dit heeft de wedstrijd
ook wel een beetje nodig. De laatste 5 minuten van de eerste helft zijn voor Nieuwerkerk.
DeetosSnel speelt erg fysiek en geforceerd. Na een technisch probleem aan het scorebord kan de
wedstrijd hervat worden. We hebben dit al eerder gehad, toen met nadelige gevolgen voor
Nieuwerkerk. Nu scoort Nieuwerkerk direct na deze onderbreking en DeetosSnel mist een strafworp
dus gelukkig is de scherpte er niet vanaf. Zo staat het bij rust 9-6. Een 1 e helft met goed
verdedigende Nieuwerkerkse dames, weinig doelpunten en veel onderbrekingen.

Binnen 5 minuten na de rust komt Nieuwerkerk op 4 punten voorsprong door doelpunten van vd
Weide en Stuurstraat 2x. Erg belangrijk. De beleving is er bij de spelers van Nieuwerkerk en de
wedstrijd begint nu los echt los te komen. Nieuwerkerk blijft scoren en in deze periode van de
wedstrijd valt bijna alles lekker binnen. Binnen een paar minuten in de 2 e helft heeft Nieuwerkerk er
6 in liggen tegen 3 van DeetosSnel. Wat een verschil met de 1 e helft. Zo komt Nieuwerkerk op 7
punten voorsprong. Gaat Nieuwerkerk de wedstrijd dan echt winnen?

Met nog een kwart wedstrijd te gaan staat het 17-13. Verdedigend blijft het goed gaan en ontregeld
Nieuwerkerk de boel goed. Petje af om dit bijna de gehele wedstrijd vol te houden. Met nog 5
minuten te gaan staat Nieuwerkerk met 7 punten voor. Dit kan toch niet meer misgaan.
De laatste 4 minuten scoort Nieuwerkerk niet meer en de energie lijkt er een beetje uit te zijn. Er
worden nog wat tactische wissels gedaan o.a. Wilhelm voor vd Weide. Nieuwerkerk speelt de
wedstrijd goed uit en zo eindigt de wedstrijd in een 23- 20. Wat een mooie avond had kunnen
worden voor DeetosSnel werd een fantastische avond voor Nieuwerkerk!

Doelpunten: Stuurstraat 7, Blok 5, vd Weide 5, de Ronde 2, Larooij 2, van Vliet 1, Huijser 1

Omdat Sporting Delta en KVS weer hun wedstrijden winnen van de teams boven in de poule zijn dit
belangrijke punten. Het staat allemaal dicht op elkaar met nog 3 speelronden te gaan. Nummer 2
Meervogels heeft 12 punten en nummer laatst Sporting Delta heeft 7 punten. Nieuwerkerk staat op