TC / PR

Jessica Zeevaart en Serge van den Hoorn nieuwe trainers Nieuwerkerk 1

Met heel veel enthousiasme kan CKV Nieuwerkerk haar nieuwe trainers voor het vlaggenschip van de club bekendmaken. Jessica Zeevaart en Serge van den Hoorn hebben vanaf augustus de technische leiding bij Nieuwerkerk. Het afgelopen seizoen hebben zij samen met veel succes samengewerkt bij SDO.

CKV Nieuwerkerk werd begin deze maand verrast door het plotselinge vertrek van hoofdcoaches Mady Tims en Chris Beuk. Zij kiezen voor een avontuur in de Korfbal League. De Technische Commissie van de club heeft na dat  vervelende nieuws snel geschakeld. “We vonden het uiteraard erg jammer dat Mady en Chris vertrokken en waren, net als zij in eerste instantie, graag met elkaar doorgegaan. De ochtend na hun mededeling zijn we gelijk aan de slag gegaan en uiteindelijk hebben we twee uitstekende kandidaten aan de spelersraad voor kunnen leggen. Samen met de spelers hebben we uiteindelijk een prachtige keuze kunnen maken. Gelet op het late tijdstip zijn we daar extra blij mee”, aldus de voorzitter van de Technische Commissie Ruud Hogeweg.

De keuze is dus gevallen op Jessica Zeevaart als nieuwe hoofdcoach. Jessica is 44 jaar en is werkzaam als bedrijfscontroller bij een scholengemeenschap in haar woonplaats Alphen aan den Rijn. Na een actieve korfbalcarrière (“de fanatieke dame met een loepzuiver schot”) bij Deetos, Oranje Wit en WION is Jessica haar carrière als coach begonnen bij Tempo in Alphen aan den Rijn. Daar heeft ze verspreid over meerdere periodes ruim zes jaar met veel succes gewerkt. Ook was Zeevaart hoofdcoach bij andere hoofdklasseclubs zoals SKF en Sporting Delta. Afgelopen seizoen is ze als interim-coach het zaalseizoen begonnen bij SDO in Kamerik. Daar kende ze een uitstekend seizoen in de Hoofdklasse dat werd afgesloten met een toch wel onverwachte 3e plek. Zeevaart had al eerder besloten niet door te gaan bij SDO.

Jessica Zeevaart is blij met Nieuwerkerk: “Ondanks de tegenslag van vorig jaar is CKV Nieuwerkerk nog steeds een club met mooie ambities. De organisatie staat als een huis en vanaf de jeugd tot aan de selectie heerst er een topsportcultuur. Daar houd ik van. Er staat een jonge talentvolle selectie die bereid is om hard te werken. Met zo’n selectie werk ik graag. We hebben goede en leuke gesprekken met elkaar gehad de afgelopen weken. Ik ga met volle overtuiging en veel plezier deze nieuwe uitdaging aan.”

Bij SDO kwam Jessica Zeevaart in november 2022 samen te werken met Serge van den Hoorn. De 47-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn heeft als coach een verleden bij IJsselvogels en ging ruim vier jaar geleden samen met Edwin Visser aan de slag bij SDO in Kamerik. Als assistent werkte hij bij SDO dus samen met Visser, Alwin Smits en dit seizoen dus met Jessica. Voor Jessica was Serge meer dan een assistent. Hij vervult ook een hele belangrijke rol binnen de selectie. Serge en Jessica bleken complementair aan elkaar op de bank in Kamerik. Van den Hoorn is daar zelf heel helder in: “Ik heb het afgelopen seizoen ontzettend fijn samengewerkt met Jessica. Ik zorg voor de nodige rust op de bank en vanuit die rust komen wat mij betreft altijd de beste oplossingen”,  aldus de eigenaar van een groot transportbedrijf. Serge is dan ook blij dat hij als assistent de samenwerking met Zeevaart bij Nieuwerkerk kan continueren.

CKV Nieuwerkerk is enorm blij met de aanstelling van Jessica Zeevaart en Serge van den Hoorn en heet hen van harte welkom! De club voert momenteel goede gesprekken met een kandidaat coach voor Nieuwerkerk 2.

Verder wil de TC de damesselectie nog altijd aanvullen. Eerder werd al bekend dat Emma Collée weer aansluit.

Voor meer informatie: ruudnieuwerkerk@gmail.com

CKV Nieuwerkerk

Meer berichten