TC / PR

Vooruitblik zaterdag 3 juni

Na een vrij pinksterweekend maken we ons weer op voor zes wedstrijden van onze selectieteams! Voor de meeste teams staat er niets meer op het spel. Dit geldt niet voor de D1. Zij zijn wederom in de race voor een plek in de playoffs. Zaterdagochtend gaan ze op bezoek bij Victum D1 in Houten. Ook de B1 maakt nog een hele kleine kans op die playoffs. Dan zal er sowieso moeten worden gewonnen zaterdag van TOP B1 in Arnemuiden. De C1 gaat op bezoek bij koploper Fortuna C1 in Delft. De A1 speelt een thuiswedstrijd. De derby tegen KCC A1. Nieuwerkerk 1 ontvangt zaterdagmiddag Valto uit De Lier. Voor Valto is dit de kampioenswedstrijd. Zij komen met veel publiek uit De Lier richting Nieuwerkerk. Nieuwerkerk 2 komt donderdag al in actie bij DVO in Bennekom. Hierbij een vooruitblik op deze wedstrijden:

16.00u Nieuwerkerk 1 – Valto 1

Het topaffiche van zaterdag 3 juni is de wedstrijd tussen Nieuwerkerk 1 en Valto 1. Voor onze gasten uit De Lier de kampioenswedstrijd. Zij staan met 19 punten uit 11 wedstrijden bovenaan en 4 punten los van Excelsior (met beter onderling resultaat). Winnen in Nieuwerkerk betekent dus alweer een titel voor Valto. In de zaal werd de ploeg ook al kampioen in de Overgangsklasse. Met 26 punten uit 14 wedstrijden eindigde Valto ruim boven het sterke Die Haghe. Knap! En knap zijn ook de prestaties op het veld. Ook daar maar 1 nederlaag so far: in april was GKV met 24-18 te sterk.

Valto zal dus gewaarschuwd zijn door het resultaat van vorige week, toen Nieuwerkerk immers met 13-17 wel de punten wist te pakken in Gorinchem. Op die dag speelde Valto zelf thuis tegen Excelsior. Een hele moeizame eerste helft en een zeer overtuigende tweede helft leverde Valto een 18-13 zege op en dus dit matchpoint. We verwachten veel oranje publiek uit De Lier. De bussen zijn al geboekt, zo is te lezen op hun website. Al zijn ze met hun kampioensshirts misschien iets te voorbarig. We gaan het zien!

Voor Nieuwerkerk 1 zaak om naar zichzelf te kijken. De ploeg is lekker bezig de laatste weken. Noodzakelijke winst op ONDO en knappe winst op GKV. Twee keer 13 tegengoals. De sterke defensie is dus de basis. Daar worden weinig fouten gemaakt. Het heeft ons vlaggenschip op 11 uit 11 gezet en daarmee is de ploeg zeker van de nieuwe veld-hoofdklasse. Valto gaat, mocht de ploeg zich kronen tot kampioen, de nieuwe Ereklasse in (waarin 32 teams komen te spelen).

Nieuwerkerk speelt de komende wedstrijden tegen Valto (thuis), Swift (thuis op 10 juni) en KOAG (uit op dinsdag 13 juni). De ploeg wil dit goede seizoen natuurlijk ook lekker afsluiten. In De Lier kon Nieuwerkerk op 8 oktober 2022 de eerste helft goed meekomen met Valto, maar ook toen sloeg Valto in de tweede helft het gaatje en profiteerde het van een schotloze periode bij Nieuwerkerk: 16-11. We zijn benieuwd zaterdag. Succes!

Donderdag 1 juni 20.30u DVO 2 – Nieuwerkerk 2

Donderdagavond gaat Nieuwerkerk 2 op bezoek in Bennekom. Daar is DVO 2 de tegenstander. DVO vecht samen met KCC 2 om een plek in de halve finale van de Reserve Ereklasse. Vorige week zaterdag was KCC 2 te sterk voor DVO en beide teams hebben nu 10 punten. Onderling resultaat is hetzelfde, dus DVO staat op doelsaldo op de 2e plek. DVO 2 speelt dus ergens voor donderdag.

Nieuwerkerk 2 staat in deze zware poule nog altijd op 0 punten. Echt geen schande. Wat we niet moeten vergeten is het prachtige kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse van vorig jaar en de complete renovatie van de selectie daarna. De afgelopen weken komt de ploeg steeds beter mee met de sterke tegenstander. Ook zaterdag 20 mei tegen Dalto 2 was het maar 6-7 in de rust en kon Dalto in het laatste kwartier pas echt een gaatje slaan (11-17). Met de nieuwe indeling volgend jaar is Nieuwerkerk 2 al zeker van het spelen op het hoogste niveau. Dat haalt de druk wel van de ketel.

Nog twee wedstrijden: eerst donderdag tegen de nummer 2 en volgende week de laatste tegen de koploper PKC 2. Succes eerst in Bennekom. In Nieuwerkerk werd het op 1 oktober 6-15. Dit keer iets meer goals zou leuk zijn! 😊

11.00u Nieuwerkerk A1 – KCC A1

De A1 speelt zaterdag in speelronde 13 de Zuidplasderby tegen KCC A1. Helaas een wedstrijd waar niks meer op het spel staat. KCC A1 is na jarenlang in de Hoofdklasse te hebben gespeeld gedegradeerd naar de A-overgangsklasse. Ondanks het gelijke spel vorige week zaterdag tegen Fortuna (12-12) staat KCC A1 op 4 punten. ONDO staat op 8 punten na de ruime zege op Albatros A1 (16-6) en Albatros A1 staat op 6. Mocht KCC ook op 8 eindigen samen met ONDO, dan is het onderling resultaat voor ONDO. En mochten de drie teams alle drie op 8 punten eindigen, dan is ONDO de lachende derde op onderling resultaat.

Geen spannende wedstrijden dus zoals in de zaalcompetitie toen KCC A1 thuis met 24-22 won van Nieuwerkerk en Nieuwerkerk A1 thuis met 17-15 te sterk was. Toen bleven beide teams met 10 punten in de Hoofdklasse.

Nieuwerkerk A1 maakt zich op voor de bekerfinale tegen Movado A1 op woensdag 7 juni. Daarvoor wil de ploeg natuurlijk een goed resultaat halen tegen KCC in een leuke wedstrijd. Succes!

13.30u TOP(A B1 – Nieuwerkerk B1

Nieuwerkerk B1 maakt zaterdag de verre reis naar het Zeeuwse Arnemuiden. Daar speelt de ploeg tegen TOP B1. TOP staat onderaan met 2 punten uit 12 wedstrijden. Die punten werden gepakt op 29 oktober thuis tegen KCR. De andere 11 wedstrijden werden verloren. Vorige week zaterdag werd het echter maar 12-7 in Papendrecht. Toch degradeerde TOP B1 door die nederlaag naar de 1e klasse. Net als in de zaal toen de ploeg ook 2 punten wist te pakken (ook toen door een zege op KCR). In de zaal won Nieuwerkerk B1 met 27-9 en 13-18 van TOP. Op het veld werd het 8 oktober 2022 18-8. Nieuwerkerk B1 hoopt zaterdag natuurlijk op een stuntje van Albatros tegen PKC B1. Zelf sowieso maar lekker de punten pakken met een goede wedstrijd in Arnemuiden en daardoor een goede voorbereiding op de bekerfinale van woensdag 7 juni.

13.15u Fortuna C1 – Nieuwerkerk C1

Voor Nieuwerkerk C1 een leuk duel in Delft tegen koploper Fortuna C1. Fortuna en Die Haghe C1 hebben allebei 21 punten. Het onderling resultaat is in het voordeel van Fortuna. De ploeg uit Delft moet dus nog twee keer winnen om kampioen te worden en daarmee de halve finale op 17 juni te bereiken. Op 20 mei maakte Fortuna bijna een misstap. Uit bij Albatros werd het maar 7-8. In Nieuwerkerk (8 oktober 2022) was het eerder ook al spannend. Fortuna won die wedstrijd met 8-10. Met 16 punten is Nieuwerkerk C1 de trotse nummer 3 in de poule. De ploeg speelt nu tegen Fortuna en volgende week tegen die andere topper Die Haghe C1. Natuurlijk wil de ploeg graag de 3e plek behouden en stunten tegen de koplopers in deze poule. Het team is lekker op dreef met 9 punten uit de laatste 5 veldwedstrijden. Succes!

11.00u Victum D1 – Nieuwerkerk D1

In Houten gaat Nieuwerkerk D1 op jacht naar de vijfde opeenvolgende zege in deze kleine Hoofdklasse-poule. Tegenstander is het puntloze Victum D1. Nieuwerkerk D1 is met 8 uit 4 koploper. ONDO is de enige ploeg die Nieuwerkerk D1 nog kan achterhalen, maar in de thuiswedstrijd werd daar al met 21-4 van gewonnen. Nieuwerkerk D1 kan zaterdag al kampioen worden, maar heeft dat niet in eigen hand. Bij winst van Nieuwerkerk en minimaal een gelijkspel van Die Haghe D1 in de wedstrijd tegen ONDO (om 13:15u) is het kampioenschap al binnen. Als ONDO weer van Die Haghe wint, is het volgende week 10 juni in ’s Gravenzande de kampioenswedstrijd. Eerst maar eens winnen van Victum D1. Dat lukte twee weken geleden met 16-4. Het eerste kwartier was toen niet best (2-3 achterstand), daarna maakte Nieuwerkerk D1 een groot verschil zonder heel erg te overtuigen. Die wedstrijd heeft de ploeg vast op scherp gezet voor de return in Houten! Succes!

Meer berichten