TC / PR

Vooruitblik zaterdag 4 februari

Zo dat was weer eens een heerlijke zaterdag voor CKV Nieuwerkerk! Afgelopen weekend uitstekende resultaten voor onze selectieteams. Alleen Nieuwerkerk 2 verloor, maar er was winst voor de D1, C1, B1, A1 en het eerste! Top! Nu doorzetten! 

Nieuwerkerk 1 gaat op bezoek bij Swift in Middelburg. Wedstrijd is om 19.40u. Eerder op de middag, en daarna dus snel naar Zeeland, speelt Nieuwerkerk 2 om 16.30u in Veenendaal tegen SKF 3. De A1 gaat uit naar Fortuna (12:30u). De B1 speelt om 13.30u thuis tegen Albatros B1. Ook de C1 speelt thuis, om 15.00u tegen Oranje Wit. Ook de D1 speelt thuis, 12.30u tegen Sporting Delta.

12.30u Nieuwerkerk D1 – Sporting Delta D1 

Koploper Nieuwerkerk D1 ontvangt Sporting Delta D1 uit Dordrecht. Die hebben twee lekkere weken achter de rug met zeges op Tilburg (5-11) en Rust Roest (16-3). Daardoor staat Sporting Delta halverwege op 4 uit 7 en een 6e plek. Vrijdagavond 17.00u speelt de ploeg de inhaalwedstrijd thuis tegen Tilburg. De kans dat ze die winnen is groot en dus komt Sporting Delta met een goed gevoel van drie zeges op rij naar Nieuwerkerk toe. Niks te verliezen voor Sporting Delta tegen Nieuwerkerk en dus moet Nieuwerkerk D1 scherp zijn! Uit werd er met 3-14 gewonnen, maar ging het best moeizaam tegen de lengte van Sporting Delta. Doel is natuurlijk winst en die mooie voorsprong op PKC en Albatros in stand houden.

13.30u Nieuwerkerk B1 – Albatros B1 

In de poule bij de B1 een grote verrassing afgelopen zaterdag. Koploper PKC B1 ging thuis met 15-17 onderuit tegen Albatros. Een gehavend Nieuwerkerk B1 won met 14-19 bij Valto B1 en staat nu samen met PKC op 14 punten uit 8 wedstrijden. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen dat verrassende Albatros. De nummer 4 met 10 punten uit 8 wedstrijden. Albatros verloor in eigen huis van Nieuwerkerk (18-22), PKC (11-22) en DeetosSnel (13-14). Uit nog alles gewonnen. Waarschuwing voor Nieuwerkerk B1, dat zaterdag echt top moet zijn om te winnen. Leuk! Kom vooral kijken en aanmoedigen in de Kleine Vink!

15.00u Nieuwerkerk C1 – Oranje Wit C1 

Ook in de Kleine Vink en direct na de B1 is het de beurt aan Nieuwerkerk C1. Ook daar in de poule gebeuren gekke dingen met PKC. PKC, dat al eerder gelijk speelde tegen Albatros, verloor de afgelopen twee weken van ONDO en Oranje Wit. ONDO C1 nu fier aan kop met 16 uit 8. PKC op 11 uit 8, Albatros op 11 uit 8 en Nieuwerkerk op 10 uit 8. De strijd om de 2e plek (die ook recht geeft op de kwartfinale) is spannend en Nieuwerkerk C1 doet helemaal mee. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit. Dat dus zaterdag heel knap won bij PKC met 9-10. Ook voor de C1 dus een waarschuwing! Uit werd er met 6-8 gewonnen bij Oranje Wit. Succes!

12.30u Fortuna A1 – Nieuwerkerk A1 

De A1 deed zaterdag wat het moest doen. Winnen van KCC. Met twee punten verschil, dus het onderling resultaat van de A1 met KCC is gelijk. Spannend onderin. KCC 6, Nieuwerkerk 5, ONDO 4 en Vriendenschaar 3. Nieuwerkerk kan zeker nog punten pakken in de wedstrijden tegen DSC thuis, ONDO uit en Vriendenschaar uit. Eerst zaterdag naar Delft voor de ontmoeting met Fortuna A1. Voor het eerst deze competitie staat Fortuna A1 niet op een kruisfinale plek. De ploeg uit Delft verloor de afgelopen weken al twee keer van koploper PKC en speelde gelijk tegen DSC. TOP nu op 14 punten en Fortuna op 13. Maar die moeten nog tegen elkaar en TOP moet nog een keer tegen PKC. Niks aan de hand dus voor Fortuna, maar die zullen wel scherp zijn zaterdag. Nieuwerkerk A1 hoopt op een stuntje! Wie weet wel in Delft!?

16.30u SKF 2 – Nieuwerkerk 2 

Nieuwerkerk 2 heeft het even lastig. Na het debacle in Pijnacker leek de ploeg op weg om de punten in eigen huis te houden tegen TOP(A) 2. Een spannend duel, gelijk opgaand maar wel vaak een voorsprong voor Nieuwerkerk 2. In de slotfase was TOP 2 helaas slimmer en beter. Een 20-24 nederlaag in eigen huis. De 1e plek is uit beeld. PKC op 12, GKV en TOP op 10. Nieuwerkerk samen met Avanti op 8 en SKF op 6. Onderin Oranje Wit met 2 en Pernix op 0.

Zaterdag naar Veenendaal voor het duel met SKF 3. SKF 3 werd door ons vooraf gezien als favoriet, gelet op hun resultaten op het veld. Dat valt wat tegen. Pas drie zeges voor de ploeg, die waarschijnlijk de nodige spelers heeft moeten afstaan aan de SKF-selectie. Voor Nieuwerkerk en SKF geldt dat ze het gaatje met Oranje Wit in stand zullen willen houden. Winst is daarom voor beide partijen van harte welkom!

Thuis won Nieuwerkerk 2 met 18-13 van SKF. Houd zaterdag ook dat onderling resultaat even in de gaten.

19.40u Swift 1- Nieuwerkerk 1 

De spelers en coaches van Nieuwerkerk 1 stappen zaterdag met een goed gevoel in de auto naar Middelburg. Twee punten overgehouden aan het duel met ODIK, een prima wedstrijd met veel strijd en verdedigende zekerheid (21-15). Ook de overwinning van Pernix op de Meeuwen was mooi meegenomen. Het stuit de opmars van De Meeuwen en bezorgt Nieuwerkerk de 5e plek met 5 punten, voor ODIK (4), De Meeuwen (4) en Pernix (2). Die teams krijgt Nieuwerkerk de komende periode allemaal nog uit.

Eerst zaterdag naar Swift in Middelburg. Dit sterke team speelt een tegenvallend zaalseizoen. Swift begon heel sterk met een 14-25 overwinning in de Kleine Vink op Nieuwerkerk. Daarna zeges op Pernix en ODIK. 6 uit 3 dus voor Swift begin december. We zijn nu drie duels verder en Swift staat nog steeds op 6 punten. Het ritme ging eruit bij Swift doordat de thuiswedstrijd tegen DOS op 17 december niet door kon gaan. In 2023 nederlagen tegen Avanti (33-22), Meeuwen (24-18) en GKC (22-26).

Liggen er wellicht kansen voor Nieuwerkerk? Op basis van de eerste wedstrijd niet. Nieuwerkerk was toen, zeker over de dames, een maatje te klein. Sanne Oostinga, de zusjes Zuidweg en Simone Kant waren ongrijpbaar. De heren hielden elkaar goed in evenwicht. Maar goed, de zaken staan er anders voor. Swift staat 8 punten achter op Avanti (inhaalwedstrijd tegen DOS is 4 maart) en heeft minder vertrouwen. Nieuwerkerk moet ergens stunten en waarom niet tegen Swift? Een goed strijdplan bedenken met de 1e wedstrijd in het achterhoofd. Veel succes! We hopen toch op wat supporters in het verre Zeeland!

Meer berichten