JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (23)

Nu de herfst weer is begonnen … ow nee, het was afgelopen zaterdag gewoon lente. Maar ja, april doet lekker wat het wil, en afgelopen zaterdag was nou niet bepaald het weer dat je wil zien als je op een korfbalveld staat. Veel wind, regen en kou, de handjes doen pijn als er een bal gevangen moet worden en eigenlijk is alleen hard rennen de enige manier om een beetje warm te worden! Maar dat harde rennen werd kennelijk goed gedaan door de E-teams van Nieuwerkerk, want er werden een hele hoop mooie resultaten geboekt. Aangezien alle E-teams in een poule van 4 teams zitten is het mega belangrijk om goed en sterk aan de competitie te starten. Dat hebben meerdere teams begrepen, waarbij opvalt dat de E1, E4, E5 en E7 allemaal bovenaan in de poule staan. Na de volgende speelronde weten we of CKV Nieuwerkerk eens goed op kosten gejaagd kan worden met een grote lading kampioenstaarten!

IJsselvogels E1 – Nieuwerkerk E1

De trouwe lezers van dit onderdeel op de website weet dat het eerste E-team van Nieuwerkerk iedere competitie weer mag aantreden tegen het eerste E-team van IJsselvogels. Daarbij is het altijd een lastige wedstrijd, helemaal als er allerlei “extra factoren” meespelen tijdens de pot in Moordrecht. Toch zit er rond dit potje altijd een extra stukje flair, waarbij coach Jordy winst bij IJsselvogels als een belangrijk onderdeel van een succesvol seizoen ziet.

De omstandigheden waren afgelopen zaterdag verre van ideaal, om te beginnen de aanvangstijd, 09:00 uur, de wekker ging dus al vroeg! Daar aangekomen was het koud, nat, guur en stond er veel wind. Koude handen, koude voeten, alles koud! Dat is toch even wennen na al die wedstrijden in een lekker warme zaal… Na de eerste aanpassingen kwam Nieuwerkerk E1 goed uit de startblokken, de eerste korte kans achter de korf lag er gelijk in, 0-1! Daarna bleek toch dat de beide tegenstanders elkaar door en door kennen, en was het een moeizaam eerste kwart. IJsselvogels had duidelijk de sterkste 4 in het veld staan, en Nieuwerkerk wist deze (nog) niet te overrompelen. Mede door een matige passing, te laag tempo en te afwachtend spel kon er geen gat geslagen worden. Bij het eerste intermezzo was er een 2-2 stand zichtbaar op het scorebord.

Na het eerste kwart kwam de motor van Nieuwerkerk langzaam op gang. Het baltempo ging omhoog, er werden lange lijnen gelopen, en ook de passing naar de achterkant van de korf begon te lopen. Door de achterkant te gebruiken ontstond er ook ruimte voor de korf, waardoor de blauw-zwarten steeds meer en betere kansen kregen. En als je zorgt dat er kansen komen, dan komen die doelpunten vanzelf. Het eerste gat was geslagen, ruststand 2-5.

De E1 heeft laten zien dat als het eenmaal een gaatje heeft geslagen het echt heel erg lastig is om daar van terug te komen. Dat bleek ook in het derde kwart het geval. De counter van IJsselvogels werd eruit gehaald en er werd in de verdediging goed meegelopen. IJsselvogels speelt altijd goed rond, en wacht daarbij op een verkeerd instapmoment van de tegenstander. De e-kids bleven echter goed met het kopje erbij en stond steeds strak te verdedigen. Het resultaat was dat IJsselvogels weliswaar lang balbezit had, maar toch zeer moeizaam tot een daadwerkelijk kans kwam. In dit kwart viel Noa helaas uit met een blessure, waardoor Nieuwerkerk bijna 3 kwarten met 1 jongen en 3 meiden heeft gespeeld. Gelukkig wist Noa in dit derde kwart nog wel een mooie doorloopbal te maken, waardoor het 2-6 stond na 30 minuten spelen.

De coaches gaven in de 3e korte rust nog een paar tips mee, maar eigenlijk wisten we al dat met nog 1 doelpuntje erbij de wedstrijd gespeeld was. Gezien de taaie verdediging die ook dit keer bij de E1 als een huis stond was het wel erg onwaarschijnlijk dat IJsselvogels er nog 5 zou scoren. Dat bleek ook te kloppen, want uiteindelijk scoorde de dame van IJsselvogels er nog 2 in dit kwart, waardoor ze er 4 in totaal had, knap gedaan! Maar ook Nieuwerkerk scoorde er lekker op los, waardoor de eindstand 4-10 werd. Ondertussen had iedereen aan Nieuwerkerkse kant een doelpunt gemaakt, wat vooral een resultaat was van het keiharde werk dat onderling werd verzet om in de aangeef te komen en om die mooie pass naar achter te gooien. Lydia viel op door een mooie pass super snel te verwerken tot een doeltreffend schot, Kathy schoot prachtig van afstand strak binnen, Fem wist ook weer te laten zien hoe atletisch ze is en haar snelheid om te zetten in een doelpunt en tot slot had ook Faas een leuke doorloopbal die hij sierlijk en gecontroleerd met 1 hand wist te scoren.

Volgende wedstrijd wacht er wederom een derby, ditmaal uit bij de huidige hekkensluiter KCC. Dan zit het eerste deel van het speelschema er al weer op, en kan de tussenbalans opgemaakt worden. KCC verloor afgelopen zaterdag met slechts 15-12 tegen AVANTI E1, dus onderschatting ligt op de loer!

KCR E1 – Nieuwerkerk E2

Afgelopen zaterdag maakte onze E2 zich op om de succesvolle start van de 2e helft veld door te zetten in Ridderkerk. KCR E1 werd in de zaal knap derde in de pool van de E1. Geen gemakkelijke opgave dus. Van KCR was al bekend dat het veel druk op de bal zet waardoor het lastig wordt om de bal rond te spelen.
Na een goede voorbereiding en warming up stond de E2 vol goede moed op het Ridderkerkse veld. Coach Willem had al aangegeven om geen doorlopers tegen te krijgen. KCR scoort niet veel afstandsschoten in tegenstelling tot onze E2. Helaas bleek KCR de eerste 10 minuten veel feller dan de E2. Niet alleen wist KCR met een sterke rebound tot meer kansen te komen. Ook wist Nieuwerkerk geen vuist te maken in aanvallend opzicht. Dit met teleurstellende 5-1 achterstand na het eerste kwart. Dat moest echt beter. Het tweede kwart ging ook aanzienlijk beter. Nieuwerkerk wist zich in de snelle omschakeling en hoog baltempo geregeld onder de druk van KCR uit te spelen en had weinig kansen nodig om te scoren. Een gelijke stand met rust leek er in te zitten, helaas was de E2 verdedigend nog steeds niet scherp, wat door KCR direct werd afgestraft. 8-6 met rust beloofde een spannende 2e helft waarin alles mogelijk was.
De tweede helft schakelde KCR echter een tandje bij. De druk op de bal na onderschepping werd opgevoerd en het tempo bij de E2 zakte in.
Met een uiteindelijke eindstand van 16-11 dropen de E2-ers teleurgesteld af. Positief in deze wedstrijd zijn de 11 goals die door de E2 tegen KCR werden gemaakt. En dat tegen een ploeg die niet vaak zoveel tegengoals te verwerken krijgt. Dat biedt perspectief voor de return in Nieuwerkerk, maar dan moet het verdedigend en qua rebound wel een stuk beter, want maar liefst 90% van de KCR goals vielen binnen de zone van 3 meter rond de paal.
Voor onze E2-ers overheerste na afloop de teleurstelling en boosheid over het verlies. Nu maar hopen dat ze dat in voor de volgende keer om weten te zetten in motivatie. Dan ligt alles nog open 😉

Nieuwerkerk E3 – Phoenix E2

Na de misstap van vorige week tegen Reeuwijk E2 was de E3 van Nieuwerkerk afgelopen zaterdag gemotiveerd om te laten zien wat ze konden. Toch lukte het de ploeg niet om scherp uit de startblokken te komen. Ondanks dat er direct sprake was van een enorm veldoverwicht werd dit niet in doelpunten omgezet. Uw reporter hoorde langs de lijn opmerkingen als “er zijn al 100 kansen gemist” en “de scherpte voor het doelpunt ontbreekt”. Daardoor stond het na het eerste kwart “slechts” 1-0. Toch was het wel duidelijk dat Nieuwerkerk hier niet nogmaals ging verliezen, want met een dusdanig veldoverwicht zal er vast een overwinning behaald worden.

De ene na de andere leuke aanval werd gespeeld, en langzaam maar zeker vielen daarbij ook de doelpunten. Via een 3-1 ruststand en een 5-3 stand na het derde kwart pakte de E3 uiteindelijk een ruime 8-3 zege.

Grootste leerpunt voor de volgende wedstrijd is om de kansen af te maken. Dat zal ook vast iets te maken hebben met het weer en de kou, laten we hopen dat bij de volgende wedstrijd op 11 mei de weergoden besloten hebben om de wolken, regen en wind in de ban te doen!

KCC E2 – Nieuwerkerk E4

Het vierde team van Nieuwerkerk bestaat uit allemaal eerste jaars E-spelers. Het is super leuk om te zien hoeveel deze kids vooruit zijn gegaan in het afgelopen seizoen. En dat betere spel zorgt nu ook voor betere resultaten, want de E4 staat op een gedeelde eerste plek!

Afgelopen zaterdag was die gedeelde eerste plek nog even niet in zicht. Tegenstander KCC schoot namelijk uit de startblokken en kwam met 2-0 voor. Daarna was het de ploeg uit Nieuwerkerk die aan de slag ging, waarbij er via een 2-2 gelijkspel en via 2-3 een voorsprong werd gepakt.

Toch bleef de wedstrijd spannend en gelijk op gaande. Pas na een gelijke 6-6 stand wist Nieuwerkerk het echte gat te slaan. Via 7-10 werd het uiteindelijk 8-11! Knap om met dit weer boven de 10 doelpunten uit te komen!

Nexus E2 – Nieuwerkerk E5

Nieuwerkerk E5 is prima aan het veldseizoen begonnen. Na twee wedstrijden is de E5 nog ongeslagen, nadat zaterdag KCC E4 met 11-4 werd geklopt.

Nieuwerkerk pakte snel een voorsprong en bouwde die rustig uit tot een comfortabele 4-1 bij rust. Na de pauze leek de kou toe te slaan op het Nieuwerkerkse viertal, waar KCC juist de smaak te pakken kreeg. Binnen de kortste keren was de stand weer gelijk: 4-4.

Toen de zon voorzichtig doorbrak werd de E5 gelukkig op tijd wakker geschud. Floris knalde twee verre schoten binnen, zodat de marge weer hersteld was. In het laatste kwart liep Nieuwerkerk dankzij mooie goals van Linde, Mats (twee doorloopballen) en Nola uit naar een verdiende ruime zege.

Nu heel lang wachten tot de volgende wedstrijd, pas op woensdag 22 mei treedt de E5 aan tegen KOAG.

KCR E7 – Nieuwerkerk E6

Voor het 6e E-team van Nieuwerkerk was het veldseizoen geweldig begonnen. Afgelopen wedstrijd werd er met maar liefst 10-3 gewonnen. Ditmaal kreeg de ploeg weer een kleine “reality-check” te verwerken, aangezien KCR met maar liefst 11-3 wist te winnen. Geen probleem, van dit soort wedstrijden leer je ook weer een hoop! In de volgende wedstrijd tegen Korbis dit allemaal maar goed toepassen, en dan zorgen dat de tweede plek in de poule veilig kan worden gesteld!

Nieuwerkerk E7 – ZKV E1

Nieuwerkerk E7 speelde een bijzonder spannende wedstrijd. Er waren heel weinig doelpunten, maar toch bleven de twee wedstrijdpunten op de Klein Vink. Via 3-2 pakt Nieuwerkerk E7 voor het eerst in tijden een overwinning, super goed gedaan! Daarmee staat de Nieuwerkerkse ploeg zelfs bovenaan. Medekoploper IJsselvogels E5 is de tegenstander van de volgende wedstrijd, mocht die wedstrijd met een overwinning worden afgesloten, wie weet wat er dan kan gebeuren….