TC / PR

Vooruitblik zaterdag 25 mei

De maand mei nadert zijn einde alweer. De laatste speelronde van deze maand brengt ons een paar mooie affiches op de Kleine Vink. De mooiste: de wedstrijd van de A1 waarin de ploeg zich kan plaatsen voor de halve finale! Om 11u thuis tegen TOP(S). Onze selectie strijdt tegen degradatie en is op zoek naar de punten tegen Die Haghe 2 (12:30u) en DeetosSnel 1 (15:30u). Nieuwerkerk D1 ging afgelopen week onderuit tegen Albatros D1 en mag het nu goedmaken thuis tegen Albatros om 9u. De C1 ontvangt Refleks om 10u. De B1 speelt thuis tegen PKC B1 om 9:45u. Allemaal thuiswedstrijden. We hopen op veel zon, weinig regen en veel publiek!

15:30u Nieuwerkerk 1 – DeetosSnel 1

Nieuwerkerk 1 speelt zaterdag de return tegen koploper DeetosSnel. Twee weken geleden verloor Nieuwerkerk in een matig schouwspel met 13-9. DeetosSnel is zo goed als zeker van plaatsing voor de Ereklasse van september 2024. De ploeg van Leon en Jan kan zich daar zaterdag al voor plaatsen met een gelijkspel.

Nieuwerkerk moet de komende weken een klein wonder verrichten om zich te plaatsen voor die Ereklasse. Momenteel ligt de ploeg op koers voor de Hoofdklasse. Zaterdag zal er gewonnen moeten worden van DeetosSnel en ook de wedstrijden daarna tegen Valto en KOAG moeten dan gewonnen worden. Eerst maar eens thuis tegen DeetosSnel.

Op 3 februari lukte dat thuis in de hal glansrijk! Die overwinning zorgt er wel voor dat DeetosSnel Nieuwerkerk niet onderschat. Ook in Dordrecht ging het twee weken geleden niet vanzelf voor de koploper, al was de 13-9 zege wel terecht. Nieuwerkerk hoopt zaterdag aanvallend wat beter voor de dag te komen.

Met de steun van het publiek gaat Nieuwerkerk er zaterdag voor!

Toch niet in de gelegenheid om naar het veld te komen? Volg dan de wedstrijd via onze livestream

12:30u Nieuwerkerk 2 – Die Haghe 2

Het zit Nieuwerkerk 2 niet echt mee de laatste weken. De wedstrijden tegen Avanti 2 en Die Haghe 2 werden allebei met een punt verschil verloren. Twee keer door middel van een strafworp in de laatste minuut.

In deze poule staat Die Haghe 2 al op 6 punten en Avanti 2 op 4. Nieuwerkerk 2 en KCC 3 hebben allebei 1 punt. Het tweede moet de komende drie wedstrijden winnen om op 7 punten te eindigen. Of dat genoeg is voor de Reserve Ereklasse in september weten we dan nog niet. Het onderling resultaat zal ook een rol kunnen spelen dus dan moet er eerst thuis met 2 punten verschil van Die Haghe 2 gewonnen worden. De eerste helft van twee weken geleden geeft daarvoor voldoende hoop!

Let op: de wedstrijd tegen Die Haghe 2 start al om 12:30u.

11.00u Nieuwerkerk A1 – TOP(S) A1

Onze A1 is goed begonnen in deze kampioenspoule van de A-hoofdklasse. De eerste drie wedstrijden tegen Unitas, Fortuna en TOP werden gewonnen. Het was zeker niet de beste wedstrijd twee weken geleden in Sassenheim. Een kwartier voor tijd stond TOP nog met 9-5 voor. Maar Nieuwerkerk A1 herstelde op tijd en pakte met 9-11 de belangrijke punten!

Nieuwerkerk A1 nu op 6 uit 3. Fortuna op 3, Unitas op 2 en TOP op 1. Dit betekent dat onze A1 zich zaterdag al kan plaatsen voor de halve finale. Aangezien er bij de junioren maar twee kampioenspoules zijn, plaatsen de nummers 1 en 2 zich voor de halve finale. Bij winst op TOP is die halve finale bereikt. Unitas en Fortuna spelen ook tegen elkaar. Winst van Unitas betekent dat Fortuna ons niet meer kan inhalen. Winst van Fortuna zorgt ervoor dat Unitas ons niet meer kan inhalen. Ook een gelijkspel in Delft is genoeg. Dan kan Unitas ons ook niet meer inhalen. Kortom, bij winst op TOP kan er al een feestje worden gevierd.

Ook een gelijkspel tegen TOP kan zaterdag genoeg zijn. Nieuwerkerk komt dan op 7. En winst van Fortuna zorgt er dan voor dat Unitas Nwk niet meer kan achterhalen. Fortuna- Unitas is om 13:15u.

TOP A1 zit echter niet voor niks in deze kampioenspoule en bij de beste 8 teams van Nederland. De ploeg is taai en moeilijk te verslaan. We hopen zaterdag op een aantrekkelijke wedstrijd met een goede uitkomst.

Dinsdag 28 mei speelt Nieuwerkerk A1 alweer thuis tegen Fortuna A1.

09.45u Nieuwerkerk B1 – PKC B1

Twee weken geleden werd de strijd in deze poule eigenlijk al beslist. Nieuwerkerk B1 ging niet compleet en niet fit genoeg richting Papendrecht en daardoor was de ploeg eigenlijk al snel kansloos tegen het sterke PKC. PKC won met 17-8 en staat na drie wedstrijden op 6 punten. Nieuwerkerk volgt op 3 punten.

In deze poule plaatst alleen de kampioen zich voor de halve finale. PKC B1 kan zaterdag al officieus kampioen worden door te winnen van Nieuwerkerk. Die Haghe B1 zou dan eventueel nog naast PKC kunnen komen, maar dat zal niet gebeuren.

Het zou mooi zijn als Nieuwerkerk B1 zaterdag weer compleet en fit is. Dan zal de ploeg er alles aan doen om nog een keer te knallen en het PKC B1 wel lastig te maken.

10.00u Nieuwerkerk C1 – Refleks C1

Nieuwerkerk C1 speelde afgelopen woensdag de thuiswedstrijd tegen HKC. Dat was helemaal geen slechte wedstrijd van onze C1. In de rust nog op een 6-5 voorsprong. Helaas in de laatste minuut toch met 9-10 verloren in de stromende regen. Daardoor halverwege met 0 punten onderaan in deze kampioenspoule. Geen nood, degraderen is niet mogelijk.

Tegenstander Refleks staat halverwege bovenaan met 5 punten, samen met HKC. Ook tegen Refleks speelde de C1 twee weken geleden geen kansloze wedstrijd. Na een slechte eerste helft (6-1), kwam Nieuwerkerk C1 goed terug tot 6-6. In de slotfase ging Refleks er toen toch nog overheen met 9-6. Nu een goede eerste helft en dan net zo’n mooi resultaat als in de zaal? Toen speelde de C1 met 15-15 gelijk tegen deze fysiek sterke tegenstander.

09.00u Nieuwerkerk D1 – Albatros D1

Voor Nieuwerkerk D1 is het zaterdag een “do or die-wedstrijd”. Als de Nederlands kampioen zaal ook op het veld de playoffs wil spelen (op eigen veld), dan moet er zaterdag van Albatros D1 worden gewonnen. En dik ook. Afgelopen donderdag verloor Nieuwerkerk D1 namelijk met 12-8 in Zwijndrecht.

Albatros nu op 6 punten uit drie wedstrijden. Nieuwerkerk pas op 2 uit 2. Met een overwinning is Albatros D1 al zo goed als kampioen en daarmee zeker van de halve finale. Een halve finale veld die Albatros en Nieuwerkerk D1 vorig jaar nog tegen elkaar speelden bij KCR. Dit jaar speelden Nieuwerkerk en Albatros D1 natuurlijk de halve finale zaal tegen elkaar in Leusden. Toen was Nieuwerkerk D1 nog te sterk. Afgelopen donderdag was daar de revanche van Albatros. Een ruime overwinning met 4 punten verschil. Nieuwerkerk D1 houdt het kampioenschap dus alleen in eigen hand als er met 4 punten verschil wordt gewonnen en het liefst met 5.

Dat betekent vrijdag vroeg naar bed en zaterdag vanaf de start messcherp zijn!

Meer berichten