JTC / PR

NIEUWERKERK D1 NEDERLANDS KAMPIOEN

Zaterdag 6 april is een dag voor de geschiedenisboeken van CKV Nieuwerkerk! De club heeft het na vijf jaar weer voor elkaar: NEDERLANDS KAMPIOEN! Na vier verloren finales in de afgelopen twee jaar (B1 twee keer in 2022 en twee keer D1 in 2023) stond Nieuwerkerk D1 nu wel aan de goede kant van de score! De spannende finale in Den Bosch werd met 11-10 gewonnen van Dalto D1 uit Driebergen. Een prachtig resultaat van de kinderen van coaches Robin Ouwerkerk, Martijn Pausma en Bas van Schaik! Een dag om nooit meer te vergeten voor deze gouden generatie van CKV Nieuwerkerk die de vorige gouden generatie uit 2019 opvolgt.

We nodigen alle betrokken uit voor het schrijven van een verslagje hoe jullie deze mooie dag hebben beleefd: pr@ckvnieuwerkerk.nl 
Mooie foto’s zijn ook welkom!

Volksverhuizing
Nieuwerkerk met een jeugdteam in de finale van het Nederlands kampioenschap! Het zal nooit wennen en het mag ook nooit normaal worden gevonden. Na de verloren finales in Wageningen, Ridderkerk en Driebergen van de afgelopen twee jaar ontstond er ook nu weer heel veel reuring binnen de club. Supporters gaven zich massaal op voor de bussen en op de achtergrond werd er door vrijwilligers keihard gewerkt om dit allemaal mogelijk te maken.

De D1-ouders die voor de derde week op rij de blauw/zwarte ballonnen opbliezen en ook nog een BBQ voor alle supporters organiseerden. Fantastisch allemaal! En dan werkt het weer ook nog mee! Zo werd het, los van de sportieve prestaties, ook een prachtige dag voor de club.

Met maar liefst drie supportersbussen (200 man) reisde Nieuwerkerk in de ochtend af naar sporthal Maasport in Den Bosch. Samen met heel veel publiek dat met de auto was gekomen, zaten er ruim 350 blauw/zwarte supporters in de prachtige grote hal. Het CKV vak was prachtig versierd en zo hadden de supporters er in ieder geval alles aan gedaan! Prachtig!

Spannende wedstrijd
De D1 was natuurlijk, na een lekker ontbijt in de kantine, al eerder vertrokken naar Den Bosch. Maar niet voordat voorzitter Arjan Dijkshoorn zijn maiden Finale-speech hield waarbij hij de ploeg veel succes wenste. Ook kreeg de D1 het traditionele finale-spandoek overhandigd dat volgende week een mooi plekje in de sporthal krijgt tussen al die andere succesvolle lichtingen van CKV Nieuwerkerk. Op naar Den Bosch! Daar aangekomen moesten ze natuurlijk eerst even wennen aan de grote sporthal. Een soort mini Ahoy met hoge tribunes rondom het hele veld. Gaaf! De supporters met de auto’s druppelden binnen en het vak werd voller en blauwer. Toen vlak voor het voorstellen van de spelers alle bus-supporters binnenkwamen werd het natuurlijk een mega groot feest. De finale begon zenuwachtig. Dalto D1 en Nieuwerkerk D1 kennen elkaar van de reguliere competitie. In die competitie won Nieuwerkerk D1 de uitwedstrijd met 6-14. Dalto won drie weken geleden echter in de Kleine Vink met 9-13. Nieuwerkerk rekende daarna af met HKC en Albatros in de kwart- en halve finale. Dalto versloeg het noordelijk combinatieteam zeer overtuigend in de kwartfinale en was vorige week in de halve finale net te sterk voor SKF D1.
Door een doelpunt van Jasmijn kwam Nieuwerkerk al snel op voorsprong. Daarna was Dalto de betere. De ploeg uit Driebergen was gevaarlijk over de doorloper en wist vier keer op rij te scoren: 1-4. Dat was even een tikkie voor Nieuwerkerk D1. In de 13e minuut schoot Jasmijn met haar 2e de 2-4 binnen voor Nieuwerkerk. Daarna 2-5 voor Dalto en bijna tien minuten geen goals. Vlak voor rust twee hele belangrijke goals. Eerst 3-5 door Saar met een doorloper en daarna een ver schot van Sem: 4-5. Dat werd ook de ruststand.
Direct na rust schoot Sem weer raak! 5-5! Nieuwerkerk weer terug in de wedstrijd na twee keer een achterstand van drie punten. De ploeg was inmiddels ook gaan wisselen. Gelukkig konden alle spelers zo hun minuten maken. En iedereen was op zijn of haar manier belangrijk! Zo waren het bijvoorbeeld de invallers Sofia en Cas die mooie doelpunten maakten op 6-6 en 7-7. Twee keer was Dalto daarvoor toch weer op voorsprong gekomen. Het werd een spannend slot, dat was wel duidelijk. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd.
Dalto kwam op 7-8, maar het was opnieuw Sofia die scoorde. Dit keer met een hele mooie doorloper: 8-8! Maar voor de zoveelste keer na rust was het antwoord van Dalto met een snelle goal, 8-9. Toen verdiende Jasmijn een strafworp; ze scoorde maar er was al een Time Out gevraagd. Jasmijn bleef rustig, want ook na de Time Out scoorde ze de strafworp: 9-9. Haar derde goal! Na die goal hield Nieuwerkerk het wel dicht. Zo kon de ploeg op zoek naar de eerste voorsprong na de 1-0. En die voorsprong kwam er! Met haar derde doelpunt zette Sofia Nieuwerkerk op 10-9! Weer een mooie doorloper. Groot feest op de tribune! Ongeveer twee minuten voor tijd ontplofte het Nieuwerkerk-vak toen Jonah de 11-9 maakte! Was dit de beslissing?!
Het bleef spannend, omdat Dalto direct een strafworp kreeg: 11-10. Nieuwerkerk kreeg aan de andere kant geen strafworp en zo kreeg Dalto de kans op 11-11. Die viel niet. Balbezit voor Nieuwerkerk in de aanval en toen werd er afgefloten!

NIEUWERKERK D1 NEDERLANDS KAMPIOEN!! 

Fantastisch! Wat een feest! Vorig jaar nog twee finales verloren van het sterke KZ D1. Maar DRIE KEER IS SCHEEPSRECHT! Clubgeschiedenis geschreven door Sofia Pierik, Saar Pausma, Jasmijn Eijkman, Demi van Nierop, Anouk Ouwerkerk, Sem v.d. Heuvel, Sem Hoogendoorn, Sven Blok, Tom Reijm, Cas Brinkman, coaches Robin Ouwerkerk, Martijn Pausma en Bas van Schaik en reserves Jonah v.d. Burgt en Roos Verbeek! Allemaal talenten uit eigen bodem, zoals zo mooi stond op het nieuwe spandoek van de supporters! De club is enorm trots op deze prachtige prestatie.


Na de prijsuitreiking, waarbij geen supporters op de vloer mochten komen, nam coach Ouwerkerk zijn pupillen mee naar boven! Daar op de tribune werden de helden onthaald door hun supporters en konden de dolgelukkige en trotse papa’s, mama’s, opa’s en oma’s hun (klein)kinderen omhelzen en feliciteren! Mooie blauw/zwarte tranen van vreugde daar op de tribune in Den Bosch!

Feest na afloop
Alle auto’s en bussen in opperbeste stemming terug naar Nieuwerkerk. Het zonnetje scheen heerlijk en in de alle bussen was het groot feest! Op de Kleine Vink bleven de meeste supporters wachten op de kampioenen van de D1. En zo kregen de kinderen bij aankomst op de Kleine Vink een prachtige ontvangst. Een erehaag compleet met blauwe en zwarte fakkels. Fantastisch voor de kinderen om mee te maken! Wat volgde was zo’n typische CKV middag. Kinderen lekker spelen op het veld, de trotse kampioenen met hun medailles om, en de oudere supporters lekker napraten en nagenieten. De ouders van de D1 verzorgde een BBQ voor bijna 200 man. Top! En nu eindelijk weer een gouden randje! Gefeliciteerd D1!

Meer berichten