TC / PR

Vooruitblik zaterdag 9 september

We mogen weer! En het ziet er naar uit dat de eerste competitiedag ook gelijk een heerlijke zonnige dag wordt! Vijf van onze zes selectieteams spelen zaterdag een thuiswedstrijd op de Kleine Vink. We hopen op veel publiek bij de openingswedstrijden. Om half 10 start de C1 thuis tegen Valto C1. Daarna ontvangt Nieuwerkerk B1 Vitesse B1. Om 12.00u speelt de A1 thuis tegen DSC A1. Tussendoor speelt de D1 uit bij Fortuna in Delft (11.30u). Onze selectie speelt vanaf 14.00u thuis. Eerst Nieuwerkerk 2 tegen PKC 3 en daarna Nieuwerkerk 1 tegen ONDO 1.

De wedstrijd van het 1e wordt weer via onze livestream uitgezonden!

11.30u Fortuna D1 – Nieuwerkerk D1

De nummer 2 van Nederland opent het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Fortuna D1. Nieuwerkerk D1 speelt uiteraard weer in de Hoofdklasse en zit in een “Noord-West poule” met tegenstanders Fortuna D1 (Delft), TOP D1 (Sassenheim) en Avanti D1 (Pijnacker). Bij Nieuwerkerk staat een nieuw team. Het is een mix van een paar dames uit de D1 van vorig jaar en de E1. Vijf nieuwe heren uit de D2 en E1. Met de nieuwe coaches Robin en Martijn heeft de D1 een goede voorbereiding gehad. In die voorbereiding werd al twee keer geoefend tegen de tegenstander van zaterdag. In Delft werd een volledige wedstrijd gespeeld en op het Albatros toernooi een wat kortere wedstrijd. Nieuwerkerk D1 won twee keer. Onderschatting ligt dus op de loer zaterdag. Niet doen en net zo hard ervoor knokken als in de voorbereiding. Succes in Delft!

9.30u Nieuwerkerk C1 – Valto C1

Nieuwerkerk C1 speelt deze eerste helft van de veldcompetitie in de Hoofdklasse in een poule met Fortuna C1, ONDO C1 en Valto C1. De eerste tegenstander is zaterdag Valto. Bij Nieuwerkerk C1 zien we nog twee spelers uit de ploeg van vorig jaar. Drie spelers uit de C2 en vijf spelers uit de D1. De nieuwe ploeg had een zware voorbereiding met sterke tegenstanders als Die Haghe en Fortuna. De laatste oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Vriendenschaar verliep goed en dat moet de C1 vertrouwen geven. Samen met coaches Eva en Ronald hoopt de ploeg zich de komende weken goed te ontwikkelen. Dan is het altijd lekker om de eerste wedstrijd goed te beginnen. Succes C1!

10.45u Nieuwerkerk B1 – Vitesse B1

Ook Nieuwerkerk B1 komt uit in de Hoofdklasse. Zij nemen het in de poule op tegen Vitesse B1 uit Barendrecht, Refleks B1 uit Rijswijk en Avanti B1 uit Pijnacker. Bij de B1 zien we nog twee dames en twee heren van vorig seizoen. Het team wordt aangevuld met twee dames en twee heren uit de C1 van vorig jaar. Fenne van den Brink maakte de overstap van Korbis en is de afgelopen weken goed ontvangen binnen Nieuwerkerk. Welkom en succes! De B1 speelde een goede voorbereiding met een aantal mooie overwinningen. Afgelopen zaterdag was alleen DVO B1 te sterk op het Unitas toernooi. Geen schande. Zaterdag de eerste wedstrijd tegen Vitesse. Aan coaches Irene, Bas en Martin de taak om de ploeg op scherp te zetten. Succes B1!

12.00u Nieuwerkerk A1 – DSC A1

Nieuwerkerk A1 heeft een paar mooie weken achter de rug. De ploeg won drie weken geleden in een zonovergoten Scheveningen het NK-beach toernooi. Afgelopen zaterdag werd de ploeg volledig in het nieuw gestoken door sponsor Jumbo. Mooie nieuwe trainingspakken, tassen en shirts. Verder een aantal mooie oefenwedstrijden en leerzame nederlagen op de driekamp tegen Dalto A1 en PKC A1. Juist dat zijn tegenstanders in de zware Hoofdklasse poule voor Nieuwerkerk A1 met Dalto uit Driebergen, PKC uit Papendrecht en DSC uit Eindhoven. Zaterdag is DSC de eerste tegenstander. Bij de A1 zien we de dames van vorig jaar en versterkingen uit de B1. Bij de mannen zien we een combinatie van heren uit de B1 en A1 en drie nieuwe heren in de personen van Joshua van Bronckhorst, Job Kuiper en Kas van den Heuvel. De mannen zijn al mooi in de groep van de nieuwe coaches Bob en Nathan opgenomen. Er staat een mooie groep. Een mix van talent en ervaring. De basis voor succes voor dit team zal 100% inzet zijn en met elkaar gaan voor de overwinning. Om te beginnen zaterdag tegen het Brabantse DSC. Succes A1!

14.00u Nieuwerkerk 2 – PKC 2

Bij Nieuwerkerk 2 zien we een nieuw gezicht langs de lijn. Mark van den Brink is de nieuwe coach van het tweede. Hij kende een uitstekende voorbereiding met zijn team. Ondanks dat hij nog moest wachten op spelers die nog bij Nieuwerkerk 1 meededen, werden de meeste oefenwedstrijden van Nieuwerkerk 2 gewonnen. Bij Nieuwerkerk 2 zien we nu veel aanvallende power. Wat fijn dat Bas helemaal lijkt te zijn hersteld van zijn hardnekkig blessure. Nu heeft hij even pech met wat anders, maar in de voorbereiding liet hij zijn er aan te komen! Ook de “afvallers” bij 1 hebben het de laatste week goed laten zien in zowel 2 als 1. Kortom, we hebben alle vertrouwen in een leuk seizoen van Nieuwerkerk waar Rick van Horik gelukkig ook nog steeds aan boord is. Nieuwerkerk 2 zit in een poule met veel bekende tegenstanders: KCC 2 uit Capelle, GKV 2 uit Gorinchem en PKC 3 uit Papendrecht. Tegenstanders waar vorig jaar ook tegen werd gespeeld. PKC 3 was toen een paar keer te sterk voor Nieuwerkerk 2. Bij PKC 3 lijkt er weinig te zijn veranderd, dus Nieuwerkerk 2 kan aan de bak zaterdag. Succes!

15.30u Nieuwerkerk 1 – ONDO(G) 1

Om half 4 is het dan de beurt aan ons vlaggenschip! Zij starten de competitie met een thuiswedstrijd tegen ONDO 1 uit ’s Gravenzande. Deze ploeg staat ook dit seizoen weer onder leiding van Nieuwerkerker Tom v.d. Burgt. Bij Nieuwerkerk 1 twee nieuwe coaches langs de lijn: Jessica Zeevaart en Serge van den Hoorn. In de ploeg nieuwe gezichten met Emma Collée (terug van weggeweest), Jorieke Bolomey en Luka v.d. Vliet (over gekomen van SDO). Verder hebben Babette Blok en Lotte Larooij hun plekje behouden. Aanvoerster van vorig jaar Eva Boeter heeft helaas een blessure opgelopen in de voorbereiding. Bij de mannen hebben Wouter Wilhelm en Bart Huijser ook deze trainers overtuigd. Zij worden aangevuld met Kenneth de Ronde, Bob v.d. Weide en Nathan Marck.

Het nieuwe Nieuwerkerk 1 heeft geen al te beste voorbereiding achter de rug. Er werd geoefend tegen ereklassers Groen Geel, PKC, Tempo en Sporting Delta. Eigenlijk was de eerste oefenwedstrijd de beste, hoewel de eerste helft tegen Tempo ook niet slecht was. Verder was het veel zoeken en wennen aan elkaar. Afgelopen zaterdag werd de voorbereiding afgesloten met een nederlaag tegen hoofdklasser SKF. Daar stond met name de defensie van Nieuwerkerk niet op scherp. Een goed excuus is wel dat Nieuwerkerk eigenlijk nog geen wedstrijd compleet is geweest door verschillende omstandigheden. Laten we hopen dat dit zaterdag wel het geval is bij de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen.

De weersvoorspellingen zijn top! We hopen op veel publiek langs de lijn bij deze eerste belangrijke wedstrijd. Tegenstander ONDO kennen we nog van vorig jaar. Toen werd met veel moeite de uitwedstrijd gewonnen. Thuis ging het iets makkelijk, maar zeker niet vanzelf. Dit wordt een lastige eerste wedstrijd. Succes 1!

Meer berichten