JTC

Het Wel- en Wee- van de Nieuwerkerk E (16)

Zo, daar gaan we weer! Tussen carnaval, Valentijn en een spectaculaire overwinning van het vlaggenschip van de vereniging in is er ook deze week weer een aantal leuke wedstrijden gespeeld door de kinderen van de E. De E1, E4 en E7 waren vrij en zullen later (vandaag) in actie komen, de E2 en E3 boekten, net als de E5, mooie resultaten. Het was weer een waar genoegen om de leuke stukjes van trotse trainers / coaches te mogen ontvangen!

Vanaf volgende week kunnen we gaan kijken of er ook teams definitief kans gaan maken op kampioenschappen! Nu de dagen weer wat langer aan het worden zijn en de regen (hopelijk) wat minder gaan we ook alweer langzaam naar het veldseizoen toe. Stukje bij beetje komt de lente eraan! Voor nu, veel leesplezier!

Nieuwerkerk E1

De E1 is afgelopen zaterdag vrij geweest. Vandaag, op woensdag 14 februari, spelen ze de derby tegen de huidige nummer 3, IJsselvogels E1. Vorige keer was het resultaat een gelijkspel, dus het zal zeker spannend gaan worden! Met 4 wedstrijden nog te spelen en 3 verliespunten voorsprong op concurrent PKC is dit een hele belangrijke horde naar eventueel…..

Fortuna E1 – Nieuwerkerk E2

Na de winst vorige week tegen Valto, stond afgelopen zaterdag het uitduel tegen Fortuna E1 op het programma. De thuiswedstrijd tegen Fortuna werd met 7-6 nipt door de E2 gewonnen. Fortuna bleek een taaie ploeg dat fanatiek op de bal verdedigde en weinig kansen weggaf. Maar een Nieuwerkerk E2 dat de laatste paar weken steeds beter in vorm raakt, kan voor elke ploeg in deze zaalcompetitie wel eens een flinke uitdaging worden.
We begonnen voor aanvang van de wedstrijd met een peptalk van coaches Jip en Mathijs die terecht aangaven dat 6 goals tegen, an sich een prima resultaat was, maar de 7 gescoorde doelpunten daar tegenover veel te weinig. Dat moest vandaag echt beter. Fortuna staat samen met Valto op een gedeelde laatste plaats. Bij verlies zou Fortuna hekkensluiter worden. De E2 staat al weken in een soort van niemandsland op de 3e plaats. Avanti en Ondo zijn onbereikbaar, maar de nummer 4 en 5 staan ook op ruime achterstand.
Nieuwerkerk begon scherp aan de wedstrijd. Een snelle 0-1 door een mooie doorloper van Seb werd kort daarna teniet gedaan door Fortuna: 1-1. Dat was voorlopig ook het laatste wapenfeit van Fortuna. Aaron en Florian kregen het op hun heupen waardoor de marge binnen no time naar 1-6 werd getild in het eerste kwart. Zo’n grote en snelle voorsprong heeft Nieuwerkerk dit zaalseizoen nog niet eerder meegemaakt. Het zorgde voor een mentale tik bij Fortuna en groeiend zelfvertrouwen bij de E2. In de tweede helft deed Nieuwerkerk dankzij Mylene en Amy er nog een schepje bovenop. Ruststand 3-8.
Omdat ongeveer 5 van de 8 Nieuwerkerkse treffers uit doorlopers en de daaruit voortgekomen twee strafworpen kwamen, kreeg Fortuna in de rust de instructie om geen doorlopers meer tegen te krijgen.
Hierdoor ontstond meer ruimte voor variatie en schoten van afstand. Een E2 in vorm moet je die ruimte niet geven. Dankzij een aantal fraaie afstandschoten van Seb, Amy, Aaron en Florian werd het verdedigend wel heel lastig voor Fortuna.
Op alle fronten was Nieuwerkerk duidelijk beter. Feller in de rebound en snel in de omschakeling met kansen die door Mylene effectief werden benut. Dat resulteerde in een 7-19 stand met nog 1 minuut te spelen. Stiekem werd nog gehoopt op een 20e goal, maar na een uitdraaiend schot van Florian en rebound voor Fortuna leek dat er niet meer in te zitten. Tot een Nieuwerkerkse onderschepping Florian toch nog een laatste kans op een afstandschot gaf. Met nog 5 seconden speeltijd op de klok prikte hij de 20e E2 goal van de wedstrijd binnen. Einduitslag 7-20! waarbij iedere E2 speler/speelster tot tevredenheid van de coaches tenminste 3 goals heeft gescoord.
De 3e plek kan Nieuwerkerk E2 bijna niet meer ontgaan. Die Haghe en Phoenix staan op 5 punten achterstand. Allebei met een wedstrijd meer gespeeld.
Deze knappe overwinning werd door de coaches en het meegereisde publiek zeker gewaardeerd. Na de wedstrijd werden onze E2 toppers met dank aan de vader van Mylene nog beloond met een zakje snoep/chips naar keuze 🙂
Zaterdag 24 februari de thuiswedstrijd tegen Phoenix E1. Bij winst is de E2 verzekerd van de 3e plaats. Weer een mooie pot om naar uit te kijken!

Avanti E3 – Nieuwerkerk E3

Dit keer de laatste uitwedstrijd van het zaalseizoen. Hierna volgen er nog 2 thuiswedstrijden op 2 en 9 maart voor onze E3.

De E3 begon deze wedstrijd wat slordig. Een pass na onderschepping leidde tot een 1-0 voor Avanti.  Jammer. maar E3 is tegen achterstanden opgewassen en liet zich niet kennen. Door rustig hun eigen spel te spelen met mooi opgezette aanvallen sloten ze het eerste kwart af met 1-5.

In het tweede kwart zagen we precies hetzelfde beeld. Geduldig kijken en wachten op de juiste kansen die vervolgens prima werden afgerond. Ruststand 2-9.

Na de rust wilde Avanti toch wat forceren, dat lukte maar niet genoeg.  Het spel werd fysieker en er werd gevochten voor iedere bal. Wel scoorden zij in dit kwart meer doelpunten dan de E3. De stand na het 3e kwart 6-10.

Nog een kwart te gaan en daarin zette de E3 nog een tandje bij. Mooie aanvallen en prachtig om te zien hoe gedreven de kinderen van de E3 zijn. Ze gaven niks meer weg en scoorden er nog even 3. Eindstand 6-13.  De scheidsrechter was zo ondersteboven van het spel van de E3, dat die per abuis de uitslag andersom in Sportlink heeft gezet. Gelukkig is dit inmiddels  gecorrigeerd. Wederom een mooie overwinning en op naar de volgende wedstrijd. Goed gedaan Toppers!

Nieuwerkerk E4

Nieuwerkerk E4 was deze week vrij, op woensdag om 18:00 uur zullen ze gaan proberen KCR E3 te verschalken.

Nieuwerkerk E5 – Phoenix E2

Nieuwerkerk E5 blijft uitstekend op dreef in 2024. De ploeg van Jonathan en Jasper heeft dit kalenderjaar nog altijd geen punt verloren, zelfs koploper Phoenix E2 werd dit weekend verslagen! Met de 8-5 zege handhaaft de E5 zich op een keurige vierde plek in de subtop van deze sterke poule.

Zaterdag waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en was het verschil op de ranglijst niet zichtbaar. De grote en sterke spelers van Phoenix werden uitstekend verdedigd en dankzij de felheid van het Nieuwerkerkse kwartet werden veel ballen onderschept en afgevangen. Aanvallend was de ploeg erg efficiënt in de afronding, waardoor het 4-2 stond na het eerste kwart. Even leek Phoenix Nieuwerkerk te overrompelen met twee snelle goals, maar gelukkig herstelde de E5 zich en pakte het door een mooie goal van Mats weer een kleine voorsprong bij rust: 5-4.

Die voorsprong werd in de tweede helft vastgehouden, maar de spanning bleef om te snijden. Goed verdedigend werk van Jip en Nola en enkele fraaie aanvallen in het derde kwart zorgden voor een 6-5 stand bij de laatste korte pauze. Toen Linde en Floris even later via een vlotte combinatie een strafworp kregen en Mats de 8-5 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Phoenix bleef echter vol op de aanval spelen, gelukkig leverden enkele hectische situaties onder de paal van Nieuwerkerk geen tegengoals meer op. De komende twee zaterdagen helaas geen wedstrijden voor onze E5. Op woensdag 28/2 komt de nieuwe koploper Korbis E2 op bezoek.

OZC E1 – Nieuwerkerk E6

Uw reporter wil graag extra aandacht vragen voor de uitslag van de E6. Ondanks dat er met 16-8 werd verloren in Rotterdam Zuid scoorde de E6 maar liefst 8 keer! Dat is een heel mooi resultaat! Als er zoveel gescoord blijft worden is een overwinning vast nabij, volhouden!