JC

Aftermovie kamp

Het is al meer dan een maand geleden, tijd dus om na te genieten van het kamp. Dit jaar niet met een fotoverslag, maar geheel in stijl van het thema met een aftermovie!

Met 60 pupillen en aspiranten reisden we in de herfstvakantie af naar Doornspijk. Na een interview op de rode loper bij de Kleine Vink was het tijd voor vertrek. Dit keer niet met de bus, maar ook heel gezellig, met de auto. Nadat de groepjes waren samengesteld, was het maandagmiddag tijd voor een grote speurtocht, uiteraard alles in het teken van het thema van het kamp: FILM! De kinderen waren nog lang niet moe en na de heerlijke (door ouders gebakken) pannenkoeken was het tijd voor het avondspel. In groepjes moest er, geblinddoekt, een door het bos gespannen touw gevolgd worden. Onderweg kwamen de groepjes, als ze geluk hadden, alleen vriendelijke filmpersonages tegen waar ze opdrachten moesten uitvoeren. Sommige groepjes hadden pech en schrokken ook nog erg van de verstopte leiding. Wat een gegil! Maar eerlijk is eerlijk, wij vonden het ook best spannend in het bos J Na het avonddspel startte voor de E-tjes en D-tjes die dat wilden een heerlijk relaxte filmavond, waarvan niet iedereen het einde met open ogen gehaald heeft. De andere D-tjes, C-tjes en B-tjes mochten zich klaarmaken voor de dropping. Dit werd de koudste editie in jaren!!

Vrolijk waren de meeste kinderen dus niet toen ze alweer vroeg hun bed uit moesten voor de ochtenddril op de zandvlakte, maar een heerlijk ontbijtje maakte alweer veel goed. Hierna was het tijd voor sport&spel. Op het terrein van het kamphuis ging steeds een groep lasergamen. In het bos werd er fanatiek een loop/ren-quiz gespeeld en op de zandvlakte liep een groep een footgolf parcours en werd er ook gebeachkorfbald (of gechilld in het zonnetje). Wat troffen we het weer met het weer! Tussendoor werd er natuurlijk genoten van het traditionele broodje knakworst met heel veel saus als lunch. Na deze sportieve dag was het tijd om het filmfestival voor te bereiden, in de groepjes werd er een film gemaakt, die ’s avonds vertoond zou worden op het CKV Filmfestival! Nieuwe talenten stonden op en de kinderen werkten, van jong tot oud, superleuk samen. Hierna sloten we het sportieve gedeelte van de dinsdag af met levend mastermind, al twijfelt een deel van de leiding nog steeds of dat wel helemaal eerlijk werd gespeeld J. Na de heerlijke wraps als avondeten was het tijd om het CKV Filmfestival voor te bereiden. Haren werden gedaan, optredens geoefend en outfits werden gecheckt. Iedereen zag er op en top uit voor deze Oscaravond!! Het werd een avond vol vermaak, mooie films, optredens, oude bekenden in de jury en uiteindelijk natuurlijk nog een DISCO! Wat een talent loopt er rond in de jeugd van CKV Nieuwerkerk.

Woensdagochtend was het helaas alweer tijd om de spullen te pakken, het kamphuis schoon te maken en nog voor een laatste keer naar de zandvlakte te gaan. Er kon nog een laatste spel gewonnen worden door als eerste alle aanwijzingen voor de locatie van de schat te vinden. Ondanks de vermoeidheid werd er ook nu nog fanatiek gespeeld. Na de picknicklunch en groepsfoto was het tijd om terug te keren naar het kamphuis, waar de ouders al op ons stonden te wachten. Op de terugweg zullen niet alle ogen open zijn gebleven, wij hadden er in ieder geval wel moeite mee!

We kijken als jeugdcommissie weer terug op een mooi kamp. Bedankt aan alle enthousiaste kinderen, die we natuurlijk (behalve de laatstejaars B) volgend jaar allemaal weer op het kamp hopen te zien. Via deze weg willen we ook iedereen bedanken die geholpen heeft er weer zo’n fantastisch kamp van te maken, ouders die (met aanhanger) reden en pannenkoeken bakten, sponsoren die een extra financiële bijdrage deden en natuurlijk de extra hulpen: Irene, Marthe, Reinier en Jelmer. Bedankt!!

Groeten,

De Jeugdcommissie

Meer berichten