TC / PR

Vooruitblik zaterdag 10 februari

Wat was het weer een fantastisch weekend voor onze selectieteams afgelopen weekend! Voor de derde keer (van de vier) in 2024 bleven onze selectieteams ongeslagen! Alleen maar overwinningen! Heel goed gedaan! De D1 en B1 zijn hard op weg naar de playoffs! De A1 is veilig en ook de C1 gaat de (hele) goede kant op. Voor Nieuwerkerk 2 en 1 is het nog even spannend. Zij kunnen zaterdag dus weer al jullie steun gebruiken! DeetosSnel komt zaterdag met veel supporters, dus kom zaterdag op tijd naar de Kleine Vink (en op de fiets) om zeker te zijn van een plekje in de hal.

Zaterdag speelt onze selectie thuis tegen de selectie van DeetosSnel uit Dordrecht. Om 17.00u Nieuwerkerk 2 en daarna om 18.30u Nieuwerkerk 1. Daarvoor speelt de A1 om 15.30u thuis tegen ONDO A1. Ook de B1 speelt thuis tegen ONDO om 14:00u. De D1 speelt thuis om 11.00u tegen MIA D1. De C1 is de enige ploeg die uit speelt. Zij mogen naar Sassenheim tegen koploper TOP C1 om 16.20u. Hierbij de vooruitblik op die wedstrijden:

18.30u Nieuwerkerk 1 – DeetosSnel 1
Nieuwerkerk 1 speelt zaterdag tegen DeetosSnel 1 uit Dordrecht. In Dordrecht (en ook in omstreken) had men verwacht dat dit het kampioensduel voor DeetosSnel zou worden. De aanvraag voor tickets en de busreis naar Nieuwerkerk waren al enige tijd geleden in gang gezet. Niemand had een nederlaag van de koploper in eigen huis tegen de rode lantaarndrager verwacht. Het gebeurde zaterdag toch. KVS was met 18-21 te sterk voor DeetosSnel. Een tegenvaller voor Deetossnel, maar nog meer voor Nieuwerkerk. DeetosSnel wordt uiteindelijk toch wel kampioen. Nieuwerkerk had KVS graag op een grotere achterstand gezet.

Nieuwerkerk 1 nog altijd op de 5e plek, na de overwinning op Valto nu met 9 punten. Swift (8), KVS (6) en Sporting Delta (5) daarachter. Nieuwerkerk speelt de laatste twee wedstrijden van deze competitie nog tegen KVS en Swift en heeft handhaving dus in eigen hand. Daarvoor ontmoetingen met DeetosSnel en GKV. Eerst zaterdag de thuiswedstrijd tegen DeetosSnel.

DeetosSnel staat voor het tweede jaar op rij onder leiding van coaches Leon Simons en Jan van Essen. Het succesvolle duo dat jarenlang bij ons langs de lijn heeft gestaan. Leuk om hen weer in actie te zien in de Kleine Vink. We gunnen Leon en Jan natuurlijk alle succes van de wereld, maar zaterdag even niet. Het had voor hen een bijzondere avond kunnen worden: kampioen worden in de Kleine Vink. Het is nog steeds mogelijk, maar dat zal dan een feestje in de kantine worden. DeetosSnel kan namelijk bij winst op Nieuwerkerk op 20 punten komen. Als Meervogels later op de avond (rond 21:00u klaar) niet wint van Sporting Delta is DeetosSnel dan al kampioen. In het andere geval kan DeetosSnel het op 2 maart thuis afmaken in de derby tegen Sporting Delta.

DeetosSnel speelt een mooi zaalseizoen met een sterk team. In Dordrecht waren ze eerder met 20-15 te sterk voor Nieuwerkerk. Eigenlijk werden alle wedstrijden “eenvoudig” en met ruim verschil gewonnen. De 18-21 thuisnederlaag tegen KVS was dan ook een verrassing. DeetosSnel zal zich zaterdag graag herstellen tegen Nieuwerkerk. Nieuwerkerk is in goede vorm en won de afgelopen twee wedstrijden. Van de laatste vijf wedstrijden won Nieuwerkerk er zelfs vier! Ook tegen DeetosSnel zal Nieuwerkerk weer laten zien wat het waard is. De hal zal zaterdag bomvol zitten en er is niks leuker dan spelen in zo’n mooie ambiance! Publiek: kom op tijd!

De wedstrijdbal wordt deze keer gesponsord door :

Natuurlijk is de wedstrijd ook weer via onze mooie livestream te volgen:

17.00u Nieuwerkerk 2 – DeetosSnel 2
Nieuwerkerk 2 staat na 10 wedstrijden op een mooie 2e plek in de Reserve Hoofdklasse. Zaterdag werden de punten meegenomen uit Veenendaal waar SKF 2 met 15-24 werd verslagen. Nieuwerkerk uit 13 punten en SKF 3 officieel gedegradeerd. De tweede degradant (de nummer 7) is nog niet bekend. Dat gaat de komende weken heel spannend worden door een mooie opmars van GKV 2.

GKV 2 en KVS 2 nu op 8 punten (spelen allebei nog tegen SKF). Sporting Delta 2 op 10. Deetossnel 2 op 11. TOP(A) 2 op 12 en Nieuwerkerk 2 dus op 13. Avanti 2 wordt binnenkort (misschien al zaterdag) kampioen. Nog 6 teams strijden dus om handhaving.

Nieuwerkerk 2 speelt nog tegen DeetosSnel 2, GKV 2, KVS 2 en TOP 2. Eerst zaterdag tegen DeetosSnel 2. Uit werd daar een hele goede wedstrijd gespeeld en gewonnen met 20-25, mede door een uitblinkende Jason de Smit. DeetosSnel 2 herstelde zich afgelopen zaterdag met een 26-22 zege op KVS 2 van twee opeenvolgende nederlagen tegen GKV 2 en TOP 2. DeetosSnel 2 weet dat het nog tegen SKF 3 speelt en dus nog twee “zekere” punten kan bijschrijven. Maar beide teams kunnen de punten zaterdag heel goed gebruiken. Dit kan wel eens een hele leuke wedstrijd worden. Succes 2!

15.30u Nieuwerkerk A1 – ONDO(G) A1
Nieuwerkerk A1 heeft zich zaterdag verzekerd van nog een zaalseizoen in de A-hoofdklasse. Ook werd de derde plek overgenomen van Albatros A1. In een mooie wedstrijd wist Nieuwerkerk A1 namelijk met 26-30 te winnen van Albatros A1. PKC (32-9) en Fortuna (34-11) wisten ook allebei de dertig te halen en te winnen. Deze twee teams gaan richting de playoffs. Nieuwerkerk A1 wil nu graag de derde plek behouden. De komende vier wedstrijden zijn tegen ONDO (8), Fortuna (1), Die Haghe (6) en Spirit (5). Het zou leuk zijn om op 20 punten te eindigen. Dan moet er wel gestunt worden in Delft volgende week.

Eerst zaterdag thuis tegen ONDO A1. ONDO A1 staat onderaan met 0 punten. De achterstand op de veilige 6e plek is 7 punten. Dat betekent dat ONDO A1 zaterdag officieel kan degraderen, maar dat zal voor de mensen in ’s Gravenzande geen verrassing zijn. Natuurlijk wil de ploeg nog wel ergens punten pakken. Nieuwerkerk A1 won uit met 11-27. De ploeg wil het publiek nu weer een leuke wedstrijd voorschotelen! Succes A1!

14.00u Nieuwerkerk B1 – ONDO(G) B1
Goed nieuws voor de B1 afgelopen zaterdag. De ploeg won zelf met mooie cijfers bij Vitesse B1 (8-24). Later op de dag verloor Refleks B1 verrassend met 20-17 van Die Haghe. Nieuwerkerk B1 nu 6 punten voor op Refleks B1 en een beter onderling resultaat. Dat betekent dat Nieuwerkerk B1 zich aanstaande zaterdag al kan plaatsen voor de playoffs in de B-hoofdklasse. Op 9 maart kan dan vervolgens duidelijk worden of ook het kampioenschap in de poule nog kan worden gepakt (thuiswedstrijd tegen Avanti). Stap voor stap, eerst plaatsing voor de playoffs behalen. Het zou het derde jaar op rij zijn dat Nieuwerkerk B1 zich meldt bij de beste 8 teams van Nederland. Een knappe prestatie!

Zaterdag komt ONDO B1 op bezoek. ONDO strijdt tegen degradatie. De ploeg staat op de 7e plek met 4 punten. Vitesse heeft 2 punten en Valto ook 4. ONDO speelt nog tegen Vitesse en zal daar graag de punten willen pakken. De thuiswedstrijd in ’s Gravenzande was een prooi voor Nieuwerkerk B1: 12-22. Succes B1!

16.20u TOP(S) C1 – Nieuwerkerk C1
Nieuwerkerk C1 blijft het fantastisch doen in 2024! Na vier wedstrijden in het nieuwe jaar zijn er al 6 punten gepakt en is de jonge ploeg nog altijd ongeslagen! Afgelopen zaterdag een hele mooie 11-8 overwinning op ONDO C1. ONDO had bij winst de tweede plek kunnen pakken, maar ging ten onder tegen een strijdend Nieuwerkerk C1. Vlak voor tijd was het zelfs 11-6! Heel knap. Twee overwinningen en twee gelijke spelen in 2024. Nieuwerkerk C1 staat nu op de 7e plek met 6 punten. Daarmee is Nieuwerkerk C1 momenteel de beste nummer 7 uit de C-hoofdklasse (4 poules). De PD-regeling schrijft voor dat de nummers 8 degraderen en alleen de slechtste nummer 7. Elk puntje is dus welkom voor Nieuwerkerk C1.

Zaterdag weer een zware wedstrijd voor de C1. De uitwedstrijd tegen koploper TOP uit Sassenheim. TOP staat bovenaan met 18 punten en heeft dit seizoen alleen verloren van Fortuna. Eerder dit zaalseizoen verloor Nieuwerkerk thuis met 11-19 van TOP. De grootste nederlaag van dit seizoen. TOP C1 is een sterke ploeg die binnenkort het kampioenschap gaat pakken in deze poule en daarna de playoffs gaat spelen. Voor Nieuwerkerk C1 een mooie kans om ook tegen deze tegenstander te kijken waar de groei zit ten opzichte van de vorige ontmoeting. Succes C1!

11.00u Nieuwerkerk D1 – MIA D1
Nieuwerkerk C1 won afgelopen zaterdag in Wormer met 8-15 van Groen Geel D1. De koploper staat nu op 19 punten uit 10 wedstrijden. TOP staat op 17 en Avanti en Dalto op 13 punten. Nog vier competitiewedstrijden te gaan. Nieuwerkerk D1 mag zich gaan opmaken voor de playoffs. Daarin spelen de nummers 1 en 2 van de drie D-hoofdklasse poules en de twee beste nummers 3. Het is zo goed als onmogelijk dat Nieuwerkerk D1 niet bij die 8 teams gaat uitkomen. Maar Nieuwerkerk D1 wil graag als poule-kampioen die playoffs in. Voordeel is dan dat je de kwartfinale thuis speelt in eigen hal en een nummer 3 ontvangt. De beste nummer 3 (op dit moment is dat SKF D1).

Genoeg om voor te strijden dus in de laatste vier competitiewedstrijden tegen MIA, Avanti, Fortuna en Dalto. Eerst zaterdag de thuiswedstrijd tegen MIA D1. Vorig jaar nog de tegenstander in de halve finale. Dit jaar een ander MIA D1. Zij staan met 0 punten onderaan (hun C1 overigens wel op koers voor de playoffs). In Amersfoort won Nieuwerkerk D1 met 2-18. Niet onderschatten en weer volle bak gaan zaterdag. Succes D1!

Meer berichten