JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (22)

Zo, we zijn er weer! De eerste wedstrijden in het zonnetje werden op zaterdag de 13e gespeeld. Daarbij waren de resultaten van de kinderen van de E zeker om over naar huis te schrijven. Alleen de E3 werd verslagen, alle andere ploegen wisten punten te pakken. Vooral positief om daarbij te vernoemen zijn de laatste 2 E-teams, want zowel de E6 als de E7 wist na een lastige zaalseizoen eindelijk punten te pakken.

Nieuwerkerk E1 – Avanti E1

Het laatste deel van hun E-carrière zijn de kids van de E1 ingedeeld met Avanti, KCC en IJsselvogels.

Avanti, deze ploeg speelde in de zaal één poule lager, maar maakte veel indruk. De thuiswedstrijd tegen de E2 werd verdiend gewonnen met snel spel en goede schoten. De coaches van de E1 hebben even staan scouten. Uiteindelijk werd Avanti tweede, achter ONDO E1.

De E1 speelde al tegen KCC op het veld, toen werd er tweemaal gewonnen, KCC speelde in de zaal een paar poules lager, maar werd wel ongeslagen kampioen, sterker nog er werd geen wedstrijd verloren. KCC zal veel geleerd hebben en dus een goede tegenstander zijn.

De ploeg van IJsselvogels kan NWK E1 wel dromen, in de afgelopen jaren werden er veel mooie duels gespeeld. IJsselvogels speelde in de zaal in dezelfde poule als de E1 en werd knap derde. Als IJsselvogels compleet is zullen het weer krakers worden waarbij de vorm van de dag bepalend zal zijn.

De E1 mocht de nieuwe competitie als eerste aantreden tegen Avanti E1. Zoals gezegd waren de coaches onder de indruk van Avanti, maar er werd ook een plan bedacht om Avanti af te stoppen. Het was wel een simpel plan: de dames gaan zeer goed voorverdedigen, zodat de mannen volle bak hun tegenstander kunnen volgen.

Het eerste kwart was om te smullen, de E1 speelde aanvallend het beste kwart van het seizoen, tot nu toe. Lange looplijnen, insteken voor elkaar, ballen naar de achterkant, tweede ballen het kwam allemaal voorbij. Avanti mocht van geluk spreken dat het kwart met een 3-1 stand werd afgesloten, want eigenlijk had het verschil groter moeten zijn.

Het tweede kwart ging de E1 door met goed aanvallen, de bal ging lekker rond en de goed kansen bleven komen. Avanti kwam ook beter in het spel hierdoor een ruststand van 5-3.

In de rust werd het PLAN nogmaals doorgenomen, nu met een kleine verbetering. De mannen moeten alleen hun tegenstander volgen en niet de bal of andere tegenstanders! Uiteraard moest dit door de coach in het derde kwart een aantal keer herhaald worden, maar na een tijdje valt het kwartje en daarmee staat de verdediging als een huis. Aanvallend wordt het allemaal een stukje minder, het looptempo ging wat omlaag. Wel werden er goede kansen genomen.

Het laatste kwart was doorbijten en blijven beuken. De druk van Avanti nam toe, maar de overwinning kwam door het goede verdedigen niet in gevaar. 7-5 inpakken en snel de bus in naar de D1.

Over twee weken mag de E1 proberen, dit seizoen, ongeslagen te blijven in de derby uit bij IJsselvogels.

Nieuwerkerk E2 – KOAG E1

Afgelopen zaterdag stond de eerste veldcompetitiewedstrijd van 2024 op het programma. E2 zit wederom in een uitdagende pool met RWA E1 en KCR E1 die beiden in de zaal nog tegen Nieuwerkerk E1 speelden. En KOAG E1 dat op een haar na het kampioenschap mis liep in een stevige zaalcompetitie.

KOAG is voor de E2 een oude bekende die we in de eerste helft van het veld al tegen kwamen. Een talentvolle ploeg met een aantal hele goede spelers. Dat geldt ook voor onze E2 die het in de zaal ontzettend goed hebben gedaan.

De aanloop en voorbereiding naar de wedstrijd begon rommelig. Veel spelers, coaches en scheidsrechters moesten om 11:00 uur in de bussen zitten richting ‘s-Hertogenbosch voor de zaalfinale van de D1. Dat zette extra druk op de thuiswedstrijden van Nieuwerkerk die niet waren verschoven, om op tijd te beginnen en niet uit te lopen.

Door afwezigheid van E2 kanjers Florian en Seb (blessure) miste we twee stevige scorende krachten. Hierdoor speelde Aaron een hele wedstrijd. Een pittige opgave wat hij heel goed deed. Van de eerste tot de laatste minuut stond hij er. Dat gold ook voor Amy die bij aanvang al aangaf niet fit te zijn, maar op karakter toch 30 minuten vol kon maken en in de laatste 10 minuten alles gaf. Gelukkig kon Nieuwerkerk mede dankzij invallers Lynn, Faas en Noa goed tegenstand bieden aan de E1 van KOAG dat qua spel duidelijk was gegroeid in de zaal. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, waarbij KOAG op momenten het betere spel liet zien, maar uiteindelijk toch het scorend vermogen en fysieke overwicht van Nieuwerkerk doorslaggevend was. Twee mooie goals van Mylene na prima onderscheppingen van Aaron en Noa en een goed invallende Lynn die ook haar doelpunt meepakte, zorgden er mede voor dat de punten aan Nieuwerkerkse zijde van de IJssel bleven. Niet de beste wedstrijd van de E2, maar gezien de omstandigheden toch een mooie overwinning van 8-6. Op naar de volgende wedstrijd waar op 20 april KCR E1 (uit) de tegenstander zal zijn.

Reeuwijk E2 – Nieuwerkerk E3

Zaalkampioen Nieuwerkerk E3 is helaas de enige ploeg die afgelopen zaterdag een nederlaag te verwerken kreeg. De uitwedstrijd tegen het 2e E-team van Reeuwijk resulteerde in 7-4. Gewoon weer het kopje omhoog en terug naar de mind-set van de zaal, dan komen die punten vanzelf wel!

Nieuwerkerk E4 – Korbis E2

Wat een heerlijke dag was het zaterdag. Niet alleen vanwege het weer, want de zon scheen om 10u al volop, maar ook omdat Nieuwerkerk D1 vandaag de finale speelt om het Nederlands kampioenschap!!

Na een goede warming-up begonnen de kids van de E4 enthousiast aan hun eerste veldwedstrijd!
Het begin was wat rommelig met hier en daar wat plaats foutjes en werd er in de verdediging niet altijd goed opgelet waardoor we 10 minuten voor het einde 5-8 achter stonden.
2 van die 5 goals waren overigens mooie doelpunten van Thijs na goed samenspel van de andere spelers.

De laatste 10 minuten stond iedereen aan! Er werd heel goed verdedigd, niet alleen 1 op 1 maar er werden ook veel ballen onderschept waardoor de E4 weer kon gaan aanvallen!
Met mooie doelpunten van Liv en Lynn werd het uiteindelijk 9-9!
Korbis bracht zelfs nog een extra heer om aan te vallen, maar Olivia zorgde ervoor dat die niet tot scoren kwam!

Heel knap hoe het is gelukt om terug te komen na de achterstand! En na dat mooie punt snel in de bus om de D1 aan te moedigen! Dat was een groot feest! Gefeliciteerd D1 namens de E4!

Nexus E2 – Nieuwerkerk E5

Zo zo, de E5 van vond maar liefst 11 keer de mand deze zaterdag. Wat een knappe prestatie! Ondanks dat de tegenstander er ook 8 wist te maken werd er dus gewoon ruim gewonnen, goed gedaan!

Nieuwerkerk E6 – Vitesse (Ba) E6

Nieuwerkerk E6 schiet uit de startblokken deze veldcompetitie. Ze scoorden maar liefst 10 (!) keer! Goed gedaan! Daarmee staat de E6 gelijk ook bovenaan in de competitie. Eén zwaluw geeft nog geen zomer, maar toch… Zit er deze veldcompetitie een goede klassering in? De volgende wedstrijd tegen KCR E7 gaat meer duidelijkheid geven, succes!

Vriendenschaar (B) E2 – Nieuwerkerk E7

Dat is nog eens een goede start! Nieuwerkerk E7 deed bij de start van het zaalseizoen wat in de zaal nog niet was gelukt, namelijk die gehate laatste plaats ontwijken! Door een gelijkspel met 3 – 3 tegen Vriendenschaar (B) E2 staat Nieuwerkerk nu eens niet onderaan. Hopelijk gaat deze opsteker zorgen voor een ander moraal en worden en meer punten gepakt, zet hem op!